amerosm je napisao/la:
Naravno da ne treba nego treba napraviti neki novi sistem po kojem odredjene ekipe ne bi gubile namjerno utakmice kako bi profitirale na draftu - kao sto je bio slucaj s NJN prosle godine. Evo npr. isplati se i Lakersima, Chicagu, Bostonu odigrati namjerno jednu sezonu ispod nivoa ako se na draftu nalaze kvalitetni igraci kao sto je to bio slucaj 2003 jer bi narednih sedam godina dobili igraca sa velikim potencijalom oko kojeg bi se mogla graditi ekipa. Nemoj me pogresno shvatiti mene prvenstvo radi pravih navijaca Cavsa kao sto si ti drago sto ce te imati 1 i 4 pick na draftu, ali mislim da se ovaj sistem mora mjenjati, jer je upravu Cuban ako ides na posten nacin onda ti treba 20 godina da napravis ekipu.
Sta su Cavsi uradili neposteno na ovom draftu? Nije mi to jasno, kako ce Cavsi uticati na takvo nesto? Nidje veze ba je ta prica. Cuj nastimat kuglice, ako ih je tako lako nastimat nek svako od nas uzme 10 kuglica i nek ih proba nastelit, nema sanse brate. Sreca je sreca. Uostalom, kako to da je kroz silne ove godine uvijek slaba ekipa dobijala na draftu? Kako to da u ovim silnim godinama, uvijek neka ekipa koja nema najgori skor, uzme prvi pick? **** ga brate moj, to je sreca. Mi smo tankirali sezonu, kao i Minnesota, nas je pick trebao biti 4. pick, iako smo bili na samom dnu, a pick Clippersa zavrsi prvi? Sreca brate, samo sreca...