Nemoj se ljutiti, al' ti si jednako los prognozer kao Mac VilanderVirtu4l je napisao/la:Ko nije gledao ne zna šta je propustio. Teniski maraton, spektakl... svaka im čast na ovome večeras. Svaka čast Murrayu koji je pokazao zašto je rame uz rame sa Nadalom, Đokovićem i Federerom.
Sutra se Novakov put završava.
Marej nimalo ne napreduje, vec godinama igra isto. Novak ga je pojeo u prvom setu, al' se u drugom sasvim opustio, olabavio gas, sto je Mareja vratilo iz mrtvih. Napump'o je adrenalin i samopouzdanje, mahnito trc'o, sitz'o moguce i nemoguce,... Djokovic je 2 i 3 set odigr'o znatno ispod prosjeka ovogodisnje dominacije. Dakle, nije Marej bio nesto posebno dobar, nego je Djokovic igr'o nesto slabije. I pored svega toga, nije ga uspjeo pobjediti. Moja je prognoza da ce se Marej u narednim mecevima gadno opeci u duelima sa Djokovicem. Ne moze se pobjedjivati iskljucivo defanzivnom igrom, ne moze se tako pobjediti ovaj Djokovic. Protiv Mareja treba odigrati konstantno agresivno i nece biti nikakvih problema da Djokovic dodje do pobjede. Svako opustanje Mareja vraca u zivot, a tada se iznenadjenje moze desiti. Pis'o sam prije i poslije Melburna,.. Ako Marej ne popravi ofanzivu, nece nikada osvojiti GS.
Ovo sto Djokovic pokazuje u Rimu je najbolje od tenisa sto sam do sada gled'o. Ko intenzivno prati ovu temu zna da Nadala smatram najboljim svih vremena. Al' ako Djokovic bude igr'o ovako u kontinuitetu naredne 3-4 godine, ima dobru sansu da postane najbolji od najboljih (makar za mene
Ko bre, sta bre, Djokovic bre