Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
melanholicar
- Kontakt:
Re: Formula 1
Nisam baš neki optimista da će se one riječi koje je izgovorio nedavno član upravnog odbora Šumaherovog tima ostvariti. Svaka čast big Mihaelu na svemu,ali jednostavno nije to taj Mihael i sada je pravi trenutak da se povuče,jer po meni svoju besprijekornu karijeru na neki način uništava reputacijom čovjeka koji ne može na pol poziciju zadnju godinu dana.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Nemojte da jedete ****, Sumaher jeste imao dobar bolid isto tako je imao najbolji team, ali govoriti da je los vozac to je suludo, Sumi je najbolji vozac svih vremena priznali to ili ne, on je to pokazao hiljadu puta, ne shvatam ovaj njegov potez sto se vratio, pare mu zafalile sigurno nisu, naravno da mi je drago bilo kad sam cuo da ce se Sumaher vratiti u F1 ali ovakvog Sumahera nemogu da gledam jer kvari dojam najboljeg vozaca svih vremena, istina da mu bolid i team nisu ni priblizno kao prije a svi znamo koliko to znaci.
Moze biti zato sto je ovo forum...gdje svak svakog moze komentarisati. Jel to dovoljno kao odgovor?Andres je napisao/la:@ Sead_f1
pitanje za tebe.Zasto svaku moju recenicu komentarises ???
Pa pitam koliko. Koliko je "malo manje od 10"? Jeli to 9? Jeli 8? Jeli 5? Koliko godina je Schumacher imao dominantan bolid i koje su to godine bile? Sta ja znam, mozda si i u pravu...samo pitam. Pretpostavljam da mozes odgovoriti, ako vec tako nesto pises...Andres je napisao/la:Ako sam rekao gotovo 10 godina da je imao najdominantniji bolid, ocito sam mislio da je imao malo manje od 10 jer gotovo je sinonim za nesto manje od navedenog broja.
Sve zavisi koliko je "malo manje od 10".Andres je napisao/la:Nemozes me ubjediti da i nije imao dominantan bolid.
A zasto jedna ekipa drzi jednog pilota za kojega nisu spremni raditi? Gdje je tu logika?Andres je napisao/la:Za Alonsa radi citava ekipa.Ok , nece vjerovatno raditi za Massu koji kao kakav amater okrene se po 3 puta na 1 utci.
Iz kojeg razloga drze takvog nesposobnjakovica? Zasto ne uzmu nekog boljeg? Za nije bolje da pokupe 1 i 2 mjesto umjesto 1 i 10?
A sta je sa onim, koji je na kraju sezone porazen od jednog "novajlije"?Andres je napisao/la:Kojeg nizerazredni bolidi prestizu.
Jake su ti logike, primjetim...Andres je napisao/la:Logika druze logika.
Sta bi onda bilo? Sto toga nema?Andres je napisao/la:Da je tu Hamilton tu nebi bilo broja "1".
Jeli Massa potpisao ugovor kao "nebitna karika"? Bili se Massa slozio sa tim da je los?Andres je napisao/la:Logicno da ako si klasa za svog timskog kolegu koji se iz utrke u utrku bruka i bori za 1 bod , da ce u pojedinim momentima pomoci kolegi jer on nije nikakva bitna karika.
I de mi sa "svojom logikom" objasni kako je Massa uspio ono sto je uspio u sezoni 2008? Koliko se sjecam da se je u zadnoj utrci borio za titulu...?
Po cemu to? Sta znaci "veliko ime u odnosu na svakog..."? Trenutno su i Vettel i Hamilton velika imena za Alonsu, bar kad gledamo na tabelu...Andres je napisao/la:Alonso je veliko ime u odnosu na svakog trenutnog vozaca.
A Räikönnen, Hamilton, Button i Vettel su imena koja su srusila covjeka koji je srusio Schumija...pa ti racunaj...Andres je napisao/la:Covjek koji je rusio Schumija.
U tvojim postovima se vidi neobjektivnost i slijepa ljubav prema Alonsu sto nije nista neobicno...Andres je napisao/la:U tvojim postovima se vidi neobjektivnost i mrznja prema Alonsu sto niej nista neobicno.
I ja sam dosta puta (ne treba ni pretjerivati) rekao da je Alonso jak sofer...ali isto tako da je proslo godina bio pusiona... Ali ti smatras i neobjektivno ako ja kazem da je Hamilton u svojoj prvoj sezoni na tabeli zavrsio ispred Alonsa, podatak koji tako stoji i na stranici FIA-e.Andres je napisao/la:Ja sam milion puta rekao da je Vettel fantastican, da je Hamilton takodzer.
