Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

fanatikos
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la fanatikos » 24 jun 2009, 19:53

rob do bagro je napisao/la:
zenicanin je napisao/la:Ćirina poruka Mediću: Psovao mi je mrtvu majku i zato će skupo platiti!
Miroslav Blažević će s Draženom Medićem, predsjednikom Zagreba i negdašnjim poslodavcem, o 'sotonama’, 'lažovima’ i 'lopovima’, razgovarati na sudu. Ali, o nekim detaljima Medićeva obraćanja javnosti, osobito o radu, odlučio je prozboriti i za medije.

■ RAD
- Može se meni spočitati štošta, ali rad ne može. Baš kao što mi se ne može spočitati entuzijazam za rad. Na vrhuncu slave išao sam u Prištinu, išao sam u Muru, u Osijek, spašavao sam Rijeku.

■ SVLAČIONICA
- To je točno. Što nikada nisam dopustio Mamiću, dopustio sam Mediću. No kad bi znao koliko igrači ne vole njegove ulaske u svlačionicu, on u nju nikada ne bi ušao. Govorili su mi igrači, svi su živi pa to mogu i potvrditi: 'Šefe, zašto ga puštate, on nas iritira’. Kad sam bio u Dinamu, igrači su priželjkivali da Mamić uđe u svlačionicu, jer je njegov ulazak značio dvostruku premiju. No, Mamića nikada nisam pustio u svlačionicu. Medića sam pustio. Stajao je, gledao, slušao. Sada kaže kako je ulazio da bi mene kontrolirao.

■ SURADNJA
- Iako sam registrirao neke njegove anomalije, prva je godina bila idila. Medić je rođen iste godine kao i moja najstarija kći Barbara. I stoga sam želio pomoći Zagrebu. Idila je završila trećim mjestom i velikim napretkom igrača. Zagreb je igrao odlično. A o trenerovu radu sve je kazao Lovrek, koji je u barem tri intervjua naglasio kako 'nikada nije imao boljega trenera’. Medić i ja družili smo se po šest sati dnevno. A onda je Medić jednoga dana shvatio kako je sve naučio i da od mene više nema što naučiti. Otvoreno mi je rekao: 'Nogomet bolje razumijem od tebe’. Ti to zaista misliš, pitao sam. A on mi je odgovorio: 'Ja to ne mislim, ja to znam’. Kad je spoznao da zna više, Medić me je prestao plaćati. Godinu dana nije mi plaćao ništa, osim 2.000 kuna na što je, valjda, plaćao doprinose. Ništa mi nije platio dvije godine. Tek prije dva tjedna platio je nešto. Uplatio je dio duga na račun tvrtke moga sina i Miroslav je na taj iznos platio PDV.

■ OBEĆANA NAGRADA
- Problem je nastao kad mi je dao ruku, obećavši da ću dobiti 200.000 eura stoga što sam pomogao da transfer Mandžukića i Vrdoljaka u Dinamo ne bude 1.500.000 nego 2.500.000 eura. U tome času rodio se animozitet koji nikada nisam mogao objasniti. Medićev odnos prema meni, to sam sada shvatio, cijelo je vrijeme bio falš.

■ JARE I PARE
- Kad je odlučio da ne isplati dogovoreno, Medić mi je kazao: 'Ćiro ti nisi menadžer’. Nisam. Ali, Ivan Cvjetković jest menadžer. A njemu je Medić obećao 10% ako Mandžukića dovede iz Broda za 100.000 eura. Međutim, ni Cvjetković, iako je menadžer i iako je pomogao, nije dobio svoj postotak. Štoviše, ne da nije dobio novac, već je dobio i zabranu ulaska u Zagrebovu svečanu ložu. Nisam menadžer, to nikada nisam bio i nikada neću biti, ali mislim da trener zaslužuje nagradu, ako podigne igrače, ako im da dodatnu vrijednost i ako se oni zbog toga dobro prodaju. Kad je Leko, u transferu teškom 4.000.000 eura, otišao u kijevski Dynamo, Mamić me je nagradio sa 70.000 eura. Mamić zna, a Medić hoće 'i jare i pare’. Pa kaže: 'To je moj svjetonazor’. Prije bih rekao da je to njegovo svetogrđe.

