FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

nedaTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nedaTM » 22 maj 2011, 23:06

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
nedaTM je napisao/la:
lopta je napisao/la:evo i od mene koje pomoci za pjesmu, npr. znate zasto pjesma "a da me vidi babo" se ne pjeva na tribini jer mnogo ljudi nema oca, a steta da propadne jedna takva pjesma sa takvim ritmom i nije tesko promjenit samo tekst, pa grobari imaju na samo jednu melodiju 3 pjesme, pa sam ja nesto konto !

slusajte pjesmu i pjevajte ovo i vidjecete da je stvarno dobro,
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ( pa se ponovi lagano )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (I ONDA JAKOO)
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (pa se ponovi jako )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ...
nadam se da je dobro ! samo da se uhvati ritam i tekst !
kakva ba "a da me vidi babo" sta je vama pa to je obicna zayebancija na onu provalu cure da se opija za Bajram, to nije nikakva pjesma niti ce se i kad pjevat na tribini, niti se ikada pjevala, a jug kad pogledam proslu sezonu i ovu dusa me zaboli, nezz sta je , ali ako je razlog onaj raskol navijacki, pa daj majku mu, nek se sredi vise i to, za nadati se da ce i to do sljedece sezone biti rijeseno
uklopili smo se u sivilo koje se nadvilo danas nad Sarajevom, te hoce kisa, te nece, pati se i ono nebo nezna ocel padat il nece, tako i mi igramo, patimo se, ne mozemo meda....
Borac sasvim zasluzeno prvi, i titula zasluzeno ide u BL. Nadati se da necemo prokockati i ono sto je donekle i bilo pokrice za lose igre, a to je 2. pozicija i finale kupa..
svi znaju sve, a niko nista ne zna
pa ne znam sta je razlog da posjeta vise nego duplo padne nego prosle sezone, to mi je nepojmljivo da smo u tekmama prosle sezone protiv Borca imali 15.000 i 12.000 ljudi na stadionu, a ove 3.000 i 3.500... a znam da se svasta desavalo medju nasim navijacima pa sam zato to napisao...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 22 maj 2011, 23:11

zeljo sa ovakvim igracima je zauzeo odlicno mjesto na tabeli,pa pola njih ne zasluzuje da prodze pored grbavice,amar ko amar ima i on svojih gresaka,ali bez njega bi bili negdje 10 ti.manijaci katastrofa,navijanje nula,koreografija nula.pojedinim likovima koji vode navijanje se treba zafaliti,postaviti nove likove sa karizmom-pa sjetimo se samo imena KENO,JAVA,TARIK,ANTO itd.kako je tada bilo i kako je jug izgledo.
VOLIM TE ZELJO

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 22 maj 2011, 23:12

eh ovako imam mnogo toga reci nadam se da necete zamjeriti...Popovic,savic,jamak,vasilic,markovic,nikolic,baljic,mesic i ima tu jos par igraca oni trebaju sami napustiti tim,dovesti provjerene igrace jednom jer u evopru ako izademo sa ovim igracima nema nam nista pusa smo i od slabije ekipe nego hapoel primili bi sad cini mi se 5 komada.Sto se tice zenice odradimo jos ovu utakmicu budimo koliko je to moguce zajedno svi i u sto vecem broju,slavimo usred bilinog polja i zenicepa onda podhitno rijesiti mnoge stvari na tribini prije pocetka sljedece sezone,i napraviti jako udruzenje koje ce biti okosnica svega ali jako udruzenje koje ce imati svaki dan svoje artikle,druzenja za one koji zele da se druze tu skupljati pare ulagati u tribinu,pisati nove pjesme na papire kopirati davati ljudima na tekmi nek se pjeva,jer realno dotakli smo dno dna koje nikad ovoliko duboko nije bilo.. i da onaj aplauz cijelog stadiona igracima borca mislim da pokazuje da u nama prije svega zivi fudbal,pa tek poslije sve ostalo
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 22 maj 2011, 23:19

ljudi neku noc na ftv je bila neka specijalna emisija mislim 60 minuta o fudbalu i navijacima u bih gledao sam samo malo kraj je li zna neko ima li na youtube ili negdje da se skine?

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 22 maj 2011, 23:23

Ma bas me briga iskreno meni je svejedno jel igramo protiv HB-a ili Man.utda samo da prodje moj klub ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 maj 2011, 23:25

Nije samo da se treba zahvaliti pojedinim igračima, nego se treba riješiti i stvar oko tribine :roll: . Rekao sam prije par dana, neću više dolaziti na jug dok se ne popravi situacija. I to nam se dešava na 90-tu godišnjicu :roll:

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 22 maj 2011, 23:26

Прпа ! je napisao/la:" " / ? ...
? " ? ' је ? $ " " ' огао $ ..
" знао $ " $ вас " ? $ !
Nema tu nista cudno osim onoga sto nam drugi pokusavaju nabaciti ali sve se to vidjelo danas . I u porazu ostati veliki kakvi jesmo , vama cestitke na tituli pa se vidimo dogodine . Sportski pozdrav :D
Željezničar za život cijeli !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 maj 2011, 23:31

Otvorite temu Njukastl vs Dynamo Kyev. Ne zanimaju me uopšte takve komparacije na ovoj temi :roll:

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 22 maj 2011, 23:32

lopta je napisao/la:evo i od mene koje pomoci za pjesmu, npr. znate zasto pjesma "a da me vidi babo" se ne pjeva na tribini jer mnogo ljudi nema oca, a steta da propadne jedna takva pjesma sa takvim ritmom i nije tesko promjenit samo tekst, pa grobari imaju na samo jednu melodiju 3 pjesme, pa sam ja nesto konto !

slusajte pjesmu i pjevajte ovo i vidjecete da je stvarno dobro,
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ( pa se ponovi lagano )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (I ONDA JAKOO)
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (pa se ponovi jako )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ...
nadam se da je dobro ! samo da se uhvati ritam i tekst !
Lopto, otkotrljaj se s teme Boga ti :roll: kakva crna pjesma "a da me vidi babo", kakve veze sto neko nema oca s tim ??? To se pjevalo radi zajebancije jednom i to je sve. Uozbiljite se malo, Boze sacuvaj !! :o
Nama je Željo svetinja jedina.

Sirenje
Kontakt:

Post Postao/la Sirenje » 22 maj 2011, 23:44

Samo F.K.S !! je napisao/la:Trenutno Dynamo K jeste veci od Njukastla ;) A i po titulama ;)

HAHAHAHAHAHA

Oko danasnje utakmice treba izdvojit 2 poteza spiker koji je na pocetku na prozivci rekao Sir Amar Osim i sportski pozdrav igracima borca na kraju, a igra i navijanje ocajno nije vrijedno spomena

U srijedu dobiti u Smrdogradu i sezona odlicna.

Cestitke Borcu na tituli. Zasluzena je!

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 22 maj 2011, 23:46

old school je napisao/la:eh ovako imam mnogo toga reci nadam se da necete zamjeriti...Popovic,savic,jamak,vasilic,markovic,nikolic,baljic,mesic i ima tu jos par igraca oni trebaju sami napustiti tim,dovesti provjerene igrace jednom jer u evopru ako izademo sa ovim igracima nema nam nista pusa smo i od slabije ekipe nego hapoel primili bi sad cini mi se 5 komada.Sto se tice zenice odradimo jos ovu utakmicu budimo koliko je to moguce zajedno svi i u sto vecem broju,slavimo usred bilinog polja i zenicepa onda podhitno rijesiti mnoge stvari na tribini prije pocetka sljedece sezone,i napraviti jako udruzenje koje ce biti okosnica svega ali jako udruzenje koje ce imati svaki dan svoje artikle,druzenja za one koji zele da se druze tu skupljati pare ulagati u tribinu,pisati nove pjesme na papire kopirati davati ljudima na tekmi nek se pjeva,jer realno dotakli smo dno dna koje nikad ovoliko duboko nije bilo.. i da onaj aplauz cijelog stadiona igracima borca mislim da pokazuje da u nama prije svega zivi fudbal,pa tek poslije sve ostalo
Care koliko sam ja skontao stvari mnogo ljudi nesmije da pisne na jugu iako bi htjeli . Nije problem da se pobijes ali vecina koja to trnutno drzi je naoruzana i izlazi u crnoj hronici tako da ljudi ne smije da se zamjere ! Ipak , koliko se sjecam pod tim momcima je osvanulo nekoliko prelijepih koreografija , vjerovatno su bili ukljuceni na neki nacin ( nisam 100 % upucen pa me ispravite ) pa sad kada sve uzmes u obzir koji je razlog za raspad znaju samo oni ! Ali kako god ona vecina fine raje i omladine sto je dolazila sto od straha sto od prezira sada izbjegava juznu tribinu !
Kako da se to popravi ?

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 maj 2011, 23:50

rusina_jr je napisao/la:
old school je napisao/la:eh ovako imam mnogo toga reci nadam se da necete zamjeriti...Popovic,savic,jamak,vasilic,markovic,nikolic,baljic,mesic i ima tu jos par igraca oni trebaju sami napustiti tim,dovesti provjerene igrace jednom jer u evopru ako izademo sa ovim igracima nema nam nista pusa smo i od slabije ekipe nego hapoel primili bi sad cini mi se 5 komada.Sto se tice zenice odradimo jos ovu utakmicu budimo koliko je to moguce zajedno svi i u sto vecem broju,slavimo usred bilinog polja i zenicepa onda podhitno rijesiti mnoge stvari na tribini prije pocetka sljedece sezone,i napraviti jako udruzenje koje ce biti okosnica svega ali jako udruzenje koje ce imati svaki dan svoje artikle,druzenja za one koji zele da se druze tu skupljati pare ulagati u tribinu,pisati nove pjesme na papire kopirati davati ljudima na tekmi nek se pjeva,jer realno dotakli smo dno dna koje nikad ovoliko duboko nije bilo.. i da onaj aplauz cijelog stadiona igracima borca mislim da pokazuje da u nama prije svega zivi fudbal,pa tek poslije sve ostalo
Care koliko sam ja skontao stvari mnogo ljudi nesmije da pisne na jugu iako bi htjeli . Nije problem da se pobijes ali vecina koja to trnutno drzi je naoruzana i izlazi u crnoj hronici tako da ljudi ne smije da se zamjere ! Ipak , koliko se sjecam pod tim momcima je osvanulo nekoliko prelijepih koreografija , vjerovatno su bili ukljuceni na neki nacin ( nisam 100 % upucen pa me ispravite ) pa sad kada sve uzmes u obzir koji je razlog za raspad znaju samo oni ! Ali kako god ona vecina fine raje i omladine sto je dolazila sto od straha sto od prezira sada izbjegava juznu tribinu !
Kako da se to popravi ?
naci ce se vec neki nacin, ja se nadam
Za zivot cijeli!

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 22 maj 2011, 23:51

" знао $ " $ вас " ? $ !
Prpa ti si bio(barem do sad)prilicno realan lik,tako da ti ova boldirana provokacija nelezi nikako..il si kratke pameti pa zaboravio i onaj lanjski aplauz u finalu kupa..ja se sa Zeljom druzim 30 i kusur godina i za to vrijeme sam naucio biti dostojanstven i u pobjedama i u porazima..naucili me tome i prepisao to od armije Zeljinih navijaca koja se tako oduvjek ponasala...pogledaj malo vasu temu pa ces vidjeti da je daleko vise onih Zeljovaca koji vam cestitaju titulu,nego onih koji je pokusavaju osporiti i omalovaziti...te cestitke nisu sigurno upucene na racun Ispuslica i drugih seratora,nego normalnim i realnim Borcevcima i Banjalucanima kojih hvala Bogu ima prilicno..ili bi sad i mi trebali generalizovati neke stvari,pa na sve vas gledati kroz Ispuslice,Jubitubije i jos njake bezvezne likove kao sto si ti to uradio gledajuci na nas kroz par nasih gnjavatora i smorova.
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 22 maj 2011, 23:52

o čemu se ovdje priča? :idea:
kakav newcastle, dinamo, šta ba? ko ne može podnijet činjenicu da je borac u ovoj sezoni bolji od nas, nek ide psihologu il nek se napije, il šta već. glave gore, čestitajte ljudima i vozdra.
Zadnja izmjena: futko, dana/u 22 maj 2011, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 22 maj 2011, 23:54

Nema smisla ovdje pricati o tribini, zabranjeno je pravilima, ima ljudi koji ce se nasladjivati nasim problemima, a ima nas i koje to ne zanima previse. Takodjer je komunikacija ispod svakog nivoa, dominiraju psovke, nekakve glupave uvrede i omalovazavanje na kvadrat. Sa svih mogucih strana.

Mi bi trebali da smo veci od toga, ipak smo navijaci Zelje i trebamo pruziti primjer. Tek onda cemo imati pravo da kritikujemo druge.
Onaj aplauz igracima Borca prosle godine kad su uzeli kup u Dolini, i ovaj aplauz danas su dobar pocetak. ;)

I dajte da se prica o Zelji, nasim igracima,legendama, velikim utakmicama, neosvajanju titule, sansama za osvajanje kupa, potencijalnim pojacanjima, ili barem o igracima koje bismo mi voljeli vidjeti u nasem dresu.,
Obratite paznju koliko je starijih momaka prestalo pisati i preslo na druge forume, i zapitajte se zasto?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 22 maj 2011, 23:57

rusina_jr je napisao/la:
" знао $ " $ вас " ? $ !
Nema tu nista cudno osim onoga sto nam drugi pokusavaju nabaciti ali sve se to vidjelo danas . I u porazu ostati veliki kakvi jesmo , vama cestitke na tituli pa se vidimo dogodine . Sportski pozdrav :D
ovo je tacno, da vidim koja ce publika da zvizdi kad nam svira penal sumnjiv (velez) da vidim koja ce publika da zvizdi nakon pobjede u 98' (posusije) i na kraju koja ce publika da aplauzom nagradi novog sampiona ;)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

grof
Kontakt:

Post Postao/la grof » 23 maj 2011, 00:04

Pocelo je sranje od price.
Administracija, de brišite ove gluposti.

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 23 maj 2011, 00:09

19TM87 je napisao/la:
rusina_jr je napisao/la:
" знао $ " $ вас " ? $ !
ovo je tacno, da vidim koja ce publika da zvizdi kad nam svira penal sumnjiv (velez) da vidim koja ce publika da zvizdi nakon pobjede u 98' (posusije) i na kraju koja ce publika da aplauzom nagradi novog sampiona ;)
Nije sano to kralju , sama kultura razgovora , evo recimo na forumu . Zive za utakmice sa Zeljom da bi mogli da dodju provocirati na temi i takvih je 8 od 10 , dok je kod nas obrnuta slika ! Skupi dvije kere i ode u internet klub da lijeci svoje malogradjanske komplekse i neko da ocekuje da ti takav pljesce ako ga pobijedis i sto je jos ljepse njemu nije jasno kako nesto takvo uopste postoji ! Sami apsurdi druze moj , stoga polako znamo svi KO JE NAJ ( SVASTA NESTO ) KLUB U DRZAVI !

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 23 maj 2011, 00:24

Nema velike filozofije, da bi osvojio 3 boda i pobjedio moras zabiti go, da bi zabio go moras imati napadaca koji zabija golove, a ne pouzdat se u srecu da ga zabije neko iz odbrane ili veze(sto je puno teze) ili da nam se penal svira...
Posto kod naseg napadaca nije posao da zabija golove onda se nema sta traziti, covjek nije ni na jednoj lopti, ni na centarsutu s krila, ni na povratnoj, ni na odbicima, ni da se otvori da mu je iz veze gurnu, cak nikad nije ni okrenut prema protivnickom golu, pa pola napadaca iz lige ima vise golova nego on suteva na go(ustvari neznam jeli ikad osuto po golu)... Ali opet mozda nije do naseg napadaca, mozda je do svih ostalih igraca koji nikako da ga pronadju, valjda ga nevide od one 2 sto ih nosi na ledjima... Uglavnom treba nesto mijenjati ili naseg napadaca ili sve ostale igrace, treba vidjeti sta je logicnije i isplativije...

Kad svemu ovome dodamo i nerezonske odluke strucnog staba, od forsiranja igraca na neprirodnim mjestima(stanic, zeba, ponekad i visca), gomilanje ispodprosjecnih igraca(perak, colic, jamak, savic) nedavanje sanse mladjima nego guranje losih i neperspektivnih starijih igraca, nije lose ni ispalo, pogotovo ako se uzme kup, za koji ce nam po mom misljenju biti neophodan bar jedan pogodak... Ali netreba da se govori nije lose kup i drugo mjesto(?), i sjecate se kako je bilo proslih godine, nego treba da se postavi pitanje, zasto nije moglo bolje i zasto se nije iskoristila situacija od prosle godine i uzeta titula(ovde prije svega mislim na dovodjenje boljih igraca), jer bi sigurno sa boljim igracima i igra bila bolja i veca bi posjeta bila, pa bi uz bolju i atraktivniju igru i navijaci bili zadovoljniji i nebi bilo ovoliko kritika...

Od evrope ne ocekujem nista, ali se nadam boljoj sljedecoj sezoni sto se tice igre i rezultata, jer valjda je i amar skontao da nemoze vise ovako igrati, sa samo jednom formacijom koja je davno procitana i sa ovako truhlim igracima, kojih 70% pusi, o alkoholu da nepricam...

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 23 maj 2011, 00:26

Admiral_TM87 je napisao/la:Nema velike filozofije, da bi osvojio 3 boda i pobjedio moras zabiti go, da bi zabio go moras imati napadaca koji zabija golove, a ne pouzdat se u srecu da ga zabije neko iz odbrane ili veze(sto je puno teze) ili da nam se penal svira...
Posto kod naseg napadaca nije posao da zabija golove onda se nema sta traziti, covjek nije ni na jednoj lopti, ni na centarsutu s krila, ni na povratnoj, ni na odbicima, ni da se otvori da mu je iz veze gurnu, cak nikad nije ni okrenut prema protivnickom golu, pa pola napadaca iz lige ima vise golova nego on suteva na go(ustvari neznam jeli ikad osuto po golu)... Ali opet mozda nije do naseg napadaca, mozda je do svih ostalih igraca koji nikako da ga pronadju, valjda ga nevide od one 2 sto ih nosi na ledjima... Uglavnom treba nesto mijenjati ili naseg napadaca ili sve ostale igrace, treba vidjeti sta je logicnije i isplativije...

Kad svemu ovome dodamo i nerezonske odluke strucnog staba, od forsiranja igraca na neprirodnim mjestima(stanic, zeba, ponekad i visca), gomilanje ispodprosjecnih igraca(perak, colic, jamak, savic) nedavanje sanse mladjima nego guranje losih i neperspektivnih starijih igraca, nije lose ni ispalo, pogotovo ako se uzme kup, za koji ce nam po mom misljenju biti neophodan bar jedan pogodak... Ali netreba da se govori nije lose kup i drugo mjesto(?), i sjecate se kako je bilo proslih godine, nego treba da se postavi pitanje, zasto nije moglo bolje i zasto se nije iskoristila situacija od prosle godine i uzeta titula(ovde prije svega mislim na dovodjenje boljih igraca), jer bi sigurno sa boljim igracima i igra bila bolja i veca bi posjeta bila, pa bi uz bolju i atraktivniju igru i navijaci bili zadovoljniji i nebi bilo ovoliko kritika...

Od evrope ne ocekujem nista, ali se nadam boljoj sljedecoj sezoni sto se tice igre i rezultata, jer valjda je i amar skontao da nemoze vise ovako igrati, sa samo jednom formacijom koja je davno procitana i sa ovako truhlim igracima, kojih 70% pusi, o alkoholu da nepricam...
nemoj tako brate nas napadac se najbolje gura i gradi nes vjerovat ima dvoicu vazda na ledjima
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BosnianLevi, bvsic, cacken, Google Adsense [Bot] i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []