Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la _dreamer_ » 18 maj 2011, 13:43

grof je napisao/la:Evo Nijaz Gracić otvorio dušu za SAN :lol: ...ne može covjek više da trpi sranja na "štetu bošnjaka" :lol:

Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje

Još se ni­su sle­gli utis­ci na­kon sas­tan­ka čla­no­va Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju sa čel­nim lju­di­ma Fi­fe i Uefe, a ču­ju se prve rea­kci­je. Dok se u me­di­ji­ma mo­gu pro­či­ta­ti ko­men­ta­ri o to­me ka­ko će sa­da bi­ti uki­nu­ta su­spen­zi­ja NSBiH, pos­to­je i oni ko­ji sma­tra­ju da u Ci­ri­hu ni­je na­prav­ljen do­bar po­sao.

Ni­jaz Gra­cić član Skup­šti­ne NSBiH i pred­sje­dnik FK Olim­pic, ogor­čen je na čla­no­ve Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju jer pre­ma nje­go­vom miš­lje­nju ‘‘ra­de sa­mo za svo­je in­te­re­se‘‘. Gra­cić ne­mi­li­ce uda­ra na čla­no­ve Ko­mi­te­ta, ne šte­de­ći ni­ko­ga...

- "Ne­mam ni­šta pro­tiv što su Uefa i Fi­fa pri­hva­ti­li aman­dma­ne, ali imam pro­tiv ovo­ga što ra­di Ko­mi­tet." Ne svi­đa mi se ni prin­cip na ko­jem ra­de Fi­fa i Uefa. Oči­gle­dno su ove dvi­je or­ga­ni­za­ci­je od­stu­pi­le od svo­jih do­sa­daš­njih prin­ci­pa ko­ji vri­je­de za os­ta­lih 209 čla­ni­ca, ali ne i za nas. Uefa i Fi­fa po­no­vo či­ne ne­ke stva­ri ko­je ni­su pri­mje­re­ne u dru­gim ze­mlja­ma. Što se ti­če Ko­mi­te­ta, još uvi­jek ni­su oba­vi­li raz­go­vor sa boš­nja­čkim kor­pu­som. Je­su, ima­li su raz­go­vor sa pred­sje­dni­kom NSFBiH (Do­min­ko­vić op.aut.) ko­ji je su­spen­do­van i sa os­ta­li­ma ko­ji ne­ma­ju na­dle­žnos­ti. Moj uti­caj, kao Ni­ja­za Gra­ci­ća, pred­sje­dni­ka FK Olim­pi­ca, me­đu boš­nja­čkim klu­bo­vi­ma je ve­li­ki. Pi­ta­ju iz klu­bo­va za miš­lje­nje šta i ka­ko da­lje. Ako je boš­nja­čki dio ko­ope­ra­ti­van i ako je pri­hva­tao ona­kav sta­tut ko­ji su Fi­fa i Uefa na­me­ta­li, ne zna­či da će­mo pri­hva­ti­ti ova­kav sta­tut ka­kav jes­te, sa aman­dma­ni­ma ko­ji su pre­dlo­že­ni - go­vo­ri Gra­cić za «San», te do­da­je:

- Jer, ova­kvo us­tu­pa­nje pred­sta­vni­ci­ma Srba i Hrva­ta, ne­ma smi­sla, a ide na­uš­trb Boš­nja­ka i dalj­njih blo­ka­da u ra­du Sa­ve­za. Ko­mi­te­tu za­mje­ram za­to što is­tu­pa­ju u na­še ime, u ime Boš­nja­ka, bez ika­kvog odo­bre­nja. Na­šli su za sho­dno da ho­da­ju po Ba­nja Lu­ci i Mos­ta­ru, a ni­ko se na­ma ni­je obra­tio. Uo­pće ne vi­dim ra­zlo­ge za hva­los­pje­ve na ra­čun Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju na­kon ova­kve odlu­ke Fi­fe i Uefe - ka­že Gra­cić.

On sma­tra da ni­je ko­rek­tno da Boš­nja­ci uvi­jek pra­ve us­tup­ke. Tvrdi da je do­go­vor u Ci­ri­hu pos­ti­gnut na šte­tu boš­nja­čkih klu­bo­va.

