Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

ek0
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la ek0 » 22 maj 2011, 00:05

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 18 maj 2015, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 00:06

[/quote]
Jeste to sve"možda"dobro za Real,ali oslabi liga mnogo.Ipak je Deportivo uvijek bio sila :o[/quote]

Slazem se sa prvom recenicom. A druga nije tacna: Depor je spanska Parma - oba kluba usla u prvu ligu 1990e, cini mi se i oba su imala evro uspeha, ali i oba su propala. :([/quote]
Čini mi se da se nismo baš dobro razumjeli.Ja sam malo mlađi i mislio sam od kada ja pratim fudbal da je sila.Koliko se sjećam bili su i prvaci Španije,2000. ispravi me ako griješim ;) ;) ;)
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 maj 2011, 00:14

Posto si mladji ja cu ti objasniti , nista ne gubi liga Depor jeste velikan ali ovaj Depor je 0 od ekipe ni sjena Depora od prije 5-6 sezona ,Leondorio(njihov presjednik) ih je unistio ,covjek nema vise ambicioznosti ,dovodi polovnjake iz Getafea poput Rikia ...nemonovno je bilo da ispadne. Liga je dobila povratkom Betisa ,jer ce se ponovo igrati najveci gradski derbi u Spaniji ,ako zadrze trojac Molina,Castro.Emana dovedu jos 2-3 kvalitetna igraca mogu oni sljedece sezone zavrsiti na sredini tabele sto je nakon ulaska iz druge lige veliki uspjeh . Imas Malagu koja ce pojacati konkurenciju za Evropu jos ako se Celta vrati bice super . Ostaje nam nada da ce se Depor vratiti vec nagodinu .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 22 maj 2011, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2011, 00:15

Bane Madridista je napisao/la: Čini mi se da se nismo baš dobro razumjeli.Ja sam malo mlađi i mislio sam od kada ja pratim fudbal da je sila.Koliko se sjećam bili su i prvaci Španije,2000. ispravi me ako griješim ;) ;) ;)
Jesu, ali su postali clan La Lige isto kad je i Parma postala clan Serie A. Do tada su i jedni i drugi trunuli u nizim ligama. Imas mnogo vecih klubova od njih u La Ligi.

The 1990-91 season saw Depor finishing as runners-up, finally achieving promotion to La Liga after 18 years outside it. Additionally, the club's finances began to improve and social support increased, especially to youth groups.

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 22 maj 2011, 00:18

Deportivo ce se vratiti u stilu Betisa, vec naredne sezone. Ne brinite se vi za njih, oni su spanjolski nogometni gigant, a kad se vrate bice jaci nego ove sezone to je sigurno. Ipak je ovo tema Reala, pa ostanimo on topic, pa cu reci kako mi je drago zbog Ronalda, ali sam se nadao jos jednoj asistenciji Ozila, steta sto mu onu jednu Adebayoru ili Benzemi nisu ubrojali prije par kola.

18 Messi, 17 Ozil, imamo drugog najboljeg asistenta lige koji igra tek svoju prvu sezonu, imamo najboljeg strijelca Primere i jednog od najboljih golmana, odnosno jednog od dva koji primaju manje od jednog gola po utakmici, imamo dva strijelca u top 10, medju kojima je i Benzema koji nije bio standardan tokom cijele sezone, a opet je zabio samo tri gola manje od Ville, 3 asistenta u top 10, niko nema ucinkovitiji tim, imamo potencijal ali cisto sumnjam da cemo imati trofej lige naredne sezone. Tek za dvije sezone se mozemo nadati, to je moje misljenje ne morate ga dijeliti :) Ali sa ovim timom mozemo opet uraditi manje-vise isto ko i ove sezone, a onda se moze ocekivati pad Barce jer nijedan tim u povijesti nije niti ce ikad moci igrati toliko dobro a da protivnik ne nadje rjesenje za njihovu igru, ovaj put je rijec o njihovoj igri sa posjedom lopte.

Real danas imao 53% posjed lopte i zabio je 8 golova, tako tokom cijele sezone, nekad 70 nekad 50, nekad 60 i zabili smo 102 gola, sto znaci da se ne mora imati lopta da bi se igralo atraktivno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2011, 00:21

Madridism je napisao/la:Deportivo ce se vratiti u stilu Betisa, vec naredne sezone. Ne brinite se vi za njih, oni su spanjolski nogometni gigant, a kad se vrate bice jaci nego ove sezone to je sigurno. Ipak je ovo tema Reala, pa ostanimo on topic, pa cu reci kako mi je drago zbog Ronalda, ali sam se nadao jos jednoj asistenciji Ozila, steta sto mu onu jednu Adebayoru ili Benzemi nisu ubrojali prije par kola.

