Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Biciklizam
Poginuo Xavier Tondo
... navodno da su na njega pala vrata od garaze dok se spremao na trening.

LIVESTRONG!
MAN UTD / NY KNICKS / GIANTS / NY RANGERS
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
Kakva tragedija.
Stvarno steta.
Sutra ce biti minut cutanja pred pocetak etape.
Na programu: Belluno – Nevegal, individualni hronometar, brdskog tipa.
Duzina: 12.7km
Najvisa tacka: 1,047m

Prvi put su u modernom biciklizmu ubacili ovakve planinske hronometre na TdFu sredinom 80ih. Ako me secanje ne vara, u pitanju je bio Mt Ventoux. Dugo posle toga nije bilo ovakvih etapa, sve do nedavno. Giro ih vraca u upotrebu. Favorit je Contador, a uz njega bi trebalo da dobro idu i drugi brdasi: Rodriguez, Nibali, Scarponi...Sve je to ipak slabo za Alberta, koji je svet za sebe u ovom trenutku.

Sutra ce biti minut cutanja pred pocetak etape.
Na programu: Belluno – Nevegal, individualni hronometar, brdskog tipa.
Duzina: 12.7km
Najvisa tacka: 1,047m

Prvi put su u modernom biciklizmu ubacili ovakve planinske hronometre na TdFu sredinom 80ih. Ako me secanje ne vara, u pitanju je bio Mt Ventoux. Dugo posle toga nije bilo ovakvih etapa, sve do nedavno. Giro ih vraca u upotrebu. Favorit je Contador, a uz njega bi trebalo da dobro idu i drugi brdasi: Rodriguez, Nibali, Scarponi...Sve je to ipak slabo za Alberta, koji je svet za sebe u ovom trenutku.

Vozi Contador hebo majku narkomansku
... (salim se naravno).
Bas ih je organizator pripazio sa ovom etapom
. malo se spuste nizbrdo da uzmu zalet, a onda opet dusa na nos.
Zao mi je sto nema Tony Martina iz HTC-a. On je odlican hronometras a i na brdu je znao dobro povuci za ekipu.
Alberto jeste savakako superioran. Ne samo za sutra nego ih je generalno sve unistio. Drago mi je da je Igor Anton uzeo etapu (i to kakvu), a Euskaltel se istinski dokazao na mozda najtezim etapama ovog Gira sa 2 uzastopne pobjede. Svaka cast.
Eh sad ja prognoziram da mozda Contador sutra nece uzeti etapu iz prostog razloga sto predpostavljam da ce se malo pricuvati do kraja. Ima finu prednost i tesko da ce ga neko sustici. Posebno zato sto vozi posljednji pa ima referencu ostala vremena. Tako si moze tempirati da vozi kako zeli. Evo da idem, recimo sa Nibalijem. Skinut ce mu par sekundi i to je to
.

Bas ih je organizator pripazio sa ovom etapom

Zao mi je sto nema Tony Martina iz HTC-a. On je odlican hronometras a i na brdu je znao dobro povuci za ekipu.
Alberto jeste savakako superioran. Ne samo za sutra nego ih je generalno sve unistio. Drago mi je da je Igor Anton uzeo etapu (i to kakvu), a Euskaltel se istinski dokazao na mozda najtezim etapama ovog Gira sa 2 uzastopne pobjede. Svaka cast.
Eh sad ja prognoziram da mozda Contador sutra nece uzeti etapu iz prostog razloga sto predpostavljam da ce se malo pricuvati do kraja. Ima finu prednost i tesko da ce ga neko sustici. Posebno zato sto vozi posljednji pa ima referencu ostala vremena. Tako si moze tempirati da vozi kako zeli. Evo da idem, recimo sa Nibalijem. Skinut ce mu par sekundi i to je to

LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
bas mi je drago sto sam nasao ovo temu jer sam mislio da sam jedini koji voli gledat
RIP

Kontador je opet otresao konkurenciju kao slinu
smjesniji su mi komentatori na eurosportu
komentarisu oni kako se kontador muci,kako nema snage (mada ruku na srce,izgledalo je kao da ce stati svaki sekund)kad uleti lik sa 30 i nesto sekundi prednosti
iako se odavno znalo ko je pobjednik,mislim da je danas i definitivno potvdjeno
Stage 16 Belluno - Nevegal
1 CONTADOR Alberto ESP SBS 28:55 0:00
2 NIBALI Vincenzo ITA LIQ 29:29 0:34
3 SCARPONI Michele ITA LAM 29:33 0:38
4 RUJANO GUILLEN Jose'VEN AND 29:34 0:39
5 GARZELLI Stefano ITA ASA 29:41 0:46
6 KREUZIGER Roman CZE AST 29:44 0:49
7 MENCHOV Denis RUS GEO 29:47 0:52
8 PINOTTI Marco ITA THR 29:53 0:58
9 SAMOILAU Branislau BLR MOV 29:54 0:59
10 MIHOLJEVIC Vladimir CRO ASA 29:59 1:04
ukupni poredak
1 CONTADOR Alberto ESP SBS 62:43:37 0:00
2 SCARPONI Michele ITA LAM 62:48:35 4:58
3 NIBALI Vincenzo ITA LIQ 62:49:22 5:45
4 GADRET John FRA ALM 62:51:12 7:35
5 RUJANO GUILLEN Jose' VEN AND 62:52:55 9:18
6 NIEVE ITURALDE Mikel ESP EUS 62:52:59 9:22
7 MENCHOV Denis RUS GEO 62:53:15 9:38
8 KREUZIGER Roman CZE AST 62:53:24 9:47
9 RODRIGUEZ Joaquin ESP KAT 62:54:02 10:25
10 ANTON Igor ESP EUS 62:54:35 10:58

RIP

Kontador je opet otresao konkurenciju kao slinu

smjesniji su mi komentatori na eurosportu

iako se odavno znalo ko je pobjednik,mislim da je danas i definitivno potvdjeno
Stage 16 Belluno - Nevegal
1 CONTADOR Alberto ESP SBS 28:55 0:00
2 NIBALI Vincenzo ITA LIQ 29:29 0:34
3 SCARPONI Michele ITA LAM 29:33 0:38
4 RUJANO GUILLEN Jose'VEN AND 29:34 0:39
5 GARZELLI Stefano ITA ASA 29:41 0:46
6 KREUZIGER Roman CZE AST 29:44 0:49
7 MENCHOV Denis RUS GEO 29:47 0:52
8 PINOTTI Marco ITA THR 29:53 0:58
9 SAMOILAU Branislau BLR MOV 29:54 0:59
10 MIHOLJEVIC Vladimir CRO ASA 29:59 1:04
ukupni poredak
1 CONTADOR Alberto ESP SBS 62:43:37 0:00
2 SCARPONI Michele ITA LAM 62:48:35 4:58
3 NIBALI Vincenzo ITA LIQ 62:49:22 5:45
4 GADRET John FRA ALM 62:51:12 7:35
5 RUJANO GUILLEN Jose' VEN AND 62:52:55 9:18
6 NIEVE ITURALDE Mikel ESP EUS 62:52:59 9:22
7 MENCHOV Denis RUS GEO 62:53:15 9:38
8 KREUZIGER Roman CZE AST 62:53:24 9:47
9 RODRIGUEZ Joaquin ESP KAT 62:54:02 10:25
10 ANTON Igor ESP EUS 62:54:35 10:58
Ja sam iskreno mislio da ce Contador danas malo da odmori i da prepusti pobjedu drugima. Svakako je zadnji startovao pa je mogao kalkulisati. Ali jok. Samo mogu reci Svaka cast Majstore. I on se poceo ponasati kao vrhunski sportista. Pravi skokove 8-10 km do cilja a ne 2km. Pusta etapne pobjede kad ima majicu itd.
Pitanje je hoce li biti u ovoj formi za Tour. Pogotovo sto ce tamo konkurencija ipak biti ozbiljnija.
Braca Schlek su zeljna pobjede i osvete. Bassu je ovo vjerovatno posljednja prilika kao i Vinokurovu.
Kakogod, covjek pokazuje da je za kalsu bolji od ostalih, a mi uzivamo u odlicnom Giru. Nama vazda dobro
.
Pitanje je hoce li biti u ovoj formi za Tour. Pogotovo sto ce tamo konkurencija ipak biti ozbiljnija.
Braca Schlek su zeljna pobjede i osvete. Bassu je ovo vjerovatno posljednja prilika kao i Vinokurovu.
Kakogod, covjek pokazuje da je za kalsu bolji od ostalih, a mi uzivamo u odlicnom Giru. Nama vazda dobro

LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
Eso, prijatelju, velike su sanse da Contadora nece biti na Touru. Zato on ovako i grize na Giru.eso je napisao/la:Ja sam iskreno mislio da ce Contador danas malo da odmori i da prepusti pobjedu drugima. Svakako je zadnji startovao pa je mogao kalkulisati. Ali jok. Samo mogu reci Svaka cast Majstore. I on se poceo ponasati kao vrhunski sportista. Pravi skokove 8-10 km do cilja a ne 2km. Pusta etapne pobjede kad ima majicu itd.
Kakogod, covjek pokazuje da je za kalsu bolji od ostalih, a mi uzivamo u odlicnom Giru. Nama vazda dobro.

Sutra: Feltre – Tirano, planinska etapa
Duzina: 230km (najduza etapa)
Najvisa tacka: 1,883m

Noge su umorne, a i glavne face ne mogu da prave razliku na ravnom zavrsetku. sutra najverovatnije beg prolazi.
Duzina: 230km (najduza etapa)
Najvisa tacka: 1,883m

Noge su umorne, a i glavne face ne mogu da prave razliku na ravnom zavrsetku. sutra najverovatnije beg prolazi.

@eso jarane Contador nebi ucestvovao na giru da je siguran da ce vozit tour,zato je sad u vrhuncu forme a nama ostaje da gledamo na touru bracu Schlek Bassa i Evansa kako se trkaju za pobjedu.
Giro se nema sta komentarisat DOMINACIJA Contadora u pravom smislu.Ostali se mogu trkat za drugo mjesto i to su njihiove prave mogucnosti u ovom trenutku.Ja jedva cekam da se vrati Valverde on se jedini moze nosit s Contadorom

Giro se nema sta komentarisat DOMINACIJA Contadora u pravom smislu.Ostali se mogu trkat za drugo mjesto i to su njihiove prave mogucnosti u ovom trenutku.Ja jedva cekam da se vrati Valverde on se jedini moze nosit s Contadorom

Sa Contadorom se jedino moze nositi Andy Schleck. Valverde je klasicni doper, a uz to i teski choker.MElloo je napisao/la:@eso jarane Contador nebi ucestvovao na giru da je siguran da ce vozit tour,zato je sad u vrhuncu forme a nama ostaje da gledamo na touru bracu Schlek Bassa i Evansa kako se trkaju za pobjedu.![]()

MElloo je napisao/la:@eso jarane Contador nebi ucestvovao na giru da je siguran da ce vozit tour,zato je sad u vrhuncu forme a nama ostaje da gledamo na touru bracu Schlek Bassa i Evansa kako se trkaju za pobjedu.![]()
Znam ja to, ali htio sam ga malo pohvaliti jer ako ste pratili moje predhodne postove u vise navrata sam spomenuo da ga bas i ne gotivim kao vozaca. A to za Tour jos nije 100% sigurno, mada se uveliko prica "nezvanicno" da ce propustiti Tour. Druga opcija je ono sto je Bjarne Riis spominjao kad je tek doveo Contadora u Saxobank "Contador moze osvojiti sva tri Grand Toura u jednoj godini". Ja cisto sumnjam, al haj nek im bude.
Iskreno, volio bih da ucestvuje na Touru, a da Andy Schlecku ove godine NE spadne lanac...

