Udari ga cekicem.Homer Simpson je napisao/la:molim vas pomozite mi neznam kako da ugasim kompjuter posto sad imam vindovs sedam prije sam na ikspeu gasio ono start i crveno dugme sad mi nema ni starta ni crvenog dugmeta . kompjuter mi je upaljen vec 2 dana
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
- Homer Simpson
- Kontakt:
hvala ti kralju najbolji si sad bi te castio da zivis tu negdje pored mene stvarno izvinjavam se za pitanje ali neznam ni ja sve na kompjuteruBilal je napisao/la:Sada ti je umjesto starta ova ikona:Homer Simpson je napisao/la:molim vas pomozite mi neznam kako da ugasim kompjuter posto sad imam vindovs sedam prije sam na ikspeu gasio ono start i crveno dugme sad mi nema ni starta ni crvenog dugmeta . kompjuter mi je upaljen vec 2 dana
Pritisni tu i onda ides na Shut down ili mozes jednostavnije na Alt+F4

I Love Málaga CF
-
- Kontakt:
Ima li neko da moze postaviti zadnji drajver koji je izasao za graficku via s3g unichrome pro igp 64 mb ( valjda se ovako zove
)

http://www.via.com.tw/en/products/chips ... ies/pm800/
http://www.via.com.tw/en/products/chips ... ies/pm880/
To ti je integrirana graficka i tu se updata chipset.....pogledaj dobro i uporedi medju ova dva linka
To ti je integrirana graficka i tu se updata chipset.....pogledaj dobro i uporedi medju ova dva linka
RIP SALE VILENJAK
-
- Kontakt:
Valjda se snadjemRKO je napisao/la:http://www.via.com.tw/en/products/chips ... ies/pm800/

-
- Kontakt:
Ima li gdje kupiti grafičku karticu PCI od 256 MB? Polovna, do 30 KM???
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
- anonymousHD
- Kontakt:
pogledaj na www.****Chelsea_CBH je napisao/la:Ima li gdje kupiti grafičku karticu PCI od 256 MB? Polovna, do 30 KM???

e ovako....zanimaju me graficke...u mene je interna, tako su mi rekli....e gdje sad da nadjem koji je ulaz (vidim gore ovaj pise da trazi PCI), evo dat cu vam neke info u vezi moje graf.
chip type: intel(R) 82865G Graphics Contoller
DAC type: internal
memory size: 96 MB
adapter string: intel(R) 82865G Graphics Contoller
bios information: intel video BIOS
e de mi sad recite, da trazim na piku, koji ulaz i sta trebam ukucati
jbg, valjda sam objasnio kako treba
e de mi sad recite, da trazim na piku, koji ulaz i sta trebam ukucati

Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
Najbolje bi bilo kad bi postavio koja ti je maticna ploca. Mozes na njoj naci koji je broj, marka, itd. PCI ti nije port za graficku. Imas AGP i PCI-e.ĆeMa je napisao/la:e ovako....zanimaju me graficke...u mene je interna, tako su mi rekli....e gdje sad da nadjem koji je ulaz (vidim gore ovaj pise da trazi PCI), evo dat cu vam neke info u vezi moje graf.
e de mi sad recite, da trazim na piku, koji ulaz i sta trebam ukucatijbg, valjda sam objasnio kako treba
Nemas sta postavljati koja ti je integrisana graficka, jer na njoj nemozes nista promijeniti. Nego postavi koja ti je maticna pa da vidimo koja ti graficka moze.
-
- Kontakt:
heheh...pa kad si tako vrijedan, de mi jos reci gdje cu vidit u vezi maticne ploceBilal je napisao/la:Najbolje bi bilo kad bi postavio koja ti je maticna ploca. Mozes na njoj naci koji je broj, marka, itd. PCI ti nije port za graficku. Imas AGP i PCI-e.ĆeMa je napisao/la:e ovako....zanimaju me graficke...u mene je interna, tako su mi rekli....e gdje sad da nadjem koji je ulaz (vidim gore ovaj pise da trazi PCI), evo dat cu vam neke info u vezi moje graf.
e de mi sad recite, da trazim na piku, koji ulaz i sta trebam ukucatijbg, valjda sam objasnio kako treba
Nemas sta postavljati koja ti je integrisana graficka, jer na njoj nemozes nista promijeniti. Nego postavi koja ti je maticna pa da vidimo koja ti graficka moze.

Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
ĆeMa je napisao/la:heheh...pa kad si tako vrijedan, de mi jos reci gdje cu vidit u vezi maticne ploceBilal je napisao/la:Najbolje bi bilo kad bi postavio koja ti je maticna ploca. Mozes na njoj naci koji je broj, marka, itd. PCI ti nije port za graficku. Imas AGP i PCI-e.ĆeMa je napisao/la:e ovako....zanimaju me graficke...u mene je interna, tako su mi rekli....e gdje sad da nadjem koji je ulaz (vidim gore ovaj pise da trazi PCI), evo dat cu vam neke info u vezi moje graf.

Evo kod ove gdje pise M863G, tu bi trebalo biti. Znaci kod RAM-a.
-
- Kontakt:
znaci moram rastavljati komp da bi to vidio
aj dobro al de mi reci mogu li vidjeti preko everesta (program)
EDIT: e jasko, imam everest, i udjem u maticnu plocu, al nezz gdje bi trazio, ima dosta ikona ev sad cu ti reci sta ima:CPU, CPUID, Maticna ploca, memorija, SDP, chipset, BIOS, ACPI....e dje cu uci

EDIT: e jasko, imam everest, i udjem u maticnu plocu, al nezz gdje bi trazio, ima dosta ikona ev sad cu ti reci sta ima:CPU, CPUID, Maticna ploca, memorija, SDP, chipset, BIOS, ACPI....e dje cu uci
Zadnja izmjena: ĆeMa, dana/u 12 maj 2011, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Evo nek ti odgovori jasko_juve. Nemam taj program, pa ne znam kako funkcionise.ĆeMa je napisao/la:znaci moram rastavljati komp da bi to vidioaj dobro al de mi reci mogu li vidjeti preko everesta (program)
-
- Kontakt:
naravno da mozes vidit..sve pise..skini program,instaliraj,pokreni i sve pise...OD-DOĆeMa je napisao/la:znaci moram rastavljati komp da bi to vidioaj dobro al de mi reci mogu li vidjeti preko everesta (program)
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
hajde pomozi, jbg tiĆeMa je napisao/la:znaci moram rastavljati komp da bi to vidioaj dobro al de mi reci mogu li vidjeti preko everesta (program)
Kad otvoris Everest ides Racunar-->sistemski izvjestaj pa imas naziv maticne ploce
A mozes i ovde pa naziv ploce:
A mozes i ovde pa naziv ploce:
ĆeMa je napisao/la:hajde pomozi, jbg tiĆeMa je napisao/la:znaci moram rastavljati komp da bi to vidioaj dobro al de mi reci mogu li vidjeti preko everesta (program)
RIP SALE VILENJAK
hvala @RKO
naziv maticne ploce: Dell OptiPlex GX270
ako i ovo treba: chipset na mat. ploci: Intel Springdale-G i865G
naziv maticne ploce: Dell OptiPlex GX270
ako i ovo treba: chipset na mat. ploci: Intel Springdale-G i865G
AGp utor je,tako da i nemas nekog bas izbora za graficku...mozda bi najbolja bila Ati 3850 ili 4670 ali pazi da su AGP jer imaju i PCI
Pitanje je samo dali ce procesor koji imas a neki je pentum-celeron moci je iskoristi
Pitanje je samo dali ce procesor koji imas a neki je pentum-celeron moci je iskoristi
RIP SALE VILENJAK