Drago mi je vidjeti da se Vettel uspio odbraniti. Treba posebno pohvaliti voznju Nicka Heidfelda koji je startao iz boksa i sa odlicnom taktikom dosao na 8. mjesto. Ocekivao sam ga na devetom, ali se desilo to odustajanje Masse. A kako vidim bio je sustigao i Mercedese
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Nestalo mi struje 9 krugova prije kraja.
Drago mi je vidjeti da se Vettel uspio odbraniti. Treba posebno pohvaliti voznju Nicka Heidfelda koji je startao iz boksa i sa odlicnom taktikom dosao na 8. mjesto. Ocekivao sam ga na devetom, ali se desilo to odustajanje Masse. A kako vidim bio je sustigao i Mercedese
sto znaci da bi svakako presao i Massu. Odlicna utrka za njega. 
Da u tom timu voze 2 prosjecna vozaca tipa Webber, bili bi itekako pobjedivi.Titova-Juga je napisao/la:anonymousHD je napisao/la:Niđe veze.Titova-Juga je napisao/la:Odmah da kazem da me neko pogresno ne razumije, protiv Vettela nemam apsolutno nista, ali ova formula 1 je vec polako postala veoma dosadna. Razlog je naravno nadmocni bolid kojim doticni upravlja.
Ako neko pokusa da kaze nesto protiv Schumachera i njegove dominacije, neka se sjeti da je McLaren tada bio mnogo brzi u odnosu na Ferrari ali je Schumi bio extra kvalitetan vozac i krivo mi je da na ovaj nacin zavrsava karijeru.
Dosadna ti radi dominacije jednog vozača, koji vozi majstorski. Pa Schumi je bio strašan, največi, niko nije kriv što u to doba Mclaren nije iskoristio brži bolid. Zato sad to Vettel iskorištava a i stvarno vozi odlično. Znači ako Vettel ima bolji bolid od ostalih on odmah ne valja, nije dobar vozač. Kakav zaključak.
To si ti zakljucio zar ne ? S obzirom da ja to nigdje nisam spomenuo ali dobro, forum je takav da svak sebi uzima za pravo da svasta kaze i misli, i tu se slazemo ?!
A evo pomoci cu ti sa ovim zakljucivanjem.
Dakle, kazem da bas nije zanimljivo gledati ovakvu dominaciju bolida, iako sa takvom recenicom ne pokusavam da umanjujem vozacke sposobnosti Vettela, ali prvenstveno je dominacija zbog objektivnog najjaceg bolida trenutno.
- anonymousHD
- Kontakt:
Na osnovu tvog posta. Jer porediš bolid Mclarena i Ferrarija u doba kada je Schumi bio najbolji. Ferrari bio spor, low, a Mclaren strašan.Titova-Juga je napisao/la:To si ti zakljucio zar ne ? S obzirom da ja to nigdje nisam spomenuo ali dobro, forum je takav da svak sebi uzima za pravo da svasta kaze i misli, i tu se slazemo ?!
Dakle, kazem da bas nije zanimljivo gledati ovakvu dominaciju bolida, iako sa takvom recenicom ne pokusavam da umanjujem vozacke sposobnosti Vettela, ali prvenstveno je dominacija zbog objektivnog najjaceg bolida trenutno.
Pa onaj i Schumi je bio dominantan 7 godina, pa smo svi uživali u njegovim sposobnosti. Sad je na redu novi vozač, koji će možda na kraju svoje karijeri biti i bolji od njega. A bolid i nema veze, jer sam si naveo primjer, Schumi i njegov bolid nisu bili najbrži, ali su bili najbolji. Trebaš biti sposoban da voziš majstorski i iskoristiš svoj bolid maximalno, kao što to radi Vettel.
- Titova-Juga
- Kontakt:
anonymousHD je napisao/la:Na osnovu tvog posta. Jer porediš bolid Mclarena i Ferrarija u doba kada je Schumi bio najbolji. Ferrari bio spor, low, a Mclaren strašan.Titova-Juga je napisao/la:To si ti zakljucio zar ne ? S obzirom da ja to nigdje nisam spomenuo ali dobro, forum je takav da svak sebi uzima za pravo da svasta kaze i misli, i tu se slazemo ?!
Dakle, kazem da bas nije zanimljivo gledati ovakvu dominaciju bolida, iako sa takvom recenicom ne pokusavam da umanjujem vozacke sposobnosti Vettela, ali prvenstveno je dominacija zbog objektivnog najjaceg bolida trenutno.![]()
Pa onaj i Schumi je bio dominantan 7 godina, pa smo svi uživali u njegovim sposobnosti. Sad je na redu novi vozač, koji će možda na kraju svoje karijeri biti i bolji od njega. A bolid i nema veze, jer sam si naveo primjer, Schumi i njegov bolid nisu bili najbrži, ali su bili najbolji. Trebaš biti sposoban da voziš majstorski i iskoristiš svoj bolid maximalno, kao što to radi Vettel.
Razlka je u tome sto Schumi nije vozio najbolji bolid a bio je najbolji.
Te predpostavke da li ce biti Vettel u rangu jednog Schumachera ili ne daj Boze Senne molim te ostavi vremenu da prosudi. Dalje, ferrari je bio dosta sporiji od mclarena, a ovaj malo nestabilniji od ferraria u to vrijeme. Ne vjerujem da bih neko bio toliko dominantan u to vrijeme u onakvom bolidu ferraria da se nije radilo o vrhunskom vozacu. Opet kazem, ne umanjujem kvalitete Vettela, treba znati voziti i dobar bolid, ali za mene je puno zanimljivije gledati dominaciju vozaca vec bolida i zato sam uzivao u godinama Senne, Schumija, i t d. . .
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- anonymousHD
- Kontakt:
Znači po tebi Vettel je kari.na jer vozi najbolji bolid. Pu jbt.Titova-Juga je napisao/la:Razlka je u tome sto Schumi nije vozio najbolji bolid a bio je najbolji.
Te predpostavke da li ce biti Vettel u rangu jednog Schumachera ili ne daj Boze Senne molim te ostavi vremenu da prosudi. Dalje, ferrari je bio dosta sporiji od mclarena, a ovaj malo nestabilniji od ferraria u to vrijeme. Ne vjerujem da bih neko bio toliko dominantan u to vrijeme u onakvom bolidu ferraria da se nije radilo o vrhunskom vozacu. Opet kazem, ne umanjujem kvalitete Vettela, treba znati voziti i dobar bolid, ali za mene je puno zanimljivije gledati dominaciju vozaca vec bolida i zato sam uzivao u godinama Senne, Schumija, i t d. . .
Pa rekao sam možda na kraju karijere i bude bolji od Schumija, pa pogledaj šta sad radi. Pa on je ured Svetski prvak a tek 5 trki bilo. Šta će tek biti narednih godinu huhu.
Onaj, Vettel je najbolji jer vozi najbolji bolid, jer iskorištava najbolji bolid i boli ga briga što ljudi poput tebe tako pričaju i govore da je on formula dosadna.
- Titova-Juga
- Kontakt:
anonymousHD je napisao/la:
Znači po tebi Vettel je kari.na jer vozi najbolji bolid. Pu jbt.![]()
Pa rekao sam možda na kraju karijere i bude bolji od Schumija, pa pogledaj šta sad radi. Pa on je ured Svetski prvak a tek 5 trki bilo. Šta će tek biti narednih godinu huhu.
Onaj, Vettel je najbolji jer vozi najbolji bolid, jer iskorištava najbolji bolid i boli ga briga što ljudi poput tebe tako pričaju i govore da je on formula dosadna.
Tvoji gl. argumenti su to da mi konstantno stavljas rijeci u usta, u ovom slucaju slova na prste, znaci smijesno brate.
Svake godine imamo nove Maradone, Jordane, itd, pa sto ne bih i Schumachere ?
Pusti bola vremenu da sudi, nemoj mu nabijati etiketu prerano, mozda se razocaras.
Najbolji sportisti svih vremena znaju da je mnogo lakse doci do vrha nego odrzavati taj vrh, prema tome, zivi bili pa vidjeli.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Evo sta kaze jedan covjek koji je radio i sa Sennom i sa Vettelom: http://en.espnf1.com/redbull/motorsport ... 46722.html
Ne treba zaboraviti da je Vettel pobijedio u Toro Rossu. On je vec dokazao da je jedan od najboljih vozaca koji su ikad vozili. Samo jos to treba potvrditi rezultatima.
Ne treba zaboraviti da je Vettel pobijedio u Toro Rossu. On je vec dokazao da je jedan od najboljih vozaca koji su ikad vozili. Samo jos to treba potvrditi rezultatima.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Bilal je napisao/la:Evo sta kaze jedan covjek koji je radio i sa Sennom i sa Vettelom: http://en.espnf1.com/redbull/motorsport ... 46722.html
Za sve nas koji smo gledali kisnog covjeka, ovo je i vise nego smijesna usporedba, ali dobro, danas je sve dozvoljeno pa i prosipanje ovakvih komentara. Ovome sto je sa obojicom radio preporucujem da nadje drugi nacin kako bi dodatno inspirisao Vettela za jos vece podvige jer ovakvim nacinom moze biti kotradiktorno.
Jedan je Senna ljudi moji...
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- anonymousHD
- Kontakt:
Halo ba, lave, jesi dobar? Govorim celo vreme da je on najbolji vozač, trenutno, da trenutno iskorištava najbolji bolid. Nisam rekao da je najbolji svih vremena. Jel ti vidiš da sam napisao da će možda na kraju svoje karijere biti bolji i od Schumachera.. Kakav lik.Titova-Juga je napisao/la:Tvoji gl. argumenti su to da mi konstantno stavljas rijeci u usta, u ovom slucaju slova na prste, znaci smijesno brate.
Pusti bola vremenu da sudi, nemoj mu nabijati etiketu prerano, mozda se razocaras.
Najbolji sportisti svih vremena znaju da je mnogo lakse doci do vrha nego odrzavati taj vrh, prema tome, zivi bili pa vidjeli.
Uživaj.