btw. jeste li vidjeli Nibalija prosle etape kako vozi nizbrdo. Jaran sa posla ga prozvao Kamikazov

LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
iskreno nevidim razlog zasto nebi sudjelovao na TdF -su( naravno ako bude spreman)
ako mislite da ce zbog dopinga propustit onda grijesite jer to je skoro gotova stvar..njega je sud oslobodio i sad su ovi ulozili zalbu (sto je normalno) al oni nemaju nikakvih novih i revolucionarnih dokaza s kojim bi se odluka suda znacajno promjenila
kontador je,kad se poleda realno i objektivno ,cjeli tim....Saxo Bank je tanak i nema nikog ko bi mogao (ni priblizno)zamjenit kontadora...jedina mogucnost je da ne bude spreman al s obzirom na vidjeno cisto sumnjam

ako mislite da ce zbog dopinga propustit onda grijesite jer to je skoro gotova stvar..njega je sud oslobodio i sad su ovi ulozili zalbu (sto je normalno) al oni nemaju nikakvih novih i revolucionarnih dokaza s kojim bi se odluka suda znacajno promjenila

kontador je,kad se poleda realno i objektivno ,cjeli tim....Saxo Bank je tanak i nema nikog ko bi mogao (ni priblizno)zamjenit kontadora...jedina mogucnost je da ne bude spreman al s obzirom na vidjeno cisto sumnjam
Upravo radi dopinga. Njega je, koliko ja znam, oslobodio spanski savez, a sad mu slijedi presuda na CAS-u (Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj). Pa po imenima SaxoBank jeste tanak, ali mora se priznati da ga dobro stite u pelotonu. istina, kad napada, onda sam skace. nema nikoga da ga izvuce. niti sam vidio nekog iz Saxobanka da je u bijegu bio mimo Contadora.slatkis86 je napisao/la:iskreno nevidim razlog zasto nebi sudjelovao na TdF -su( naravno ako bude spreman)![]()
ako mislite da ce zbog dopinga propustit onda grijesite jer to je skoro gotova stvar..njega je sud oslobodio i sad su ovi ulozili zalbu (sto je normalno) al oni nemaju nikakvih novih i revolucionarnih dokaza s kojim bi se odluka suda znacajno promjenila![]()
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
koliko sam ja upoznat, biciklisticka federacija prepusta savezima da odlucuju..sve je dospjelo na sud u spaniji koji je rekao da je sve ok..onda je spanska federacija podjela zalbu i sad se ceka njena odluka....tako sam ja svatioeso je napisao/la: Upravo radi dopinga. Njega je, koliko ja znam, oslobodio spanski savez, a sad mu slijedi presuda na CAS-u (Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj). Pa po imenima SaxoBank jeste tanak, ali mora se priznati da ga dobro stite u pelotonu. istina, kad napada, onda sam skace. nema nikoga da ga izvuce. niti sam vidio nekog iz Saxobanka da je u bijegu bio mimo Contadora.

