Po ovome je najjaci ali ja to necu da prikazem,nego hocu da demantujem cinjenicu da je veciti derbi mali i da se slabo culo za njega
Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
Opet ti nasiroko ides,a jedino sto sam zeleo da kazem ovim je ono sto sam napisao u tome postu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- sarajlija89
- Kontakt:
Bezveze raspravljate
Prvo, @Arnelinho, te poređenja u kojima uzimas kvalitet utakmice kao jedan od faktora, nemaju bas mnogo veze sa naslovom teme.
S druge strane, razumio sam sta si htio reci. Rezultaski gledano, jedan derby mec Zvezda-Partizan, logicno da ne moze sa te strane privlaciti paznju kao recimo mec Barce i Reala i naj taj nacin biti masovno zastupljen u medijima i imati globalnu paznju.
Ali, tom analogijom, skoro nijedan derby ne bio bio znacajan.Jbg, ne mogu svi imati CR ili Messija i biti planetarne zvijezde...
S druge strane, postoje tradicije igranja fudbala i u manjim i u manje razvijenim zemljama, gdje se takodjer razvijalo rivalstvo izmedju pojedinih klubova, zbog odredjenih razloga. Zato postoje i derby mecevi ....neki su miroljubivi, neki pak obiluju nasiljem, itd...uglavnom, tradicija i rivalstvo je vezano za to i individualno shvatanje toga rivalstva.
Recimo, nekoga fascinira miroljubivo rivalstvo Liverpoola i Evertona, a nekoga neke druge stvari vezane za derbije...zar ne...uglavnom, sve to ima neku svoju pricu.
Sto se tice teme "Najžešća rivalstva između nogometnih klubova"....
Po mom misljenju, to je malo vise od fudbala hehehe...
Da ne ulazim i nabrajam koji sve razlozi mogu biti, svjedoci smo da derby Zvezda-Partizan svakako spada u grupu najzescih, jbg, ne vole se ljudi
+ klubovi sa tradicijom i zestokim navijacima = zestok derby....
Naravno, u zavisnosti od kvalitete i rezultata intenzitet rivaliteta raste, odnsosno opada....pa zamisli da su umjesto Reala i Barce, Zvezda i Partizan...e to bi tek ludilo bilo. Ali, i ovako je neospsorno da je ogroman rivalitet, sto ne mora podrazumijevati globalne razmjere da bi neko to osporio na taj nacin.....
@devil
ma ne valja ti to nista
pa vise glasova ima Sarajevo-Zeljo, nego Inter- Milan i Real-Barca
, tako da je sve receno ko je i odakle glaso
...

Prvo, @Arnelinho, te poređenja u kojima uzimas kvalitet utakmice kao jedan od faktora, nemaju bas mnogo veze sa naslovom teme.
Mnogi su faktori tu - od cisto sportskih, takmicarskih, pa do etnicko-vjerskih razloga. Tako da kvalitet samih utakmica, nije tema ove price. Sta vise, svi ti derbiji, kvalitetom, obicno znaju biti ispod nivoa jedne prosjecne tekme...Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
S druge strane, razumio sam sta si htio reci. Rezultaski gledano, jedan derby mec Zvezda-Partizan, logicno da ne moze sa te strane privlaciti paznju kao recimo mec Barce i Reala i naj taj nacin biti masovno zastupljen u medijima i imati globalnu paznju.
Ali, tom analogijom, skoro nijedan derby ne bio bio znacajan.Jbg, ne mogu svi imati CR ili Messija i biti planetarne zvijezde...
S druge strane, postoje tradicije igranja fudbala i u manjim i u manje razvijenim zemljama, gdje se takodjer razvijalo rivalstvo izmedju pojedinih klubova, zbog odredjenih razloga. Zato postoje i derby mecevi ....neki su miroljubivi, neki pak obiluju nasiljem, itd...uglavnom, tradicija i rivalstvo je vezano za to i individualno shvatanje toga rivalstva.
Recimo, nekoga fascinira miroljubivo rivalstvo Liverpoola i Evertona, a nekoga neke druge stvari vezane za derbije...zar ne...uglavnom, sve to ima neku svoju pricu.
Po mom misljenju, to je malo vise od fudbala hehehe...

