Tako nekakoNimla_RZ je napisao/la:Aha... Znači isto kao i košarka, NLB Liga, na taj zonfa...NK/RK Krivaja je napisao/la:Državni prvaci će biti poznat tako što će se oni na kraju pridružiti završnici prvenstva. Npr. u Hrvatskoj Zagreb CO i Nexe će se pridružiti prvoplasiranom i drugoplasiranoj ekipi u državnom prvenstvu u final fouru, e sad kako će kod nas biti ne znam, možda kod nas samo prvak ide u final four zajedno sa ovom trojkom...
Regionalna rukometna liga
Re: Regionalna "Sparkasse" Liga
Krece 10. septembra.SrdjanBL je napisao/la:BIH ima tri predstavnika zato sto je inicjator ove lige, nasli su sponzora i sjediste je u Sarajevu, isto kao u NLB prve sezone kada je iz SLo. bilo tri ili 4 ekipe.
Po onome sto ja znam, Madjari ce se ukljuciti sledece godine zbog toga sto jos ovu sledecu sezonu imaju popisane ugovore za TV prava pa da nebi placali penale TV kucama odluceno je da oni udju do godine. Bice zanimljivo sigurno.
Jeli sigurno uopste da ova liga pocinje?Znam da je nesto bilo da nece krenuti pa hoce, pa opet nece itd.
Danas sam cuo dve zanimljive stvari koje me stvarno raduju.
Prva je da ce minimalni budzet ekipa morati biti 1 milion eura sto garantuje visok kvalitet rukometa,a druga stvar je da ce svaka dvorana morati imati podlogu kao u LP,dakle nece se moci igrati u nekim sabanskim dvoranama sa obicnim parketom i bezbroj ocrtanih linija,sto opet garantuje odlicne uslove za igru.
Prva je da ce minimalni budzet ekipa morati biti 1 milion eura sto garantuje visok kvalitet rukometa,a druga stvar je da ce svaka dvorana morati imati podlogu kao u LP,dakle nece se moci igrati u nekim sabanskim dvoranama sa obicnim parketom i bezbroj ocrtanih linija,sto opet garantuje odlicne uslove za igru.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Izgleda da će se liga zvati SEHA liga (South East Handball Association) pa bi moderatori mogli promjeniti naziv teme (Jer se sigurno neće zvati Sparkasse liga)
http://www.hr-rukomet.hr/novost.php?novost_id=2124
Što ne učestvuju Slovenci ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Slovenski klubovi imaju ugovor s Udrugom prvoligaša njihove (Slovenske) lige tako da im je zabranjeno igranje ove nove ligedzenan01 je napisao/la:Što ne učestvuju Slovenci ?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Moram samo reći da se nadam uspjehu, i da je uspjeh ovog natjecanja ključan za spas rukometa na ovim prostorima.
Samo će biti teško svim ovim klubovima izvojevati milijun eura godišnje, minimalno toliko.
Samo će biti teško svim ovim klubovima izvojevati milijun eura godišnje, minimalno toliko.
Hayley <3
Zar nije vec postojala regionalna liga u rukometu prije 4-5 godina koja je neslavno zavrsila (ako se uopste i zavrsila)!?
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
jesteDule 078 je napisao/la:Zar nije vec postojala regionalna liga u rukometu prije 4-5 godina koja je neslavno zavrsila (ako se uopste i zavrsila)!?
Šta je bilo? Nisam upućen...Adoxin je napisao/la:jesteDule 078 je napisao/la:Zar nije vec postojala regionalna liga u rukometu prije 4-5 godina koja je neslavno zavrsila (ako se uopste i zavrsila)!?
Čelik Zenica 1945
SEHA je udruzenje kao u kosarci ABA a to je naziv generalnog sponzora kao i NLB ligaljubuski je napisao/la:Izgleda da će se liga zvati SEHA liga (South East Handball Association) pa bi moderatori mogli promjeniti naziv teme (Jer se sigurno neće zvati Sparkasse liga)
pare nisu problem para NEMA
- Бањалучанин
- Kontakt:
zagreb ove sezone razbio bosnu 19 razlikeadn_sah je napisao/la:Ne bi se slozio, ja mislim da ce u ovoj prvoj sezoni uz Zagreb glavnu rijec vodit Bosna i Tatran presov. Zagreb, Bosna, Tatran pa onda sve ostalojuznjak> je napisao/la:Ovo je super vijest za rukomet u regionu![]()
samo realno Zagreb se se prosetati kroz ovu ligu ,
- badblueboylivno
- Kontakt:
Dule 078 je napisao/la:Zar nije vec postojala regionalna liga u rukometu prije 4-5 godina koja je neslavno zavrsila (ako se uopste i zavrsila)!?
Kad se to igralo? Tko je sudjelovao?
Hayley <3
Bila je neka regionalna liga/kup znam da je Sloga igrala par utakmica... Bilo je nesto rasporedjeno po grupama, ne zna sta bi od toga, davno je to bilo.
Igrao Borac,neki Madjari,Hrvati....prije par godina....interes bio 0 i koliko se sjecam da je cak i prekinuta Liga na pola.
mislim da ce zagreb prvu sezonu osvojiti bez puno muke
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Ma naravno.Ali ipak je ovo dobra stvar,čak i za njih,imaće mnogo jače utakmice nego u hr ligi,pogotovo u gostima,i spremniji dočekivati evroligaške utakmice.
isti taj zagreb u sarajevu nerjesno odigroskevo2 je napisao/la:zagreb ove sezone razbio bosnu 19 razlikeadn_sah je napisao/la:Ne bi se slozio, ja mislim da ce u ovoj prvoj sezoni uz Zagreb glavnu rijec vodit Bosna i Tatran presov. Zagreb, Bosna, Tatran pa onda sve ostalojuznjak> je napisao/la:Ovo je super vijest za rukomet u regionu![]()
samo realno Zagreb se se prosetati kroz ovu ligu ,
![]()
![]()
kakva crna bosna
moze ako se opuste i ne dode pola sastava,19 razlike je realan omjer jer im je tad trebala pobjeda i igrali su punim kapacitetomadn_sah je napisao/la: isti taj zagreb u sarajevu nerjesno odigrosto znaci da Bosna moze igrat sa njima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.