LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Donnie Darko
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Donnie Darko » 25 maj 2011, 23:39

[youtube][/youtube]

good luck :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2011, 23:49

Balon je napisao/la:samo opusteno, treba covjeku dati sansu
Lakers all the way baby
Eh vidis po meni je tu problem. Nismo mi tim koji treba nekome pruzati priliku da "pece" svoj trenerski zanat. Nama je trebao neko iskusniji koji ce znati kako treba sa zvijezdama i koji je prosao kroz mnoge faze u NBA-u-
Takodjer sada odredjene osobe pokusavajku spasiti sta se spasiti da i pisu da je Kobe Bryant od ponudjene trojce se odlucio za Browna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 maj 2011, 00:11

Donnie Darko je napisao/la:[youtube][/youtube]

good luck :lol:
:lol: :lol: :lol:
Bice Lakersi zanimljivi pod vodstvom Browna. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2011, 01:21

Kao moguci asistent Mikea Browna se spominje Ettore Messina pisu mediji u LA-u. PO forumima navijaci su u soku u traze da se promjeni vlasnistvo kluba jer smatraju da porodica Buss je pocela od Lakersa praviti cirkus.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 maj 2011, 10:44

Meni je ovo bolji izbor nego Adelman. Kakve su mi preporuke za trenera koji je 22 godine trener i nije osvojio nista. Takodjer,nemoze se reci da nije imao ekipu za najvece domete. S druge strane Brown je mlad trener. 8 godina bio asistent a 5 glavni trener. Ako nista drugo,znam da cemo igrati ofanzivno. Ako je mogao obuzdati LeBron Jamesa znaci da ima koliki-toliki autoritet bez obzira kolika je zvijezda u pitanju.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2011, 14:27

majestic24 je napisao/la:Meni je ovo bolji izbor nego Adelman. Kakve su mi preporuke za trenera koji je 22 godine trener i nije osvojio nista. Takodjer,nemoze se reci da nije imao ekipu za najvece domete. S druge strane Brown je mlad trener. 8 godina bio asistent a 5 glavni trener. Ako nista drugo,znam da cemo igrati ofanzivno. Ako je mogao obuzdati LeBron Jamesa znaci da ima koliki-toliki autoritet bez obzira kolika je zvijezda u pitanju.

A kako je to on obuzdao Jamesa? Pa lik je radio sta god je htio u Clevelandu...igrao je kako je htio,uticao je itekako na dovodjenje igraca u tim a cak se pisalo kako je na gostovanje islo i par njegovih prijatelja zajedno sa ekipom.

Adelman nije uzeo titulu samo zbog nesretnih okolnosti...covjek je odlicno vodio Kingse i da nije bilo veoma jakih Lakersa sa Shaqom i Kobejem on bi sad imao 2-3 titule...i sa Portlandom je bio veoma blizu titule.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2011, 14:33

@ majestic24

da nisi malo pobrkao "loncice". Mike Brown je poznat kao odlican defenzivni trener i u svojoj prvoj izjavi je rekao da ce teziti tome da napravi odlicnu odbranu u narednoj sezoni. Ne znam za mene licno najgori izbor za trenera Lakersa, ovu vijest kada sam procitao imao sam osjecaj isto kao da su izabrali Mensura Bajramovica.
Mislim licno da ce sada biti dosta promjena u ekipi, jer ova ekipa je pravljena za triangle offense i neki igraci nece biti potrebni, ali je pitanje sta je potrebno dovesti jer Brown meni izgleda izgubljen i u vremenu i u prostoru.
Ne znam niko sretniji od mene ukoliko sa mojom prognozom budem pogrjesio - @adnan24 znam da si rekao da vise ne prognoziram, i sta ti mislis sto se ovog izbora tice - ali ja mu dajem maksimalno do Januara.

@ neno#4

ti si se ustio od kako smo se orpstili od ove sezone nikako te nema. :lol: Sta ti mislis sto se izbora tice.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 maj 2011, 14:36

majestic24 je napisao/la:Meni je ovo bolji izbor nego Adelman. Kakve su mi preporuke za trenera koji je 22 godine trener i nije osvojio nista. Takodjer,nemoze se reci da nije imao ekipu za najvece domete. S druge strane Brown je mlad trener. 8 godina bio asistent a 5 glavni trener. Ako nista drugo,znam da cemo igrati ofanzivno. Ako je mogao obuzdati LeBron Jamesa znaci da ima koliki-toliki autoritet bez obzira kolika je zvijezda u pitanju.
ako kobea bude obuzdao kao sto je jamesa, lakersima se crno pise :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2011, 15:18

Donnie Darko je napisao/la:
ako kobea bude obuzdao kao sto je jamesa, lakersima se crno pise :lol:

Upravo to :lol:

A ono realno nema od toga nista...posebno ako ne krene sezona po planu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 maj 2011, 17:37

@ neno#4

ti si se ustio od kako smo se orpstili od ove sezone nikako te nema. :lol: Sta ti mislis sto se izbora tice.
Ma tu sam ja, sve procitam, ali nekih obaveza imam, pa rijetko sta napisem. Nije bilo izbora ove godine stvarno, a ja sam za to da se prestane igrati triangle offense. Ne znam zasto, ali mislim da je ekipa zeljna promjene, cak i ako ostanu ovi igraci, mislim da ce se bolje igrati. Nisam bio pobornik opcije da Brian naslijedi Jacksona (iako je zasluzio, ja kada sam gledao pricu o njemu, rasplakao sam se), jer bi to bila onda cista kopija igre kakvu smo do sada igrali.

Ali i Adelman je imao tada odlicnu ekipu na okupu. Pedja je sipao kao lud, Vlade sve igrao, od oruzara do centra :lol: :lol: :lol: . Bibby je bio takodjer na odlicnom nivou, Weber strasan, Doug Christie. Bila je to ekipa s kojom je morao da uzme jedan naslov, bez obzira na sve.

U globalu je Adelman vjerovatno bolji od Browna, ali ko zna. Kada je Gvardiola postavljen za trenera Barselone, svi su rekli da covjeka ceka otkaz za pola godine. A njemu se poklopilo hiljadu stvari i sada su tu gdje jesu. Sve je moguce.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 26 maj 2011, 17:47

amerosm je napisao/la:
@ neno#4

nervira se zbog dallasa u posljednje vrijeme, pa nema vremena da posjecuje ovu temu :D

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 26 maj 2011, 17:54

Pa eto, Mike Brown nije loš izbor kada sve sagledamo. Bar neće protivničke ekipe zabijati iz pick-and-roll-a kad god to požele, jer Cleveland je igrao strašnu odbranu ako ništa drugo. Što se napada tiče, mnogi će reći kako Cleveland nije ni imao napad, sve zasluge su pripadale LBJ-u, ali šta se drugo i moglo s takvom ekipom kada je James jedini koji može nešto da kreira. Još jedna stvar vezana za pitanje napada je da Mike tu većinu posla ostavlja svojim asistentima, tako da ako bi Shaw bio asistent moglo bi da bude jako dobro. Sve u svemu, iako sam ja želio da vidim Adelmana na klupi, nisam razočaran i mislim da su odabrali neatraktivnu ali vjerovatno uspješniju varijantu. Toliko za sada, pozz svima
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 maj 2011, 18:19

The Game je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
@ neno#4

nervira se zbog dallasa u posljednje vrijeme, pa nema vremena da posjecuje ovu temu :D
Navijam da Dirk uzme vise titulu. Nisam ja imao dzaba njegov dres koji sam poklonio nedavno :lol: :lol: :lol: :lol:
Dominiram kao Dirk protiv Colisona :o :o :o
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 maj 2011, 20:45

- Brown je bio pomocnik Popovichu a svi znamo sta je Popovich postigao u svojoj karijeri
- 70% pobjeda sa Clevelandom.
- jednom stigao do finala i dva put do finala konferencije
- u svakoj sezoni imao vise od 50 pobjeda

Adelman
- Bez titule
Sloan
- bez titule
Shaw
- realno nije jos vrijeme za njega da sjedne na klupu najboljeg kluba

Brown je vodio mega zvijezdu a ostatak tima Clevelanda je bio manje vise prosjecan i od njih je napravio contendera.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 maj 2011, 21:00

Balon je napisao/la:- Brown je bio pomocnik Popovichu a svi znamo sta je Popovich postigao u svojoj karijeri

Adelman
- Bez titule
Sloan
- bez titule
Shaw

Brown je vodio mega zvijezdu a ostatak tima Clevelanda je bio manje vise prosjecan i od njih je napravio contendera.
nije imao 2007/08. ;)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 maj 2011, 21:25

Donnie Darko je napisao/la:
Balon je napisao/la:- Brown je bio pomocnik Popovichu a svi znamo sta je Popovich postigao u svojoj karijeri

Adelman
- Bez titule
Sloan
- bez titule
Shaw

nije imao 2007/08. ;)
jeste ako racunas sa PO ;)

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 26 maj 2011, 22:04

Brown problem je sto je on def. trener, a u LA su LAL centar svih desavanja, na njih se gleda kao holivudske glumce i ako mu igra ne bude dovoljno zanimljiva, a ako posvetis se odbrani nece biti njemu je noga sa klupe, i problem sto se Brayant deklarisao za drugog trenera.

Sto znaci Brown mora prvo da se nekako sa Brayentom uklopi i da mu igra bude dovoljno leprsava....:)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 maj 2011, 09:21

Nisam bas odusevljen :roll:

Ali realno nije bilo ove godine dobrih kandidata:

Moji favoriti su bili :

Bayron Scot (cleveland)
Nate Mecmilan (portland)
SVG i JVG
Slone , Adelman, Brown Dunlivy su extra treneri ali ih vrjeme pregazilo , treba svjeza krv.
Svu ovu 4 trenera je Phill uzimao godinama sa Chicagom ili Lakersima osim Brown-a jednom 2004 .

Ovaj Brown je klovn , ali etodajmo covjeku sansu , mada mi smeta sto nisu Kobe-a pitali , ovaj Jimm Buss preuzeo poslovanje od bolesnog starog i otjerao svakoga ko je imao veze sa Phillom :roll: , razlog sto mu je se sestra shemi sa Phillom a on hoce da pokaze da je glavni.
Meni je samo zao sto Jerry the logo West nije ostao kao neko koga se pita , a ne mlitavi Khupchak koji veze nema , a jedinu zaslugu za Gasola mu je ustvari namjestio West kad je bio GM Memphisa.
Khupchak "zasluge" : Ogromni i dugacki ugovori: Waltona , Gasola, Artesta , dovodjenje Blake-a , K Brown-a i slicni biseri , kao i sad trener Brown :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 18:00

Nemojte da zezate. Adelman je trebalo da bude uzet. Zna covek znanje, a i ume da poslozi ekipu. Sloan je istrosen, ja njega ne vidim van Utaha. Ovi drugi su dosta ispod kvaliteta neophodnog za klupu najslavnijeg kosarkaskog kluba sveta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 maj 2011, 00:45

Od kako je zavrsena sezona svi su otisli na zasluzeni odmor i tema je "zahrdjala". :lol: :lol: Uprava NBA lige je objavila informaciju da je Bynum kaznjen sa pet utakmica neigranja u novoj sezoni, a Jim Buss je izjavio da je Bryant kontaktiran pri izboru trenera i da je rekao da je to odluka uprave kluba, ali im je napomenuo jednu cinjenicu koja je presudila da to bude Brown gdje je rekao "Defense first".
Inace citao sam ovaj interviju JIma Bussa i neko ga mora zaustaviti jer Lakerse koristi da lijeci neke svoje frustracije kojih je ocito bilo mnogo u njegovom zivotu. Ponasa se isto malo dijete.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.