■ SLUČAJ ŠPIČIĆ
- Medić je neviđeni autokrat, što znaju svi oko njega, i nikada se i ni slučajno ne smije kazati istina koja bi mogla štetiti Mediću. Kako Medić vlada, pokazuje slučaj Špičić. Još dok je bio junior, toga sam vrlo talentiranog igrača uzeo u momčad. No, Medić ga je istjerao iz momčadi, jer majka nije htjela potpisati ugovor na pet godina. Stoga je Medić vratio Špičića u juniorsku momčad. Međutim, Pavloviću, tom poštenom čovjeku i dobrom treneru, zabranio je da ga uvrsti u momčad. Pavlović, koji je shvatio da se time kompromitira pravda i potiču sumnje ostalih roditelja koje otvara pitanje 'što će biti s našom djecom’, toliko je patio zbog te nepravde da mu je puknuo čir i gotovo je iskrvario. Svi su znali da je Špičić najbolji, ali Špičić nije mogao igrati.

■ VRIJEDNOST IGRAČA
- Vrijednost Zagrebovih igrača u moje je doba počela značajno rasti. Radom, naravno radom, cijene su se počele značajno dizati. Medić je moj rad sjajno iskoristio. Prodao je Mandžukića, Vrdoljaka, Ibričića, Brkljaču, Nadarevića, Lovreka, Stojkića, a zahvaljujući nogometu koji je igrao u moje doba sada i Mujdžu. Za tu osmoricu dobio je pet milijuna eura! Gdje je tih pet milijuna eura?

■ KROJF
- Jednom me zgodom Medić zapitao: 'Sastavlja li našu momčad Krojf’. Misliš Cruyff, zapitao sam. 'Ne, ne, Krojf’, inzistirao je Medić. Tko je Krojf, pitao sam, a on mi je kazao o kome je zapravo riječ. Sablaznio sam se, jer nisam imao pojma o čemu se radi. Tada sam saznao kako je Krojf (Žaja) jednom inzistirao za jednoga igrača, kojega sam slučajno uvrstio u momčad.

■ PSOVKE
-Tolerirao bih Medića, ali povrijedilo me kad mi je opsovao mrtvu majku. On mi je poslao, s drugoga mobitela, i poruku: 'Kad ćeš krepati da ti se poserem na grob’. Dvije sam godine šutio i stoički trpio. Više neću
■ HRVATI
- Medić je u jednome ranijem pismu, također pomahnitalome, obilježenom egomanijom i objavljenom u novinama, ustvrdio kako smo svi mi Hrvati ****. Nismo, dragi moj Mediću. Ti to najmanje možeš reći za nas, jer za Hrvatsku nisi dao ništa. Samo si uzeo.

■ BANDIĆ
Medić može imati zemljište na autobusnom kolodvoru, koje vrijedi 100 milijuna kuna, može imati i Kazališnu kavanu, može imati i Veslačku, koju je za novac poreznih obveznika već sam gradio dva puta. Možda mu je u ponečemu pomogao i moj prijatelj Milan Bandić, ali on mu nije dao dozvolu da vrijeđa ljude.

SUD
- Ne dvojim u sudsku presudu. A kad sud presudi, sav ću novac pokloniti siromasima.

■ KONTROLA
- Naravno, i te kako ću kontrolirati što se u Medićevom carstvu događa s novce zagrebačkih poreznih obveznika. To je, nakon Medićeva istupa, postala sveta obveza prema mojoj majci koju je Medić mrtvu uvrijedio - kazao je Miroslav Blažević
to ciro ne daj se :D :D

nika
Kontakt:

Post Postao/la nika » 24 jun 2009, 19:58

ja mislim da treba o ovome vec jenom prestati i pustiti ciru i nase momke da rade svoj posao kako su i zapoceli ,a ovima sto im se nesvida nek odustanu od ovih spekulacija i nek vode racuna o sebi i onome oko njih
pozdrav svim bosancima i nasim dijamantima

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 30 jun 2009, 06:12

- Strah me je Ar­me­ni­je, bo­jim se i nji­ho­vog, na­vo­dno džom­bas­tog te­re­na, za­to se spre­man oti­ći u in­spe­kci­ju. Ne že­lim ni­šta pre­pu­šta­ti slu­ča­ju uoči na­šeg gos­to­va­nja Are­mi­ji - izja­vio je za "San" Mi­ro­slav Bla­že­vić.

Se­le­ktor no­go­me­tne re­pre­zen­ta­ci­je ima do­da­tne ra­zlo­ge za strah.

- Mo­žda je strah naj­bo­lja ri­ječ. Bo­jim se san­kci­ja FI­FA -e. Čitao sam po­slje­dnju opo­me­nu ko­ju smo do­bi­li. Čeka­ju nas na "zi­ce­ru". Čeka­ju prvu ba­klju, pe­tar­du, pa da nas za­us­ta­ve na pu­tu za Afri­ku. Vi­še me strah ka­zni ne­go­li Tu­ra­ka.

Ka­ko to ri­je­ši­ti?

- Naj­pri­je se mo­ra­mo pri­pre­mi­ti za Ar­me­ni­ju, a na­kon to­ga mi­slit će­mo na Tur­ke. Sa Ar­me­ni­jom li­je­žem i us­ta­jem... Mo­ra­mo raz­go­va­ra­ti i sa na­šim na­vi­ja­či­ma, ho­ću da bu­de­mo je­dna du­ša, je­dno ti­je­lo. Oni su nam naj­va­žni­ji. Svi ži­vi­mo za taj us­pjeh i za­to mo­ra­mo bi­ti pra­vi, ka­ko na te­re­nu ta­ko na tri­bi­na­ma.

Pri­je Ar­me­ni­je tre­ba na­ći su­par­ni­ka za test uta­kmi­cu... Još ga ne­ma?

- Ne­će­mo pro­pus­ti­ti taj ter­min si­gur­no. Igrat će­mo, još se do­go­va­ra i pre­go­va­ra. Va­žno je sva­ka­ko da se oku­pi­mo, da vi­dim u ka­kvom su sta­nju mo­ji ra­tni­ci.

U Sa­ve­zu bi ra­di­je da se klju­čne uta­kmi­ce igra­ju na Ko­še­vu, a on ho­će u Ze­ni­cu...

- Ka­kva za­ra­da, igra­mo u Ze­ni­ci. Po­bje­da je naj­ve­ća za­ra­da. Igrat će na­ša re­pre­zen­ta­ci­ja po ci­je­loj BiH, ali sa­da ne­ma­mo pra­vo na kiks. U Ze­ni­ci će­mo do­bi­ti i Tur­ke i Špan­ce - po­ru­čio je Mi­ro­slav Bla­že­vić, ko­ji se pu­ne du­še vra­tio sa sva­dbe iz Ma­gla­ja, gdje je svje­do­čio vjen­ča­nju ve­li­kog na­vi­ja­ča re­pre­zen­ta­ci­je Ke­na­na Gra­bo­vi­ce.

Na­rod vo­li ka­da je Ći­ro u do­mo­vi­ni, ma­kar ne­ki ne gle­da­ju bla­go­na­klo­no što je se­le­ktor odlu­tao u po­li­ti­čke vo­de. Svo­je­vre­me­no, ka­da se bron­za sa SP u Fran­cus­koj ni­je ni ohla­di­la, Bla­že­vić je do­ži­vio de­bakl na izbo­ri­ma u Hrvat­skoj. De­set go­di­na ka­sni­je, kao se­le­ktor BiH, Ći­ro je glat­ko pro­šao kao vi­je­ćnik u te­škoj kon­ku­ren­ci­ji. Vje­ro­va­tno su hrvat­skoj ja­vnos­ti, po­se­bno Za­gre­bča­ni­ma, za­ni­mlji­ve Ći­ri­ne akro­ba­ci­je u za­gre­ba­čkoj skup­šti­ni, ali u BiH pri­že­ljku­ju da se­le­ktor vi­še mi­sli na re­pre­zen­ta­ci­ju. Ni­kog ov­dje ne za­ni­ma ko­li­ko će oti­ći na po­plo­ča­va­nje za­gre­ba­čkih uli­ca, ni­ti, za­što se "ke­fa­ju" Bla­že­vić i Dra­žen Me­dić. Po­naj­ma­nje, ko je ko­me i ko­li­ko du­žan. Ra­ju za­ni­ma us­pjeh bh. re­pre­zen­ta­ci­je. Sa po­tpu­nim pra­vom!
BosnaE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2009, 09:34

newton_heath_lyr je napisao/la:- Ka­kva za­ra­da, igra­mo u Ze­ni­ci. Po­bje­da je naj­ve­ća za­ra­da. Igrat će na­ša re­pre­zen­ta­ci­ja po ci­je­loj BiH, ali sa­da ne­ma­mo pra­vo na kiks.
Respekt za ovo. Nadam se da će se izboriti da se ove utakmice igraju u Zenici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 30 jun 2009, 14:40

Virtu4l je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:- Ka­kva za­ra­da, igra­mo u Ze­ni­ci. Po­bje­da je naj­ve­ća za­ra­da. Igrat će na­ša re­pre­zen­ta­ci­ja po ci­je­loj BiH, ali sa­da ne­ma­mo pra­vo na kiks.
Respekt za ovo. Nadam se da će se izboriti da se ove utakmice igraju u Zenici.
Koliko ja znam, Savez je prije par sedmica donjeo konacnu odluku da ce se protiv Turske sigurno igrati u Zenici. ;)

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 04 jul 2009, 14:58

Ćiro ide sa Dinamom u Jerevan

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević će za nekoliko dana na put u Ermeniju. Ćiro nam je rekao kako će u Jerevan putovati sa ekipom zagrebačkog Dinama, koja tamo igra utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Pjunika.

Prema Blaževićevim riječima, to je odlična prilika da se upozna sa stadionom Republika, na kojem će biti odigrana utakmica, a i sa protivnikom, jer u Pjuniku igra jezgro ermenske reprezentacije. Utakmica Pjunik - Dinamo na rasporedu je 14. jula.

- To je jedinstvena šansa da obiđem Jerevan. Kažu da će atmosfera na utakmici Pjunik - Dinamo biti slična kao kada igra ermenska selekcija pa se i u to želim uvjeriti.

Naravno da me najviše zanima Pjunik, u kojem igraju osmorica kandidata za reprezentaciju Ermenije. Već imam dosta informacija, ali želim ih provjeriti na licu mjesta. Usput ću provjeriti i hotelske kapacitete - rekao je Blažević za Avaz.

Potraga za protivnikom

Reprezentacija BiH još nema protivnika za 12. avgust. To je Blaževićeva najveća briga.

- Avgustovska provjera je naš najvažniji test prije meča sa Ermenijom. U tom terminu moramo igrati sa adekvatno jakim protivnikom i biti kompletni i pravi, jer nam samo jak test može pokazati snagu, ali i slabosti - govori selektor Blažević.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 jul 2009, 16:13

zenicanin je napisao/la:Ćiro ide sa Dinamom u Jerevan

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević će za nekoliko dana na put u Ermeniju. Ćiro nam je rekao kako će u Jerevan putovati sa ekipom zagrebačkog Dinama, koja tamo igra utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Pjunika.

Prema Blaževićevim riječima, to je odlična prilika da se upozna sa stadionom Republika, na kojem će biti odigrana utakmica, a i sa protivnikom, jer u Pjuniku igra jezgro ermenske reprezentacije. Utakmica Pjunik - Dinamo na rasporedu je 14. jula.

- To je jedinstvena šansa da obiđem Jerevan. Kažu da će atmosfera na utakmici Pjunik - Dinamo biti slična kao kada igra ermenska selekcija pa se i u to želim uvjeriti.

Naravno da me najviše zanima Pjunik, u kojem igraju osmorica kandidata za reprezentaciju Ermenije. Već imam dosta informacija, ali želim ih provjeriti na licu mjesta. Usput ću provjeriti i hotelske kapacitete - rekao je Blažević za Avaz.

Potraga za protivnikom

Reprezentacija BiH još nema protivnika za 12. avgust. To je Blaževićeva najveća briga.

- Avgustovska provjera je naš najvažniji test prije meča sa Ermenijom. U tom terminu moramo igrati sa adekvatno jakim protivnikom i biti kompletni i pravi, jer nam samo jak test može pokazati snagu, ali i slabosti - govori selektor Blažević.

Nadajmo se da ovo nije jos jedna Cirina suplja prica. :|

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 08 jul 2009, 16:31

ocel iko zakuhat nije ovako zanimljivo
CIRO MAJSTORE CIRO MAJSTORE CIRO MAJSTORE CIRO MAJSTORE :D :D :D :D
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 jul 2009, 23:39

Vala bas ;) , jeste da su prevrsili svaku mjeru, ali fali neki naboj, natezanja i sve sto ide uz to. 8-)

Zeljo vrati se :lol: , mada znam da ces mi prekipiti nakon nekoliko postova.

Gdje su oni memoari Mome Kapora -citaj- lopte. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jul 2009, 23:49

Čekam k'o zapeta puška :D
Voli te tvoje Sarajevo.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 jul 2009, 00:20

Ma neznamo lijepo pričati, mi odmah zakuhamo, ovi nas zalijepe sa jedno dvije.tri sedmice bana i kada se vratimo nismo nizašta. Nešto mi se onaj ŽELJO DO GROBA nejavlja, on bi ovo sigurno zakuhao. Svaka čast Ćiri na ovoj izjavi da ćemo igrati u Zenici. ĆIRO MAJSTORE, ĆIRO MAJSTORE.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 09 jul 2009, 01:31

el-fighter je napisao/la:Ma neznamo lijepo pričati, mi odmah zakuhamo, ovi nas zalijepe sa jedno dvije.tri sedmice bana i kada se vratimo nismo nizašta. Nešto mi se onaj ŽELJO DO GROBA nejavlja, on bi ovo sigurno zakuhao. Svaka čast Ćiri na ovoj izjavi da ćemo igrati u Zenici. ĆIRO MAJSTORE, ĆIRO MAJSTORE.
pa on nam fali i onaj Principatus misim da mu je ovako nick.eh nakon toga ide ono glavno mi se forumasi odma podjelimo u dvije grupe ,pobijamo jedni druge sa raznim argumentima koji su vezani za sport,pa kad njih nestane on da neko pomene politiku e onda jos zustrija rasprava i na kraju se tema zakljuca.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 09 jul 2009, 02:22

A kad zavrsimo i sa politikom onda pocnemo pricati gluposti pa se ponovo tema zakljuca :lol:
CIRO LOPOV :D

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 09 jul 2009, 05:32

Joj da je samo da se vrati moj najbolji jaran ZELJO, kako smo se on i ja voljeli samo da znate ;) :D :lol:
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jul 2009, 15:03

Evo me, tu sam. :D
Stvarno Zeljo ovdje fali, a posebno u ovo vrijeme gdje se u fudbalu nista ne dogadja.
Nema veze, Delija je tu, zakuhacu sa njim. :mrgreen:

Da pocnem:
Delija prica narod, da ti imas rosa majicu i jastuk sa malim srcadima okolo Cirine slike. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 09 jul 2009, 15:32

BiH-TiTo je napisao/la:Ciro BOSANSKI kralju...... :arrow:
vodi ga sebi kuci,je..te on.
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jul 2009, 15:36

Hopa vec tako brzo pocinje da eskalira situacija. :D
Polako momci, treba postepeno dizati tenzije, inace ce ispasti da samo trazimo svadju. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 09 jul 2009, 22:20

Vidi opet ovog ****. Ćiro ****, jesi li više skinuo savez ili im još ližeš pakšu? Otišao si ti u Armeniju da ispitaš protivnika. Ahahahah. Mogao si povesti i ove naše neke "vlakiće" forumaše sa sobom, pa svi pjevajte u boj u boj...

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 09 jul 2009, 23:40

Principatus je napisao/la:Evo me, tu sam. :D
Stvarno Zeljo ovdje fali, a posebno u ovo vrijeme gdje se u fudbalu nista ne dogadja.
Nema veze, Delija je tu, zakuhacu sa njim. :mrgreen:

Da pocnem:
Delija prica narod, da ti imas rosa majicu i jastuk sa malim srcadima okolo Cirine slike. 8-)
Ma pusti price,kakva roza majica.A to za jasuk nije bitno... :lol:
CIRO KRALJ...lopova :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2009, 22:57

vfc1922 je napisao/la:Vidi opet ovog ****. Ćiro ****, jesi li više skinuo savez ili im još ližeš pakšu? Otišao si ti u Armeniju da ispitaš protivnika. Ahahahah. Mogao si povesti i ove naše neke "vlakiće" forumaše sa sobom, pa svi pjevajte u boj u boj...
Zar se niste prije mjesec dana žalili kako nigdje ne ide, ne snima protivnike?!? Hajd' dogovorite se već jednom :P :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.