ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Valencia
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Valencia » 16 maj 2011, 19:02

sarajlija89 je napisao/la:Ja sam dao prijedlog adminu, pa nek vidi i procijeni sta i kako...

Vi fino nastavite, odlicno vam ide :mrgreen:
Federer je im'o smijesnu konkurenciju u poredjenju sa Nadalom i Djokovicem.
E to je meni nesto nerazumljivo, kada neko kaze...

Cekaj, pa ne igraju ni ostali klikera. Jedna od teza moze biti da je Roger bio toliko superioran, kao sto i jeste, da jednostavno nije imao konurenciju u tome smislu...i sta onda???
A ovo sto je Magica rekao...to i potvrđuje.
1) Zato sto je ono sto je RF dao tenisu kvantitativno i kvalitativno nemerljivo. Njegova konkurencija nije bila slabija od danasnje. Tacno je da nije imao konstantne rivale nivoa RNa i Djokovica, ali je imao dosta jace protivnike u top20 u svom prime-u: Hewitt, Nalbandian, Safin, Agassi, Ljubicic, Ancic, Roddick, Nadal, Coria, Gaudio, Blake, Gonzalez, Baghdatis...
Uostalom, vecina teniskih strucnjaka i igraca, smatra da je RF najveci svih vremena...
Bas je bio superioran. Nadal ga je pobjedio sa 18 godina u njihovom prvom duelu na tvrdoj podlozi u Majamiju. To je bilo 2004 kada je Federer bio u top formi. Ovi nabrojani ga nisu mogli pobjediti u najboljim godinama, al' ga je pobjedio klinac sa jako malo iskustva. To mnogo govori. To govori da je Federer za rivale im'o gubitnike, sve dok se nije pojavio pravi sampion, koji ga je srusio u njihovom prvom mecu, na Rodzerovoj podlozi, sa svega 18 godina :idea: .

A ti nabrojani su za 2-3 klase slabiji od Nadala i Djokovica po svim mogucim mjerilama. Samo mi nemojte hvaliti Nalbandiana, zivota vam :mrgreen: .

Al' najjaci i neoborivi dokaz od svih je da je Nadal Federera porazio na njegovim terenima u Vimbldonu i Melburnu, a njega Federer nikada u Parizu. Mozemo mi trabunjati sto godina, al' je lakse oboriti Mont Everest nego ovu cinjenicu :mrgreen: . Ona je dokaz ko je svestraniji i bolji teniser :idea: .
Zadnja izmjena: Valencia, dana/u 16 maj 2011, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 maj 2011, 19:03

legenda reala je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Kakvi odgovori, zna se

Roger je najveci svih vremena i NIKAD NIKO ga nece preci!
E kako možeš biti siguran da ga niko nikad neće preći u tenisu većina gleda GS i dok je Sampras imo najviše on je bio najbolji ako neko prestigne Federera onda će se govoriti kako je to najbolji svih vremena i tako ukrug ;)
Haj ti osvoji 20 GS-ova za karijeru!!! Sad ima 16, al jos 2 ove i 2 dogodine i to je to! :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 19:04

Valencia je napisao/la:Samo mi nemojte hvaliti Nalbandiana, zivota vam :mrgreen: .
Moraš ga hvaliti, njega i Marata... sve se zna o njima, ali ne bez njih se o toj eri nikako ne može pričati... 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 maj 2011, 19:08

Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Samo mi nemojte hvaliti Nalbandiana, zivota vam :mrgreen: .
Moraš ga hvaliti, njega i Marata... sve se zna o njima, ali ne bez njih se o toj eri nikako ne može pričati... 8-)
Ne moze, jer nije bilo boljih igraca. Njih dvojica su negdje na nivou Soderlinga. Ne mogu u istu recenicu sa Nadalom i Djokovicem, ne mogu nikako.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 19:10

Valencia je napisao/la:Ne moze, jer nije bilo boljih igraca. Njih dvojica su negdje na nivou Soderlinga. Ne mogu u istu recenicu sa Nadalom i Djokovicem, ne mogu nikako.
Sigurno da ne mogu, ali oni davali poseban šmek tom vremenu, danas nemamo takvih igrača...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 19:24

@Valencia

Odlazis izvan realnosti. :roll:

Kako Federer nije bio superioran u periodu od 2004-2007 :?: Covek je uzeo 11 od 16 mogucih GSa, 3 od 4 zavrsna mastersa i napravio 315-24 seriju u tom periodu, osvojivsi ukupno 42 titule (Nadal u citavoj karijeri ima ukupno 45).
Jbga, voleo ga ili ne voleo - ovo je najubedljivijih 4 sezona u istoriji tenisa.