- Titova-Juga
- Kontakt:
anonymousHD je napisao/la:Halo ba, lave, jesi dobar? Govorim celo vreme da je on najbolji vozač, trenutno, da trenutno iskorištava najbolji bolid. Nisam rekao da je najbolji svih vremena. Jel ti vidiš da sam napisao da će možda na kraju svoje karijere biti bolji i od Schumachera.. Kakav lik.Titova-Juga je napisao/la:Tvoji gl. argumenti su to da mi konstantno stavljas rijeci u usta, u ovom slucaju slova na prste, znaci smijesno brate.
Najbolji sportisti svih vremena znaju da je mnogo lakse doci do vrha nego odrzavati taj vrh, prema tome, zivi bili pa vidjeli.![]()
Uživaj.
Ja ti samo kazem da je uopce prerano pricati dokle ce dosegnuti Vettelov talenat, koliko ce godina biti u vrhu i slicno.
Ne volim takve predpostavke bez obzira o kojem se sportu radilo i zbog/radi toga sam ti napisao sto sam napisao.
I da ponovim opet, protiv Vettela nemam nista, neka osvoji ponovo onaj ko bude najbolji, ionako nemam svog nekog favorita. (Schumija vise i ne racunam) jer ovo sto on radi je unistavanje jedne velike karijere.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Vettel nastavlja tamo gdje je stao prije dvije sedmice, i ako je ovaj put nije rutinski priveo utrku kraju, ali je pokazao da se zna nositi i sa pritiskom i zasluzeno je slavio svoju cetvrtu pobjedu ove sezone.
Sto se tice opcenito ove diskusije oko Vettela samo pogledajte njegovu karijeru i sve ce Vam biti jasno.
Sto se tice opcenito ove diskusije oko Vettela samo pogledajte njegovu karijeru i sve ce Vam biti jasno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ajde kume ne laprdaj puno , sta jel ti krivo sto lik ima najbolji bolid ???? Ima najbolji ali je i fantastican vozac.
Schumacher je imao gotovo 10 godina najbolji bolid pa sta ??? Imao citavu ekipu koja je titule uzimala za njega.Sjeti se Irwina kad je stao na sred utrke da ga Schmi prestigne.
Trenutni bolid Schumachera Mercedes je u rangu Mclarena cak bi se usudio reci da imaju jaci bolid od Ferrarija.Sta je on to uradio '???? Rosberg ga jede iz utrke u utrku i dokazuje da je ove 2 godine klasa za Schumija.Ako je ko imao najbolji bolid daleko to je Schumi.Vetell ima najbolji bolid ali ni Mclaren nije daleko.Problem je kad on od starta povede utrku jer ga niko ziv nemoze pratiti.Dok vozi iza nekog tu je vec neizvjesnot.Eto vidjeli smo sad dok je vozio iza Alonsa.Nemoze mu meda a brzi je sigurno makar sekundu po krugu.
Schumacher je imao gotovo 10 godina najbolji bolid pa sta ??? Imao citavu ekipu koja je titule uzimala za njega.Sjeti se Irwina kad je stao na sred utrke da ga Schmi prestigne.
Trenutni bolid Schumachera Mercedes je u rangu Mclarena cak bi se usudio reci da imaju jaci bolid od Ferrarija.Sta je on to uradio '???? Rosberg ga jede iz utrke u utrku i dokazuje da je ove 2 godine klasa za Schumija.Ako je ko imao najbolji bolid daleko to je Schumi.Vetell ima najbolji bolid ali ni Mclaren nije daleko.Problem je kad on od starta povede utrku jer ga niko ziv nemoze pratiti.Dok vozi iza nekog tu je vec neizvjesnot.Eto vidjeli smo sad dok je vozio iza Alonsa.Nemoze mu meda a brzi je sigurno makar sekundu po krugu.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Andres je napisao/la:Ajde kume ne laprdaj puno , sta jel ti krivo sto lik ima najbolji bolid ???? Ima najbolji ali je i fantastican vozac.
Ne, Schumi nije imao najbolji bolid, ferrari to pored onog Mclarena nije bio, to je cinjenica, i nemoj se prosipati svega ti. Istina je to za Irvinga pa i s Barichellom jednu utrku, a to je sve timski odradjeno, sve za titulu sto opet ne osporava fenomenalnog vozaca kao sto je to bio Michael.
Niko ne poredi ovog danas i onog ranije Schumachera, to je kao da poredis Jordana u Bullsima i onog u Wizardsima
P.S a sto se tice tvoje zadnje recenice, sam si sebi odgovorio na pitanje... Da je extra, extra klasa kao sto ga pumpate, ne bih imao problema sustici nekoga ispred sebe, ali to mu ne treba kada 90% puta uzme p.p i onda odvozi ispred svih do kraja...
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Velika nagrade Spanije je bila po mom ukusu...nisam odavno pratio utrku u kojoj sam do samog kraja strepio sta ce se desiti i ko ce pobjediti. Trka je od samog pocetka bila uzbudljiva (doabr start Alonso), pa dok su se njih 4-5 pratili prilicno konstantnim razmakom sa promjenama pozicija kroz boksove, sve do samoga kraja kada su se Vettel i Hamilton borili za pobjedu.
