Svaka cast fakat igra dobro ali daj da vise prestanemo sa ovim vjerskim i politickim upadicama u svaku temu i lozenje na takve stvari.Svaka mu cast i za post ali nije to sport.Pih....kasap je napisao/la:Posti i igra, e vala svaka mu cast...nema puno takvih igraca, Kanoute, Toure...i jos pokoji....jos jednom svaka cast Vedadenewton_health_lyr je napisao/la:Postim i zagorčavam golmanima život.Izjava Vedada Ibisevica za dneven novine san.
Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Vedad Ibisevic
AMAR OSIM!!!
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Rodni grad Vlasenica ili mozda okolo Vlasenice.newton_heath_lyr je napisao/la:Ko zna gdje je Vedad rodjen i gdje je proveo djetinjstvo?
Djetinstvo malo Tuzla,Njemacka,USA i onda odrastao

Ovdje u St Louisu se najbolje pokazao i otkrio kao ogroman talenat ruseci sve rekorde koji su dotad bili postavljeni na nivou koledza i univesiteta.Dosta rekorda koje je dotad drzao Edi Jones nekadasnji reprezentativac USA srusio je nas vedo i postavio nove koje ce malo ko stici.Zahvaljujuci Zubanovicu odlazi preko okeana za Francusku a dalje sami znate, sta se desavalo.Uglavnom sva mu familija jos uvjek zivi ovdje u St Louisu i ovdje provodi svako ljeto.Vedo se pokazao kao odlican igrac i kad je poceo igrati za mladu repku samo zbog svog tersnog ponasanja imao je sukob sa zubanovicem koji ga je jedno vrijeme prestao zvati ali poslije nekoliko mjeseci ga ponovo pozvao za onaj odlucujuci mec protiv norvezana kad smo njegovim golom pobjedili i otisli u baraz igrati protiv ceske.Dalje znate sta je bilo.sukisp je napisao/la:Rodni grad Vlasenica ili mozda okolo Vlasenice.newton_heath_lyr je napisao/la:Ko zna gdje je Vedad rodjen i gdje je proveo djetinjstvo?
vedo ce sa "hettrick" potopiti TURKE,ako igrao od prve minute.vidili ste vedu u grckoj kad je usao,samo mu malo fali.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
[
Rodni grad Vlasenica ili mozda okolo Vlasenice.
[/quote]
Ovdje u St Louisu se najbolje pokazao i otkrio kao ogroman talenat ruseci sve rekorde koji su dotad bili postavljeni na nivou koledza i univesiteta.Dosta rekorda koje je dotad drzao Edi Jones nekadasnji reprezentativac USA srusio je nas vedo i postavio nove koje ce malo ko stici.Zahvaljujuci Zubanovicu odlazi preko okeana za Francusku a dalje sami znate, sta se desavalo.Uglavnom sva mu familija jos uvjek zivi ovdje u St Louisu i ovdje provodi svako ljeto.Vedo se pokazao kao odlican igrac i kad je poceo igrati za mladu repku samo zbog svog tersnog ponasanja imao je sukob sa zubanovicem koji ga je jedno vrijeme prestao zvati ali poslije nekoliko mjeseci ga ponovo pozvao za onaj odlucujuci mec protiv norvezana kad smo njegovim golom pobjedili i otisli u baraz igrati protiv ceske.Dalje znate sta je bilo.[/quote]Svaka mu cast
Rodni grad Vlasenica ili mozda okolo Vlasenice.

Ovdje u St Louisu se najbolje pokazao i otkrio kao ogroman talenat ruseci sve rekorde koji su dotad bili postavljeni na nivou koledza i univesiteta.Dosta rekorda koje je dotad drzao Edi Jones nekadasnji reprezentativac USA srusio je nas vedo i postavio nove koje ce malo ko stici.Zahvaljujuci Zubanovicu odlazi preko okeana za Francusku a dalje sami znate, sta se desavalo.Uglavnom sva mu familija jos uvjek zivi ovdje u St Louisu i ovdje provodi svako ljeto.Vedo se pokazao kao odlican igrac i kad je poceo igrati za mladu repku samo zbog svog tersnog ponasanja imao je sukob sa zubanovicem koji ga je jedno vrijeme prestao zvati ali poslije nekoliko mjeseci ga ponovo pozvao za onaj odlucujuci mec protiv norvezana kad smo njegovim golom pobjedili i otisli u baraz igrati protiv ceske.Dalje znate sta je bilo.[/quote]Svaka mu cast
BosnaE
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
23-09-2008 02:00
Postim i zagorčavam golmanima život
Bespotrebna su bila strahovanja da će odlaskom Sergeja Barbareza i Hasana Salihamidžića sa bundesligaške scene nestati bh. igrači. Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, ponajbolji su u svojim klubovima. Ibišević i Salihović su najveće zvijezde Hofenhajma. U nedjelju je bh. dvojac deklasirao Borusiju D. Ibišević je postigao dva, a Salihović jedan gol. Vedad je sa šest golova, prvi strijelac Bundeslige.
Očito mi godi Borusija, jer sam i kao igrač Ahena pogađao protiv tima iz Dortmunda - kaže na početku razgovora za «San» Ibišević, sa kojim smo razgovarali dok se sa saigračem i prijateljem vozio ka stadionu.
Rješenje za Bajernove muke
Kakav je osjećaj biti zvijezda u Bundesligi.
- Ja se tako ne osjećam, ali godi kada te hvale. Evo, iako Hofenhajm nije nogometni grad, poput, recimo Minhena, Bremena, ovdje je nogometna groznica. Ljudi nas zaustavljaju, traže autogram, plate poneko piće...
Pune su Vas novine. Pojedini komentatori u Bildu vide u Vama ključ rješenja za Bajernove muke.
- Kažem ti, to mi laska, ali nije se lako izboriti za mjesto u Bajernu. To je gigant. Inače, ne čitam novine. Dobro mi ide i drugi mi prepričaju šta se piše.
Da li ste uoči sezone mogli zamisliti ovakav start, sjajnu formu?
- Svaki igrač priželjkuje da «ovo bude moja sezona», ali ovo je kao najljepši san, a ustvari to je stvarnost. Samo neka potraje.
Sergej Barbarez je bio svojevremeno prvi strijelac Bundeslige, razmišljate li o tom podvigu?
- Priželjkujem da budem nabolji, ali se ne opterećujem time. Meni je najvažnije da klub igra dobro, da Sejo i ja odlično sarađujemo, a golova će biti.
Veliki se klubovi već sada raspituju za Vaš status?
- Imam ugovor i moje misli su usmjerene samo da igram što bolje. Svakako bih volio igrati u klubovima, kao što su Bajern, Verder, Štutgart, Hamburg...
Igrali ste u PSG i Dižonu, pa usporedite francusku i njemačku ligu.
- Njemačka je liga jača, jer se više ulaže u nogomet, više navijača posjećuje utakmice, veći su transferi. U Njemačkoj, to sam doživio, i na drugoligaške utakmice zna doći po pedeset hiljada gledalaca. Ipak, Njemačka je više nogometom inficirana.
Golovi su moj adut
Zamjerate li Miroslavu Blaževiću što Vas drži na klupi?
- Ne ljutim se na Blaževića, iako kao i svaki igrač, ne volim da sjedim na klupi. Ja reprezentaciju doživljavam na drugi način. Sretan sam da sam u reprezentaciji, a igre su moj jedini adut.
Misimović, Džeko, Salihović, Ibišević, čine okosnicu bh.tima. Da li je došlo vrijeme da reprezentacija napravi veliki rezultat?
- Dobro je što nas što više igra u jakim ligama, kao što je Bundesliga. Ima reprezentacija odlične igrače u drugim ligama, kao što su Spahić, Hasagić, Pjanić, Berberović, Vladavić, Rahimić, Nadarević... Niko sretniji od mene da nas Blažević odvede na SP.
Iako igrate u jednoj od najjačih liga na svijetu, Vi postite. Kako uspjevate podnijeti napore jakih treninga, putovanja, i ko Vam sprema iftare?
- Postio sam većinu ramazana, jedino na dan utakmice ne postim. Izdržim, jer me post jača. Imao sam trnovit put i mogu zahvaliti dragom Bogu što sam zdrav, što igram u jakoj ligi i što mogu pomoći svojim roditeljima. Na iftar najčešće idem kod Sejinih (Salihović) roditelja, jer mi ne znamo kuhati. Tako ja postim i zagorčavam život golmanima - ispričao je za «San» Vedad Ibišević, zvijezda Hofenhajma i Bundeslige.
S. Sinanović
Bh zastave
Na utakmicama Hofenhajma sve je više bh. zastava i transparenata kao znak podrške bh. internacionalcima.
- Seji i meni je srce kao stijena kada vidimo naše navijače. To nam daje dodatnu snagu. U početku su dolazili samo na domaće utakmice, a sada je sve više naših navijača za sastavama i na gostujućim stadionima.
Postim i zagorčavam golmanima život
Bespotrebna su bila strahovanja da će odlaskom Sergeja Barbareza i Hasana Salihamidžića sa bundesligaške scene nestati bh. igrači. Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, ponajbolji su u svojim klubovima. Ibišević i Salihović su najveće zvijezde Hofenhajma. U nedjelju je bh. dvojac deklasirao Borusiju D. Ibišević je postigao dva, a Salihović jedan gol. Vedad je sa šest golova, prvi strijelac Bundeslige.
Očito mi godi Borusija, jer sam i kao igrač Ahena pogađao protiv tima iz Dortmunda - kaže na početku razgovora za «San» Ibišević, sa kojim smo razgovarali dok se sa saigračem i prijateljem vozio ka stadionu.
Rješenje za Bajernove muke
Kakav je osjećaj biti zvijezda u Bundesligi.
- Ja se tako ne osjećam, ali godi kada te hvale. Evo, iako Hofenhajm nije nogometni grad, poput, recimo Minhena, Bremena, ovdje je nogometna groznica. Ljudi nas zaustavljaju, traže autogram, plate poneko piće...
Pune su Vas novine. Pojedini komentatori u Bildu vide u Vama ključ rješenja za Bajernove muke.
- Kažem ti, to mi laska, ali nije se lako izboriti za mjesto u Bajernu. To je gigant. Inače, ne čitam novine. Dobro mi ide i drugi mi prepričaju šta se piše.
Da li ste uoči sezone mogli zamisliti ovakav start, sjajnu formu?
- Svaki igrač priželjkuje da «ovo bude moja sezona», ali ovo je kao najljepši san, a ustvari to je stvarnost. Samo neka potraje.
Sergej Barbarez je bio svojevremeno prvi strijelac Bundeslige, razmišljate li o tom podvigu?
- Priželjkujem da budem nabolji, ali se ne opterećujem time. Meni je najvažnije da klub igra dobro, da Sejo i ja odlično sarađujemo, a golova će biti.
Veliki se klubovi već sada raspituju za Vaš status?
- Imam ugovor i moje misli su usmjerene samo da igram što bolje. Svakako bih volio igrati u klubovima, kao što su Bajern, Verder, Štutgart, Hamburg...
Igrali ste u PSG i Dižonu, pa usporedite francusku i njemačku ligu.
- Njemačka je liga jača, jer se više ulaže u nogomet, više navijača posjećuje utakmice, veći su transferi. U Njemačkoj, to sam doživio, i na drugoligaške utakmice zna doći po pedeset hiljada gledalaca. Ipak, Njemačka je više nogometom inficirana.
Golovi su moj adut
Zamjerate li Miroslavu Blaževiću što Vas drži na klupi?
- Ne ljutim se na Blaževića, iako kao i svaki igrač, ne volim da sjedim na klupi. Ja reprezentaciju doživljavam na drugi način. Sretan sam da sam u reprezentaciji, a igre su moj jedini adut.
Misimović, Džeko, Salihović, Ibišević, čine okosnicu bh.tima. Da li je došlo vrijeme da reprezentacija napravi veliki rezultat?
- Dobro je što nas što više igra u jakim ligama, kao što je Bundesliga. Ima reprezentacija odlične igrače u drugim ligama, kao što su Spahić, Hasagić, Pjanić, Berberović, Vladavić, Rahimić, Nadarević... Niko sretniji od mene da nas Blažević odvede na SP.
Iako igrate u jednoj od najjačih liga na svijetu, Vi postite. Kako uspjevate podnijeti napore jakih treninga, putovanja, i ko Vam sprema iftare?
- Postio sam većinu ramazana, jedino na dan utakmice ne postim. Izdržim, jer me post jača. Imao sam trnovit put i mogu zahvaliti dragom Bogu što sam zdrav, što igram u jakoj ligi i što mogu pomoći svojim roditeljima. Na iftar najčešće idem kod Sejinih (Salihović) roditelja, jer mi ne znamo kuhati. Tako ja postim i zagorčavam život golmanima - ispričao je za «San» Vedad Ibišević, zvijezda Hofenhajma i Bundeslige.
S. Sinanović
Bh zastave
Na utakmicama Hofenhajma sve je više bh. zastava i transparenata kao znak podrške bh. internacionalcima.
- Seji i meni je srce kao stijena kada vidimo naše navijače. To nam daje dodatnu snagu. U početku su dolazili samo na domaće utakmice, a sada je sve više naših navijača za sastavama i na gostujućim stadionima.
BosnaE
-
SVAKA CAST STO POSTI I IGRA .
Bio je vala mrzak prije (dok je bio mladzi) cesto smo ga htjeli marisat ovdje u stlouisu doso valjda tobe
Bio je vala mrzak prije (dok je bio mladzi) cesto smo ga htjeli marisat ovdje u stlouisu doso valjda tobe

turcima nedamo pardona...... 2 razlike, to ce ciro uraditi jer je zamoljen od uprave iz zagreba 

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
I to da Zlatan da jedan a Vedo drugi gol,hajaguar je napisao/la:turcima nedamo pardona...... 2 razlike, to ce ciro uraditi jer je zamoljen od uprave iz zagreba
BosnaE
Ma treba ga postaviti od prve minute, mislim da u ovom trenutku više zaslužuje od Džeke. Šta fali i da Edin nekad sa klupe uđe. On (Vedad) i Salihović bi bili odličan tandem.
Zadnja izmjena: Zagor, dana/u 23 sep 2008, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
- Kontakt:
Zagor slazem s tobom...Vedo 6 golova a dzeko jos niti jedan u sezoni....samo ona dva za bih..
Ja ne simpatisem nesto frevise ibisevica,ali fakat momak igra u vrhunskoj formi i treba mu dati priliku u prvih 11,jer nije beze prvi strijelac bundeslige.
AMAR OSIM!!!
Slažem se sa taktim, a 99% taka će i biti u Istambulu.
newton_heath_lyr je napisao/la:Da ali u Istanbulu vjervatno krecemo sa jednim spocem i to ce biti Muslimovic a onda umjesto njega u drugom poluvremenu ubadciti Ibisa neka proba sta na brzinu da odradi jer odbrana Turske bi do tada trebala da izgleda i ne bsa tako svjezenele je napisao/la:pa dobro mozda i jesu i Muslimovic je dao go za paok, ali Deko nije u nekoj formi.. pa sto neisprobati mali je pokazao da zna...newton_health_lyr je napisao/la:pa nije dao na srecu ali po meni hebes ga ali su bolji Dzeko i Muslimovic
-
- Kontakt:
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
da,sto se spice tic3e stvarno smo u suficitu ,imamo i sredinu terena bogovsku,samo moram priznati da klima u obrani.momci se bore ali izuzev sopahica i donekle nadarevica,ostali su tu samo iz nuzde pa tako i salihovic koji se zrtvuje igrajuci nalijevom boku umjesto da bude blize golu.
BosnaE
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ralf Rangnik: Ibišević je naše životno osiguranje
Čitav članak će biti dostupan od 24-09-2008 02:00
http://www.san.ba
Čitav članak će biti dostupan od 24-09-2008 02:00
http://www.san.ba
BosnaE
- newton_heath_lyr
- Kontakt:

Ralf Rangnik: Ibišević je naše životno osiguranje
Ni četiri dana nakon furiozne partije Vedada Ibiševića protiv Bodrusije B. njemački mediji neprestaju pisati hvalospjeve na račun našeg reprezentatica. Nisu glavne teme u njemačkim medijima, ni katastrofalni poraz Bajerna u Minhenu sa 2:5 od najljućeg rivala Verdera, ni to što je njemački reprezentativac Patrik Helmes protiv Hanovera postigao 3 pogotka.., Bild, Kiker, T online, Sportbild, DSF, ne mogu se načuditi sa kakvom lakoćom Vedad Ibišević postiže golove … Za njemački Bild trener Hofenhajma skoro zaljubljeno govori o svom napadaču. - - Vedo nije mogao bolje odigrati. Ne samo zbog svoja dva postignuta gola, nego koliko je pretrčao, razigravao svoje suigrače, pa još pogođena prečka... Ma, on je naše životno osiguranje. Pun je samopouzdanja i trenutno igra kao da je tek došao u ekipu”! Sa ovom rečenicom Rangnik prvenstveno misli na prošlogodišnje utakmice Ibiševića kada je važio za igrača koji promašuje i stopostotne šanse, što ga je i prebacilo na klupu i skoro sigurno bi napustio klub da Obasi nije otišao na olimpijadu. Prošle sezone postigao je 5 golova, a sezonu prije za Ahen 6. Sada u 5 kola bundeslige na svom kontu ima 6 golova i dvije asistencije. Uz to je dao i jedini pogodak za prolaz svog Hofenhajma u kupu kontra Kemnicera. Posebnu težinu svemu ovom daje podatak da je Hofenhajm, koji se nakon petog kola bundeslige nalazi na fantastičnom drugom mjestu, ima 10. postignutih golova što znači da je Ibišević direktno učestvovao u 8 pogodaka.
E.S.
Kao Barbarez u najboljoj sezoni
Da se Ibiševiću smješi možda i kruna golgetera o kojoj sanja svaki napadač u bundesligi, govori i podatak da je u sezoni 2000/2001. najbolji strijelac bundeslige u prvih 5 kola je bio naš Sergej Barbarez sa 5 golova, a na kraju sezone postao je najbolji strijelac sa 22 pogotka.
BosnaE
Opet Ibisevic dere mreze haha
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
Ibisevic dao iz penala a salihovic iz slobodnjaka gledo sam utakmicu fakat saradjuju dobro
Kad skontam nesto pametnije napisat cu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.