Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

grof
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la grof » 15 maj 2011, 23:41

Evo Nijaz Gracić otvorio dušu za SAN :lol: ...ne može covjek više da trpi sranja na "štetu bošnjaka" :lol:

Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje

Još se ni­su sle­gli utis­ci na­kon sas­tan­ka čla­no­va Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju sa čel­nim lju­di­ma Fi­fe i Uefe, a ču­ju se prve rea­kci­je. Dok se u me­di­ji­ma mo­gu pro­či­ta­ti ko­men­ta­ri o to­me ka­ko će sa­da bi­ti uki­nu­ta su­spen­zi­ja NSBiH, pos­to­je i oni ko­ji sma­tra­ju da u Ci­ri­hu ni­je na­prav­ljen do­bar po­sao.

Ni­jaz Gra­cić član Skup­šti­ne NSBiH i pred­sje­dnik FK Olim­pic, ogor­čen je na čla­no­ve Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju jer pre­ma nje­go­vom miš­lje­nju ‘‘ra­de sa­mo za svo­je in­te­re­se‘‘. Gra­cić ne­mi­li­ce uda­ra na čla­no­ve Ko­mi­te­ta, ne šte­de­ći ni­ko­ga...

- Ne­mam ni­šta pro­tiv što su Uefa i Fi­fa pri­hva­ti­li aman­dma­ne, ali imam pro­tiv ovo­ga što ra­di Ko­mi­tet. Ne svi­đa mi se ni prin­cip na ko­jem ra­de Fi­fa i Uefa. Oči­gle­dno su ove dvi­je or­ga­ni­za­ci­je od­stu­pi­le od svo­jih do­sa­daš­njih prin­ci­pa ko­ji vri­je­de za os­ta­lih 209 čla­ni­ca, ali ne i za nas. Uefa i Fi­fa po­no­vo či­ne ne­ke stva­ri ko­je ni­su pri­mje­re­ne u dru­gim ze­mlja­ma. Što se ti­če Ko­mi­te­ta, još uvi­jek ni­su oba­vi­li raz­go­vor sa boš­nja­čkim kor­pu­som. Je­su, ima­li su raz­go­vor sa pred­sje­dni­kom NSFBiH (Do­min­ko­vić op.aut.) ko­ji je su­spen­do­van i sa os­ta­li­ma ko­ji ne­ma­ju na­dle­žnos­ti. Moj uti­caj, kao Ni­ja­za Gra­ci­ća, pred­sje­dni­ka FK Olim­pi­ca, me­đu boš­nja­čkim klu­bo­vi­ma je ve­li­ki. Pi­ta­ju iz klu­bo­va za miš­lje­nje šta i ka­ko da­lje. Ako je boš­nja­čki dio ko­ope­ra­ti­van i ako je pri­hva­tao ona­kav sta­tut ko­ji su Fi­fa i Uefa na­me­ta­li, ne zna­či da će­mo pri­hva­ti­ti ova­kav sta­tut ka­kav jes­te, sa aman­dma­ni­ma ko­ji su pre­dlo­že­ni - go­vo­ri Gra­cić za «San», te do­da­je:

- Jer, ova­kvo us­tu­pa­nje pred­sta­vni­ci­ma Srba i Hrva­ta, ne­ma smi­sla, a ide na­uš­trb Boš­nja­ka i dalj­njih blo­ka­da u ra­du Sa­ve­za. Ko­mi­te­tu za­mje­ram za­to što is­tu­pa­ju u na­še ime, u ime Boš­nja­ka, bez ika­kvog odo­bre­nja. Na­šli su za sho­dno da ho­da­ju po Ba­nja Lu­ci i Mos­ta­ru, a ni­ko se na­ma ni­je obra­tio. Uo­pće ne vi­dim ra­zlo­ge za hva­los­pje­ve na ra­čun Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju na­kon ova­kve odlu­ke Fi­fe i Uefe - ka­že Gra­cić.

On sma­tra da ni­je ko­rek­tno da Boš­nja­ci uvi­jek pra­ve us­tup­ke. Tvrdi da je do­go­vor u Ci­ri­hu pos­ti­gnut na šte­tu boš­nja­čkih klu­bo­va.