Mi smo, či­ni mi se, kao ‘'ma­li od pa­lu­be'' u ci­je­loj pri­či. Po­ene na na­ma ne mo­že ni­ko uzi­ma­ti, bez ob­zi­ra ko bio i ka­ko se zvao. Ne mo­že se za­pos­tav­lja­ti ve­ći broj boš­nja­čkih klu­bo­va u Pre­mi­jer li­gi. To ni­je ure­du. Fi­fa i Uefa je od­stu­pi­la od svo­jih prin­ci­pa. Bez ika­kvog uvje­to­va­nja, mi, boš­nja­čki čla­no­vi Skup­šti­ne, že­lje­li smo da pre­va­zi­đe­mo pro­ble­me i za­to smo gla­sa­li za Sta­tut. Ov­dje se sa­da do­ga­đa slje­de­će: us­tu­pa se oni­ma ko­ji su bi­li ne­ko­ope­ra­ti­vni i oni­ma ko­ji ni­su že­lje­li Sta­tut. A, mi ko­ji smo bi­li ko­ope­ra­ti­vni, stav­lja­mo se na mar­gi­nu sve­ga to­ga. U sve­mu to­me učes­tvu­je i Ko­mi­tet, či­ji čla­no­vi ne­ma­ju pra­vo da pred­stav­lja­ju klu­bo­ve. Mi že­li­mo da ima­mo is­ta pra­va kao i ovi iz Her­ce­go­vi­ne i pred­sta­vni­ci iz RS-a. Ovaj na­čin ra­da je uža­san, ovo je blo­ka­da Sa­ve­za, uki­nut će nam san­kci­je, a ni­šta ni­smo ri­je­ši­li. Ne mo­že to ta­ko, na­uš­trb Boš­nja­ka.

Prvi čo­vjek Olim­pi­ca je na­ja­vio sas­ta­nak u Sa­ra­je­vu gdje će se prei­spi­ta­ti ulo­ga Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju.

- Na­kon sas­tan­ka u Ci­ri­hu, oku­pit će­mo se, mi­slim na boš­nja­čke klu­bo­ve, ko­ji su u sve­mu ovo­me lo­še pro­šli. Imao sam pu­no po­vje­re­nje u Ko­mi­tet, me­đu­tim, ti lju­di ta­mo se su­vi­še ko­mo­tno po­na­ša­ju. Tre­ba­li su da sa­slu­ša­ju ma­lo i boš­nja­čke pred­sta­vni­ke. Ov­dje je pro­blem što su se svi ‘'za­češ­lja­li'', prvi Ivi­ca Osim! Spre­mni su kao za­pe­te pu­ške su da zau­zmu fun­kci­je u Sa­ve­zu. Ne­ma smi­sla. Mi smo pri­hva­ti­li onaj sta­tut, ali sa­da je dru­ga pri­ča. Sa­da se mo­že blo­ki­ra­ti do bes­vjes­ti. Me­ne svi Boš­nja­ci po­drža­va­ju, od Če­li­ka, Slo­bo­de, Tra­vni­ka... Po­je­di­ni čla­no­vi Ko­mi­te­ta vi­še vo­de ra­ču­na o to­me da li će do­bi­ti fun­kci­je i fo­te­lje, ne­go boš­nja­čki in­te­res. Oni ne mo­gu bra­ni­ti mo­je in­te­re­se - re­kao je Gra­cić i na kra­ju do­dao:

- Mi Boš­nja­ci ne smi­je­mo do­pus­ti­ti da smo za­do­vo­ljni jer nam se uki­da su­spen­zi­ja, a svi os­ta­li su bo­lje pro­šli od nas. Ne smi­je­mo opet da se po­na­ša­mo po prin­ci­pu ‘'po­tpi­ši Ali­ja, pa ma­kar bi­la avli­ja''. Ne­ma vi­še to­ga. Ne­će ni­ko pro­da­va­ti boš­nja­čke klu­bo­ve za­rad svo­jih fo­te­lja. A, čla­no­vi Ko­mi­te­ta to ra­de. Ja ne znam ni­šta­šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma. Ne­ću da bu­dem iz­da­ji­ca svo­ga na­ro­da. Ne­ću da gle­dam sa­mo svoj in­te­res, kao čla­no­vi Ko­mi­te­ta - za­klju­čio je Gra­cić u raz­go­vo­ru za «San».

Kao prvo, nije istina da ih niko nije kontaktirao; prvi sastanak je odrzan sa predstavnicima saveza FBiH.