I ako je bilo najavljeno sa strane McLarena da donose dosta novih djelova u Spaniju (12), iznenadila me je njihova brzina u trci, pogotovo cinjenica da je Hamilton Vettela mogao pratiti i sa mehkim i sa tvrdim (novim dosta tvrdjim) gumama, dok je Alonso muchos usporio kad je navukao tvrde gume. Komentator je nesto slicno i najavio sa rijecima da ce "Red Bull na tvrdim gumama imati prednosti".
Interesantno je bilo posmatrati jednaku (slicnu) brzinu izmedju Vettela i Hamiltona (poredeci sa njihovim teamskim kolegama). Da je bilo prelakirati sve bolide i u istu boju, moglo bi se pomisliti da su Vettel i Hamilton vozili za jednu ekipu (sa istim dominantnim bolidom) a Button i Webber da su vozili za drugu, malo sporiju, ekipu. To se naravno odnosi samo na ukupnu brzinu i razmak na kraju trke a ne na prednosti na odredjenim djelovima staze.
U ovom slucaju zasluzuju i Vettel i Hamilton cestitke na veoma dobroj i pametnoj voznji.
Nazalost (to je i Hamilton primjetio) Vettel je imao na odredjenim i odlucujucim djelovima staze (brze okuke) poznatu Red Bull-ovu prednost (aerodinamika), tako da nije nikad doslo do prave sanse da ga Hamilton napadne i da vidimo direktnu borbu u kojoj bi Hamilton sigurno imao prednosti. On sam kaze da nikad nije imao pravu priliku da krene u ozbiljan napad tako da mu je preostalo da pritisce i nada se greski sa strane Vettela, do koje nije doslo zbog odlicne voznje Vettela.
Vettelu su tokom trke ponekad javljali da ne koristi KERS i primjetilo se da nije uvjek koristio. Dr. Marko je nakon trke rekao da je KERS u glavnom bio u funkciji i da je bilo sve uredu samo da nisu uvjek imali puni kapacitet. Dodao je sa osmjehom na pitanje reportera da su poruke koje su slali Vettelu uvezi KERSa (koje smo i mi svi mogli cuti) ponekad sluzile samo da zavaraju protivnika i da nije bilo ozbiljnih problema. Ko ce im vjerovati...
jer i ako KERS ne radi, rasturaju po okukama...
Mislim da na kraju mozemo reci da su Vettel i Hamilton vozili u posebnoj lizi, posle njih Red Bull i McLaren, pa tek onda svi ostali...koji su kasnili za krug i vise...
Radujem se Monacu...potpuno drugovacija staza...na kojoj muha muhu jedva moze preteci... Vidjet ce mo sta ce nam tu donijeti nova pravila. Ne vjerujem da ce mo pratiti niz preticanja
I ako je bilo najavljeno sa strane McLarena da donose dosta novih djelova u Spaniju (12), iznenadila me je njihova brzina u trci, pogotovo cinjenica da je Hamilton Vettela mogao pratiti i sa mehkim i sa tvrdim (novim dosta tvrdjim) gumama, dok je Alonso muchos usporio kad je navukao tvrde gume. Komentator je nesto slicno i najavio sa rijecima da ce "Red Bull na tvrdim gumama imati prednosti".
Interesantno je bilo posmatrati jednaku (slicnu) brzinu izmedju Vettela i Hamiltona (poredeci sa njihovim teamskim kolegama). Da je bilo prelakirati sve bolide i u istu boju, moglo bi se pomisliti da su Vettel i Hamilton vozili za jednu ekipu (sa istim dominantnim bolidom) a Button i Webber da su vozili za drugu, malo sporiju, ekipu. To se naravno odnosi samo na ukupnu brzinu i razmak na kraju trke a ne na prednosti na odredjenim djelovima staze.
U ovom slucaju zasluzuju i Vettel i Hamilton cestitke na veoma dobroj i pametnoj voznji.
Nazalost (to je i Hamilton primjetio) Vettel je imao na odredjenim i odlucujucim djelovima staze (brze okuke) poznatu Red Bull-ovu prednost (aerodinamika), tako da nije nikad doslo do prave sanse da ga Hamilton napadne i da vidimo direktnu borbu u kojoj bi Hamilton sigurno imao prednosti. On sam kaze da nikad nije imao pravu priliku da krene u ozbiljan napad tako da mu je preostalo da pritisce i nada se greski sa strane Vettela, do koje nije doslo zbog odlicne voznje Vettela.
Vettelu su tokom trke ponekad javljali da ne koristi KERS i primjetilo se da nije uvjek koristio. Dr. Marko je nakon trke rekao da je KERS u glavnom bio u funkciji i da je bilo sve uredu samo da nisu uvjek imali puni kapacitet. Dodao je sa osmjehom na pitanje reportera da su poruke koje su slali Vettelu uvezi KERSa (koje smo i mi svi mogli cuti) ponekad sluzile samo da zavaraju protivnika i da nije bilo ozbiljnih problema. Ko ce im vjerovati...
Mislim da na kraju mozemo reci da su Vettel i Hamilton vozili u posebnoj lizi, posle njih Red Bull i McLaren, pa tek onda svi ostali...koji su kasnili za krug i vise...
