Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bosnia1
Kontakt:

Re: Dres BiH.........

Post Postao/la bosnia1 » 10 jun 2009, 15:59

VanBasten je napisao/la:
bosnia1 je napisao/la:ma nije bitan proizvodjac koliko je bitno ko ce vise para tutnuti onima u savezu
Pa tako bi i trebalo da bude, ko više da on i dobija ugovor. hebat nike, adidas, ako će nam milostinju udijeljivati.
tacno tako
Navijam za Zelju i za svaki tim koji igra protiv Pitara

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 25 jun 2009, 15:56

ljudi moji sta bi sa dresovima,munja i čola su imali zadatak da nađu novog sponzora u junu,nije jos kraj al opet meni tu nesto smrdi :?:

hare_HZ
Kontakt:

Post Postao/la hare_HZ » 25 jun 2009, 16:23

pa te nove bi trebali onda nositi na sljedećeoj utakmici u augustu, ako je već novi sponzor.Ali najvjerovatnije ostaje legea jer ona jos uvijek stoji na stranici saveza

hercegovac_nino
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac_nino » 26 jun 2009, 12:07

Da smo dobili novi dress bila bi vec neka press konferecija.

Mislim da cemo jos uvijek nosati Legea smece dress.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 jun 2009, 14:57

juzni vjetar! je napisao/la:
riki je napisao/la:E ovako ,po vama dali bi trebalo mjenjati dizain,boju dresa Fudbalske/Nogometne reprezentacije BiH.Evo sa jednog foruma jedan prijedlog meni se bas svidja vase misljenje?????

slika
svaka cast preljep dres ljepsi ne moze se napraviti !!
meni je opet ovaj nekako najljepsi...sta mislite? :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

bavarac
Kontakt:

Post Postao/la bavarac » 26 jun 2009, 14:59

Ja mislim da nam je novi sponzor NIKE jer kad smo igrali protiv Omana i novinara,Miske je imao kapitensku traku NIKE i igraci su svi nosili kopacke NIKE ...pa sad
BAYERN MUNCHEN FOREVER IN MY HEART
ĆIRO i DŽEKO -BOSANSKI MED I MLIJEKO

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 26 jun 2009, 15:14

bavarac je napisao/la:Ja mislim da nam je novi sponzor NIKE jer kad smo igrali protiv Omana i novinara,Miske je imao kapitensku traku NIKE i igraci su svi nosili kopacke NIKE ...pa sad
protiv novinara je miske nosio NIKE traku,dok je spahic protiv omana nosio svoju staru zutu-zelenu traku.....a kopacke im nije duzan sponzor nabavljat to igraci nose prema svom ukusu,npr u bayernu toni nosi iskljucivo LOTTO kopacke.....a kad oni nadju sponzora bice pressica i savez ce to na sva zvona objavit!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 26 jun 2009, 17:44

Novi dres Zmajeva ili još jedna garnitura iz šteka?

O (ne)postojanju kulture o važnosti ceremonije predstavljanja zvaničnog dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine pisali smo već ranije u tekstu Novi dres reprezentacije izvučen iz šteka i nadali se kako je povod tom tekstu bio posljednji događaj takve vrste. Nažalost. izgleda da Nogometni savez Bosne i Hercegovine nastavlja tradiciju držanja u tajnosti svih pojedinosti vezanih za sportsku opremu koju nose sve državne bosanskohercegovačke nogometne selekcije.

Tako je **** portal sasvim slučajno došao u posjed slika novog dresa Bosne i Hercegovine, izrađenog od strane talijanskog proizvođača Legea. Dres koji vidite prvi sa lijeve strane na dole priloženoj slici vrlo bi lako mogao postati od narednog mjeseca i zvanični gostujući dres naših Zmajeva, ali nažalost oficijelne potvrde te informacije još uvijek nema.

Ističemo da još uvijek nema zvanične potvrde o tome da li će naša najbolja fudbalska državna selekcija i u nastavku kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici nositi dresove dosadašnjeg dobavljača Legea, jer kako znamo krajem juna ističe ugovor Nogometnog saveza sa pomenutim dobavljačem i proizvođačem.

Zašto je logo prekriven!?

Zbog čestih upita o prekrivanju Legea logotipa na dresovima naše reprezentacije prilikom igranja kvalifikacionih i prijateljskih utakmica, uredništvo **** portala ustanovilo je kako FIFA i UEFA propisuju maksimalne dimenzije koje logotip sportskog sponzora jednog nogometnog saveza može zauzimati na cjelokupnom dresu A fudbalske selekcije. Tako prema FIFA i UEFA pravilima, Legea logo ne može zauzimati više od 25 kvadratnih centimetara na našem dresu, te je to jedini razlog gore pomenute prakse prekrivanja Legea logotipa.

Izvor : ****

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 26 jun 2009, 17:53

Bola(n) je napisao/la:Meni su i ovi sadašnji dresovi gotiva.Ja bih najradije da ih neka domaća firma proizvodi !Kakav Nike,Adidas i slični nešto naše bola.
Moze Borac iz Travnika da ih proizvodi......
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 26 jun 2009, 18:09

Meni jedina stvar sto smeta je sto savez neda izjavu kad novi dresovi repke izadju, uvijek se nezna dok tekma ne pocne. Nekim smeta sto igramo u dresovima Legea a ne u Nike, Adidas, to nemogu da shvatim jer koji je logo na dresu nece utjecat na igru igraca, jedina stvar sto ce na njega utjecat je grb i publika. Sto se mene tice moze moja nena heklat dresove.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 26 jun 2009, 18:54

Tarik14 je napisao/la:Novi dres Zmajeva ili još jedna garnitura iz šteka?

O (ne)postojanju kulture o važnosti ceremonije predstavljanja zvaničnog dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine pisali smo već ranije u tekstu Novi dres reprezentacije izvučen iz šteka i nadali se kako je povod tom tekstu bio posljednji događaj takve vrste. Nažalost. izgleda da Nogometni savez Bosne i Hercegovine nastavlja tradiciju držanja u tajnosti svih pojedinosti vezanih za sportsku opremu koju nose sve državne bosanskohercegovačke nogometne selekcije.

Tako je **** portal sasvim slučajno došao u posjed slika novog dresa Bosne i Hercegovine, izrađenog od strane talijanskog proizvođača Legea. Dres koji vidite prvi sa lijeve strane na dole priloženoj slici vrlo bi lako mogao postati od narednog mjeseca i zvanični gostujući dres naših Zmajeva, ali nažalost oficijelne potvrde te informacije još uvijek nema.

Ističemo da još uvijek nema zvanične potvrde o tome da li će naša najbolja fudbalska državna selekcija i u nastavku kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici nositi dresove dosadašnjeg dobavljača Legea, jer kako znamo krajem juna ističe ugovor Nogometnog saveza sa pomenutim dobavljačem i proizvođačem.

Zbog čestih upita o prekrivanju Legea logotipa na dresovima naše reprezentacije prilikom igranja kvalifikacionih i prijateljskih utakmica, uredništvo **** portala ustanovilo je kako FIFA i UEFA propisuju maksimalne dimenzije koje logotip sportskog sponzora jednog nogometnog saveza može zauzimati na cjelokupnom dresu A fudbalske selekcije. Tako prema FIFA i UEFA pravilima, Legea logo ne može zauzimati više od 25 kvadratnih centimetara na našem dresu, te je to jedini razlog gore pomenute prakse prekrivanja Legea logotipa.

Izvor : ****
To dalje znaci da Legea nije u stanju da ispravno dizajnira dres za reprezentaciju prema pravilima. Ovdje se nezna ko je gori, Legea za nesposobnost ili savez sto dopusta ovakve propuste.

deni_m1312
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la deni_m1312 » 26 jun 2009, 20:47

ma nisu oni zato prekrili logo.......igramo sa istim logom i domace i gostujuce utakmice vec dugo vremena a oni odjednom prekrise kao prevelik,sto im dosad nije bio prevelik....isteko je njima ugovor,ne bi ja bio previse tuzan i da ostane legea,ne igledaju lose a bili su uz nas kad ovi veliki nisu htjeli(nike,adidas,puma)al trebali bi ovi nasi to zvanicno objavit.

Minche
Kontakt:

Post Postao/la Minche » 26 jun 2009, 23:40

E stvarno ljudi ove legee se necemo nikada otarastiti,evo sad gledam nesto na njihovoj stranici i pise nakav protiere kit bosnia sta god to znacilo,moze bit da su ga sad napravili za 09/10 ili je oto onaj 3 kit rezervni nemam pojma!!!! :? :?
al meni se ba sviđa jest da je crn sa malim zutim crtama ali je pravo orginalan :lol:
VEDAD IBIŠEVIĆ...THE LEGEND IS BACK!!!!!!

Minche
Kontakt:

Post Postao/la Minche » 26 jun 2009, 23:44

upppppps
ipak pise portiere kit sorrry!!
ljudi ba sta to znaci :roll: :roll:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 jun 2009, 23:53

evo sad sam išao na google translate i portiere znači golman :)

Minche
Kontakt:

Post Postao/la Minche » 26 jun 2009, 23:57

no rules je napisao/la:evo sad sam išao na google translate i portiere znači golman :)
e ja se bas ponadala a nije mi jasno kako i prije nisam skontala jer je par puta keno nosio ovoooo...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 27 jun 2009, 00:13

Tarik14 je napisao/la:Novi dres Zmajeva ili još jedna garnitura iz šteka?

uz ovaj tekst da prikačim i ovu fotku ...

slika

e ja se bas ponadala a nije mi jasno kako i prije nisam skontala jer je par puta keno nosio ovoooo...
:)

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 27 jun 2009, 00:28

Pa bolji je ovaj legea, nego ono sto nike sad fura retro fazon

hercegovac_nino
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac_nino » 27 jun 2009, 11:13

Sramota od dressa! :!:

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 27 jun 2009, 11:24

Treba malo vise zute booje na dresovima.Lijepi su ti dresovi samo da nisu legea.Al nema veze i da ostaju.Vazno je da mi odemamo u JAR!
12.9.2009.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.