18 Messi, 17 Ozil, imamo drugog najboljeg asistenta lige koji igra tek svoju prvu sezonu, imamo najboljeg strijelca Primere i jednog od najboljih golmana, imamo potencijal ali cisto sumnjam da cemo imati trofej lige naredne sezone. Tek za dvije sezone se mozemo nadati, to je moje misljenje ne morate ga dijeliti :) Ali sa ovim timom mozemo opet uraditi manje-vise isto ko i ove sezone, a onda se moze ocekivati pad Barce jer nijedan tim u povijesti nije niti ce ikad moci igrati toliko dobro a da protivnik ne nadje rjesenje za njihovu igru, ovaj put je rijec o njihovoj igri sa posjedom lopte.

Real danas imao 53% posjed lopte i zabio je 8 golova, tako tokom cijele sezone, nekad 70 nekad 50, nekad 60 i zabili smo 102 gola, sto znaci da se ne mora imati lopta da bi se igralo atraktivno.
Prevedeno: cekamo da Xavi i Iniesta zanemocaju. Jel tako :?: :lol:

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 maj 2011, 00:24

slika
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 22 maj 2011, 00:25

Ne bas samo to, iako je i to ubrojano. Uskoro ce morati malo vise svoj tim mijenjati, u prvoj postavi imaju 33-godisnjeg Puyola, 31-godisnjeg Xavija, za dvije godine Puyol mozda nece ni igrati, a Xavi ne moze biti u vrhunskoj formi, jer se ove sezone osjetio njegov pad u igri, barem malo. Ipak taj neki kolektiv bi se mogao malo izmijeniti, ali sam prvenstveno mislio na njihovu igru koju gaje vec nekoliko sezona, a za nju je Mourinho pronasao lijek. Strahovito cvrsta i agresivna igra i jak presing na najjaceg individualca, a kako ce to poceti raditi i drugi napor kod Barce ce biti veci, umor ce se morati vise osjecati, ponajvise na Xaviju a onda na Iniesti koji ima problema sa povredama

Ja znam, ti znas, navijaci Barce znaju da je Puyol njihova najjaca karika u odbrani, Xavi u veznom redu. Mogu oni imati 150 Thiaga kad se Xavi jednom radja. Iniesta takodjer, iako mlad zasad, za dvije ili tri sezone bi mogao izgubiti svoju igru i snagu jer se cesto nadje van terena zbog povrede. Ko zna sta ce biti sa Abidalom, Maxwell nije toliko dobar da bi igrao lijevog beka za njih, jedino Adriano. Ne vjerujem da ce Abidal biti jednako dobar, i on je Xavijevo godiste ako se ne varam, sto znaci da imaju tri igraca koji su na zalasku karijere a koja su vrlo bitna.

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 00:28

Hvala vam.Ali po meni bolje je da je tu npr.Deportivo,Betis,Getafe,Mallorca...nego Almeria,Gijon,Hercules...koji se bore samo za opstanak i ništa više.Getafe je 2008. igrao i Kup UEFA i čini mi se da su ispali od Bayerna u četvrtfinalu i to na produžetke.Prošle godine 6. u ligi,a sad umalo da ispadnu.Deportivo pretprošle 7.a sad ispade.Drago mi je zbog Betisa-vratio se gdje mu je i mjesto.Nadam se da će napraviti nešto više od samog opstanka :D :D :D
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 22 maj 2011, 00:35

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 18 maj 2015, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2011, 00:47

Madridism je napisao/la:Ne bas samo to, iako je i to ubrojano. Uskoro ce morati malo vise svoj tim mijenjati, u prvoj postavi imaju 33-godisnjeg Puyola, 31-godisnjeg Xavija, za dvije godine Puyol mozda nece ni igrati, a Xavi ne moze biti u vrhunskoj formi, jer se ove sezone osjetio njegov pad u igri, barem malo. Ipak taj neki kolektiv bi se mogao malo izmijeniti, ali sam prvenstveno mislio na njihovu igru koju gaje vec nekoliko sezona, a za nju je Mourinho pronasao lijek. Strahovito cvrsta i agresivna igra i jak presing na najjaceg individualca, a kako ce to poceti raditi i drugi napor kod Barce ce biti veci, umor ce se morati vise osjecati, ponajvise na Xaviju a onda na Iniesti koji ima problema sa povredama