Drugo, fudbal i tenis se ne mogu porediti. Jedno je timska igra, a drugo je individualni sport. A i primer ti nije dobar. Zaboravljas da je Italija dala Baggia, Tottija, ADPa, Zolu, Rivu, Riveru, Mazzolu, Antognonija, Pirla... To su sve igraci kakvih Spanci (do Xavia i Inieste) i Englezi nikada nisu imali.

Ali ti bese poredis ovu odbranu MUTDa i Milanovu odbranu iz 2004-06e (Maldini-Nesta-Stam-Cafu) i tvrdis da je odbrana Mutda bolja? :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 16 maj 2011, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2011, 19:25

Mnogo je parametara koji mogu biti, a u isto vrijeme i nisu relevantni. Neko ce se voditi H2H statistikom, drugi ce opet to osporavat na nacin, da ce gledati vrijeme i okolnosti pod kojima je to bilo...

U slucaju Nadal - Federer, omjer je na strani Nadala. S druge strane, isto tako cinjenica je da je Rafa tu razliku napravio na sljaci i da su te pobjede bile uglavnom u vremenu kada je Roger imao pad forme, a on bio TOP igrac...a jednostavno imas igraca koji ti ne lezi....

Tesko je to poredit.

Sto se tice same igre, vrlo vjerovatno da smo imali cast i zadovoljsvo, da gledamo najbolju dvojicu tenisera svih vremena.

Na jednoj strani, elegancija i jednostavnost pokreta i umijece udarca iz svih pozicija...sto bi neko okarakterisao kao POETRY IN MOTION i cime je mnogo toga receno.

S druge strane, nevjerovatna fizicka snaga, sposobnost da iz duboke defanzive predje u ofanzivu i ostvari poen, te nevjerovatna odlucnost....

Jednostavno, sve ono najbolje od tenisa. Ja jesam veliki fan Federera, ali nikada ne bih mogao osporiti Rafu. Subjektivno ili ne, ipak mislim da je Roger najveci...jednostavno njegov stil i nacin igranja je do tada nesto nevidjeno ...postao je mjerna jedinica u tenisu...nevjerovatno je njegovo umijece i talenat, jednostavno perfekcija.

Rafa je primjer onoga sto mi zovemo red, rad i disciplina - i to je ono sto fascinira...ali nije sigurno kompletniji igrac od Fedexa,a pogotovo elegantniji i ljepsi za oko, sto je u tenisu ipak vrlo vazno kao jedan od faktora poređenja i shvatanja same igre.....a od Rogera boljeg nije bilo, niti ce biti, ili bar vrlo tesko...uostalom, zato ga i smatraju za najboljeg, jer niko prije njega nije igrao sa takvim stilom i jednostavnoscu...a valjda je to i neki smisao tenisa....

ne bih ja to poredio sa fudbalom i tamosnjim taktikama...

Rafa je medjutim pokazao i drugu dimenziju igre, koja se bazira na defanzivi i mogucnoscu da iz duboke defanzive napravi nesto jakim i preciznim udarcima...to svi znamo i to apsolutno fascinira...

Ali, opet sve je to stvar ukusa...

U medjuvremenu, pojavio se i jedan momak, u liku Novaka, a on je kombinacija prvoga i drugoga tenisera, izuzetno talentovan i sa fizickim predispozicijama....a vrijeme ce ostalo pokazati.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 maj 2011, 19:48

MaGiCa je napisao/la:@Valencia

Odlazis izvan realnosti. :roll:

Kako Federer nije bio superioran u periodu od 2004-2007 :?: Covek je uzeo 11 od 16 mogucih GSa, 3 od 4 zavrsna mastersa i napravio 315-24 seriju u tom periodu, osvojivsi ukupno 42 titule (Nadal u citavoj karijeri ima ukupno 45).
Jbga, voleo ga ili ne voleo - ovo je najubedljivijih 4 sezona u istoriji tenisa.