Mi smo, či­ni mi se, kao ‘'ma­li od pa­lu­be'' u ci­je­loj pri­či. Po­ene na na­ma ne mo­že ni­ko uzi­ma­ti, bez ob­zi­ra ko bio i ka­ko se zvao. Ne mo­že se za­pos­tav­lja­ti ve­ći broj boš­nja­čkih klu­bo­va u Pre­mi­jer li­gi. To ni­je ure­du. Fi­fa i Uefa je od­stu­pi­la od svo­jih prin­ci­pa. Bez ika­kvog uvje­to­va­nja, mi, boš­nja­čki čla­no­vi Skup­šti­ne, že­lje­li smo da pre­va­zi­đe­mo pro­ble­me i za­to smo gla­sa­li za Sta­tut. Ov­dje se sa­da do­ga­đa slje­de­će: us­tu­pa se oni­ma ko­ji su bi­li ne­ko­ope­ra­ti­vni i oni­ma ko­ji ni­su že­lje­li Sta­tut. A, mi ko­ji smo bi­li ko­ope­ra­ti­vni, stav­lja­mo se na mar­gi­nu sve­ga to­ga. U sve­mu to­me učes­tvu­je i Ko­mi­tet, či­ji čla­no­vi ne­ma­ju pra­vo da pred­stav­lja­ju klu­bo­ve. Mi že­li­mo da ima­mo is­ta pra­va kao i ovi iz Her­ce­go­vi­ne i pred­sta­vni­ci iz RS-a. Ovaj na­čin ra­da je uža­san, ovo je blo­ka­da Sa­ve­za, uki­nut će nam san­kci­je, a ni­šta ni­smo ri­je­ši­li. Ne mo­že to ta­ko, na­uš­trb Boš­nja­ka.

Prvi čo­vjek Olim­pi­ca je na­ja­vio sas­ta­nak u Sa­ra­je­vu gdje će se prei­spi­ta­ti ulo­ga Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju.

- Na­kon sas­tan­ka u Ci­ri­hu, oku­pit će­mo se, mi­slim na boš­nja­čke klu­bo­ve, ko­ji su u sve­mu ovo­me lo­še pro­šli. Imao sam pu­no po­vje­re­nje u Ko­mi­tet, me­đu­tim, ti lju­di ta­mo se su­vi­še ko­mo­tno po­na­ša­ju. Tre­ba­li su da sa­slu­ša­ju ma­lo i boš­nja­čke pred­sta­vni­ke. Ov­dje je pro­blem što su se svi ‘'za­češ­lja­li'', prvi Ivi­ca Osim! Spre­mni su kao za­pe­te pu­ške su da zau­zmu fun­kci­je u Sa­ve­zu. Ne­ma smi­sla. Mi smo pri­hva­ti­li onaj sta­tut, ali sa­da je dru­ga pri­ča. Sa­da se mo­že blo­ki­ra­ti do bes­vjes­ti. Me­ne svi Boš­nja­ci po­drža­va­ju, od Če­li­ka, Slo­bo­de, Tra­vni­ka... Po­je­di­ni čla­no­vi Ko­mi­te­ta vi­še vo­de ra­ču­na o to­me da li će do­bi­ti fun­kci­je i fo­te­lje, ne­go boš­nja­čki in­te­res. Oni ne mo­gu bra­ni­ti mo­je in­te­re­se - re­kao je Gra­cić i na kra­ju do­dao:

- Mi Boš­nja­ci ne smi­je­mo do­pus­ti­ti da smo za­do­vo­ljni jer nam se uki­da su­spen­zi­ja, a svi os­ta­li su bo­lje pro­šli od nas. Ne smi­je­mo opet da se po­na­ša­mo po prin­ci­pu ‘'po­tpi­ši Ali­ja, pa ma­kar bi­la avli­ja''. Ne­ma vi­še to­ga. Ne­će ni­ko pro­da­va­ti boš­nja­čke klu­bo­ve za­rad svo­jih fo­te­lja. A, čla­no­vi Ko­mi­te­ta to ra­de. Ja ne znam ni­šta­šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma. Ne­ću da bu­dem iz­da­ji­ca svo­ga na­ro­da. Ne­ću da gle­dam sa­mo svoj in­te­res, kao čla­no­vi Ko­mi­te­ta - za­klju­čio je Gra­cić u raz­go­vo­ru za «San».

E. De­lić

Re­zul­ta­ti u tri tačke

Re­zul­ta­ti po­slje­dnjeg sas­tan­ka u Ci­ri­hu kao i do­sa­daš­njeg ra­da Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju mo­gu se pri­ka­za­ti u tri tačke: 1. - sve odlu­ke u No­go­me­tnom sa­ve­zu ubu­du­će će se do­no­si­ti tro­čet­vrtin­skom ve­ći­nom; 2. - pri­hva­ćen je i aman­dman na gla­sa­nje u Iz­vršnom odbo­ru NSBiH, pa će ta­ko za sve odlu­ke ovog ti­je­la ubu­du­će bi­ti po­tre­bno 12 gla­so­va i 3. - ka­da se bu­du bi­ra­li čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra NSBiH kan­to­nal­ni sa­ve­zi će pre­dla­ga­ti po dva kan­di­da­ta za sva­ko mjes­to u IO, a oni ko­ji ne bu­du pro­šli na gla­sa­nju za izbor bi­će ime­no­va­ni za­mjen­skim čla­no­vi­ma.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 16 maj 2011, 00:30

Mrsko mi čitati..... A zar nisu rekli da je Komitet za normalizaciju napravio dobar posao?????

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 16 maj 2011, 00:54

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Mrsko mi čitati..... A zar nisu rekli da je Komitet za normalizaciju napravio dobar posao?????
to je izjavio nakon sto je pojeo ****, nasa seljacka i mahalska posla...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 16 maj 2011, 08:08

Nas Bosnjaka, Bosnjacki klubovi, na ustrb Bosnjaka, opet po Bosnjacima, nije dobro za Bosnjake. E moj Gracicu a kad se statut odbijao najostriji si bio u optuzivanju Srba i Hrvata da unose politiku u savez i previse se brinu za prava Srba i Hrvata.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2011, 08:51

'Ja ne znam ni­šta­ šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma.'

Nijaz ne zna ni sta je izmijenjeno, ali zna da je to protiv nas bosnjaka i bosnjackih klubova... aferim...
ona stara prica: ja ne znam ni o cemu se radi, ali sam protiv zato sto su srbi i hrvati za.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 16 maj 2011, 08:59

amho je napisao/la:'Ja ne znam ni­šta­ šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma.'

Nijaz ne zna ni sta je izmijenjeno, ali zna da je to protiv nas bosnjaka i bosnjackih klubova... aferim...
ona stara prica: ja ne znam ni o cemu se radi, ali sam protiv zato sto su srbi i hrvati za.
Klasicni primjer Bosnjackog nacionaliste.
Uz to ponasa se ko uvrijedjena mlada, sutio je sutio, i onda kad je pukotrpan posao zavrsen, on umjesto da pohvali komitet koji je uradio vise za mjesec dana nego Troglavo predsjednistvo i IO za godinu dana (koje Nijaz nikada nije kritikovao, a nisu uradili nista samo pogorsali situaciju)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 maj 2011, 09:02

Ma Nijaz ima makar pare i solidan klub.Tako da mu glasanje protiv i nebi pasalo.
Mada je bas zbog toga ofiras veliki postao u posljednje vrijeme.Mulja kad stigne.
Glumi onog Bevandu na Bosnjacki nacin.
Ali Dzindo je meni krvav.Kokuz da ga nema,a kad se razmase papirologijom,istjera pola hotela. :lol:
Mada i komitet ako vec traze bas od njih popravni.Onda bi morali i da ''udzenike'' spreme na vrijeme.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 16 maj 2011, 11:09

Džindo kokuz, hahahahaha :lol: :lol: :lol:
mora da se šališ?

Čovjek drži kompletnu Skenderiju zadnjih deset godina. ne može spajalica proći a da on ne udari taxu.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2011, 11:59

cikac je napisao/la:Džindo kokuz, hahahahaha :lol: :lol: :lol:
mora da se šališ?

Čovjek drži kompletnu Skenderiju zadnjih deset godina. ne može spajalica proći a da on ne udari taxu.
pa eto vidis da je kokuz, makar u glavi.... ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 maj 2011, 12:08

Jedna od osnovnih zamjerki je način odlučivanja. Na ovaj način svaku odluku može blokirati samo 26% glasača. To znači da 26% ljudi može blokirati relativnu, apsolutnu, dvotrećinsku i tročetvrtinsku većinu. To nije dobro i mislim da tako nije ni u jednoj članici FIFE od njih 210.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 maj 2011, 13:01

avlami97 je napisao/la:Jedna od osnovnih zamjerki je način odlučivanja. Na ovaj način svaku odluku može blokirati samo 26% glasača. To znači da 26% ljudi može blokirati relativnu, apsolutnu, dvotrećinsku i tročetvrtinsku većinu. To nije dobro i mislim da tako nije ni u jednoj članici FIFE od njih 210.
mi smo jedina drzava na svijetu u kojoj postoji ustavna segregacija na nacionalnoj osnovi... zasto ne bi bili i jedina drzava na svijetu u kojoj se o fudbalu odlucuje na osnovu trocetvrtinske apsolutne vecine????? ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 maj 2011, 16:09

mora da se šališ?