to za Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj prvi put cujem?? mozda ja grijesim tj da si u pravu al stvarno prvi put cujem za to

ps sad cu malo zaguglat pa javim ko je u pravu

pss u pravu si

Zadnja izmjena: slatkis86, dana/u 25 maj 2011, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
haj zivota ti. bas me zanima.slatkis86 je napisao/la:koliko sam ja upoznat, biciklisticka federacija prepusta savezima da odlucuju..sve je dospjelo na sud u spaniji koji je rekao da je sve ok..onda je spanska federacija podjela zalbu i sad se ceka njena odluka....tako sam ja svatioeso je napisao/la: Upravo radi dopinga. Njega je, koliko ja znam, oslobodio spanski savez, a sad mu slijedi presuda na CAS-u (Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj). Pa po imenima SaxoBank jeste tanak, ali mora se priznati da ga dobro stite u pelotonu. istina, kad napada, onda sam skace. nema nikoga da ga izvuce. niti sam vidio nekog iz Saxobanka da je u bijegu bio mimo Contadora.![]()
to za Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj prvi put cujem?? mozda ja grijesim tj da si u pravu al stvarno prvi put cujem za to
sad cu malo zaguglat pa javim ko je u pravu
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!
FABIAN CANCELLARA !!!
eso je napisao/la:
haj zivota ti. bas me zanima.
u pravu si druze

taj Arbitrazni sud za sport u Svajcarskoj ce odlucivat

Danas ovo Nibali uzima na spustu,kako kazu na eurosportu downhill maniac

Pitanje sad da li moze kontador u ovakvoj formi biti na tour de france-u gdje ce konkurencija biti puno jaca i gdje ce biti moj favorit Andreas Kloden koji je ove sezone odlican. Kontadoru kapa dole za ovaj dio GIRA unistava ih ne mogu mu jednostavno nista
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!
Vjerovatno nece ni nastupati na TDF...a i ako nastupi ne vjerujem da ce moci ovakoStipe je napisao/la:Pitanje sad da li moze kontador u ovakvoj formi biti na tour de france-u gdje ce konkurencija biti puno jaca i gdje ce biti moj favorit Andreas Kloden koji je ove sezone odlican. Kontadoru kapa dole za ovaj dio GIRA unistava ih ne mogu mu jednostavno nista
Andreas Kloden je ipak malo ostario za se bori sa Schelkom Bassom i Evansom ,mogao bi on u top 10 ali nista vise
Ma ja mislim da moze on ove do kraja dva puta je bio drugi, sad nema glavnog lidera u timu, levi ce biti al nije to to, a za kontadora ne znam samo treba da sacekamo pa cemo vidjeti, mislim da ce biti uzbudljivo ako bude na tour-u, al ako bude istitina ono za doping onda i ne treba da ucestvuje a sigurno i neceMElloo je napisao/la:Vjerovatno nece ni nastupati na TDF...a i ako nastupi ne vjerujem da ce moci ovakoStipe je napisao/la:Pitanje sad da li moze kontador u ovakvoj formi biti na tour de france-u gdje ce konkurencija biti puno jaca i gdje ce biti moj favorit Andreas Kloden koji je ove sezone odlican. Kontadoru kapa dole za ovaj dio GIRA unistava ih ne mogu mu jednostavno nista
Andreas Kloden je ipak malo ostario za se bori sa Schelkom Bassom i Evansom ,mogao bi on u top 10 ali nista vise
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!
Pistolero je zver. Ono je bilo milina gledati. Skinuo je Tiralongovih 25 sekundi za manje od minut. Spucalo ga neko sesto culo da ovaj jedva odrzava ravnotezu, poskocio i kao na motoru ih sve poobilazio i starom vodonosi servirao prvu pobedu. Prolazak pored Rodrigeza... 
U ovakvim nebitnim etapama, sasvim simpatican epilog.
Danas - Verbania - Sestriere, planinska etapa
Duzina: 242km
Najvisa tacka: 2,178m

Ne znam koj je qrac bio organizatorima, kad su ovakvo brdo stavili na pretposlednju etapu.
Ocigledno kopiranje proslogodisnjeg TdFa i Tourmaleta. 
U ovakvim nebitnim etapama, sasvim simpatican epilog.

Danas - Verbania - Sestriere, planinska etapa
Duzina: 242km
Najvisa tacka: 2,178m

Ne znam koj je qrac bio organizatorima, kad su ovakvo brdo stavili na pretposlednju etapu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.