Drugo, fudbal i tenis se ne mogu porediti. Jedno je timska igra, a drugo je individualni sport. A i primer ti nije dobar. Zaboravljas da je Italija dala Baggia, Tottija, ADPa, Zolu, Rivu, Riveru, Mazzolu, Antognonija, Pirla... To su sve igraci kakvih Spanci (do Xavia i Inieste) i Englezi nikada nisu imali.

Ali ti bese poredis ovu odbranu MUTDa i Milanovu odbranu iz 2004-06e (Maldini-Nesta-Stam-Cafu) i tvrdis da je odbrana Mutda bolja? :lol: :lol: :lol:
Poenta je ta da je Nadalu bilo dosta teze doci do titule, jer je im'o znatno jacu konkurenciju od Federera. Federer je iskoristio losu konkurenciju, sto nikako ne znaci da ne bi bio veliki sampion da je vrsnjak Nadala i Djokovica... Samo vjerujem da bi im'o duplo manje GS titula :mrgreen: .

Meni je ljepse 94' igrala Bugarska nego Italija sa Badzom i kompanijom :mrgreen: . Potenciram igru tima, a ne pojedinacne kvalitete. Holandija je uvijek igrala ljepse (+ gomila epiteta koje kacis i Federeru) od Italije, da li su po tebi onda veca reprezentacija od Zabara!? Po onome sto pises za Federera, po tvome potenciranju ljepote, vjerujem da ces kategoricno tvrditi da je Holandija daleko ispred :mrgreen: .

Nemas valjda dvostruke standarde :mrgreen: !?

Sarajlija89
ali nije sigurno kompletniji igrac od Fedexa
A sta je za tebe kompletnost!??

Kvalitetan forhend i bekend kao ubjdljivo najvazniji udarci!??

Kvalitetna I defanzivna I ofanzivna igra!??

Kvalitetna igra na svim podlogoma!??

Ne znam kako ti na to gledas, al' Nadal je kompletniji i u prvom i u drugom i trecem slucaju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 20:01

Nemam dvostruke standarde, ali tim i pojedinac u sportu nisu uporedivi.
Ako vec hoces da poredis tenis sa nekim drugim sportom, to ne moze da bude fudbal, vec treba da bude boks ili nekakav borilacki sport, eventualno sah i sl. a ne sport u kome ima 10, 15, 20 ili 30 ljudi na terenu u isto vreme.
A oko udaraca: koji to udarac nema Federer, a da ga ima Nadal? I u kom je segmentu igre to Nadal>Federera?
Zaboravljas da je Nadal izlazio Federeru na megdan van sljake samo 5 puta u tih 4 godine Rogerovog primetime-a i da je tu 3-2 za Federera. Da je cesce dolazio, sigurno je da bi ga Federer razvaljivao kao ovaj njega na sljaci.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2011, 20:04

Opet kazem, tesko je to sve poredit iz ovga ili onoga razloga...

Ne znam kako ti na to gledas, al' Nadal je kompletniji i u prvom i u drugom i trecem slucaju.
Sve od navedenog. Medjutim, nije tu toliko izrazena ta razlika...i jedan i drugi su jaki ...mozda nije prava rijec kompletan i treba je izbaciti, posto je suvisno govoriti o njih dvojica na taj nacin.

Na kraju, mislim da se sve svodi na ukus i shvatanje tenisa kao igre...otuda taj termin kompletan, iako je suvisan u ovome slucaju...

Roger je kompletan u toliko, da njegov napadacki pristup i raznovrsnost udaraca, pokazuju svu ljepotu tenisa. S druge strene, rafa to isto ima, samo na drugi nacin....jbg, slozicemo se da je on ipak defanzivno orijentisan i da iz tih situacija najvise izvalci sve te udarce...razlika je u pristupu.

Tako da, vrtimo se u krug :mrgreen: Jednostavno, njih dvojica se savrseno nadopunjuju kada govorimo danasnjem tenisu i tesko bi to islo da nema jednoga ili drugoga, ne bi mogli porediti i govoriti o tenisu na ovaj nacin, kao sto sada mozemo.U suprotnom, govorili bi o Rogeru sa nekih 25 GS ili o Rafi sa 15...toliko su dominantni...

