NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 15:48

adriano_leite je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Bgmi sve sto sam procitao vodi prema tome da cemo mi uzeti Irvinga, ipak je danas playmaker kljucni igrac u jednom timu.
ma sta znam ovo gore je moje misljenje....I ja bi voleo videti Irvinga vise u Clevelandu nego u Minesoti.... Inace imate i 4 pika,au al ce biti sklapljanje mlade ekipe.... samo da se resi davis ili sessinons
Sessions je ove sezone odigrao korektno, siguran sam da ga mnoge ekipe hoce u svojim redovima, tako da uvijek se moze odraditi trade, a Baron kada je skoncentrisan 100% na kosarku, onda je to odlican igrac. Mislim da je sve u nasim rukama, pogotovo sto imamo Jamisonov isticuci ugovor, a do juna imamo i TBE od Jamesa. Bice pakleno...

Moram priznati da ovaj Kawhi Leonard sa San Diega,nije nimalo los igrac,cak naprotiv sjajno krilo bas me zanima ko ce ga trejdirati...Ove godine su igrali sjajno lik je strasan atleta,nema bas neki sut,ali strasno igra odbarnu gine za svakju loptu....Andriano sta mislis ko ce ga trejdovati?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 18 maj 2011, 15:52

Daj Adriano stavi eventuali roster bez ova 3 picka,da vidim koliko bi to godina mogli imat

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 maj 2011, 15:55

NBA liga i draft su u stalnom padu, mislim na kvalitetu, naravno. koliko je to ocito govori primjer Jan Vesely :) predvidja se da bude cak 4 pick drafta... uzas...

:mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2011, 15:56

Nemam pojma ko bi ga mogao uzeti, nisam ga toliko ni pratio, ali vjerovatno ce negdje oko 20-25 pick biti, tako da bi ga mogli uzeti malo bolji timovi, ipak oni mogu rizikovati za razliku od nas.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 15:59

BernardBarnjak je napisao/la:NBA liga i draft su u stalnom padu, mislim na kvalitetu, naravno. koliko je to ocito govori primjer Jan Vesely :) predvidja se da bude cak 4 pick drafta... uzas...

sta hoces reci da je Vesely los igrac....e moj ti...iskreno mrzim partizan,ali za veselya stoji da je straasan igrac.... Istina nema sut,ali lik ubija kako skace,kuca, a o odbrani da ne pricam,pa lik opusteno moze da cuva playmakera od 190 cm iako on ima 211... daj ne balavi gluposti kada ga nisi gledao....
Steta sto nece biti na ovom draftu Barnesa,Jonesa i Sullingera :(

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2011, 16:00

dema je napisao/la:Daj Adriano stavi eventuali roster bez ova 3 picka,da vidim koliko bi to godina mogli imat
Trenutni roster je ovakav:
85 Baron Davis PG 32
9 Semih Erden C 24
8 Christian Eyenga G 21
33 Alonzo Gee SG 23
1 Daniel Gibson PG 25
12 Joey Graham SG 28
44 Luke Harangody F 23
6 Manny Harris G 21
21 J.J. Hickson PF 22
5 Ryan Hollins C 26
4 Antawn Jamison PF 34
18 Anthony Parker SG 35
24 Samardo Samuels PF 22
3 Ramon Sessions PG 25
17 Anderson Varejao PF 28

Tako to izgleda, s tim da vjerovatno sljedecu sezonu nece docekati Parker, Graham i Hollins.

Edit: sad su samo pozicije i godine

Mes Que Un Club!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 16:02

dema je napisao/la:Daj Adriano stavi eventuali roster bez ova 3 picka,da vidim koliko bi to godina mogli imat
Trenutni roster je ovakav:
85 Baron Davis PG 32 6-3 215
9 Semih Erden C 24 6-11 240
8 Christian Eyenga G 21 6-5 210
33 Alonzo Gee SG 23 6-6 220
1 Daniel Gibson PG 25 6-2 200
12 Joey Graham SG 28 6-7 230
44 Luke Harangody F 23 6-7 251
6 Manny Harris G 21 6-5 185
21 J.J. Hickson PF 22 6-9 242
5 Ryan Hollins C 26 7-0 240
4 Antawn Jamison PF 34 6-9 235
18 Anthony Parker SG 35 6-6 210
24 Samardo Samuels PF 22 6-9 260
3 Ramon Sessions PG 25 6-3 190
17 Anderson Varejao PF 28 6-11 260

Tako to izgleda, s tim da vjerovatno sljedecu sezonu nece docekati Parker, Graham i Hollins.

Imate zaista dosta mladih igraca... I jos sa ova dva na draftu msm na 1 i 4 pik i mozete za koju godinu da budete strah i trepet,ako ne i odma....Pa pogledajte Thunderse,krenuli su sa Greenom i durantom,pa westbrook i Ibaka pa Harden i pogledajte ih sada,tu su jos Cook,Maynor,onda Aldrich koji ce dobijati vise sanse sledece sezone

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 maj 2011, 16:04

od igraca koje sam ja gledao meni su se svidjeli: Jimmer Fredette (BYU), Marcus Morris (Kansas), Kemba Walker (UConn)...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 16:07

BernardBarnjak je napisao/la:od igraca koje sam ja gledao meni su se svidjeli: Jimmer Fredette (BYU), Marcus Morris (Kansas), Kemba Walker (UConn)...
joj meni je ovaj freddette takav rizik ali ajd cisto sumnjam da ce ga neko birati u top 10...Lik ima samo 188 i nije beck evo i ovi na NBA com ga ne uvrstavaju u bekove....Lik je dosta spor,o atletizmu da ne pricam,takodje los je i u odbrani,ali videcemo,barem po meni veliki rizik ko god ga birao :roll:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 maj 2011, 16:08

Fredette jeste nizak za poziciju SG ali ono sto sam ja geldao... je wow, nesto kao jeff hornacek nekad... ali sve zavisi u kojem timu zavrsi...

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 16:10

BernardBarnjak je napisao/la:Fredette jeste nizak za poziciju SG ali ono sto sam ja geldao... je wow, nesto kao jeff hornacek nekad... ali sve zavisi u kojem timu zavrsi...
ma da to je woow u NCAA ali kada ga uhvati westbrook ili Wall,to nece tako izgledati veruj mi

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 maj 2011, 16:11

BernardBarnjak je napisao/la:Fredette jeste nizak za poziciju SG ali ono sto sam ja geldao... je wow, nesto kao jeff hornacek nekad... ali sve zavisi u kojem timu zavrsi...
ma da to je woow u NCAA ali kada ga uhvati westbrook ili Wall,to nece tako izgledati veruj mi

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2011, 16:15

Jao tek sad ugleda da mi pored prvog i cetvrtog picka imamo i drugi pick druge runde, eh nek i nas sreca pomazi, odlicna tri picka, ali dva su sigurno za buducnost, Kyrie sigurno i jos neko...

Mes Que Un Club!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 16:17

adriano_leite je napisao/la:Jao tek sad ugleda da mi pored prvog i cetvrtog picka imamo i drugi pick druge runde, eh nek i nas sreca pomazi, odlicna tri picka, ali dva su sigurno za buducnost, Kyrie sigurno i jos neko...
vi cete sa ovim draftom okrenuti novu stranicu.... Nadam se da cete je pametno iskoristiti.... A joj jel ovaj 4pik clippersa ono sa onim tradeom za davisa? :?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2011, 16:19

adriano_leite je napisao/la:Jao tek sad ugleda da mi pored prvog i cetvrtog picka imamo i drugi pick druge runde, eh nek i nas sreca pomazi, odlicna tri picka, ali dva su sigurno za buducnost, Kyrie sigurno i jos neko...
vi cete sa ovim draftom okrenuti novu stranicu.... Nadam se da cete je pametno iskoristiti.... A joj jel ovaj 4pik clippersa ono sa onim tradeom za davisa? :?
Sto je najgore nije hahaha, to je nas pick, a pick clippersa je prvi pick hahahaha.

Mes Que Un Club!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 18 maj 2011, 16:21

Ma Freddete se ubio za 6 igraca tipa Terry,nekad Gordon itd udje u 2 cetvrtini ubaci 15-20 i to je to.Mislim da ce ubrzo Cavsi imat dobru i mladu ekipu uz Wizardse najperspektivniju ekipu istoka.Wizardsi bi mogli jos se pojacat uz Walla i ostale da dodju u borbu za play off.Rubio dolazi u Minnesotu tako da ne znam sta ce oni birat mozda centra ili sta znam

Cllipersi mogli opet uzet 1 pick koja bi to ekipa onda bila

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 16:22

Sto je najgore nije hahaha, to je nas pick, a pick clippersa je prvi pick hahahaha.
jel me zezas ili? :?

joj kako su ispali glupi,mada imaju clippersi strasno dobru mladu ekipu,sa blakeom i gordonom,tu su i Jordan i Aminu kao i bledsoe,evo startna ne vise od 22 godine :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2011, 16:23

Hahaha Aminu, stvarno je tako, jbg. nenormalno su se zeznuli, ali i mi smo imali srece, od tuge do srece u samo godinu dana, eh sad draft je uvijek rizik, nadam se da cemo imati srece i da ce izabrani pickovi nama donijeti bolje dane.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 maj 2011, 16:25

http://www.nbadraft.net/2011mock_draft

Ja se nadam da ce Bullsi uzet ove igrace koje im ovdje pridvidjaju. Svidja mi se ovaj Brooks.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 maj 2011, 16:25

ja jimmera vise vidim kao nekog redicka, ne po stilu igre vec po ulozi u ekipi. neki 7.,8. igrac u rotaciji. bit ce vjerovatno noci od po 25+ poena vec u prvoj sezoni, ali mislim da on nije kapacitet da bude neki ekstra sesti covjek, za startera da ne govorim.

bas sad gledam:

bledsoe
gordon
williams
griffin
jordan

perverzija, a niko iznad 23 godine.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 18 maj 2011, 16:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.