Završnica prvenstva BiH: ko ide u Evropu?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

miky_hz
Kontakt:

Re: Završnica prvenstva BiH: ko ide u Evropu?

Post Postao/la miky_hz » 23 maj 2011, 18:51

Nimla_RZ je napisao/la:Široki ide sigurno! Čelik i da osvoji Kup ne ide u Evropu... ;)
I ja nesto mislim,al fkt,bit ce opet povuci potegni za licencu,a da oni nemaju nijednog predstavnika u Evropi pa vrlo tesko,naglabat ce se o licenci citavo ljeto i ko je koga pokrao i ko ide zbog koga
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 23 maj 2011, 18:53

vazno je da osvojimo kup ko j*be evropu

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 maj 2011, 19:15

mrzim_ulizice je napisao/la:vazno je da osvojimo kup ko j*be evropu
I ja isto kažem. Samo hrabro i Kup uzet, a ko yebe Evropu... Nismo mi za toga... :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 23 maj 2011, 21:49

gospodin Seljakovic je napisao/la:
Devil je napisao/la:Sve mi je ko i jasno,ali mi nije jasno kako Zeljo,Siroki i Slavija imaju isti koeficient. :?
Da je nacionalni koeficient nije,jer je on manji(negde oko 1.800).
i meni je to isto smijesno, sad vidim da su zadnje dvije sezone ta tri kluba ostvarili razlicite koeficijente, al im je zbroj jednak .. a prije tog su tri sezone osvojili koeficijente 0.3666, u to vrijeme prije 3 godine se igralo Kup UEFA, a nakon nastanka Europa Lige se sve preformiralo i sad se osvajaju koeficijenti u svim predkolima, dok se prije 3 godine u prva dva predkola osvajao koeficijent samo za ligu, a tek u trecem predkolu se mogao osvojit i klupski koeficijent ;)) .. u tome je caka :D
to ništa još nije sigurno jer sada vrijede neka nova pravila :mrgreen:
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 23 maj 2011, 22:09

Crveni Barun je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:
Devil je napisao/la:Sve mi je ko i jasno,ali mi nije jasno kako Zeljo,Siroki i Slavija imaju isti koeficient. :?
Da je nacionalni koeficient nije,jer je on manji(negde oko 1.800).
i meni je to isto smijesno, sad vidim da su zadnje dvije sezone ta tri kluba ostvarili razlicite koeficijente, al im je zbroj jednak .. a prije tog su tri sezone osvojili koeficijente 0.3666, u to vrijeme prije 3 godine se igralo Kup UEFA, a nakon nastanka Europa Lige se sve preformiralo i sad se osvajaju koeficijenti u svim predkolima, dok se prije 3 godine u prva dva predkola osvajao koeficijent samo za ligu, a tek u trecem predkolu se mogao osvojit i klupski koeficijent ;)) .. u tome je caka :D
to ništa još nije sigurno jer sada vrijede neka nova pravila :mrgreen:
ma koja pravila??
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/
eto ti stranica pa se malo informisi ;))

Hare
Kontakt:

Post Postao/la Hare » 25 maj 2011, 11:42

pacovi_tu_ima je napisao/la:FK Sarajevo je nosilac u drugom pretkolu lige evrope. ostali naši klubovi nisu.
Kako kad je trece . : :shock:
I zato ja navijam za Želju ,jer Željo jeste ono što oni nikad nisu bili ,i Željo nikad neće biti ono što su oni uvijek bili !

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 25 maj 2011, 11:50

Mislim da ce nas najbolje prestavljati Zeljo i Sarajevo u Evropi..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 maj 2011, 16:13

Hare je napisao/la:
pacovi_tu_ima je napisao/la:FK Sarajevo je nosilac u drugom pretkolu lige evrope. ostali naši klubovi nisu.
nema veze sa tabelom...nego sa rezultatima u Europi u posljednjih 5 sezona...
najbolji koef ima Sarajevo pa Zrinjski a onda Zeljo i Siroki..nisam siguran ko je ispred
znaci u prvom pretkolu su svi nosioci ja mislim a u drugom samo Sarajevo :)

ovo vezano za Zrinjski iSarajevo...Zrinjski ima trenutno bolji koef ali posto ce Sarajevo ove godine u Europu a mostarci nece racunam da cemo ih prestici

trenutni koeficijenti bh klubova
1. Zrinjski 3.824
2. Sarajevo 3.324
3. Zeljo 2.824
4. Siroki 2.824
5. Borac 2.324

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 25 maj 2011, 16:30

samosarajvo je napisao/la:
Hare je napisao/la:
nema veze sa tabelom...nego sa rezultatima u Europi u posljednjih 5 sezona...
najbolji koef ima Sarajevo pa Zrinjski a onda Zeljo i Siroki..nisam siguran ko je ispred
znaci u prvom pretkolu su svi nosioci ja mislim a u drugom samo Sarajevo :)

ovo vezano za Zrinjski iSarajevo...Zrinjski ima trenutno bolji koef ali posto ce Sarajevo ove godine u Europu a mostarci nece racunam da cemo ih prestici

trenutni koeficijenti bh klubova
1. Zrinjski 3.824
2. Sarajevo 3.324
3. Zeljo 2.824
4. Siroki 2.824
5. Borac 2.324
ligaska tabela odlucuje tko se u kojem kolu prikljucuje u Europu, ne pricaj bezveze ;) .. koeficijent odlucuje tko je nositelj, a ne tko se kad prikljucuje, po tvom bi Man.City sad igrao kvalifikacije za LP, a Arsenal bi bio direktno u grupnoj fazi :lol: .. de se malo informisi

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 maj 2011, 16:35

Htio je reci ukoliko se Sarajevo nadje u 2. pretkolu, bilo bi nosioc na osnovu koeficijenta, dok ostali nasi klubovi ne bi..

A u zavisnosti hoce li biti 2. ili 3. sarajevo ce igrati prvo ili drugo pretkolo... u svakom slucaju, realno je da se nadjemo u 2. pretkolu, jer smo i u prvom kolu nosioci i trebali bi proci.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 maj 2011, 16:37

ligaska tabela odlucuje tko se u kojem kolu prikljucuje u Europu, ne pricaj bezveze ;) .. koeficijent odlucuje tko je nositelj, a ne tko se kad prikljucuje, po tvom bi Man.City sad igrao kvalifikacije za LP, a Arsenal bi bio direktno u grupnoj fazi :lol: .. de se malo informisi
ja sam vrlo dobro informisan...samo ti mene nisi razumio
nema veze KOEFICIJENT sa tim u kojem pretkolu klub pocinje,to je vezano za TABELU LIGE
KOEFICIJENT ima veze sa NOSIOCEM ili NENOSIOCEM u odredjenom pretkoli

covjek gore je pitao kako to da je Sarajevo jedini nosilac u 2 pretkolu kad je treci na tabeli

prvo procitaj sve pa onda pricaj
bravo sarajlija :) a uz malo pojacanja i srece mozemo i u trece pretkolo

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.