Naravno, u zavisnosti od kvalitete i rezultata intenzitet rivaliteta raste, odnsosno opada....pa zamisli da su umjesto Reala i Barce, Zvezda i Partizan...e to bi tek ludilo bilo. Ali, i ovako je neospsorno da je ogroman rivalitet, sto ne mora podrazumijevati globalne razmjere da bi neko to osporio na taj nacin.....
@devil

ma ne valja ti to nista

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Svaki derbi je poseban na svoj nacin 

- sarajlija89
- Kontakt:
Pa to je to...Samo F.K.S !! je napisao/la:Svaki derbi je poseban na svoj nacin
Za mene je definitivno najzesci Roma-Lazio...Jbt, jos da su u Italijanskim i evropskim okvirima na samom vrhu, pa gdje bi kraj bio.

Oni pustaju Interu da uzme, da Roma ne bude prvak..i na golove Intera se raduju ahhaha

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Mi smo krenuli sa pričom, bar ja sam razumio tako tok debate, da moram odlučiti da li je tzv. večiti derbi ,derbi koji je u samom svjetskom vrhu derbija, pri tome sam i jasno definis'o, šta za mene znači biti u svjetskom vrhu, tj. bitisarajlija89 je napisao/la:Bezveze raspravljate![]()
Mnogi su faktori tu - od cisto sportskih, takmicarskih, pa do etnicko-vjerskih razloga. Tako da kvalitet samih utakmica, nije tema ove price. Sta vise, svi ti derbiji, kvalitetom, obicno znaju biti ispod nivoa jedne prosjecne tekme...Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
Po mom misljenju, to je malo vise od fudbala hehehe...Da ne ulazim i nabrajam koji sve razlozi mogu biti, svjedoci smo da derby Zvezda-Partizan svakako spada u grupu najzescih, jbg, ne vole se ljudi
+ klubovi sa tradicijom i zestokim navijacima = zestok derby....
@devil![]()
ma ne valja ti to nistapa vise glasova ima Sarajevo-Zeljo, nego Inter- Milan i Real-Barca
, tako da je sve receno ko je i odakle glaso
...

Drugi par rukava je taj kako si ga ti nazvao t.i. žestoki derbi, pri kome su navijači u prvom planu, taj derbi jeste derbi svojim

Jako dobro si me shvatio i baš mi je drago

I da, realno gledajući, ako moraš da praviš ljestvicu derbija, globlano gledajući, tj. koliko globalno utiču na svijet, dešavanja u svijetu, na trg i na sve druge djelatnosti koje su vezane za globalizam i za svijet u globalu, onda se jednostavno nameće ova moja formula odnosno percepcija najvećih rivalstava.
Ja polazim od stava da ima navijača npr. Reala Madrida i u Indoneziji, dok moji sugovornici, isključivo, od doživljaja na tribinama i tu dolazi do kolizije stavova,najvjerovatnije....ovo govorim samo radi toga ,što želim pojasniti na kakav način ima moja teza veze sa naslovom teme.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Evo ovo sto pomenu Sarajlija 89, za Lazio-Roma.Nisam hteo posebno da se osvrecem na taj derbi,al je zaista vredan paznje kao veliko rivalstvo.
Jedni su extremni desnicari(fasisti),drugi su extremni levicari(komunisti).Meni nisu bliski ni jedni ni drugi,ni njihove ideje. Ali mrznja ide dotle da su navijaci Rome (koji tamo vaze za p*cke),jedne godine pred njihov derbi isli od vrata do vrata vodjama Laziala i busili ih nozevima
.Dok ovim drugima nije strano da se na Romaniste zalecu kantama benzina i bakljama.Dovoljno je pomenuti da su Laziali veliki rasisti i secam se jos uvek kako su digli galamu kad im je crnac ,naturalizovani Holandjanin,poreklom sa Surinama,Aron Winter dosao u klub.Zbog njih je ubrzo iz istog i otisao.Poznat je i Paolo Di Kanio,sa njegovim fasistickim pozdravima
Evo sad je postao menadzer engleskog cetvrtligasa Svindon tauna koji je zbog same cinjenice da je takva persona postala menadzer kluba momentalno ostao bez glavnog sponzora .
http://www.kurir-info.rs/sport/rampa-za ... -91723.php evo prilazem i danasnju vest o tome.
Jedni su extremni desnicari(fasisti),drugi su extremni levicari(komunisti).Meni nisu bliski ni jedni ni drugi,ni njihove ideje. Ali mrznja ide dotle da su navijaci Rome (koji tamo vaze za p*cke),jedne godine pred njihov derbi isli od vrata do vrata vodjama Laziala i busili ih nozevima

http://www.kurir-info.rs/sport/rampa-za ... -91723.php evo prilazem i danasnju vest o tome.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
kad vec pricamo o derbi utakmicama: rapid-austria prekinut nakon sto su huligani rapida upali na teren..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ovo je izuzetno lijepa tema a slabo se na njoj pise ne znam zasto.
Al eto kao sto neki rekose imamo te neke 3-4 vrste derbija
1)onaj fudbalski znaci kad igraju Chelsea Manchester npr ne mrze se medjusobno nisu lokalni a ni gradski rivali a derbijem se mec mora nazvati i takvih je jos dosta primjera u svijetu Inter Juve i tako dalje
2)Lokalni derbiji kao sto kod nas je npr Newcastle-Sunderland mrze se medjusobno a i dalje to nije taj zar kao sto je gradski derbi,nema puno veze ni sa fudbalom u ovom slucaju.Tu mozemo ubrojiti i one sicilijanske derbije itd
3)gradski derbi je svakako najzesca vrsta derbija i tu ih stvarno ima dosta za nabrojati Liverpool Everton,West Ham Millwal,Roma Lazio itd itd navijacki se mrze cesto je fudbal na zavidnom nivou ima sve ono sto jedan derbi treba da ima
4)navijacki derbiji su posebna vrsta derbija gdje se znaci iskljucivo prije utakmice prica o neredima i ispadima navijaca.Nerjetko su to i gradski derbiji al ne mora znaciti uopste.Tu prednjace Grci,Rusi,ma vecinom ova nasa istocna stoka kojoj je samo do tuce.Takodje su tu jaki i Argentinci koji idu u extreme sa tim nekim ubistvima i nozevima
Da sumiram ja ovo sto sam napisao svaki derbi je derbi i po meni nema veci manji derbi pogotovo sto se tice ovih gradskih i lokalnih(regionalnih) Svaki ima svoje cari i nekome je bolji ovaj ili onaj a u sustini najveci derbi ustvari i ne postoji jer je toliko velikih derbija da se to ne moze opisati
Al eto kao sto neki rekose imamo te neke 3-4 vrste derbija
1)onaj fudbalski znaci kad igraju Chelsea Manchester npr ne mrze se medjusobno nisu lokalni a ni gradski rivali a derbijem se mec mora nazvati i takvih je jos dosta primjera u svijetu Inter Juve i tako dalje
2)Lokalni derbiji kao sto kod nas je npr Newcastle-Sunderland mrze se medjusobno a i dalje to nije taj zar kao sto je gradski derbi,nema puno veze ni sa fudbalom u ovom slucaju.Tu mozemo ubrojiti i one sicilijanske derbije itd
3)gradski derbi je svakako najzesca vrsta derbija i tu ih stvarno ima dosta za nabrojati Liverpool Everton,West Ham Millwal,Roma Lazio itd itd navijacki se mrze cesto je fudbal na zavidnom nivou ima sve ono sto jedan derbi treba da ima
4)navijacki derbiji su posebna vrsta derbija gdje se znaci iskljucivo prije utakmice prica o neredima i ispadima navijaca.Nerjetko su to i gradski derbiji al ne mora znaciti uopste.Tu prednjace Grci,Rusi,ma vecinom ova nasa istocna stoka kojoj je samo do tuce.Takodje su tu jaki i Argentinci koji idu u extreme sa tim nekim ubistvima i nozevima
Da sumiram ja ovo sto sam napisao svaki derbi je derbi i po meni nema veci manji derbi pogotovo sto se tice ovih gradskih i lokalnih(regionalnih) Svaki ima svoje cari i nekome je bolji ovaj ili onaj a u sustini najveci derbi ustvari i ne postoji jer je toliko velikih derbija da se to ne moze opisati
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
I meni je zao sto je mali broj ljudi aktivan na ovoj temi.Derbi koji si pomenuo Newcastle-Sanderlend,derbi severne regije,odlican je. Opet crveno i crno-beli
.Znam da se ne podnose i da su vrlo cesti incidenti pre tih utakmica.Jos malo severnije od njih dobar je stari skotski derbi Harts-Dandi.
Pomenuo bih jedan duel ideoloski velikih rivala sa Apeninskog poluostrva Lazio-Livorno.Kada igraju ta dva kluba to je vanredno stanje kao i Salernitana-Atalanta.Poznato je da zabari sa juga ne podnose ove sa severa.Nadam se da ce se jos ljudi koji imaju da napisu nesto ukljuciti u ovu temu.

Pomenuo bih jedan duel ideoloski velikih rivala sa Apeninskog poluostrva Lazio-Livorno.Kada igraju ta dva kluba to je vanredno stanje kao i Salernitana-Atalanta.Poznato je da zabari sa juga ne podnose ove sa severa.Nadam se da ce se jos ljudi koji imaju da napisu nesto ukljuciti u ovu temu.
-
- Kontakt:
Ono što sam danas vidio se zove velika mržnja. Uvijek mi je Sampa bila draža od Genove,ali istovremeno pravi način rivalstva se upravo desio u Genoi. Radi se o tome da je oko 30000 navijača Genoe šetalo gradom i praktično glumilo sahranu ili ti dženazu sa kovčegom u zastavama Sampe. Nzm koliko su ostali upoznati sa ovim rivalstvom ali u nekom komparativnom smislu razliku u ideologijama prevedana u strukturu električne snage je u vidu razlike izmedju tri štedne sijalice od 18 vati i tri štedne od 25 vati.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
hansa-dynamo-st.pauli - biti ce zanimljivo iduce sezone
edit:

edit:

-
- Kontakt:
potpis....Arsenalisation je napisao/la:Moje subjektivno misljenje da je Torcida najbolja navijacka grupa u ex-yugi,ali svi znamo da oni napune svoju tribinu samo protiv dinama,ili eventualno kada Evropu igraju.Sto se tice konstantnosti tj.broja navijaca i navijanja na svim utakmicama sezone na prvom mjestu Delije pa 5 praznih mjesta pa onda Grobari,Torcida,TM,HZ i sl.
![]()
A sto se tice najvece mrznje,sukoba,incidenata,netrepeljivosti u gradskim derbijima svakako su tu Milwall-West Ham.

:)
Jel neko upoznat o nekom savezu navijaca Dinamo timova
Thomas Müller - Fußballgott
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne znam da to ima uopste.Recimo Dinamo kyev i nema neke Ultrase,Dresdenovci su u paru sa Hz,purgeri su sami,ostali Dinamo klubovi vjerovatno nisu vrijedni spomena nek me neko ispravi ako grijesimdon_burza je napisao/la:Jel neko upoznat o nekom savezu navijaca Dinamo timova
Slatina Bog i batina
Dinamo Moskva navijaci su prijatelji sa navijacima OFK BeogradaSlatinash_7 je napisao/la:Ne znam da to ima uopste.Recimo Dinamo kyev i nema neke Ultrase,Dresdenovci su u paru sa Hz,purgeri su sami,ostali Dinamo klubovi vjerovatno nisu vrijedni spomena nek me neko ispravi ako grijesimdon_burza je napisao/la:Jel neko upoznat o nekom savezu navijaca Dinamo timova

ma negdje sam citao davno o tome kako svake godine po jedan navijac ode na neku utakmicu i tako se rotiraju dok ne obidju sve
Thomas Müller - Fußballgott
po meni ovi derbiji iz lige petice nisu derbiji... to su pozorisne predstavne preskupoplacenih fudbalera... cuj real-barca...
meni su zanimljiviji ovi derbiji gdje je naboj veliki...
gledao sam reportazu o utakmicama sachsen leipzig i lokomotive leipzig... 5 liga ali bude redovno preko 10.000 ljudi...
jedino sto njih veze zajedno jeste mrznja prema rb leizpig