Radujem se Monacu...potpuno drugovacija staza...na kojoj muha muhu jedva moze preteci... Vidjet ce mo sta ce nam tu donijeti nova pravila. Ne vjerujem da ce mo pratiti niz preticanja
To finish first, first you have to finish.
Posto je i bolid dio teama i dio borbe za titulu, tu nema sta dodati...Andres je napisao/la:sta jel ti krivo sto lik ima najbolji bolid ???? Ima najbolji ali je i fantastican vozac.
Tesko je porediti sofere razlicitih ekipa, reci da je Vettel bolji od Hamiltona, Alonso od Vettela, Button od Webbera itd., ali sigurno i pored trenutno jakog (vjerovatno najjaceg) bolida, mozemo reci da je Vettel jak sofer i po njegovoj konstantnoj voznji na visokom nivou mozemo sigurno i reci da je jedan od najbolji medju trenutno aktivnim. Poredci sa nekim "legendama" su naravno jos tezi... Ko zna kako bi se jedan Senna snasao sa danasnjom tehnikom ili kako bi se jedan Vettel ili Hamilton snalazili sa prijesnjom. Za takve poredke nemamo tacne podatke.
Bili nam mogao nabrajati koje su to bile godine (10 komada), u kojima je Schumacher imao najbolji bolid?Andres je napisao/la:Schumacher je imao gotovo 10 godina najbolji bolid pa sta ???
Pitam, jer mislim da ih nije bilo bas toliko. Inace se slazem, naravno da ni Schumacher nebi imao onolike uspjehe, da nije bilo te vrste prednosti. Ali covjek je znao iskoristiti svoju prednost. Imao je i on i poraza i ruznih djelovanja na stazi...
To je imao (ima) i Alonso...Andres je napisao/la:Imao citavu ekipu koja je titule uzimala za njega.Sjeti se Irwina kad je stao na sred utrke da ga Schmi prestigne.
Aj covjece...pa jesil ti pratio jucerasnju trku? Ako je McLaren na nivou Mercedes-GP objasni de nam onda na kakvom nivou voze Hamilton i Button?Andres je napisao/la:Trenutni bolid Schumachera Mercedes je u rangu Mclarena
A iza koga je vozio kada je bio prvi a Hamilton ga pratio?Andres je napisao/la:Ako je ko imao najbolji bolid daleko to je Schumi.Vetell ima najbolji bolid ali ni Mclaren nije daleko.Problem je kad on od starta povede utrku jer ga niko ziv nemoze pratiti.Dok vozi iza nekog tu je vec neizvjesnot.Eto vidjeli smo sad dok je vozio iza Alonsa.Nemoze mu meda a brzi je sigurno makar sekundu po krugu.
McLaren se tek vraca...koliko su vec stigli, tesko je reci. U Spaniji se je dalo primjetiti da Red Bull jos uvjek ima najjaci bolid kada su u pitanju brze okuke. Mislim da nam Monaco nece nista puno pokazati, jer Monaco je posebna staza. McLaren je tu znao pobjedjivati i kada su bili najlosiji...
Bilo je vremena kada jeste, nemoj sad i ti kao on, samo u drugom smjeru...reci kako je Schumacher sve titule osvojio sa losijim bolidom. Pa i Schumacher je covjek, kojem za uspijeh treba prvo dobar materijal, drugo dobra ekipa. On je prvo i drugo kompletirao sa trecim, dobrom i konstantnom voznjom = Recept za uspijeh.Titova-Juga je napisao/la:Ne, Schumi nije imao najbolji bolid, ferrari to pored onog Mclarena nije bio, to je cinjenica, i nemoj se prosipati svega ti.
Udariti covjeka da bi postigao uspjeh po mom misljenju nije bas najnajfair...neznam kakvo je tvoje misljenje. Kod tolikog broja uspijeha, naravno tu ima puno pozitiva i negativa... Na kraju racuna stoje 7 titula i uspjesna karijera.Titova-Juga je napisao/la:Istina je to za Irvinga pa i s Barichellom jednu utrku, a to je sve timski odradjeno, sve za titulu sto opet ne osporava fenomenalnog vozaca kao sto je to bio Michael.
Slazem se, to je od prilike i ono sta sam naveo u post-u prije. Ne moze se porediti danasnje sa prijesnjim. Druge su okolnosti danas, a sigurno i sam Schumacher danas ima (realno) nize ciljeve nego prije. Tako da ja kao gledaoc nisam nimalo razocaran sa njegovom dosadasnjom voznjom i volio bi da ostane jos koju sezonu.Titova-Juga je napisao/la:Niko ne poredi ovog danas i onog ranije Schumachera, to je kao da poredis Jordana u Bullsima i onog u Wizardsima.
Mislim da njemu nije lahko sa ovakvim brojem mladih i dobrih sofera, sa pritiskom medija i javnosti i naravno sa trenutnom tehnickom opremom. Mislim da je on i danas sposoban da pobjedi ukoliko mu okolnosti dozvole, ali i da on ne pati previse sa cinjenicom da trenutno nije bas blizo pobjede.
