Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

gloryhunter
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la gloryhunter » 14 maj 2011, 13:50

Homer Simpson je napisao/la:njukastl je potpisao endija kerola iz liverpula za 20 milijona i to neocekivano tako je pisalo na stranici fudbalvjesti.com a samo jedno pitanje jel on igro prije u njukastl
slika

dr. House
Kontakt:

Post Postao/la dr. House » 15 maj 2011, 08:56

Homer Simpson je napisao/la:njukastl je potpisao endija kerola iz liverpula za 20 milijona i to neocekivano tako je pisalo na stranici fudbalvjesti.com a samo jedno pitanje jel on igro prije u njukastl
:lol: :lol: :lol: :roll: :roll:
“Football's not just about scoring goals - it's about winning.”(Alan Shearer)

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 17 maj 2011, 22:22

Nešto se počelo nagađat da smo već potpisali sa Drogbom, a nešto se moglo naslutiti i na prošloj utakmici, npr da se prilikom ulaska u igru rukovao sa Pardewom (odakle bi se njih dvojica uopče poznavala, nikad nisu radila skupa) i uzeo je bocu vode od našeg medicinskog tima (po meni malo prekomodno :D )... Osobno ne bi imao ništa protiv

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 19 maj 2011, 02:11

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Nešto se počelo nagađat da smo već potpisali sa Drogbom, a nešto se moglo naslutiti i na prošloj utakmici, npr da se prilikom ulaska u igru rukovao sa Pardewom (odakle bi se njih dvojica uopče poznavala, nikad nisu radila skupa) i uzeo je bocu vode od našeg medicinskog tima (po meni malo prekomodno :D )... Osobno ne bi imao ništa protiv
Pardew mu rek'o:"Ajmo se rukovat da malo nafuramo medije na tvoj dolazak" :D :D

Mislim da bi Drogba bio odlican potez za Newcastle. Ima on jos toga pokazati i ako bi izbjegao ozljede, mogao bi zabiti 15-20 golova sljedece sezone.
Side before self

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 maj 2011, 15:43

svaka cast Didieru Drogbi ali on ima 33 godine...evo spominje se napadač Melvut Erdinc iz PSG-a...."It's flattering," he said.
Spominje se i N'Zogbia neki kažu da je to već gotovo (oko 10milijuna)...

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 19 maj 2011, 15:51

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Nešto se počelo nagađat da smo već potpisali sa Drogbom, a nešto se moglo naslutiti i na prošloj utakmici, npr da se prilikom ulaska u igru rukovao sa Pardewom (odakle bi se njih dvojica uopče poznavala, nikad nisu radila skupa) i uzeo je bocu vode od našeg medicinskog tima (po meni malo prekomodno :D )... Osobno ne bi imao ništa protiv
:lol: :lol: :lol:

Only one club:

slika
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 19 maj 2011, 15:56

gloryhunter je napisao/la:svaka cast Didieru Drogbi ali on ima 33 godine...evo spominje se napadač Melvut Erdinc iz PSG-a...."It's flattering," he said.
Volio bi da se N'Zog vrati u klub, jedini razlog zašto je on otišao je Kinnear kojega hvala Bogu više od dvije godine nema u klubu. Erdinca sam gledao nekoliko puta i nije mi se nešto pretjerano dojmio, inače taj portal tribalfootball koji je prenio vjest je teže smeče, prošlo ljeto nas je npr povezivao sa Ronaldinhom. :D
Chelsea_CBH je napisao/la: Only one club:

slika
Only two clubs :lol:

slika

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 19 maj 2011, 16:05

Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:
gloryhunter je napisao/la:svaka cast Didieru Drogbi ali on ima 33 godine...evo spominje se napadač Melvut Erdinc iz PSG-a...."It's flattering," he said.
Volio bi da se N'Zog vrati u klub, jedini razlog zašto je on otišao je Kinnear kojega hvala Bogu više od dvije godine nema u klubu. Erdinca sam gledao nekoliko puta i nije mi se nešto pretjerano dojmio, inače taj portal tribalfootball koji je prenio vjest je teže smeče, prošlo ljeto nas je npr povezivao sa Ronaldinhom. :D
Chelsea_CBH je napisao/la: Only one club:

slika
Only two clubs :lol:

slika
To je bilo prije nego je spoznao Istinu ;)
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 maj 2011, 16:07

triball je smeće...oni kopiraju izjave i izvlače zaključke sa drugih stranica. ako ima izjava ona se sigurno dogodila.....
oni stave jedan dio i stave neki zaključak....

a ima i gorih od njih....od prodaje carrolla povezani smo po mojoj procjeni sa 150 igraca :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 maj 2011, 16:07

Ja ne vjerujem u dolazak Drogbe, al' sigurno je da bi nam dobro došao. Pa taj čovjek je mašina nad mašinama, u to smo se uvjerili nebrojeno mnogo puta. Činjenica je da su nam potrebni klasični strikeri koji mogu i razgrnuti protivničku odbranu, al' i zabiti iz svake izglednije šanse. Drogba je sigurno takav. No, nekako mi je teško povjerovati u njegovo dovođenje (jedino ukoliko Tiote ne zna nešto više o tome :mrgreen: ).

Što se tiče N'Zogbie, mislim da je to završena priča. Kad kažem završena, ne mislim na njegovo vraćanje, već da će on preći bilo gdje, al' ne u Newcastle. No, sasvim je sigurno da bi to bilo odlično pojačanje (eh, samo da se ne preplati k'o što bi bio slučaj u zimskom prelaznom roku). Lično bih volio kada bismo posudili Džeku na jednu godinu (možda je ovo subjektivno, al' mišljenja sam da on ipak može pokazati dosta toga u Premiershipu), jer u City-ju je u sve gorem položaju.

U svakom slučaju, mislim da ćemo se nagledati novih faca sljedeće godine kada je igrački kadar u pitanju. Ko zna, možda se umiješamo i u borbu za Europa League?!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 maj 2011, 16:15

s 5 kvalitetnih igrača možemo u europa ligu pogotovo jer nitko ne zeli u to natjecanje.... :lol:
sto se tice odlazaka 3 su sigurna:

routledge
kuqi
campbell
--------------------
pricao sam sa xiscom(orginal 1000%) (imate insidera) na fejsu kaze da se cuje cesto sa smithom i amigosima i da ce vidjeti na ljeto sto ce se dogoditi...on bi volio igrat za newcastle ali igrati a ne biti na tribinama..
ja nisam znao da je on onako jak proslu utakmicu protiv barcelone ulazi on u 90oj kao zamjena....i trci na loptu izmedju 3 igraca sve ih baca na pod ali mu je golman usao u šut......

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 maj 2011, 16:20

kolega philips jesi vidio xiscova 2 gola?..imao je ozljedu aduktora pa je propustio dosta utakmcia za deportivo...
on moze bit doctor a i je za lovena, sholu, kuqia, rangera, malog sholu....pa covjek ima šutinu najbolju u klubu ali pametni treneri ga nikako ne forsiraju....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 maj 2011, 14:20

Nolan i Barton bi trebali produžiti ugovore sa Newcastle-om. Nekako se ovo previše oteglo, al' skoro pa izvjesno je da će staviti potpis na nove ugovore. Svi znamo kakvi su oni bili tokom cijele sezone, tako da...Barton se smirio (već duže vrijeme), ove sezone je zabijao i asistirao, dok je Nolan u prvom dijelu sezone bio ključni igrač (uz Andy-ja), a svi znamo koliki značaj ima kapiten u ovoj ekipi. Ono što muči je 99.9% odlazak Enrique-a. Sky Sport je također objavio izjavu Pardew-a da je skoro pa nemoguć ostanak Jose-a u dresu Svraka. Liverpool, Manchester i Lyon se spominju kao moguće destinacije ovog lijevog bočnog.

Ponuda poslana na adresu Lorienta za Kevina Gameira, napadača koji je ove sezone zabio 22 gola. No, Daily Mail navodi kako su Sevilla, Valencia i Villareal blizu dovođenja ovog igrača, jer je, kako kažu, sam izrazio želju da se okuša u Primeri. Valencia bi trebala dovesti Krkića, tako da mi je teško povjerovati u dolazak još jednog napadača, al' odlazak Rossi-ja iz Villareala bi sigurno otvorilo vrata ovom Francuzu da pređe u Žutu Podmornicu. Šuška se da je Newcastle poslao ponudu od 8 miliona funti, no ista je odbijena, pa se očekuje sljedeća, nešto poboljšana. Također, priča se i o interesu za Dembu Ba koji je u West Hamu pokaz'o svoju snagu. Eh, koliko je ovo sve tačno, ostaje nam da vidimo. Također, spominje se i Jermaine Defoe koji je izjavio da neće grijati klupu u Tottenhamu. No, s obzirom da je im'o groznu sezonu, nekako mi je smiješno da se za njega izdvoji 15+ miliona funti koliko se šuška po kuloarima. Dakle, ako je manja svota u pitanju (recimo 10-12 miliona), onda bi on sigurno dobro došao; u suprotnom - mrš!

Puno toga se može pročitati na raznoraznim stranicama sa Newcastleovim navijačima. Helem, mnogi priželjkuju dolazak Sturridge-a koji je u Boltonu pokaz'o znanje. Govori se o nekih 10-ak miliona Funti, no nekako sam ubijeđen da je ovo sve u domenu nerealnog. Ako ga iko dovede, onda će to biti Bolton, posebno kada se vidi da je Elmander napustio klub sa Reeboka i otiš'o put Turske. Spominje se čak i Arsenalov Denilson kao moguće pojačanje, Bendtner ( :lol: ), a negdje i povratak Milnera (teško). Tu je još i plejada nekih igrača poput Jelavića (odlična sezona u Rangersima), Rodallege, N'Zogbie, Bassonga, Sambe...Naravno, sumnjam u dovođenje mnogih sa ovog spiska, al' barem je lijepo pročitati ove vijesti, pa makar bile i klasične novinarske patke.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 21 maj 2011, 15:26

Defoe za 5m bi jako dobro razmislio prije ne nego da i za tih 5m....kojih 15m hhhhhhhh
Za Gameira dat 12m funti tj u eurima skoro 15m je previse za Francuza...10m eeura i nek se lupaju nogom u guzicu niti jedan spanjolski klub im nece ponudit 12m funti....
Demba Ba je ok ali ne bi volio jos jednog igraca koji ce bit vjecno u bolnici....imamo takvih previse...
Sturridge neznam bi li njega prodao Chelsea... Pogotovo jer Drogba ide u otpis...
Denilson :lol: Bendtner :lol: prvi je gori od Percha, a drugi od Ameobija...Ti igraci Arsenala svi su :lol:
Milner s obzirom na sezonu opala mu cijena...ja bi ga vratio ali tesko izvedivo tko ce znat...za 10m da bar:D :lol:
Dvojac iz Wigana dobar ali Rodallegu bi uzeo da bude 3.napadač, znači prvi na klupi...N'Zogbia nek ide desno...
Bassong i Samba a sta znam sad je S. Taylor poceo igrat dobro ali Colo i Samba na stoperu e malo tko i od top6 ekipa ima bolji par...pogotovo jer u tim ekipama je puno has beenova...

Ja vjerujem da ce oni kupit bar jednog igraca iz Nizozemske, nek samo da bude dobar kao Tiote :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 maj 2011, 19:21

Od gotovog napravismo veresiju protiv West Bromwicha. Dobro, utakmica nije imala neki rezultatski značaj; igralo se zbog prestiža, al' nismo smjeli ispustiti ovo vodstvo (doduše, nije smio ni Arsenal protiv nas 0:4, pa se to desilo).

Moram priznati da sam zadovoljan ovogodišnjim nastupom Newcastle-a u Premiershipu. Btw, na početku sezone se govorilo kako je 40 bodova potrebno za opstanak i kako će Newcastle biti na margini. Osvojismo 46 bodova, što je odlično, posebno kada shvatimo kroz kakve smo sve probleme prošli u ovoj sezoni. Da mi je neko prije početka sezone ponudio ovaj plasman i bodovnu zalihu, prihvatio bih to objeručke. Postigli smo 56 (šesta ekipa po efikasnosti), a primili 57 (13. odbrana po snazi) golova.

Znamo da je bilo odličnih utakmica (Villa koju smo dobili 6:0, Sunderland koji je stradao sa 5:1, pobjeda protiv Arsenala na Emiratesu, povratak protiv istog protivnika na St. James Parku, pobjeda protiv Chelsea na S. Bridgeu u Liga Kupu, pobjeda protiv Liverpoola, komadanje West Hama i Wolverhamptona), no bilo je i onih slabijih (poraz od Boltona kada smo i dobro prošli, poraz od Stevenagea u FA Kupu, poraz od Blackpoola kod kuće...). Takva je cijela sezona; dakle puna je uspona i padova, kako po igrama, tako i po rezultatima.

Znamo šta je bilo sa Ben Arfom (dolazak, briljantan gol protiv Evertona, a onda yebena povreda), otkaz Hughtonu (lično mislim da je to greška, al'...), dovođenje Pardewa koji je ipak odradio sjajan posao sa, mora se priznati, limitiranim igračkim kadrom. Onda se desio i slučaj sa Carrollom koji je otišao u Liverpool, a mi nismo uspjeli dovesti zamjenu za njega.

Shane Ferguson je pokaz'o da se na njega može ozbiljno računati. Krul je odličan back-up golman, no pitanje je da l' ćemo ga dogodine gledati u crno-bijelom dresu. Williamson odličan, Coloccini sjajan, Enrique je imao izuzetno dobru sezonu iza sebe, o čemu svjedoče i mnogi klubovi koji se interesuju za njega (Liverpool, Milan, Manchester, Bayern i Lyon). Tiote? :shock: Ovom čovjeku treba odati počast. Pokaz'o je da zaslužuje svaki peni koji je dobio ove sezone (već je produžio ugovor). Nolan i Barton su odigrali sjajnu sezonu (kapiten je bio sjajan u prvom dijelu sezone, al' poslije je izgubio formu). Barton se smirio, te osim onog udaranja Morten Gamsta (ne bih pis'o prezime, da ne bi bilo cenzurisano :mrgreen: ), nije imao niti jedan eksces. Sjajno.

Gutierrez je im'o nekoliko dobrih utakmica, al' imao je nekoliko u kojima se nije ni vidio. Da je pokaz'o konstantnost, sigurno bi bio u top 3, al' ovako je ipak nešto slabije rangiran (u mojim očima barem). Taylori su malo igrali (povrede), al' zaslužuju prolaznu ocjenu.

Ameobi? Hm, očekiv'o sam više, posebno nakon odlaska Carrolla. No, to se nije desilo. Ostao je na prosjeku, al' on može i mora puno više. Lovenkrads će po svemu sudeći otići na kraju sezone; imao je nekoliko golova, al' sve u svemu, nije neki kvalitet da bismo plakali za njim. Ranger će u budućnosti sigurno biti jedan od važnijih igrača; gol ga nije išao, al' Liverpoolovi igrači i dalje pamte one njegove prodore. Xisco? Hm, nadam se da ćemo ga utopiti nekome, jer je evidentno da su on i Engleska dva različita svijeta. Best je im'o nekoliko loših tekmi, al' im'o je i nekoliko dobrih. Može on puno bolje, al' recimo da je položio ovaj ispit. Harper je također im'o odličnu sezonu iza sebe, uprkos povredama koje ga i nisu mazile. Simpson je također imao solidnu sezonu, te nemam neku zamjerku na njegovu igru. Gosling nije igrao zbog povrede, a u ono malo tekmi nije pokaz'o nešto što bi me impresioniralo. Naravno, daleko od toga da mislim da je promašaj, jer ipak je igrao nakon 7-8 mjeseci pauze. Biće on bolji sljedeće sezone. Guthrie je morao bolje. Jednostavno je morao, baš kao i Alan Smith (samo pamtim onu prečku). Routledge je izgubio mjesto u timu, te je logičan potez bila posudba, a najvjerovatnije i prodaja. Poslužio je svrsi. Perch, Campbell i Kuqi? Nemam komentara. :lol:

Pardew odlično obavio posao, a raduje me to što je dao šansu Fergusonu. Nadam se da će (C)Ashley odriješiti kesu, te da će ovaj prelazni rok biti dobar za nas. Novca ne manjka, a pojačanja su prijeko potrebna, jer je kristalno jasno da sa ovakvom ekipom teško možemo očekivati ovakav plasman sljedeće sezone. Napadači, nekoliko kvalitetnih veznjaka te da se zamijeni Enrique (u slučaju odlaska), pa da sljedeće sezone budemo i bolji.

Bilo kako bilo, sezona je iza nas, nadam se da će sljedeća biti uspješnija i da ćemo se vratiti tamo gdje nam je i mjesto - u sami vrh!

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 22 maj 2011, 19:48

s 3-0 na 3-3 :x pratio sam na scoreu utakmicu nisam gledao nije bilo na netu :?

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 25 maj 2011, 15:05

Otišli veterani Kuqi i Campbell...rasterećenje za blagajnu.....
dosao Mehdi Abeid, 18 godina, francuz arapskog porijekla...
Xisco se vraća na pripreme sa posudbe iz Deportiva, dok će Routledge i sluzbeno biti prodan kad pocme rok....
Oko Bartona je stalno te će potpisat te neće te oće, evo sad zadnje da neće ima ugovor još jednu godinu. Ja sam za njegov ostanak...

"Pridodajmo ovome vijest da je Alan Pardew danas dogovorio sastanak sa igračem Lillea Gervinhom, te da je prema francuskim medijima Newcastle poslao ponudu za igrač Lorienta Kevina Gameira tešku 10M funti."

znači došli su:
Mehdi Abeid - besplatno iz Lensa
Xisco - kraj posudbe iz Deportiva

otisli su:
Sol Campbell - slobodan igrač
Shefki Kuqi - slobodan igrač
Wayne Routledge - QPR oko 1,5M

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 25 maj 2011, 21:07

Odlicno sto smo se rijesili te dvojice staraca.
Sto se tice pojacanja gervinho bi bio fantasticno pojacanje za gameira nisam siguran da li bi mu odgovarala engleska liga.
A joey se jednostavno mora zadrzati odigrao je odlicnu sezonu to mora biti prioritet u ovom trenutku.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 maj 2011, 20:59

Bartonu neće biti ponuđen novi ugovor, sada samo ostaje pitanje da l' će ostati i ovu sezonu (dakle, da sljedeće godine ode bez odštete) ili će biti prodan (Aston Villa i HSV se spominju kao moguće destinacije). Glupost, ako mene pitate. Joey je bio jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni, no 99.9% će napustiti klub. Haman da kod nas ništa ne može biti normalno; sve ide nakaradno i glupo (da se ne izrazim drugačije).

Stigla prva ponuda od strane Liverpoola za Jose Enriquea u visini od 4 miliona funti. :lol: Glatko odbijena, no sigurno je da će i Jose napustiti St. James Park, samo za znatno veću sumu. Čuj 4 miliona? :lol: Pa nije to Konchesky, jbt. :mrgreen:

Danas se pojavila vijest da je Darren Pratley blizu potpisa sa Newcastleom. Radi se o veznjaku Swansea, koji bi trebao kao slobodan igrač potpisati četverogodišnji ugovor. Ja sam ga gled'o 2x, tako da ne mogu reći toliko toga o njemu, al' sad je zabio gol Nottinghamu sa pola terena. :mrgreen: Da nije novi Xabi Alonso :?: :mrgreen:

Navijači priželjkuju dolazak Sturridge-a (on bi baš sjeo k'o kec na desetku), no ko te pita šta želiš. :mrgreen:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 26 maj 2011, 23:37

meni nije jasno kako ashleya i llambiasa jos nitko nije pretukao....tu se jebu za plus minus 10k bartonu a on svinja u sat vremena potrosi milijun u casinu... :roll:
da nije bartona ispali bi iz lige.

zadrzat bartona, enriquea, jonasa tj sve nositelje igre i dovest pojacanja.....

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom, VivaLaStella i 7 gostiju.