Kao drugo, to sto je ovaj "gospodin" sebi umislio da je nekakav predstavnik "Bosnjackih" klubova, to moze objesiti macku o rep.

Kao trece, opet ce se eto sastati s njima da podvuku liniju i vide gdje su. Interesantno je da su do jucer (dok nije FIFA ultimativno zaprijetila suspenzijom) svi bili spremni da rade po starom statutu, a sada odjednom nista ne valja, iako je ocigledno da ovaj modifikovani novi statut donosi prednosti u odnosu na stari.

Kao cetvrto, "gospodin" Nijaz Gracic dzaba pali logorsku vatru, evo € 1000 odmah da ce glasati za statut. On kao biznismen, koji je ponajvise ulozio "svog" novca u Olimpic u zadnjih god-dvije dana, najmanje od svih zeli suspenziju, izolaciju, te samim time i veliki finansijski gubitak. Misli da ce ovom svojom populistickom i huskackom retorikom nesto postici? E pa moj Nijaze, Ivica Osim je malo pametniji covjek i zayebaniji igrac - profesor, a ne pijacar. Zato, jaro moj, prestani da kenjas i radi ono sto je najbolje i za tebe i za sve i utuvi si vec jednom u tu svoju tintaru cinjenicu da zivis u maloj Jugoslaviji. Ne pitas se samo ti i tvoji "sljedbenici" iz Slobode, Travnika (kako on to fino navodi), vec kompletna ekipa.

Kao peto, ako neko zna kada je doticnom rodjendan, molio bi za info. Rado bih mu kupio rijecnik stranih rijeci i debelo podvukao tri rijeci: suzivot, tolerancija, kompromis!

Moj Nijaze, u pravu si 100%, ali i u krivu makar 200%. Zelje su jedno, a realnost drugo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 18 maj 2011, 14:21

Najvecu stetu savezu donosi suspenzija, ta suspenzija na 1 godinu bi unistila fudbal totalno!

Kaze Nijaz.. Osim ko zapeta puska da uzme poziciju u savezu. Pa bolan Nijaze, bolan, ko u ovoj drzavi ima prava onoliko koliko ga Osim ima da zauzme bilo koju poziciju u savezu, ko?

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 18 maj 2011, 14:28

vidim da je aleksandar veliki opet u istim problemima i da se vrti u krug što sam mu opet pokusao objasniti par stranica prije. no ono sto mi nije jasno jeste pozicija željezničara. je li to bošnjački klub? odnosno, da li gracić više zastupa interese želje od osima? to mi se cini strasnim paradoxom. Ja sam vec rekao da je ovo nevidjeno piljarstvo i to od strane pušine koji uvidja da nece biti dio nekog novog tala. Opet, pokazuje to da ni ovi tkz. bošnjaci u strukturama FSBiH nisu bash dorasli onome o cemu pricaju- da su toboze zastitnici fudbala u BiH a da ovi drugi kao ruse. Da je to tako onda ne bi notorni kriminalac i siledžija Tigar bio jedan od glavnih ljudi vec bi tkz "bosnjacke" interese koje oni izjednacavaju sa interesima fudbala u bih prezentovali i predrag pašić i josip katačlinski i mnogi drugi (ne)bošnjaci koji su pravi i istinski fudbalski radnici, zasigurno prije jusufa pušine čije je ovo maslo. New dirajte Osima , to je ljudina koji ne moze biti dio neke price o foteljama. daleko je on oznad te sandžacko- primitivne- kapitalisticke price o foteljama.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 maj 2011, 14:29

aleksandar_veliki je napisao/la:Uz duzno postovanje, ne bih se slozio sa tobom. Suzivot, tolerancija i slicno, ali uvijek na stetu onih koji jedini ovu drzavu vide kao svoju. Po mom misljenju, s tim sto svako ima pravo na svoje, Gracic i ostali su u pravu. I ne samo to, ovaj Statut, sa ovim amandmanima, dugorocno ne donosi nikakvu dobrotu bh. fudbalu. Kratkorocno da, ali dugorocno ne, i kao sto gore neko rece, jos samo da nam repka RS prodje i sve ce biti OK. Bitno je da ne puca, kaze nasa bosanska narodna.
Kolega moj, znasi i sam kakva je situacija, mi zivimo u zemlji gdje su Bosnjaci "taoci" druga dva naroda. Onako slikovito prikazano, to bi bilo ko kad dodjes u BH telecom i hoces da potpises ugovor po "svojim" uslovima. Realnost je takva da nemamo dobru pregovaracku poziciju, mi (Bosnjaci) gubimo sa suspenzijom mnogo, i drugi gube takodjer, ali znacajno manje. Srbi zrtvuju Borac, mi sve ostalo. Jasno je ko dan ko je u najboljoj pregovarackoj poziciji. Na kraju krajeva, svi gube suspenzijom, jer je ista povezana sa ogromnim finansijskim gubitkom koji sleduje svaki klub. Mnogi bi klubovi dosli na rub egzistencije i pred gasenje, vjerujem da bi se dobar dio njih i ugasio.

Ja tebe razumijem, ne znas ni sam koliko se ja u dubini duse slazem sa Nijazom, no on - da izvines - kenja i povlaci sada nekakve nebulozne poteze od kojih nema nista. Trazili smo statut koji bi isao skroz na ruku Bosnjacima, dobijamo u grubo receno pola tj. dio od toga. To se zove kompromis i to se moglo naslutiti.

Sve drugo vodi mozda dugorocno nekom boljitku, ali se covjek treba zapitati koliko zapravo traje to"dugorocno". Jedna godina suspenzije bi mogla da unazadi klubove 5-6 godina. A pitanje je da li bi se sa ovakvom retorikom ista rijesilo na godinu... Dakle, treba imati malo solidarnosti i sagledati svu sliku. I Srbi djelimicno gube, i mi gubimo, a opet nije tako strasno kao sto bi moglo biti.

Moze li bolje (po Bosnjake)? Dakako, no to je film koji necemo tako skoro gledati.

P.S. I naravno, Nijaz (kao - kako on to tvrdi - ponajjaci clan Bosnjackog sektora) ima itekako interesa da se progura prvobitni prijedlog statuta, jer bi on samim tim mogao de facto da sprovodi svoju politiku (sto naravno za Bosnjake nije lose), i sigurno je da je to njegov glavni interes. Siguran sam da bi npr. jedan Olimpic drasticno profitirao u takvoj situaciji... Utoliko mi je aleksandre_veliki ta njegova populisticka retorika ko isprana majica - ofucana i provdina. Znam ja dobro kako je njemu prvobitni statut isao u korist, mislio je dobiti sve, sada ne moze, pa ga zulja... Razumijem ja njega, ali se ovdje radi prvobitno o njegovim prikrivenim interesima, pa tek onda interseima Bosnjaka...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 18 maj 2011, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 18 maj 2011, 14:44

Osim je u svakom smislu prerastao granice BiH. covjek je uspjesan jer se bavio kvalitetom. spominjes kako nijednog igraca iz bih nije promovisao, ako on smatra da za to nije bilo potrebe ili da nije bilo dovoljne kvalitete potpuno poštujem njegov stav jer se samo na taj nacin dolazi do uspjeha. ne znam koliko ti je godina ali vjerujem da ce se mnogi sjetiti strasne halabuke kada je kao selektor Juge tim bio sastavljen vecinom od igraca iz BiH. ali i dalje to nije bio cin patriotizma(mrzim taj termin) vec samo pitanje kvaliteta da bi se doslo do uspjeha. Prosto ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji sumnaju u znanje (ne patriotizam) osima koji je stari vuk sa puno znanja i iskustva i koji je vjerujem pravi covjek da se ovo odmota. volio bih ja de je ovo RBiH i da smo svi bosanci ali voljeti bosnu znaci biti spreman na kompromis. to , ko je taoc koga je veoma relativna stvar jer srbi i hrvati misle da su oni taoci sarajeva i bosnjaka. dajte malo realnosti i konstruktivnosti. sad ce nama praviti problem neki gracic, veliki znalac fudbala i menadžerstva. pa se onda zapitamo sto je sarajevo postala kasaba a mi zatucanoi do besvesti

Diino_10
Kontakt:

Post Postao/la Diino_10 » 18 maj 2011, 14:47

Ne znam zašto je Nijaz uzeo na zub Osima, čovjeka koji je BH legenda i kojem nije stalo do novca. Pa čovjek ima 70 godina, meni je veoma drag i ne mogu da vjerujem da se tako govori protiv njega !