To sto sad radi, nikve veze sa tim sta ce biti iduce godine ili za pet godina. Tehnika napreduje, ali ne samo tehnika, trenutno se nalazimo u cestim promjenama pravila... Pa i u ovom trenutku se vodi rasprava o pravilu koje bi kacilo 80% ekipa. Ko zna kako ce izgledati ako ta zabrana (protest HRTa) prodje.anonymousHD je napisao/la:Pa rekao sam možda na kraju karijere i bude bolji od Schumija, pa pogledaj šta sad radi. Pa on je ured Svetski prvak a tek 5 trki bilo. Šta će tek biti narednih godinu huhu.
Newey je konstruisao najjaceg bolida, ali taj isti Newey je znao nacrtati bolide koji se nikad pomakli nisu, pa tako zavrsili u muzejima.
Trenutno izgleda dobro za Vettela, ali ne moze se ni o jednom od njih reci da ce imati puno ili malo uspijeha, jer ima tu pored same voznje puno drugi faktora.
Trenutno je to tako... Imali smo mi puno takvih "najbolji vozaca". Hamilton je u svojoj prvoj F1-sezoni za malo promasio titulu, ali je u istoj sezoni ostavio teamskog kolegu (prvaka) iza sebe (isti broj bodova). Pa ipak nije uspio dominirati , 5, 6 ili 7 godina.anonymousHD je napisao/la:Onaj, Vettel je najbolji jer vozi najbolji bolid, jer iskorištava najbolji bolid i boli ga briga što ljudi poput tebe tako pričaju i govore da je on formula dosadna.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Gdje sam ja rekao sve titule ?sead_f1 je napisao/la: Bilo je vremena kada jeste, nemoj sad i ti kao on, samo u drugom smjeru...reci kako je Schumacher sve titule osvojio sa losijim bolidom. Pa i Schumacher je covjek, kojem za uspijeh treba prvo dobar materijal, drugo dobra ekipa. On je prvo i drugo kompletirao sa trecim, dobrom i konstantnom voznjom = Recept za uspijeh.
Ja iskreno nisam imao prevelika ocekivanja takoder, ali jesam razocaran njegovom voznjom jer sam ocekivao puno bolje. Bolid nije Bog zna sta ali sasvim dovoljan da bude redovno medju prva 4, 5 vozaca, medjutim jbg...sead_f1 je napisao/la: Slazem se, to je od prilike i ono sta sam naveo u post-u prije. Ne moze se porediti danasnje sa prijesnjim. Druge su okolnosti danas, a sigurno i sam Schumacher danas ima (realno) nize ciljeve nego prije. Tako da ja kao gledaoc nisam nimalo razocaran sa njegovom dosadasnjom voznjom i volio bi da ostane jos koju sezonu.
Sigurno da je frustrirajuce za vozaca njegovih sposobnosti da se zadovljava jedva nekim bodom a toliko godina je bio u vrhu ali to je rizik koji je sam preuzeo vrativsi se na stazu. Meni je sve u svemu drago da se opet vratio kako god.sead_f1 je napisao/la: Mislim da njemu nije lahko sa ovakvim brojem mladih i dobrih sofera, sa pritiskom medija i javnosti i naravno sa trenutnom tehnickom opremom. Mislim da je on i danas sposoban da pobjedi ukoliko mu okolnosti dozvole, ali i da on ne pati previse sa cinjenicom da trenutno nije bas blizo pobjede.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Evo da i ja nešto kažem....
Barcelona je staza za koji svi kažu da je pravi pokazatelj brzine bolida. Ovdje je samo potvrđeno ono što je bilo jasno i prije. Red Bull i McLaren su koplje iznad svih, s laganom prednošću RB-a. Meni s gledišta navijača Fernanda to ne izgleda ni najmanje dobro. Ćini se da je bljesak u Turskoj bio kratkotrajan, ili utrka gdje je McLaren zakazao.
Ferrari je za ovu utrku pripremio novo zadnje krilo, koje je nažalost proglašeno kao loša interpretacija pravila i zabranjeno je. Možda bi to donijelo neka poboljšanja, ali vjerovatno ne velika. Ferrarijev veliki problem je kada je bolid lagan, kada nema puno goriva. Nešto se mora podhitno popraviti, neko radikalno rješenje mi se ćini kao jedino rješenje.
Fernando je imao fantastičan start utrke u koju je startao 4., probio se odličnim manevrom na 1. mjesto. Dok je bolid bio pun držao je vodstvo i mogao se hrvati s RB-om i McL-om, kako se gorivo trošilo zaostatak je rastao i rastao. Nije mi ni jasna odluka iz boksa da se na tvrdim gumama provede punih 26 krugova. Ejjj. 26 krugova na ovogodišnjim gumama je previše.
Što sada učiniti? Vodeći Vettel ima 4/5 pobjeda, a onu koji nije pobjedio završio je 2. Prosuo je samo 7 bodova....
Na Ferrarijevom mjestu otpisao bih ovu sezonu, ali tko jamči da auto za 2012. nebi bio promašaj? Ama baš nitko...