Hamilton, od kako je u F1, je sakupio vise bodova od Alonsa... hocemol racunati?Andres je napisao/la:Ali niko od njih nije konstantan kao Fernando.
Hamilton, od kako je u F1 je cesce zavrsio sezonu ispred Alonsa, nego obrnuto...hocemol provjeriti?
Pa sad ja neznam, kako ti to poredis? Kako u ovom poredku tvoja logika glasi? Spreman sam saslusati/procitati i pokusati razumijeti...ali mi moras objasniti.
Na engleskom jeziku ima jedna dobra rijec..."racer". Valja zavrsavati, biti "racer", boriti se, preticati, pobjedjivati, sakupljati bodove i tako dalje...Andres je napisao/la:Rijetko kad zavrava utrke prije vremenagotovo nikako.
Sve zavisi na kojoj stazi se vozi...i ko voziAndres je napisao/la:Pouzdan je i jako jako je tesko voziti iza njega iako si cak i mnogo brzi.
U Barceloni je bilo i tesko voziti iza Vettela...Hamilton nije imao ni jednu priliku da krene u napad. Znaci to mogu i drugi.
Mozda da drugi tad nebudu imali konkurentne bolide? Hoces ti tada znati to priznati da Alonso vozi dominantan bolid?Andres je napisao/la:U ovome trenutku i nema konkurentan bolid sto ne znaci da do godine nece mozda i imati.Jer Ferarri je to.
To finish first, first you have to finish.
Alonso ne vozi dominantan bolid to i ptice na grani znaju.Svako brani svoje pa tako i ja svog miljenika.Ko je tvoj mene ne zanima i nije mi bitno.Dali je to Hamilton ili pak Vettel ne znam.Ti si hejter Spanca sto je ocigledo i ne mozes se sloziti niti sa jednom mojom konstatacijom.Kad ti Ferrari daadne dozivotni ugovor jasan je znak da si fantastican vozac.Alonso se konstantno bori iz utrke u utrku sa najjacim bolidima poput Red Bulla i Mclarena , dok Massa sa Renaultom i Mercedesom ili pak jos gore.!? Zasto je Alonso uvjek 3 do 5 mjesta uvjek ispred Masse u kvalifikacijama?
.Massa se cak borio i za titulu.Zasto ? Zato so je imao fantastican bolid i imao nepouzanog timskog kolegu koji je svaku drugu utrku zavrsavao pokraj staze.danas je Massa samo prosjek jer ima samo solidan bolid odnosu na ono na sta je naucio.Jako mnogo grijesi i zaobilaze ga kao na traci redom vozaci koji to nisu ni sanjali da ce se tako poigrati sa najmocnijim timom.Ferrari se prepolovio odlaskom Ros Browna sto je cinjenica.Odlaskom Žan Toda taj se raspad poceo siriti.Oni nisu mnogo izgubili odlaskom Schumija nego odlaskom ova dva strucnjaka.
.Massa se cak borio i za titulu.Zasto ? Zato so je imao fantastican bolid i imao nepouzanog timskog kolegu koji je svaku drugu utrku zavrsavao pokraj staze.danas je Massa samo prosjek jer ima samo solidan bolid odnosu na ono na sta je naucio.Jako mnogo grijesi i zaobilaze ga kao na traci redom vozaci koji to nisu ni sanjali da ce se tako poigrati sa najmocnijim timom.Ferrari se prepolovio odlaskom Ros Browna sto je cinjenica.Odlaskom Žan Toda taj se raspad poceo siriti.Oni nisu mnogo izgubili odlaskom Schumija nego odlaskom ova dva strucnjaka.
Pa i sam kazes, mozda ga iduce godine bude vozio... Dali ces ti tada, ukoliko dodje do toga, znati priznati da Alonso vozi dominantan bolid ili ce se onda sve svlaciti na tu jednu osobu...?Andres je napisao/la:Alonso ne vozi dominantan bolid to i ptice na grani znaju.
A to nam nemoras govoriti...vidi se iz daleka. Al dobro da priznas da pises "iz ugla jednog pilota". To nam puno govori o tvojoj objektivnosti.Andres je napisao/la:Svako brani svoje pa tako i ja svog miljenika.
Recu ti...moj je "dobra trka sa fair borbama".Andres je napisao/la:Ko je tvoj mene ne zanima i nije mi bitno.
Hvala na komplimentu. Znaci da sam dovoljno objektivan da se ne primjeti koga favoriziram...ali me odaje slika.Andres je napisao/la:Dali je to Hamilton ili pak Vettel ne znam.
Pa sta si ti....Alonsov advokat ili nesto slicno? Kakve veze ima to sto se ne slazem sa tvojim stavovima sa mojim misljenjem o Alonsu? I ako ti to lijepo zvuci, ja nisam nikakav "hejter". Jednostavno vozi za publiku i bori se fair. Ako pobjedis, ponasaj se kao dobar pobjednik. Ako izgubis, ponasaj se kao dobar porazeni. Ako si napravio glupost, stani iza nje i ispravi je. Tako gledam na svakog pilota.Andres je napisao/la:Ti si hejter Spanca sto je ocigledo i ne mozes se sloziti niti sa jednom mojom konstatacijom.
A ja od Hamiltonove ili Vettelove pobjede nemam ni manje ni vise koristi nego od Alonsove ili Massine...
Imam odredjene simpatije ili antipatije prema pilotima, koje su uzrokovane sa gore navedenim kriterijama, ali se i simpatije i antipatije drze dovoljno dobro u granicama da bi mogao ocijeniti objektivno. Kod tebe ne vidim tu objektivnost, bas kad je u pitanju "miljenik".
Kad te McLaren stavi za volan, i ako nemas nikakvog iskustva u F1 i ti u svojoj prvoj sezoni zavrsis na drugom mjestu, kakav je to znak? Zasto se taj fantasticni vozac nije snasao u ekipi McLarena? Bilo mu prevruco...?Andres je napisao/la:Kad ti Ferrari daadne dozivotni ugovor jasan je znak da si fantastican vozac.
Kada Ferrari pored tog fantasticnog vozaca postavi jos jednog fantasticnog vozaca, onda mozemo o tome, koji je fantasticniji... Zamisli pored Alonse jednog Vettela ili Rosberga... Vidio bi Alonso onda kako je trenutno Schumacheru.
Pa dobro kada te protivnici stignu za cijeli krug, za mene to bas i ne lici na neku borbu sa jakim teamovima. Zasto Ferrari onda drzi Massu? Dali bi se Alonso slozio sa tim da ima teamskog kolegu koji ce ga od pozada malo pritisnuti?Andres je napisao/la:Alonso se konstantno bori iz utrke u utrku sa najjacim bolidima poput Red Bulla i Mclarena , dok Massa sa Renaultom i Mercedesom ili pak jos gore.!? Zasto je Alonso uvjek 3 do 5 mjesta uvjek ispred Masse u kvalifikacijama?
Sto ga ne zamjene za nekog boljeg?Andres je napisao/la:Massa se cak borio i za titulu.Zasto ? Zato so je imao fantastican bolid i imao nepouzanog timskog kolegu koji je svaku drugu utrku zavrsavao pokraj staze.danas je Massa samo prosjek jer ima samo solidan bolid odnosu na ono na sta je naucio.Jako mnogo grijesi i zaobilaze ga kao na traci redom vozaci koji to nisu ni sanjali da ce se tako poigrati sa najmocnijim timom.
Pa onda Alonsov novi ugovor i ne vrijedi toliko...onda se je on dobro zezno' sto potpisa dugorocni ugovor sa ekipom koja se raspada. Ko ga nagovori na tu glupost?Andres je napisao/la:Ferrari se prepolovio odlaskom Ros Browna sto je cinjenica.Odlaskom Žan Toda taj se raspad poceo siriti.
A ko fol dobili mnogo vise sa potpisivanjem ugovora Alonsom? Haj da vidimo od kojeg pilota ce Ferrari imati vece koristi. Schumacherova obuca je jos po neki broj prevelika za Alonsu.Andres je napisao/la:Oni nisu mnogo izgubili odlaskom Schumija nego odlaskom ova dva strucnjaka.
Slazem se.FC BAYERN je napisao/la:Sumaher jeste imao dobar bolid isto tako je imao najbolji team, ali govoriti da je los vozac to je suludo
To se ne moze tako reci, jer je tesko napraviti tacan poredak, pogotovo kada se radi o poredku danasnje i prijesne F1. Schumacher sigurno jes najuspijesniji vozac F1 a ni to nije mala stvar.FC BAYERN je napisao/la:Sumi je najbolji vozac svih vremena priznali to ili ne
Ko je u Barceloni odradio bolji posao - Vettel ili Hamilton? U Istanbulu - Webber ili Alonso? Mozemo reci koje iz svojih okolnosti izvukao bolje (vise podova, dobio borbu itd.) ali dali mi dovoljno poznajemo okolnosti svakoga pilota? Dali bi Hamilton ili Alonso u Red Bullu rasturali? Moze biti...ali neznamo.
Znaci tu nije stvar "priznanja ili nepriznanja". On svoje uspijehe i rezultate ima, dali to neko priznao ili ne priznao.
Danas mu ti rezultati fale (cinjenica) dali mi to priznali ili ne priznali. Mozda bi Schumi sa Vettelovim Red Bullom dominirao kao nekada...mozda i nebi bio dovoljno brz da se suprostavi napr. teamskom kolegi poput mladog Vettela.
Pokazao je i dosta puta losih strana...arogantnost...ne-fairnost...i na stazi je imao gubitaka...ali zbog toga nije najlosiji.FC BAYERN je napisao/la:on je to pokazao hiljadu puta
Ja sam misljenja da bas oni, koje prate i vole ovaj sport, treba da razumiju, zasto se je vratio.FC BAYERN je napisao/la:ne shvatam ovaj njegov potez sto se vratio
Svi su oni pobjenicki tipovi koji zele stati na najvisi stepen podesta. Schumacherova zelja sigurno nije da vozi kao deseti. Ali pored toga sigurno i postoji ljubav prema sportu i zelja za voznjom. Covjek je toliko godina vozio da mu je (po mom misljenju) jednostavno nesto falilo, nakon sto je prestao. Vratio se je iz svoje zelje i mislim da jedan veliki dio njegove zelje voznja, pa makar to bilo na 5. ili 6. mjestu.
Ja mislim da je on postavio tolike uspijehe, da ih sa svojom ljubavi prema F1 - pa i ako vozi medju 10,11,12 - nemoze pokvariti. Meni ga njegov potez cak cini simpaticnijim. Sa svojim potezom on se u mojim ocima i distancira malo od one "prije poznate" arogancije, koju sam vec jednom spomenuo. Drago mi je sto ovim mladjim da mogucnost da voze protiv njega i sto je spreman zauzeti startnu poziciju tamo negdje u sredini gdje se puno lakse dobije neki udar u bolid.FC BAYERN je napisao/la:naravno da mi je drago bilo kad sam cuo da ce se Sumaher vratiti u F1 ali ovakvog Sumahera nemogu da gledam jer kvari dojam najboljeg vozaca svih vremena
Sponzori su naravno druga prica, njima su vazni cisti uspijesi, rezulatati! Oni ocekivaju da Schumacher postize rezultate kao i prije...
Za mene kao gledaoca i ljubitelja ovog sporta je absolutno prihvatljivo kada se covjek njegovog kalibera (sa tim mislim na uspijehe i iskustvo) ali i njegovih godina i njegovim pauziranjem i cinjenicom da danas u F1 ima dosta dobri pilota i da je tehnika dosta napredovala, vozi na 5, 6, 7 mjestu. Drago mi je pratiti jednu borbu izmedju Schumachera i nekog mladog pilota.
To znaci mnogo, i to ne samo za Schumachera, nego za svakog pilota.FC BAYERN je napisao/la:istina da mu bolid i team nisu ni priblizno kao prije a svi znamo koliko to znaci.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Poljski vozač i član tima Lotus Reno GP, Robert Kubica će skoro sigurno propustiti tekuću sezonu u Formuli 1. Kubica je zbog povreda zadobijenih u reliju početkom godine zadobio teške povrede, a oporavak još traje. Ipak, predsednik tima, Žerar Lopez koji je ujedno i prvi čovek kompanije Genii Kapital koja je kupila Lotus Reno GP nada se da bi Poljak mogao barem malo da učestvuje u uvodnim treninzima koji se voze petkom. Ali tek u nastavku godine.
- Potrudićemo se da Robert barem malo vozi na treninzima, ali je njegov povratak na stazu do kraja sezone malo verovatan. Preživeo je užasnu nesreću i sada ga očekuje najteži deo, da se oporavi u potpunosti. Kada će se to dogoditi, to ne zna niko - rekao je Lopez posle trke za Veliku nagradu Španije u kojoj je pobedio šampion Sebastijan Fetel.
U timu Kubicu menja Nik Hajdfeld. Nova trka u šampionatu, u Monte Karlu će se voziti u nedelju, 29. maja, a vodeći u plasmanu je Fetel.
- Potrudićemo se da Robert barem malo vozi na treninzima, ali je njegov povratak na stazu do kraja sezone malo verovatan. Preživeo je užasnu nesreću i sada ga očekuje najteži deo, da se oporavi u potpunosti. Kada će se to dogoditi, to ne zna niko - rekao je Lopez posle trke za Veliku nagradu Španije u kojoj je pobedio šampion Sebastijan Fetel.
U timu Kubicu menja Nik Hajdfeld. Nova trka u šampionatu, u Monte Karlu će se voziti u nedelju, 29. maja, a vodeći u plasmanu je Fetel.
Sutra prvi i drugi trening. 
- majestic24
- Kontakt:
gdje sada utrka???Bilal je napisao/la:Sutra prvi i drugi trening.
Nadam se da ce Ferrari uspjeti napraviti neka poboljsanja .
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Monakomajestic24 je napisao/la:gdje sada utrka???Bilal je napisao/la:Sutra prvi i drugi trening.
Nadam se da ce Ferrari uspjeti napraviti neka poboljsanja .
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ja se nadam da ce Schumi nekim ludim slucajem uspjeti doci na postolje napokon.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- majestic24
- Kontakt:
ima nade za ferrari
Na prvom slobodnom treningu vettel je bio prvi a alonso drugi s stotinjki zaostatka. Na drugom treningu alonso je isao sekundu i pol brze i bio je ubjedljivo prvi s 3 stotinjke prvi ispred hamiltona
Na prvom slobodnom treningu vettel je bio prvi a alonso drugi s stotinjki zaostatka. Na drugom treningu alonso je isao sekundu i pol brze i bio je ubjedljivo prvi s 3 stotinjke prvi ispred hamiltona
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Nisi ti to bas dobro upratio. Evo ti rezultata drugog slobodnog treninga sa sluzbene stranice formula1.com:majestic24 je napisao/la:ima nade za ferrari

Uploaded with ImageShack.us
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Vece je uzbudjenje gledati ove treninge u Monaku, vec citavu proslu sezonu.
Samo glupo je ovo sto su treninzi u cetvrtak, pa sad treba docekati subotu.
Onako kad su treninzi u petak, manje je cekat do kvalifikacija.
Bice pravo zanimljivo. Prema prvim treninzima, odlucivat ce nijanse. Mislim da se sva 4 vodeca tima mogu boriti za pole-position.
Samo glupo je ovo sto su treninzi u cetvrtak, pa sad treba docekati subotu.
Bice pravo zanimljivo. Prema prvim treninzima, odlucivat ce nijanse. Mislim da se sva 4 vodeca tima mogu boriti za pole-position.
Nisam se dugo javljao kako na forumu opcenito, tako ni na ovoj temi. Sto zbog obaveza, a i laptop mi je preselio na ahiret prije 10ak dana. Pa da vam se oduzim, postavit cu vam par slika prije Velike nagrade Monaka. Naime, protekli vikend sam imao priliku da budem u Barci, na trci.
Naravno, nikad prije nisam isao, nisam znao sta me ceka, sta da ocekujem... Sama staza se nalazi 20 minuta voznje autom od same Barcelone. Katalonci su to fino organizovali, i iako je bilo nesto malo manje od 80 000 ljudi, prevelike guzve prilikom ulaska, ni prilikom izlaska nije bilo. Auto smo ostavili na nekoj livadi pored staze. Ne trebam ni napominjati da smo taj "parking" fino platili...
Imali smo mjesta na tribini C, tribina prije same ciljne ravnine. Mjesta solidna, vidi se dobar dio staze. Kada su bolidi izasli na zagrijavanje, decibeli su postali nesnosni. Trka pocinje, sa cepima u usima, ili bez njih razlika je mala. Buka strasna. Razgovaram sa bratom, koji sjedi cca 45 cm od mene, moram mu citat sa usana da skontam sta govori
Dakle ono sto vidite i cujete na teveu, nije ni priblizno stvarnoj atmosferi. Imam par videa, ali je zvuk isti kao kada gledate prenos, tako da bi bilo uzaludno da ih postavljam jer necete cuti ni vidjeti nista novo. Morate biti tu i to dozivjeti. Ipred tribine sa nalaze 2 ogromna ekrana na kojima mozete pratiti poredak, ulazak u boks, itd.
Brzina, adrenalin, buka, zvuk, miris goriva, jedno prelijepo, nezaboravno iskustvo. Ako vam se ikada ukaze prilika, nemojte je propustiti. Isplatio se svaki od 5000 kilometara koje smo presli od Barce do Rajvosa.

Alonso, Vettel, Hamilton.

Alonso

Naravno, nikad prije nisam isao, nisam znao sta me ceka, sta da ocekujem... Sama staza se nalazi 20 minuta voznje autom od same Barcelone. Katalonci su to fino organizovali, i iako je bilo nesto malo manje od 80 000 ljudi, prevelike guzve prilikom ulaska, ni prilikom izlaska nije bilo. Auto smo ostavili na nekoj livadi pored staze. Ne trebam ni napominjati da smo taj "parking" fino platili...
Imali smo mjesta na tribini C, tribina prije same ciljne ravnine. Mjesta solidna, vidi se dobar dio staze. Kada su bolidi izasli na zagrijavanje, decibeli su postali nesnosni. Trka pocinje, sa cepima u usima, ili bez njih razlika je mala. Buka strasna. Razgovaram sa bratom, koji sjedi cca 45 cm od mene, moram mu citat sa usana da skontam sta govori
Dakle ono sto vidite i cujete na teveu, nije ni priblizno stvarnoj atmosferi. Imam par videa, ali je zvuk isti kao kada gledate prenos, tako da bi bilo uzaludno da ih postavljam jer necete cuti ni vidjeti nista novo. Morate biti tu i to dozivjeti. Ipred tribine sa nalaze 2 ogromna ekrana na kojima mozete pratiti poredak, ulazak u boks, itd.
Brzina, adrenalin, buka, zvuk, miris goriva, jedno prelijepo, nezaboravno iskustvo. Ako vam se ikada ukaze prilika, nemojte je propustiti. Isplatio se svaki od 5000 kilometara koje smo presli od Barce do Rajvosa.

Alonso

Pročitao sam cijeli post, pravi si sretnik što si mogao prisustvovati utrci Formule 1. Samo mogu maštati kako je ti je bilo.ribery je napisao/la:Nisam se dugo javljao kako na forumu opcenito, tako ni na ovoj temi. Sto zbog obaveza, a i laptop mi je preselio na ahiret prije 10ak dana. Pa da vam se oduzim, postavit cu vam par slika prije Velike nagrade Monaka. Naime, protekli vikend sam imao priliku da budem u Barci, na trci.
Imali smo mjesta na tribini C, tribina prije same ciljne ravnine. Mjesta solidna, vidi se dobar dio staze. Kada su bolidi izasli na zagrijavanje, decibeli su postali nesnosni. Trka pocinje, sa cepima u usima, ili bez njih razlika je mala. Buka strasna. Razgovaram sa bratom, koji sjedi cca 45 cm od mene, moram mu citat sa usana da skontam sta govori![]()
Alonso
Nego, sad slijedi Monaco, Monte Carlo, moja najdraža staza, oduvijek posebna i značajna u Formuli 1. Kao i u svakoj utrci, priželjkujem pobjedu Fernanda Alonsa. Slobodan trening daje mi nadu da će Španac postići dobar rezultat i uljepšati mi dan. Vrijeme je da se prekine Vettel-ova dominacija.
Still learning...
- majestic24
- Kontakt:
Ponovo alonso najbrzi. Ovaj put je imao gotovo 6 stotinjki prednosti ispred drugoplasiranog buttona
Lijepe vijesti. Sad ili nikad Nando !majestic24 je napisao/la:Ponovo alonso najbrzi. Ovaj put je imao gotovo 6 stotinjki prednosti ispred drugoplasiranog buttona
Still learning...
Jes da je takva bila ralna situacija.domineysn je napisao/la:Lijepe vijesti. Sad ili nikad Nando !majestic24 je napisao/la:Ponovo alonso najbrzi. Ovaj put je imao gotovo 6 stotinjki prednosti ispred drugoplasiranog buttona
6 minuta prije kraja treninga, Liuzzi slupao bolid. Tako da niko nije mogao ostvariti bolje vrijeme. Vettel je bio ubjedljivo najbrzi na mekim gumama, a na super-mekim nije uspio napraviti brzi krug, upravo radi tog udesa.
Da nije bilo ovog udesa, Vettel bi 100% bio prvi, a nebi ni ostali toliko zaostajali za Alonsom, jer su svi mogli brze. Jos je i Rosberg slupao bolid na pocetku treninga. Al dobro, Alonso bi vjerovatno svakako zavrsio drugi, ali bi bilo puno tjesnije.
Bice drama kvalifikacije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.