IVICE UZ TEBE SMO !
[youtube][/youtube]
BOSNA ♥

Džeko + Manchester City = Match Made In Heaven

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 18 maj 2011, 14:58

e pa fino majstore kada imas problem da ti kompromis stvara paranoju ti sa gracicem uzmite puske pa fino u sumu ko partizani 41 da branite tekovine "Vaše" bosne.i kako to odjednom da sloboda, travnik, celik itd postae bosnjacki klubovi? nije li to ista prica kao onih tamo sto razvaljuju nas fudbal? to je sramotno, covjece, sramotno.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 18 maj 2011, 15:06

Ma Gracić je jedna moralna,ljudska i sportska gromada...Ta će Ivica Osim :D ...
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 18 maj 2011, 15:12

aleksandar_veliki je napisao/la:
džakailibu je napisao/la:Osim je u svakom smislu prerastao granice BiH. covjek je uspjesan jer se bavio kvalitetom. spominjes kako nijednog igraca iz bih nije promovisao, ako on smatra da za to nije bilo potrebe ili da nije bilo dovoljne kvalitete potpuno poštujem njegov stav jer se samo na taj nacin dolazi do uspjeha. ne znam koliko ti je godina ali vjerujem da ce se mnogi sjetiti strasne halabuke kada je kao selektor Juge tim bio sastavljen vecinom od igraca iz BiH. ali i dalje to nije bio cin patriotizma(mrzim taj termin) vec samo pitanje kvaliteta da bi se doslo do uspjeha. Prosto ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji sumnaju u znanje (ne patriotizam) osima koji je stari vuk sa puno znanja i iskustva i koji je vjerujem pravi covjek da se ovo odmota. volio bih ja de je ovo RBiH i da smo svi bosanci ali voljeti bosnu znaci biti spreman na kompromis. to , ko je taoc koga je veoma relativna stvar jer srbi i hrvati misle da su oni taoci sarajeva i bosnjaka. dajte malo realnosti i konstruktivnosti. sad ce nama praviti problem neki gracic, veliki znalac fudbala i menadžerstva. pa se onda zapitamo sto je sarajevo postala kasaba a mi zatucanoi do besvesti
Ja sam rekao da Ivicu cijenim kao velikog sportskog radnika, no da je on nesto ovdje zasluzio i da moze sta hoce, sa tim se ne slazem. Njemu svaki respekt, ali necu ni Gracica da podnistavam. Svako ima pravo na svoj stav, pa tako i Gracic. Ja licno se slazem sa tim i ne vidim tiu nikakav problem. Voljeti Bosnu znaci biti spreman na kompromis, ali ja opet ponavljam, do kada cemo mi koji je volimo uvijek biti dole, a ovi gore. Ne znam, mene ova situaciju zabrinjava, mislim na cijelu situaciju oko BiH, a mislim da je razlog za to kompromis. To je neki moj stav i spreman sam ga braniti, kao i Gracic svoj.
Pitanje je da li osoba poput Gracića, osoba koja prodaje utakmice svog kluba, ima pravo da nekome drži moralne lekcije i priča o poštenju.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 18 maj 2011, 15:17

Ovom papku Gracicu nije mjesto u sportu, cuj izjaviti da se jedan Osim jagmi za fotelju u NS BiH, pa covjece Ivica je svjetski poznat covjek, sta ce mu mjesto predsjednika.
Pa jel taj majmun i primitivac Gracic uopste zna ko je Osim i sta je Osim u svijetu fudbala?
Jel Gracicu znas da nam je Osim na celu saveza da bi nam tada fudbal bio ustrojen?
Jel mislis da bi Osim sjeo na celo saveza a da su ispod misevi mekinjasi poput tebe?

U svemu ovome najveci gubitnik je Gracic, lik je ulozio pare 3,4 godine, doveo 150 igraca, postigao nista sa Olimpicom i sada hoce da se uvali u fotelju NS BiH i ostane duze nego Usanovic, takvoj bagri i kriminalcu ne smeta ni Usanovic ni Pasalic ni 6 ugovora o tv pravima u takvom svinjcu od saveza je Gracic svoj na svome.

Njemu nije stalo da se NS BiH dovede u red.
Cuva Bog Zelju svog!

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 18 maj 2011, 18:04

Iz razgovora sa Gracicem osnovni problemi su amandmani koji nisu uskladjivani sa sve tri strane.
Nije se protiv amandmana generalno jer stite interese sva tri naroda ali sada se 3/4 glasanjem moraju rijesavati sva pitanja u fudbalu a prije samo nekih 5-6 bitnih oblasti,nema na sljedecim sjednicama glasanje proste vecine.
Prosla skupstina je bila uzmi ili ostavi (odbijanje amandmana) a sada se prihvataju u cjelosti i prosiruju na sve oblasti.Po predvidjenom predsjednik FSRS i predsjednik FSFBIH(Iljo Dominkovic koji bi trebao biti suspendovan) automatski ulaze u IO NSBIH a za ostalih 13 glasa se u skupstini po toj logici predsjednik saveza NSBIH treba biti bosnjo.Ako se izabere I.Osim, na mjesto predsjednika doci ce bosnjo za 25 godina.
Uefa i Fifa te tjeraju da kakis a onda da polizes.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 maj 2011, 21:46

Ako si nesposoban,korumpiran i jedno veliko nista u fudbalskom svjetu,djabe ti satro ''zastupanje''nacionalnosti.
Ionako ce predsjednik da bude definitivno ikebana.
Oko ovog uvodjenja 3/4 glasanja problem lezi da ce do bilo kojih dogovora doci tesko, gotovo da i nece doci do bilo kakvih dogovora.Samo onda kad se bude raspravlajlo o povecanju dnevnica..
Jedino ako ne bude modifikovano onako kako je @aco pisao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 maj 2011, 00:16

Uvjek sam oprezan kad citam nesto iz novina koje se bas zovu: SAN.
I posebno pri takvim izjavama.

Drugo. Podrzavam Osima i trebamo mu biti zahvalni za to sto radi sa losim zdrastvenim stanjem. No koliko god mi je Gracic svejedan, kao i njegovi eventualni pravi interesi, to nista ne mijenja na tome, da je u sustini upravu.

Zavisi isto od toga koliko je to 3/4 glasanje bitno i dali se moze odmah preci na prostu vecinu.
Vec kad cujem 75%, to znaci: kompletna sabotaza. To je demokracija kako je samo poneke bolesne glave u BiH mogu da skroje. A sve pod mantilom "straha" od predglasavanja i zelje za tom istom demokratijom i pravdom.

To me podsjeca na jednu situaciju u njemackom politickom polju. Ovdje pojedine grupe Neonacista i Fasista zele da dodju do moci, iako su veoma slabi. Drzava ih u tome sprijecava, hodajuci nekad po jednoj tankoj crti prava. Zelja tih radikala je da uniste demokratiju, slobodu govora i sve drugo sto jedan napredan covjek zeli. No isti ti Nacisti se ovdje zale na to, da im drzava uskracuje pravo govora i njihovu demokratiju, sa tim sto ih cenzorise, policijski kontrolise i zabranjuje im da razaruju drzavu i sire mrznju.

Poenta: Pozivaju se na demokratiju i zakone, da bi te iste rasturali.
Jedina razlika sa situacijom u BiH: U BiH je to moguce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 maj 2011, 00:33

Yebiga,ipak kako @aco ''mi na uho sapnu'' nista od modifikacije glasanja.
Nego strogo 3/4 glasanje,tako da bi cak moglo doci do nesuglasica i oko dogovora za povecanje dnevnica.Jer bi ovi iz jednog entiteta trazili mozda vecu dnevnicu. :roll:
Izgleda da su maksimalno iskoristili ovi iz manjeg entiteta.Znajuci da nam je stalo do repke pa ko biva prihvatit ce se sve sto oni zele.
Jedan predsjednik je bio samo paravan.
Jos nesto znam sto nebi sjelo ovim pristalicama,ali necu nista da pisem dok to sam @Aco ne objelodani.
On ce vam to bolje pojasniti.Naravno samo ako to zeli.Jer kako i on rece jos nista nije sigurno.
Mozda se na sjednici vec sutra bude znalo o tome,mnogo bolje.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 maj 2011, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 19 maj 2011, 00:35

Diino_10 je napisao/la:Ne znam zašto je Nijaz uzeo na zub Osima, čovjeka koji je BH legenda i kojem nije stalo do novca. Pa čovjek ima 70 godina, meni je veoma drag i ne mogu da vjerujem da se tako govori protiv njega !