Dizajneri i svi koji rade oko bolida mogli bi se malo zamisliti. U čemu je problem tolikog zaostatka za vodečima?
Ferrari ima vozačkog dragulja u svojim redovima, a ne pruža mu auto kakav zaslužuje.
A što da kažem o Massi? Taj nije odvozio poštenu utrku još od VN Njemačke sredinom prošle godine. A Ferrari mu još produžuje ugovor za još slijedeću sezonu. Massa vozi očajno, sramotno. Ne vidi se nikakav trud. Ništa. Koja je njegova korist? Završava utrke na 10-im mjestima.
Ja bih odmah ubacio u vatru mladog Julesa Bianchia, Ferrari bi time mogao samo dobiti, nikako izgubiti.
A sad malo o pravilima....
SRANJE, veliko sranje. Stari trol kao da želi uništiti F1 svojim glupostima. Prošla godina bila je jedna od najuzbudljivijih. Zbog čega su uvedene kojekakve gluposti? Pretjecanja više ni nema, samo obilaženja. A nitko ne želi ni previše pretjecati, jer koja korist ako vozač A pređe vozača B prije DRS zone kad će mu ovaj to vratiti bez imalo muke. Pravo pretjecanje vrhunskim vozačkim manevrom će biti poništeno pritiskom na gumb. Gume se pretjerano troše, svakih 10-ak krugova se ide u boks na promjenu. Jedino što bi se moglo ostaviti je KERS.
Neznam kako ovo nekome može biti zanimljivo? Ovo je jedan veliki cirkus. F1 bi trebala biti vrh automobilističkog sporta, a ona se pretvara u cirkus. Radije bih gledao utrku s jednim pravim pretjecanjem nego sa 100 umjetnih.
Ne bih želio da me se krivo shvati i da osporavam Vettela. Dečko je u naletu, ima fantastičan bolid i to koristi. Pogledajte Webbera u tom istom bolidu, on ne izgleda kao neki vanzemaljac koji je nepobjediv kao Vettel, znači ima nešto i u tom mladcu.
Barcelona je staza za koji svi kažu da je pravi pokazatelj brzine bolida. Ovdje je samo potvrđeno ono što je bilo jasno i prije. Red Bull i McLaren su koplje iznad svih, s laganom prednošću RB-a. Meni s gledišta navijača Fernanda to ne izgleda ni najmanje dobro. Ćini se da je bljesak u Turskoj bio kratkotrajan, ili utrka gdje je McLaren zakazao.
Ferrari je za ovu utrku pripremio novo zadnje krilo, koje je nažalost proglašeno kao loša interpretacija pravila i zabranjeno je. Možda bi to donijelo neka poboljšanja, ali vjerovatno ne velika. Ferrarijev veliki problem je kada je bolid lagan, kada nema puno goriva. Nešto se mora podhitno popraviti, neko radikalno rješenje mi se ćini kao jedino rješenje.
Fernando je imao fantastičan start utrke u koju je startao 4., probio se odličnim manevrom na 1. mjesto. Dok je bolid bio pun držao je vodstvo i mogao se hrvati s RB-om i McL-om, kako se gorivo trošilo zaostatak je rastao i rastao. Nije mi ni jasna odluka iz boksa da se na tvrdim gumama provede punih 26 krugova. Ejjj. 26 krugova na ovogodišnjim gumama je previše.
Što sada učiniti? Vodeći Vettel ima 4/5 pobjeda, a onu koji nije pobjedio završio je 2. Prosuo je samo 7 bodova....
Na Ferrarijevom mjestu otpisao bih ovu sezonu, ali tko jamči da auto za 2012. nebi bio promašaj? Ama baš nitko...
Dizajneri i svi koji rade oko bolida mogli bi se malo zamisliti. U čemu je problem tolikog zaostatka za vodečima?
Ferrari ima vozačkog dragulja u svojim redovima, a ne pruža mu auto kakav zaslužuje.
A što da kažem o Massi? Taj nije odvozio poštenu utrku još od VN Njemačke sredinom prošle godine. A Ferrari mu još produžuje ugovor za još slijedeću sezonu. Massa vozi očajno, sramotno. Ne vidi se nikakav trud. Ništa. Koja je njegova korist? Završava utrke na 10-im mjestima.
Ja bih odmah ubacio u vatru mladog Julesa Bianchia, Ferrari bi time mogao samo dobiti, nikako izgubiti.
A sad malo o pravilima....
SRANJE, veliko sranje. Stari trol kao da želi uništiti F1 svojim glupostima. Prošla godina bila je jedna od najuzbudljivijih. Zbog čega su uvedene kojekakve gluposti? Pretjecanja više ni nema, samo obilaženja. A nitko ne želi ni previše pretjecati, jer koja korist ako vozač A pređe vozača B prije DRS zone kad će mu ovaj to vratiti bez imalo muke. Pravo pretjecanje vrhunskim vozačkim manevrom će biti poništeno pritiskom na gumb. Gume se pretjerano troše, svakih 10-ak krugova se ide u boks na promjenu. Jedino što bi se moglo ostaviti je KERS.