Ja znam, ti znas, navijaci Barce znaju da je Puyol njihova najjaca karika u odbrani, Xavi u veznom redu. Mogu oni imati 150 Thiaga kad se Xavi jednom radja. Iniesta takodjer, iako mlad zasad, za dvije ili tri sezone bi mogao izgubiti svoju igru i snagu jer se cesto nadje van terena zbog povrede. Ko zna sta ce biti sa Abidalom, Maxwell nije toliko dobar da bi igrao lijevog beka za njih, jedino Adriano. Ne vjerujem da ce Abidal biti jednako dobar, i on je Xavijevo godiste ako se ne varam, sto znaci da imaju tri igraca koji su na zalasku karijere a koja su vrlo bitna.
Pazi, Iniesta i Xavi su bar 30% slabiji kad igraju jedan bez drugog. A Fabregas se pominje kao igrac koji ce zameniti Xavija. Napad im je jak dok je tu Messi, a probojnost imaju sa D.Alvesom. Levog beka i stopera mogu da nadju, a samo upitnik ostaje na tome da li je Xavi zamenjiv. Ako nije, onda koncepcija pada u vodu. Ako jeste, onda se moraju drugacije zaustavljati.

Vama fali jedna zver napred (kao sto je to bio Drogba u prime time-u), jer su Pipita i Benzema mutavi da bi pravili prostor Di Mariji i CR7, a nesposobni da sami sebi stvore sansu. Takodje, fali vam i jedan stoper svetske klase koji ume sa brzim igracima niskog tezista - klonirati Nestu ili Cannavara iz njihovog prime-a je nemoguce, tako da vam je to glavni zadatak za prelazni rok. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 maj 2011, 00:49

MaGiCa je napisao/la:
Madridism je napisao/la:Ne bas samo to, iako je i to ubrojano. Uskoro ce morati malo vise svoj tim mijenjati, u prvoj postavi imaju 33-godisnjeg Puyola, 31-godisnjeg Xavija, za dvije godine Puyol mozda nece ni igrati, a Xavi ne moze biti u vrhunskoj formi, jer se ove sezone osjetio njegov pad u igri, barem malo. Ipak taj neki kolektiv bi se mogao malo izmijeniti, ali sam prvenstveno mislio na njihovu igru koju gaje vec nekoliko sezona, a za nju je Mourinho pronasao lijek. Strahovito cvrsta i agresivna igra i jak presing na najjaceg individualca, a kako ce to poceti raditi i drugi napor kod Barce ce biti veci, umor ce se morati vise osjecati, ponajvise na Xaviju a onda na Iniesti koji ima problema sa povredama

Pazi, Iniesta i Xavi su bar 30% slabiji kad igraju jedan bez drugog. A Fabregas se pominje kaoigrac koji ce zameniti Xavija. Napad im je jak dok je tu Messi, a probojnost imaju sa D.Alvesom. Levog beka i stopera mogu da nadju, a samo upitnik ostaje na tome da li je Xavi zamenjiv. Ako nije, onda koncepcija pada u vodu. Ako jeste, onda se moraju drugacije zaustavljati.

Vama fali jedna zver napred (kao sto je to bio Drogba u prime time-u), jer su Pipita i Benzema mutavi da bi pravili prostor Di Mariji i CR7, a nesposobni da sami sebi stvore sansu. Takodje, fali vam i jedan stoper svetske klase koji ume sa brzim igracima niskog tezista - klonirati Nestu ili Cannavara iz njihovog prime-a je nemoguce, tako da vam je to glavni zadatak za prelazni rok. ;)

Šta misliš o onom Shawcrosu iz Stokea meni pravo dobar štoper on , ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 00:49

Lijepo si to rekao(izvini:Xavi 1980,Abidal 1979 ali nebitno)da moraju i oni posrnuti.Ali u mnogo boljoj su poziciji od nas.Puyol,Abidal i Xavi+David Villa.Međutim,oni svoje mlade igrače pametno koriste za razliku od nas.Puyol će igrati još najmanje 2 godine.Za to vrijeme Fontas će mnogo naučiti(ili neko drugi),jer već povremeno igra.Za Abidala će naći lako rješenje:Dovešće Coentraoa za 20-30 miliona(ili nekog drugog)i to je to.Što se tiče Xavija,tu je Fabregas koji jedva čeka da se vrati.Samo još malo dok Xavi oslabi i eto njega.Umjesto Davida Ville,evo već skoro da je došao Giuseppe Rossi.A i da ne dođe,tu je Bojan koji nema ni 21 i igraće sigurno sve bolje.Pedro i Jeffren su mladi,imaju oni igrača.Njihovim igračima je i lakše da se uklope,jer i u mlađim kategorijama igraju slično.Plus Guardiola da i ne osvoji ništa,sigurno će ostati,dok se ne može reći za Mourinha.A stalno mijenjanje trenera je nešto najgore...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 00:51

ja mislim da bi mogo proci k'o Woodgate ;)

vec dugo se muti oko prelaska Chiellinija u Real :!:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 00:54

MaGiCa je napisao/la:

Pazi, Iniesta i Xavi su bar 30% slabiji kad igraju jedan bez drugog. A Fabregas se pominje kao igrac koji ce zameniti Xavija. Napad im je jak dok je tu Messi, a probojnost imaju sa D.Alvesom. Levog beka i stopera mogu da nadju, a samo upitnik ostaje na tome da li je Xavi zamenjiv. Ako nije, onda koncepcija pada u vodu. Ako jeste, onda se moraju drugacije zaustavljati.