Samo, ovaj Novak je opasan. :mrgreen:

magica, ti i ja se razumijemo vala :lol: to ti kazem :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 20:08

sarajlija89 je napisao/la:Opet kazem, tesko je to sve poredit iz ovga ili onoga razloga...

Sve od navedenog. Medjutim, nije tu toliko izrazena ta razlika...i jedan i drugi su jaki ...mozda nije prava rijec kompletan i treba je izbaciti, posto je suvisno govoriti o njih dvojica na taj nacin.

Na kraju, mislim da se sve svodi na ukus i shvatanje tenisa kao igre...otuda taj termin kompletan, iako je suvisan u ovome slucaju...

Roger je kompletan u toliko, da njegov napadacki pristup i raznovrsnost udaraca, pokazuju svu ljepotu tenisa. S druge strene, rafa to isto ima, samo na drugi nacin....jbg, slozicemo se da je on ipak defanzivno orijentisan i da iz tih situacija najvise izvalci sve te udarce...razlika je u pristupu.

Tako da, vrtimo se u krug :mrgreen: Jednostavno, njih dvojica se savrseno nadopunjuju kada govorimo danasnjem tenisu i tesko bi to islo da nema jednoga ili drugoga, ne bi mogli porediti tenisa na ovaj nacin kao sto sada mozemo.U suprotnom, govorili bi o Rogeru sa nekih 25 GS ili o Rafi sa 15...toliko su dominantni...

Samo, ovaj Novak je opasan. :mrgreen:

magica, ti i ja se razumijemo vala :lol: to ti kazem :P
Ferrari, Lakersi, Federer/Djokovic/(pretpostavljam i Del Potro :? ), calcio...
Ali ima jedno ali sto devojci srecu kvari, a to je moja ljubav prema plavoj boji i prezir prema robijaskoj pidzami. :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2011, 20:17

Kako znas za Del Potra, istina je :lol: :) . Eh, kad se sjetim US opena i meca sa Fedexom.Maestralno je odigrao cijeli turnir...nevjerovatna igra sa osnovne linije, raznovrsnost udaraca i kretanje, s obzirom na njegovu visnu...

Steta za njega, ali mozda ima vremena...

Volim i ja plavo, mislim plavuse :mrgreen: a sta mislis na kojoj temi si najaktivniji :P

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 20:28

sarajlija89 je napisao/la:Kako znas za Del Potra, istina je :lol: :) . Eh, kad se sjetim US opena i meca sa Fedexom.Maestralno je odigrao cijeli turnir...nevjerovatna igra sa osnovne linije, raznovrsnost udaraca i kretanje, s obzirom na njegovu visnu...

Steta za njega, ali mozda ima vremena...

Volim i ja plavo, mislim plavuse :mrgreen: a sta mislis na kojoj temi si najaktivniji :P
To ti je kad nekog mrzis, onda mrzis...
Kad ti je krv svetlopolava...

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

U jbte, kakav offtopic. :lol:
To ce @Monolog i onako da obrise... :D

P.S. kod vas je rasprava najzivlja, dzaba da na drugim temama pricam sam sa sobom. :ugeek:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2011, 20:40

:lol: :oops:

Vidio je onaj prijedlog admin, moguce je da ce Monolog biti i ovdje moderator.Nije cesto, ali ne valja kada uleti neki padobranac...

Danas je ova tema dominirala :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 20:46

sarajlija89 je napisao/la:Danas je ova tema dominirala :lol:
Ovaj podforum uvijek dominira. Hvala Novaku što ga je malo oživio :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 maj 2011, 20:54

Svaka vam cast, uzitak je bilo citati prethodne postove, ovo je po meni najkvalitetniji pdf na forumu

slazem se naravno sa onima koji tvrde da je Roger br.1 ne samo trenutno, vec svih vremena, a u komparacije tipa Djokovic-Nadal ne bih ulazio, ali po meni trenutno se igra bolji i kvalitetniji tenis nego ikad, sa zvijerima od igraca, neki strucnjaci ce reci da je danas konkurencija jaca nego ikad

samo nastavite sa ovako kvalitetnom diskusijom, postovi su malo poduzi, ali vrijedi citati, moze se dosta toga nauciti ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2011, 21:00

Može li neko naći bolji ugao? Može, jedino ako loptica pogodi vrh mreže i padne ispod iste... :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 maj 2011, 21:02

Federer je u posljednjih 6-7 godina svake godine osvojio barem jedan Grand Slam, tako da ove godine još uvijek ima 3 šanse za takvo nešto...