Neznam kako ovo nekome može biti zanimljivo? Ovo je jedan veliki cirkus. F1 bi trebala biti vrh automobilističkog sporta, a ona se pretvara u cirkus. Radije bih gledao utrku s jednim pravim pretjecanjem nego sa 100 umjetnih.
Ne bih želio da me se krivo shvati i da osporavam Vettela. Dečko je u naletu, ima fantastičan bolid i to koristi. Pogledajte Webbera u tom istom bolidu, on ne izgleda kao neki vanzemaljac koji je nepobjediv kao Vettel, znači ima nešto i u tom mladcu.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
@ maminho ---- Slazem se sa tobom da Massa zaista ocajno vozi i da nije vrijedan najvece ekipe F1.medjutim on je naucio voziti u dominantnom bolidu sto ovaj Ferrari nije ni u blizu.Alonso je klasa kako god okrenes , on se i dalje bori sa ova 2 mnogo jaka bolida.Uvjek je tu negdje, vrti se oko Red Bulla i Mclarena i ponekad im pomrsi racune.Nakon strasnog starta i manevra Alonsa koji je odlicno vozio i na sigurnom drzao Vettela.Potom i nakon 1 odlaska u boks izasao 1.mejdutim ti cuveni mehanicari Ferrarija koji su godinama bili jedno od jacih oruzja ove i vecinu prosle sezone su najslabiji mehanicari u F1.Kostanto Alonso gubi minimalno 1 pozicuj po utrci kroz box.Upravo ono sto si rekao da Ferrari nekako i moze se nositi sa ostatkom dok su svi puni medjutim dok se rezervoari prazne Ferarri ne ubrzava kao sto bi trebao.Alonso je poznat po tome da je jako njezan prema gumama , nesto slicno poput Buttona.U gumama je jako rijetko problem i nemislim da je to razlog zasto usprava.Zasto je Alonso bio 4 puta u Boxu stim da je vise od pola utrke vozio na trdoj komponenti i bio jedno 2 sekunde po krugu sporiji nego sto bi trebao ??? Pitanje je ??? Zasto je 2 puta vozio na tvrdzoj komponenti.Uzasna taktika strucnjaka u Ferarriju koji se raspada odlaskom ros Browna.
@ Sead_f1
pitanje za tebe.Zasto svaku moju recenicu komentarises ???
Ako sam rekao gotovo 10 godina da je imao najdominantniji bolid, ocito sam mislio da je imao malo manje od 10 jer gotovo je sinonim za nesto manje od navedenog broja.Nemozes me ubjediti da i nije imao dominantan bolid.Za Alonsa radi citava ekipa.Ok , nece vjerovatno raditi za Massu koji kao kakav amater okrene se po 3 puta na 1 utci.Kojeg nizerazredni bolidi prestizu.Logika druze logika.Da je tu Hamilton tu nebi bilo broja "1".Logicno da ako si klasa za svog timskog kolegu koji se iz utrke u utrku bruka i bori za 1 bod , da ce u pojedinim momentima pomoci kolegi jer on nije nikakva bitna karika.Alonso je veliko ime u odnosu na svakog trenutnog vozaca.Covjek koji je rusio Schumija.U tvojim postovima se vidi neobjektivnost i mrznja prema Alonsu sto niej nista neobicno.Ja sam milion puta rekao da je Vettel fantastican, da je Hamilton takodzer.Ali niko od njih nije konstantan kao Fernando.Rijetko kad zavrava utrke prije vremenagotovo nikako.Pouzdan je i jako jako je tesko voziti iza njega iako si cak i mnogo brzi.Iskusan je i velik majstor.U ovome trenutku i nema konkurentan bolid sto ne znaci da do godine nece mozda i imati.Jer Ferarri je to.
@ Sead_f1
pitanje za tebe.Zasto svaku moju recenicu komentarises ???
Ako sam rekao gotovo 10 godina da je imao najdominantniji bolid, ocito sam mislio da je imao malo manje od 10 jer gotovo je sinonim za nesto manje od navedenog broja.Nemozes me ubjediti da i nije imao dominantan bolid.Za Alonsa radi citava ekipa.Ok , nece vjerovatno raditi za Massu koji kao kakav amater okrene se po 3 puta na 1 utci.Kojeg nizerazredni bolidi prestizu.Logika druze logika.Da je tu Hamilton tu nebi bilo broja "1".Logicno da ako si klasa za svog timskog kolegu koji se iz utrke u utrku bruka i bori za 1 bod , da ce u pojedinim momentima pomoci kolegi jer on nije nikakva bitna karika.Alonso je veliko ime u odnosu na svakog trenutnog vozaca.Covjek koji je rusio Schumija.U tvojim postovima se vidi neobjektivnost i mrznja prema Alonsu sto niej nista neobicno.Ja sam milion puta rekao da je Vettel fantastican, da je Hamilton takodzer.Ali niko od njih nije konstantan kao Fernando.Rijetko kad zavrava utrke prije vremenagotovo nikako.Pouzdan je i jako jako je tesko voziti iza njega iako si cak i mnogo brzi.Iskusan je i velik majstor.U ovome trenutku i nema konkurentan bolid sto ne znaci da do godine nece mozda i imati.Jer Ferarri je to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.