Bogami ljuti ih rival 2000tih Valencija ukupa
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Igra se playoff za treceg putnika u Primeru ,to su Granada,Celta,Elche i Valladolid . Ja sam napisao na pocetku sezone da bi volio da udju Elche ,Celta ili Granada , eto izlgeda da ce jedan od ta tri se plasirati ,Celta ce u tom playoffu biti najveci favorit. Zao mi je Depora nekako mi tesko kraj srca kada pomislim da ce u Segundu ali opet mozda je tako i bolje ,mozda tako onaj slon Leondorio dodje pametigrof je napisao/la:Vala i nije mi žao Deportiva...mislim, draga su mi ekipa ali su ove godine igrali katastrofalno.
Imali su sve u svojim rukama, odlucivali o svojoj sudbini na svom terenu, Valencia ih oderala i to je to - Segunda.
Zaragoza i Mallorca se izvukli...od naredne sezone gledamo Betis (koji ce biti veoma opasna ekipa) i Rayo Vallecano u Primeri i vjerovatno Granadu (koja je bila najvece iznenađenje Segunde)...šteta što Celta izgubi snagu u finišu prvenstva.
. Steta za ligu je ostanak Mallorce i Getafea .
Ubila ih Castilla, odavno nisam gledao tekmu sa vecom dominacijom..Jednostavno platili su ceh lose odbrane i propustenih prilika.. Da imaju bolju odbranu mogli bi komotno igrat u primeri,naravno kad bi bilo to moguce.. Imal uzvrat il samo jedna tekmajuznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,
Alcoyano slavio protiv Castille . Bolje za Segundu da se plasira bivsi prvoligas
Hoće li ime trofeju i dalje biti Pichichi?
4 prvi put u historijiPortillo je napisao/la:
3 runde treba proci, tj. da bi se doslo do playof..juznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,
Alcoyano slavio protiv Castille . Bolje za Segundu da se plasira bivsi prvoligas
Neznam dali bi se ovde on trebo naci.Nije sto navijam za barcu.Jedina utakmica koja je bila bas losa je protiv herculesam,a kako je koja utakmica prolazila mascherano je dobivao vise prilike.Zadnji 15 utakmica je odigro fenomenalno,i mogu reci jedan od bolji je bio.juznjak> je napisao/la: Najgori transferi -Canales,Mascherano,Pedro Leon, Cicinho.
Slažem se da je najbolji Messi, ali de mi reci kad je to zabio? Kad je to bilo najpotrebnije? Hvala unapred.juznjak> je napisao/la: Najbolji igrac - Leo Messi pak kada je bilo najpotrebnije Messi je zabijao dok je Ronaldo nabio golova u zadnja 3 susreta koja nisu mali nikakvog znacaja (osim za njega )
Najbolji Transferi -Baptista,Soldado, Caciedo ,Rakitic.
Za ovo potpisjuznjak> je napisao/la: Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji![]()
.Los_Blanos2 je napisao/la:3 runde treba proci, tj. da bi se doslo do playof..juznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,
u onoj petardi Messi je namjestio 4 gola, nije bitno sto ne da on gol.On je najbolji igrac onog deklasiranja iako nije dao go.Imao je 3 asistencije i to strasne i 1 go je kreirao fantasticno.Odigrao je svaku jacu utakmicu perfektno. Davao odlucujuce golove Villarealu , Valenciji, Sevilli.Bio najbolji igrac i glavni kreator u mongima utakmicaa.Rnaldo je Pichici ali u zadnja 4 kola je dao 13 golova kad je bukvalno sve bilo rijeseno i Realu i njihovim protivnicima.Ako je najbolji strelac ne nzaci da je najbolji sto je i logicno.Messi pridonosi ekipi mnogo vise nego Ronaldo i to je jasno kao dan.Nail for Real je napisao/la:@juznjaČe, šta ti je ono? Gdje je ondje Mourinho
? Za Garida se slažem.
Messi zabijao u najpotrebnijim momentima? Pa, baš i nije, s obzirom da je ova liga odlučena u prvom Clasicu a tu Messi zabio nije. Da se držim tvoje konstatacije. Kasnije je sve bilo odradjivanje posla.
Najbolji golman Valdes? Vodeći se statistikom onda je najbolji igrač Ronaldo, što po tebi nije. Najbolji golman je Casillas, znamo dobro da se Barcelona u 90% utakmica ne brani tako da Valdesu nije mnogo teško. Dok je kod Reala drugačije. Mislim, ne reći za najboljeg golmana svijeta da je najbolji u svojoj ligi je smijesno
.
Šta ima dalje? Najbolji branič? Teško odlučiti, ali da ne budem subjektivan mislim da je Puyol. Pique se gubi bez njega. U jačim utakmicama naravno. A moje subjektivno mišljenje je da Ramos zaslužuje tu nagradu, ali dobro...
Najbolji španski igrač Iniesta? Opet se ne slažem, Xavi je bio bolji, više je donio svom timu.
Najbolji mladi igrač? Definitivno Mesut Ozil. Pa on je u debitantskoj sezoni u Španiji drugi asistent lige a pritom je postigao i 10 golova. Dodaj tome da je bio jedan od nosilaca igre Reala ove sezone, i jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo Pichichi. Čini mi se da je asistirao 10 puta Cristianu.
Najbolji transferi? Naravno, igrači Reala. Dakle, Carvalho, Ozil i Di Maria. Oduševili su sve, i ne mogu da shvatim kako ih nijesi ubrojao.
Za ovo potpisjuznjak> je napisao/la: Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji![]()
.
Nadam se da će se i drugi španski klubovi pojačati u cilju jačanja konkurencije, jer je ovo postalo dosadno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.