Kad si zadnji put bio u Skenderiji.U stvari ista je od kad je napravljena.Samo sa dotrajalim drvenim sjedistima i pokojom viska rupe na krovu.Kad zvekne kisa imas prelijep osjecaj.
Jasta je nego kokuz,sad sto je takva drzava pa drzi te tigrove,lavove gdje im nije mjesto.To je druga prica.
On je toliki kokuz da ga ni od te taxe nece zapasti nista.Nije sto nece,vec sto nezna.
@SB.TRN to prica se,sere se,kenja se itd ili neprovjerene informacije objesi macku o rep.A i te ''izvjestitelje'' vise promjeni.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 16 maj 2011, 16:53

Ma Gracić je ka.rina, on ne predstavlja nikog i može samo da polaufa, ne znam kako ga nije stid da Ivicu Osima spominje u negativnom kontekstu, kakvo svjetsko smeće, može sa svojim kompanjonom Imamovićem da se nosi u tri pi.zde materine, đubre jedno iskompleksirano i ograničeno!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 maj 2011, 09:30

harishp je napisao/la:
mora da se šališ?

Kad si zadnji put bio u Skenderiji.U stvari ista je od kad je napravljena.Samo sa dotrajalim drvenim sjedistima i pokojom viska rupe na krovu.Kad zvekne kisa imas prelijep osjecaj.
Jasta je nego kokuz,sad sto je takva drzava pa drzi te tigrove,lavove gdje im nije mjesto.To je druga prica.
On je toliki kokuz da ga ni od te taxe nece zapasti nista.Nije sto nece,vec sto nezna.
@SB.TRN to prica se,sere se,kenja se itd ili neprovjerene informacije objesi macku o rep.A i te ''izvjestitelje'' vise promjeni.
Skenderija jeste kokuz ali Džindo nikako. Zato sam u jednom komentaru i napisao "Džindo zvani džabaluk", on ti preko Skenderije, odnosno usluga koje ista pruža, prebija svoje potrebe. Tako ti on lijepo dočekuje sve delegacije koje dolaze na sajmove, plaća spavanje, ručkove, qrave, a naravno, sve to bude uzvraćeno prilikom njegovih posjeta. Ili, ako mu treba neka roba, on to lijepo dobije gratis pa onda to prebija kroz rabate za izlaganje na sajmu i slično.

Njemu pare zapravo i ne trebaju, nema razloga se sekirati za njega 8-)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 maj 2011, 09:54

U cetvrtak sastanak sa federalnim delegatima. Mora se i njima ici na noge sad kad su zagalamili.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 maj 2011, 18:47

Hawking je napisao/la:Ma Gracić je ka.rina, on ne predstavlja nikog i može samo da polaufa, ne znam kako ga nije stid da Ivicu Osima spominje u negativnom kontekstu, kakvo svjetsko smeće, može sa svojim kompanjonom Imamovićem da se nosi u tri pi.zde materine, đubre jedno iskompleksirano i ograničeno!
Potpis.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 17 maj 2011, 18:54

To vam priicam cijelo vrijeme sve ista g.ovna dok se mi ne ujedinimo kao NAROD od ovog nema nista !

Da on prica o jednoj legendi tako pa on je i zasluzio fotelju gdje si ti prije bio ?

Pa ovaj Gracic on je neki biznismen jel tako ? Pa , on onaj usljo iz Avaza Radoncic , Naš Dodik to sve ista mafijaa svi pricaju tamo o nekom narodu svom a vamo bolan kafu piju i poslove dogovaraju ?

Znate li sto prije veliki narodi nisu davali da se uce jezici tj da narod nije pismen ?
Da se moze lakse vladati s njima e oni nas sada pravi nepismenima .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 maj 2011, 18:57

Ja sam uvjeren da ce ovi is FCPC + hrvati u zadnji tren da naprave problem i nista od ukidanja suspenzije. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 18 maj 2011, 09:15

Elegant je napisao/la:Ja sam uvjeren da ce ovi is FCPC + hrvati u zadnji tren da naprave problem i nista od ukidanja suspenzije. :|
Sad smo opet mi,"traktoristi" krivi...Jbmu misa nikako na zelenu granu s vama. :mrgreen: :roll:

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 18 maj 2011, 09:22

Sada nemate razloga da se bunite jos ako i repka RS prodje :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 4 gosta.