Bravo.Imamo vrlo slična mišljenja.Adebayora bi trebalo zadržati,jer je on takav napadač.Mislim da bi bilo glupo da ga vratimo,a tražimo nekog sličnog njemu.Dovesti štopera i to je to :D :D :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2011, 00:55

@Bane

Ubo si u sredu: Sistem>pojedinac.

@Legenda

Ja da sam na mestu Pereza, ja bih iskrcao Milanu koliko traze za T.Silvu. Znaci: Benzema+Kaka+Iguain opusteno samo za T.Silvu. Onako kako on cita napadace, radili su samo velikani kao Baresi, Maldini ili Scirea. Strasan igrac.

Yebo engleske mesare. Numeju oni da se snadju na kontinentu. ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 maj 2011, 00:57

@Brnjoo, zasto da ne i sljedece godine Primera? Kao sto kazes, nasli smo nacin kako igrati protiv Barcelone, igraci ce biti uigraniji i iskusniji za tu jednu sezonu a i ne moramo vise da zavisimo od jednog napadaca, jer se znalo dogoditi da malim ekipama nijesmo mogli dat' gola jer Benzema nije bio u formi a Higuain van terena, te smo i gubili bodove. Dodaj tome i diskutabilno sudjenje. Siguran sam da cemo sljedece sezone bolje prolaziti i protiv Barce i protiv ekipica na strani. Doveli smo dva pojacanja, dvojica ce napustiti klub, poboljsali smo kadar. Volio bih i da Manolito ostane, nece se buniti ako bude zagrijavao klupu a solidno odigra kada udje.
Sto se tice Barce, dobro si rekao. Sada znamo kako mozemo da ih zaustavimo, vec u Super Kupu ocekujem dobru predstavu protiv njih. Puyol i Xavi vec veterani, bice stariji za jednu godinu, i sigurno da nece biti u istoj fizickoj spremi kao sezonu ranije.
Tim je odlican, i ove sezone smo mogli do velikih stvari(a uradili smo dosta), medjutim neke stvari se nijesu dobro poklopile za nas, da ne ulazim sad u prezvakanu pricu.
@MaGiCa, ne znam kako si zakljucio da brzi igraci, tehnicari ne umiju da prave prostor saigracima oko sebe. Imamo mi buducnost u napadu, tu ne treba nista dirati. Stopera moze i Ramos odigrati protiv Barce, s obzirom da Pepe ide na drugi front :mrgreen: . Prekomandovan :mrgreen: . Ali i Carvalho nije u najboljim godinama, vidjecemo i sta ce biti sa Garayem koji je izuzetan potencijal....
@ek0, opustio se covjek, on moze i mora bolje. Doduse, finu loptu je poslao kod prvog gola...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 00:58

Puma je napisao/la:
ja mislim da bi mogo proci k'o Woodgate ;)

vec dugo se muti oko prelaska Chiellinija u Real :!:
Nisu ti tipični engleski štoperi za Španiju.U Engleskoj se igra na snagu,dok je u Španiji ona uglavnom po strani.Thiago Silva možda :roll: :roll: :roll:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 01:05

Nisu ti tipični engleski štoperi za Španiju.U Engleskoj se igra na snagu,dok je u Španiji ona uglavnom po strani.Thiago Silva možda :roll: :roll: :roll:
T. Silva sigurno, s tim da je i poprilicno skup

a mozda Real nastavi uzimati ono najbolje iz Bundeslige, pa bace oko i na nekog stopera iz BL :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 22 maj 2011, 01:21

Puma je napisao/la:
T. Silva sigurno, s tim da je i poprilicno skup

a mozda Real nastavi uzimati ono najbolje iz Bundeslige, pa bace oko i na nekog stopera iz BL :D
Thiago Silva je klasa.Bolje dati 20-30 miliona za njega nego bezveze kupiti nekog napadača.Kad je Pepe plaćen 30,zašto nebi i on?Onda nam ostaje da vidimo da li će šta biti od Garaya.Čini mi se da će se Sahin vrlo lako uklopiti,jer i Dortmund igra slično Realu.Čak je sjajan i u defanzivi-nešto kao Xabi sa boljom ofanzivnom igrom 8-) 8-) 8-) Hamit nekad odigrati kada odmaramo igrače,a i on može biti vrlo koristan zahvaljujući Bundesligaškom iskustvu.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []