Boston Celtics

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 maj 2011, 09:33

Paraglajder je napisao/la:Sa ovakvom klupom i indijancem Rondom, mi nemamo šta tražiti... Nažalost. :(

slažem se 100%!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 maj 2011, 09:43

najveca rupa u odbrani je baby davis... nedopustive greske pravi u odbrani. ocekujem 2-2 u sljedece 2 utakmice!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 maj 2011, 12:46

BernardBarnjak je napisao/la:
Paraglajder je napisao/la:Sa ovakvom klupom i indijancem Rondom, mi nemamo šta tražiti... Nažalost. :(

slažem se 100%!

sto vam je sad Rondo indijanac ne kontam?pa valjda njegovo nije da poentira , tu su drugi koji to rade u ekipi zar ne?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 07 maj 2011, 08:11

SaltCityAttack je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:

slažem se 100%!

sto vam je sad Rondo indijanac ne kontam?pa valjda njegovo nije da poentira , tu su drugi koji to rade u ekipi zar ne?
Pa baš zato što nije njegovo da poentira, uzima 15 šuteva po utakmici a ne može okean pogoditi. Usrao je masu napada sa svojim neishitrenim potezima. Na stranu to što nekad stvarno oduševi čovjeka što se tiče asistiranja ali za mene je bio i ostaće indijanac.
YNWA

boston18
Kontakt:

Post Postao/la boston18 » 12 maj 2011, 23:50

sta mislite da li treba mjenjat ekipu za 2011/2012 sezonu?

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 13 maj 2011, 01:27

boston18 je napisao/la:sta mislite da li treba mjenjat ekipu za 2011/2012 sezonu?
iskreno boston ima mlade igrace....Rondo,Glen Davis, mladi Bradley koji nije dobijao sansu ove sezone ali sledece ce sigurno dobiti vise minuta, tu je jeff green koji takodje dobro igra kada je u startnoj petorci.... Mislim da bi bilo bolje da se trejduje neko od starijih..pre svega mislim na allena,dok pierce moze jos koju sezonu na solidnom nivou da odigra...KG takodje moze da odigra jos jednu, dve sezone mada on se previse cuva povreda i rivers mu ne daje preveliku minutazu.... Mislim da se mora Bradley pruziti veca sansa u sledecoj sezoni.Gledao sam ga dok je igrao za texas, dobar je suter,brz, prodoran, i igra strasno dobru odbranu

boston18
Kontakt:

Post Postao/la boston18 » 13 maj 2011, 11:22

alfarouqaminu je napisao/la:
boston18 je napisao/la:sta mislite da li treba mjenjat ekipu za 2011/2012 sezonu?
iskreno boston ima mlade igrace....Rondo,Glen Davis, mladi Bradley koji nije dobijao sansu ove sezone ali sledece ce sigurno dobiti vise minuta, tu je jeff green koji takodje dobro igra kada je u startnoj petorci.... Mislim da bi bilo bolje da se trejduje neko od starijih..pre svega mislim na allena,dok pierce moze jos koju sezonu na solidnom nivou da odigra...KG takodje moze da odigra jos jednu, dve sezone mada on se previse cuva povreda i rivers mu ne daje preveliku minutazu.... Mislim da se mora Bradley pruziti veca sansa u sledecoj sezoni.Gledao sam ga dok je igrao za texas, dobar je suter,brz, prodoran, i igra strasno dobru odbranu
ja mislim da trebaju trejadat allena i kg,a dovest kao zamjenu kevin lova i d.howarda

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 13 maj 2011, 11:25

boston18 je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:
ja mislim da trebaju trejadat allena i kg,a dovest kao zamjenu kevin lova i d.howarda
ma tesko da ce dovesti howarda,za lovea mozda i mogu... Mada sve je moguce... ma bice boston solidan i sledecih godina imaju oni i mlade nade.... evo prosle godine ugrabili bradleya sa drafta jednog od najboljih srednjoskolaca kako su pricali mediji... ako uzmu jos kojeg sa ovog drafta mogu se nadati da ce necemu...Pre svega treba birati centra ili krilnog centra...ali videcemo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 dec 2011, 22:54

sta je ovo zamrla tema..ajde evo sad krece sezona..sta mislite kakav bi roster trebao biti..prva tekma je sa knicksima u msg..odma derbi..imamo uigran tim s docom na celu tako da bi trebali i profitirat od kratke predsezone i trening kampa..koga bi mogli uzet jos u roster od free agenata po vasem misljenju.. :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 dec 2011, 23:20

rio_Ferdy88 je napisao/la:sta je ovo zamrla tema..ajde evo sad krece sezona..sta mislite kakav bi roster trebao biti..prva tekma je sa knicksima u msg..odma derbi..imamo uigran tim s docom na celu tako da bi trebali i profitirat od kratke predsezone i trening kampa..koga bi mogli uzet jos u roster od free agenata po vasem misljenju.. :roll:
Ima nas koji navijamo za Boston Celticse! :D :D :D

Samo meni je problem što nemam vremena pa mi je teško biti konstantan na ovom forumu.

Dakle, ako si vidio što sam pisao na temi NBA 2011/2012 onda znaš kako razmišljam...

Zbog velike trojke ćemo ove sezone biti još dobri i u nekom većem krugu kandidata za naslov. Da li će nas smatrati glavnim favoritima ne vjerujem ali sam siguran da nas nitko neće podcijeniti.

No problem je dugoročni. Nakon ove sezone nećemo dobiti niti Howarda niti Paula. Izvisili smo već sada jer ne vidim način kako oni mogu doći do nas osim ako Howard želi igrati u Bostonu sa Rondom i Pirsom.

S druge strane mi ćemo imati puno prostora za potpisivanje igrača no budimo realni, nema igrača koji će ekipu Bostona učiniti ozbiljnim kandidatom za slijedeću sezonu.

Dakle, predstoji nam kriza rezultata jer ne vjerujem da Rondo i Pirs mogu sami držati Boston u vrhu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 dec 2011, 10:34

The Boston Celtics are close to reaching a deal with free-agent forward David West, according to an NBA.com report citing a **** close to the situation.

West was drafted in 2003 by the Hornets, and has averaged 16.4 points and 7.3 rebounds per game during his eight-year career with New Orleans.

The 31-year-old is coming off ACL surgery, but was expected to be among the elite free agents this offseason before the injury.

Celtics coach Doc Rivers seemed to be hinting at another big splash Friday night while talking to reporters about potential moves to complete the team's 2011-12 roster.

Asked if the team was looking for another big or another scorer, Rivers said, "You got it, we're looking for a big scorer. And we are, honestly. But we're just looking for the best players available that are still out there. Some of them are probably a pipe dream. And some may not be, you never know.

"One thing with players, some will just go for the best deal, which you can't blame them for that. Some will go for a fit. Some will just say, 'I'm going to sign for one year, I want to try to win a title.' Those are the ones we're talking to."

The Celtics traded Glen Davis to the Orlando Magic earlier Friday for Brandon Bass, and West would help shore up depth along the frontcourt.

The Boston Celtics worked quickly to fill their roster Friday before their first day of training camp, but a logjam of paperwork at the league office left them with only nine players on the court for the first session of the season.

The team officially inked three free agents in forward Chris Wilcox, swingman Marquis Daniels, and forward/center Greg Stiemsma. They were able to join the six players under contract -- Kevin Garnett, Ray Allen, Paul Pierce, Rajon Rondo, Jermaine O'Neal, and Avery Bradley -- for an evening practice (Celtics coach Doc Rivers joking that assistant Tyronn Lue participated in order to bring the team to 10 bodies).

Rivers later revealed that restricted free agent forward Jeff Green was in attendance, but could not participate, after agreeing to a one-year deal -- presumably at the $5.9 million qualifying offer the team extended before the lockout. Green was one of a handful of players that didn't clear the necessary hurdles, even after the Celtics waited an extra 75 minutes to start practice.

Also in attendance were both the team's rookies in first-round pick JaJuan Johnson and second-round selection E'Twaun Moore, both of whom inked their first-year pacts. Undrafted rookie free agent Gilbert Brown, free agent big men Michael Sweetney and Jamal Sampson were also expected, but not spotted for the session.

Later in the evening, Boston officially completed a swap that landed Keyon Dooling and a protected second-round pick from the Milwaukee Bucks in exchange for the draft rights to Albert Miralles (the team used a trade exception from dealing away Daniels at the deadline last year to facilitate the salary addition).

Rivers said he expects to have all those other bodies available as early as Saturday and the team will soon add veteran big man Brandon Bass after the sign-and-trade swap that sent Glen Davis to Orlando on Friday.

In all, Boston could have as many as 17 bodies available this weekend and Rivers said there were still moves to be made as the Celtics look to fill out their bench (with eyes on adding experience at the center position).
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 19 dec 2011, 23:45

[youtube][/youtube]

koji lik :lol: :lol:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 21 dec 2011, 16:04

stari dobri wilcox. kvalitetno pojacanje...

slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 22 dec 2011, 15:26

Toronto 73 - Boston 81
A. Bargnani 20p.
R. Rondo 17p, 6a. B. Bass 12p. E. Moore 11p.

slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 dec 2011, 09:27

Boston 104 - New York 106

Šteta. Boston je bio blizu ali... Odlična treca cetvrtina (35:17 za Boston) ali jako lose odigrane ostale... :(

R. Rondo 31p, 13a. R. Allen 20p. K. Garnett 15p. B. Bass 20p, 11s.
A. Stoudemire 21p. C. Anthony 37p. T. Douglas 19p.

slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 10:05

Boston 107 - Miami 115

Odlična utakmica. Novi poraz, na žalost. Miami je prvak ove sezone. Igraju kvalitetno i u odbrani i u napadu. Ne vidim ekipu koja bi im mogla parirati ove sezone narocito na 4 pobjede u PO.

slika

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2011, 17:38

BernardBarnjak je napisao/la:Boston 107 - Miami 115

Odlična utakmica. Novi poraz, na žalost. Miami je prvak ove sezone. Igraju kvalitetno i u odbrani i u napadu. Ne vidim ekipu koja bi im mogla parirati ove sezone narocito na 4 pobjede u PO.

slika
Imate li sanse za play off ove godine :lol: :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 18:15

Naravno. Cim se vrati PP Celtics ce biti 25% bolji. Dva poraza od NYK i Heata (jedva, narocito protiv knicksa) nisu se alarmi upalili, barem ne jos :)

vidjet ces... old school je ovo ekipa :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2011, 18:21

Ali si naravno rekao za Lejkerse da nece do playoffa, a igraju trenutno bez drugog najboljeg centra lige :lol: :lol: :lol:

A prva recenica ti je kada se PP vrati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 18:31

neno#4 je napisao/la:Ali si naravno rekao za Lejkerse da nece do playoffa, a igraju trenutno bez drugog najboljeg centra lige :lol: :lol: :lol:

A prva recenica ti je kada se PP vrati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lakersi nece do play offa. ako Bog da pisemo se u aprilu, brzo ce to, samo zdravlja... Celticsi 100% ulaze u PO! Vidjet ces... :mrgreen:

slika

Odgovori

Natrag na “Boston Celtics”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.