Može se sad nagađati kako je njegovo prošlo, da je lošiji nego ikad itd, a jeste li ikad pomislili da se čovjek jednostavno zasitio i da mu treba neka inspiracija kako bi se vratio?

Čovjek je osvojio 16 Grand Slamova, zaredom igrao 27 1/4 istih tih turnira, Grand Slam je ono što najviše vrijedi u tenisu, a ne ovako neki Masters 1000 i ATP 500 turniri itd, jer jednostavno drugačije je kad igraš best of 3, a drugačije best of 2 mečeve...

Isto tako vidim govorite kako Federer nije imao konkurenciju u svom prime timeu, kao što to imaju Đoković ili Nadal, ne znam kako ne može neko smatrati Roddicka nekonkurentnim koji je poznat kao najbolji server i Hewita koji je do dolaska Federera bio broj 1 i sl.

Federer je bio 4-5 godina broj 1, dok Nadal jednu godinu igra, a sljedeću provede u povredama tj nema konstantu izuzev na Roland Garrosu, Đoković je počeo tek da igra ove sezone na nivo Federera, jer protekih sezona mečeve protiv njega je Federer nekako rutinski dobivao, mada se to po rezultatima čini kao da je to bilo neizvjesno...Đoković uopšte nije imao neke zapažene rezultate, mislim da je u ovoj sezoni osvojio više Mastersa neko u dosadašnjoj karijeri...

Jednostavno proći će još dugo vremena da se može reći kako su Nadal i Đoković bolji od Federera...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 maj 2011, 21:07

Bianconeri1988 je napisao/la:Federer je u posljednjih 6-7 godina svake godine osvojio barem jedan Grand Slam, tako da ove godine još uvijek ima 3 šanse za takvo nešto...

Može se sad nagađati kako je njegovo prošlo, da je lošiji nego ikad itd, a jeste li ikad pomislili da se čovjek jednostavno zasitio i da mu treba neka inspiracija kako bi se vratio?

Čovjek je osvojio 16 Grand Slamova, zaredom igrao 27 1/4 istih tih turnira, Grand Slam je ono što najviše vrijedi u tenisu, a ne ovako neki Masters 1000 i ATP 500 turniri itd, jer jednostavno drugačije je kad igraš best of 3, a drugačije best of 2 mečeve...

Isto tako vidim govorite kako Federer nije imao konkurenciju u svom prime timeu, kao što to imaju Đoković ili Nadal, ne znam kako ne može neko smatrati Roddicka nekonkurentnim koji je poznat kao najbolji server i Hewita koji je do dolaska Federera bio broj 1 i sl.

Federer je bio 4-5 godina broj 1, dok Nadal jednu godinu igra, a sljedeću provede u povredama tj nema konstantu izuzev na Roland Garrosu, Đoković je počeo tek da igra ove sezone na nivo Federera, jer protekih sezona mečeve protiv njega je Federer nekako rutinski dobivao, mada se to po rezultatima čini kao da je to bilo neizvjesno...Đoković uopšte nije imao neke zapažene rezultate, mislim da je u ovoj sezoni osvojio više Mastersa neko u dosadašnjoj karijeri...

Jednostavno proći će još dugo vremena da se može reći kako su Nadal i Đoković bolji od Federera...
Momak objasnio, pokrijte se po usima yebo vas nadal i dokovic :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 16 maj 2011, 21:07

Valencia je napisao/la: Al' najjaci i neoborivi dokaz od svih je da je Nadal Federera porazio na njegovim terenima u Vimbldonu i Melburnu, a njega Federer nikada u Parizu. Mozemo mi trabunjati sto godina, al' je lakse oboriti Mont Everest nego ovu cinjenicu :mrgreen: . Ona je dokaz ko je svestraniji i bolji teniser :idea: .
Dokaz je oboriv. Wimbledon je drastično usporen, a ni Melbourne nije što je prije bio. Loptice su sporije i Federer tada nije bio u top formi.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.