IVICE UZ TEBE SMO !
[youtube][/youtube]
Samo u Bosni je ovo moguce...
Tog Nijaza i slicne treba dobro namlatiti.. :oops:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 maj 2011, 02:05

herbion je napisao/la:Iz razgovora sa Gracicem osnovni problemi su amandmani koji nisu uskladjivani sa sve tri strane.
Nije se protiv amandmana generalno jer stite interese sva tri naroda ali sada se 3/4 glasanjem moraju rijesavati sva pitanja u fudbalu a prije samo nekih 5-6 bitnih oblasti,nema na sljedecim sjednicama glasanje proste vecine.
Prosla skupstina je bila uzmi ili ostavi (odbijanje amandmana) a sada se prihvataju u cjelosti i prosiruju na sve oblasti.Po predvidjenom predsjednik FSRS i predsjednik FSFBIH(Iljo Dominkovic koji bi trebao biti suspendovan) automatski ulaze u IO NSBIH a za ostalih 13 glasa se u skupstini po toj logici predsjednik saveza NSBIH treba biti bosnjo.Ako se izabere I.Osim, na mjesto predsjednika doci ce bosnjo za 25 godina.

mene samo interesuje gdje su bili ti nasi znalci zadnjih 15 godina... slabo su mi glasni i borbeni bili prije suspenzije... sad svi glrme nesto preko tudjeg rada i truda... nasi kantonalni i federalni znalci su nas doveli pred svrsen cin i jbg tu smo gdje smo.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 08:25

herbion je napisao/la:Iz razgovora sa Gracicem osnovni problemi su amandmani koji nisu uskladjivani sa sve tri strane.
Kao prvo gdje si u statutu procitao da predsjednik FSRSa i FSFBIH automatski ulaze u Izvrsni Odbor. To nije bilo ni postarom statutu ni prema novom.
Novi IO broj 15 clanova. 10 iz Federacije i 5 iz RS. FSRS predlaze 10 clanova a skupstina izabira 5 koji ce sjediti u Izvrsnom Odboru.
Iz Federacije se iz svakog kantona(10 ih ima) predlozi po dva clana. Skupstina izabira 10 njih koji ce sjediti u Izvrsnom Odboru.
Dakle, nemojmo dezinformacijama zakuhavati na forumu.

Dalje. Kazes ako bude Osim, doci ce Bosnjo za 25 godina.
Kao prvo vecina Bosnja pa i Srba i Hrvata bi potpisali da Osim sjedne na tu poziciju narednih 25 godina. Nazalost, Osim ako bude ziv jos 5 godina bice uspjeh, s obzirom kakvog je zdravlja.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 maj 2011, 08:50

I.Osim je navikao kad prica da se i slusa.
U slucaju da bude izabran za predsjednika,nazalost njegova nebi bila zadnja,niti bi se slusala.
Bas iz razloga ovog famoznog 3/4
To bi i u prevodu bilo copor ili krdo,koji bi za svaku sitnicu minirali dogovore.
Ocit dokaz je i kako nam drzava funkcionira poslije Dejtona.NIKAKO.Uvijek ocekujemo od evrope i ostatka svjeta da nas izvlace.
Bude li Osim i dao kakvu opasku u vezi ne-dogovaranja.Odgovor ce biti u fazonu.Gospodine Osime pa vi ste bili u tom komitetu koji je kumovao ovaj amandman.
Ne treba biti previse pametan da bi se nadao u nesto drugacije i bolje.
Od ljudi koji su nas i doveli do ambisa,a jos uz to im dati jos jednu sansu.Drugo se i ne moze ocekivati.
Ako se i uspije skinuti suspenzija,problemi ne da ce nestati.Vec ce jos veci vrlo brzo da isplivaju.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 maj 2011, 09:00, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 09:16

Iljo nije nikada bio u IO vec predsjednistvu.

A za proceduru odabira u IO sam 100% siguran. Moguce je da je predsjednistvo prisustovalo sjednicama kao sto prisustvuje sjednicama skupstine al nemaju pravo glasa.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 09:20

Treći amandman vezan je također za Izvršni odbor. Naime, entitetski savezi (kantoni/županije, područni savezi) predlagat će po dva kandidata za IO, a u IO će ući onaj kandidat kojeg izabere Skupština.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 10 gostiju.