gledao sam reportazu o utakmicama sachsen leipzig i lokomotive leipzig... 5 liga ali bude redovno preko 10.000 ljudi...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
To prvo sto si rekao gore, i jeste poenta teme,i slazem se sa tobom naravno. Ali neki tupe ovde ,a ne shvataju poentu price. Kakva k***c Barsa,pa oni cak ni nemaju organizovanu navijacku grupu,imaju navijace koji idu na tekme,ali ne postoji grupa.Najzesca rivalstva su ona koja imaju najveci naboj na utakmicama,ko sto i glasi tema,a ne ona gde se igra dobar fudbal. Dajem primer iz "svog dvorista" sto se kaze,covek koji je ponikao i igrao u Zvezdi,posle par neuspelih sezona u inostranstvu,vraca se u Srbiju i prelazi u Partizan.Zbog toga sad kad hoce da izadje na ulicu ,ima policijsko obezbedjenje i daje izjave po novinama tipa " Dobro je preziveo sam"tm84 je napisao/la:po meni ovi derbiji iz lige petice nisu derbiji... to su pozorisne predstavne preskupoplacenih fudbalera... cuj real-barca...![]()
gledao sam reportazu o utakmicama sachsen leipzig i lokomotive leipzig... 5 liga ali bude redovno preko 10.000 ljudi...![]()

- Slatinash_7
- Kontakt:
Ekipa Ultrasa Real Madrida je bila privedena na aerodromu kad su isli u Amsterdam radi nosenja palica i ostalih oruzija,reci da oni nemaju organizovanu skupinu navijaca je smijesno.Ko je recimo napravio koreografiju sada na finalu LP od Barcinih navijaca da nisu slucajno simpatizeri obicni koji se u to ne razumiju.Koliko je ljudi privedeno na proslavi pobjede,pricas apsurdne stvari.Tacno je da to nije navijacki derbi u jedinom smislu i da tu nema tuca i tih stvari al naboj na terenu je veliki,kao i u svakom ostalom derbiju.Derbi iz lige 5 nije derbi,sta je to onda Liverpool-Manchester,kace se prijetnje ispred kuce SAF-u,koja je samo akcija bila Unitedovih navijaca otici na stadion i dignuti zastavu da te niko ne vidi.Lazio-Roma tu bude ispada kao i na svakom derbiju Zvezde i Partizana,malo se strasti smire al sve je to tu negdje.... Malo ste pobrkali lonce i poklopce ja bi rekaoTribalian je napisao/la:To prvo sto si rekao gore, i jeste poenta teme,i slazem se sa tobom naravno. Ali neki tupe ovde ,a ne shvataju poentu price. Kakva k***c Barsa,pa oni cak ni nemaju organizovanu navijacku grupu,imaju navijace koji idu na tekme,ali ne postoji grupa.Najzesca rivalstva su ona koja imaju najveci naboj na utakmicama,ko sto i glasi tema,a ne ona gde se igra dobar fudbal. Dajem primer iz "svog dvorista" sto se kaze,covek koji je ponikao i igrao u Zvezdi,posle par neuspelih sezona u inostranstvu,vraca se u Srbiju i prelazi u Partizan.Zbog toga sad kad hoce da izadje na ulicu ,ima policijsko obezbedjenje i daje izjave po novinama tipa " Dobro je preziveo sam"tm84 je napisao/la:po meni ovi derbiji iz lige petice nisu derbiji... to su pozorisne predstavne preskupoplacenih fudbalera... cuj real-barca...![]()
gledao sam reportazu o utakmicama sachsen leipzig i lokomotive leipzig... 5 liga ali bude redovno preko 10.000 ljudi...![]()
jedino sto njih veze zajedno jeste mrznja prema rb leizpigA u Spaniji i Italiji,pogotovo u Italiji ljudi prelecu u suprotan tabor bez problema.
Slatina Bog i batina
koliko ja znam koreo na finale LPa je organizovala UEFA za oba tima
svak takodje zna da barcelona kao klub placa i organizuje sve koreografije na nou campu, toliko o tim "organizovanim" spanjolskim "ultrasima"!

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 11 gostiju.