I ja i jaChWilla je napisao/la:ja nemam pp, a volio bih da imam
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Nisu slučajno Borac, Željo, Sarajevo i Široki u Evropi, jer su: Vlado Jagodić, Amar Osim, Mirza Varešanović, Blaž Slišković, respektabilna i dokazana trenerska imena na našoj sceni. Trijumfom u Kupu nad Čelikom Željo je potvrdio dominaciju, a trener Osim još jednom pokazao zašto je najtrofejniji bh. trener. Godinama na trenerskim seminarima gledamo analize evropskih utakmica iz "lige petice" i priželjkujemo da se na video zidu aspirantima za profi licencu prikaže neka domaća utakmica, kao što je "ljepotica" sa Bilinog polja.
Strateški briljantno osmišljenja taktika, do perfekcije disciplinirana, atraktivna i efikasna igra krunisana je rijetko viđenim trijumfom u sudaru dva podjednaka takmaca. Dosta toga bilo je na strani Čelika, skoro sve osim stručnjaka kakav je Osim. Nakon superiorne igre Osimu i plavcima zapljeskali su Duško Bajević, Safet Sušić, Vlado Jagodić, Mirza Varešanović... Odbrana sa bravuroznim Šehićem je bila granitna, vezni red sa kolosalnim Savićem i Svrakom suvereno je kontrolirao igru, bokovi ubitačni, napad precizan...
Nisam se šalio
- Možda to tebi izgleda tako savršeno, ali dosta nam se stvari poklopilo - kaže Amar Osim nakon prespavane noći.
Poklopit se može neka sitnica, nikako kompletna izvedba koja nije dozvoljava niti najmanju pogrešku.
- Išao nam je na ruku rano postignuti gol, i to što je Čelik oprezno ušao u susret. Iako su imali ofanzivnu postavu, nisu napravili pritisak koji su priželjkivali.
Paradoksalno, ali je domaći trener Abdulah Ibraković sam opteretio svoje igrače zapaljivom retorikom uoči utakmice. Doduše i Osim je dolio ulje na vatru otezanjem sa izlaskom na teren.
- To je normalno. Ja sam to i najavio, a znali su i domaćini da nećemo izaći dok ne puste naše navijače. Kada su vidjeli da se ne šalimo, naredili su puštanje naših navijača. Moguće da je to psihički poremetilo čelikovce, ali to nije bio dio mog plana.
Nerealizirani jedanaesterac mogao je stvari vratiti na početak.
- I nije bio neki jedanaesterac. Mogao je, ali i nije. Možda se mogao pojačati pritisak domaćina, a ne toliko da za 45 minuta primimo još dva gola, a da mi ne postignemo još jedan.
Iznenadili ste postavkom sa isturenim Stanićem, bez Višće...
- To mi je posao da pripremim najbolju postavu i taktiku.
Činilo se da se Zajko Zeba, taj plemeniti velemajstor ne uklapa u viziju vaše nogometne filozofije, a opet pokazao da igra nogomet koji ne izumire.
- Zeba je majstor kakvih je malo na našim terenima. Takvi igrači su dragocjeni.
Jači u Evropi
Do kada će igrati Mirsad Bešlija, koji igra kao u najboljim danima. Odnosno kako bez njega?
- Bešlija će igrati dok može trčati.
Da ste novinar koga bi ste proglasili igračem utakmice, kolosalnog Savića, neuhvatljivog Stanića, lucidnog Zebu, sjajnog Bešliju...
- Ne bi pogriješio da kažem bilo koga od nabrojanih. I odbrana je bila sigurna, kao što je i Popović odradio veliki posao. Svi zaslužuju pohvale.
Da li će Željo biti jači u Evropi, ili će igrati epizodnu ulogu?
- Sigurno da smo iskusniji i jači nego prošle godine. Želimo i namjeravamo dovesti neka pojačanja. Sklapamo mozaik. Bit će i nekih odlazaka, ali je sigurno da nećemo nespremni dočekati evropske utakmice - poručio je Amar Osim.
S.S.
Cviko trener, sekretar, menadžer...
Premda najveće zasluge idu na adresu Osima i igrača, svoj obol u osvajanju Kupa ima Rusmir Cviko. Zapravo, on je bio jedan od ključnih igrača. Sekretar, tehniko, menadžer, ali i trener sa profi licencom. Evropskih manira koje je stekao igrajući i školojući se u Belgiji i Holandiji Cviko je gradio i izgradio autoritet kod sudija, kontrolora, suparnika, igrača... Nema sumnje da je Osimov najbliži saradnik kadar kakav nedostaje NSBiH. Menadžeru plavih uspješno, odano, maksimalno korektno asistirali su: Dino Džurbuzović, Almir Memić, Adnan Gušo, direktor Dželaludin Muharemović, kondicijski trener, doktor Dervišević, maser Lojo, svestrani Adnan Muftić - «Violina», Kasim Imširović, Dino Pekić, Tarik Handžić... Naravno na prvom mjestu je predsjednik Sabahudin Žujo, priznati i priznati biznismen, dokazani sportski radnik, vječiti optimista...
Autoritativni Arnautović
Osim hvali organizaciju utakmice, korektnost domaćina, ne prigovara ni zbog navijača koji je paradirao terenom, te "pomilovao" Stanića. Pohvale zaslužuju i sudijski "bossovi" koji su za djelioca pravde izabrali iskusnog Midhata Arnautovića. Ocjena struke, te brojnih domaćih i "gostujućih" novinara, trenera, da je Arnautović bio ponajbolji akter. Autoritativan, uvjek na mjestu, hrabar, pravovremen, štitio je igru i igrače, kažnjavao kad je morao, ne gurajući sebe u prvi plan. Nakon utakmice čestitali su mu pobjednici i poraženi. Arnautovićeva sjajna arbitraža iznenađenje je samo za neupućene. Kako je i sam bio odličan nogometaš, samo u takvom stilu mogao je odraditi finale Kupa!
Izvor: SAN.
Strateški briljantno osmišljenja taktika, do perfekcije disciplinirana, atraktivna i efikasna igra krunisana je rijetko viđenim trijumfom u sudaru dva podjednaka takmaca. Dosta toga bilo je na strani Čelika, skoro sve osim stručnjaka kakav je Osim. Nakon superiorne igre Osimu i plavcima zapljeskali su Duško Bajević, Safet Sušić, Vlado Jagodić, Mirza Varešanović... Odbrana sa bravuroznim Šehićem je bila granitna, vezni red sa kolosalnim Savićem i Svrakom suvereno je kontrolirao igru, bokovi ubitačni, napad precizan...
Nisam se šalio
- Možda to tebi izgleda tako savršeno, ali dosta nam se stvari poklopilo - kaže Amar Osim nakon prespavane noći.
Poklopit se može neka sitnica, nikako kompletna izvedba koja nije dozvoljava niti najmanju pogrešku.
- Išao nam je na ruku rano postignuti gol, i to što je Čelik oprezno ušao u susret. Iako su imali ofanzivnu postavu, nisu napravili pritisak koji su priželjkivali.
Paradoksalno, ali je domaći trener Abdulah Ibraković sam opteretio svoje igrače zapaljivom retorikom uoči utakmice. Doduše i Osim je dolio ulje na vatru otezanjem sa izlaskom na teren.
- To je normalno. Ja sam to i najavio, a znali su i domaćini da nećemo izaći dok ne puste naše navijače. Kada su vidjeli da se ne šalimo, naredili su puštanje naših navijača. Moguće da je to psihički poremetilo čelikovce, ali to nije bio dio mog plana.
Nerealizirani jedanaesterac mogao je stvari vratiti na početak.
- I nije bio neki jedanaesterac. Mogao je, ali i nije. Možda se mogao pojačati pritisak domaćina, a ne toliko da za 45 minuta primimo još dva gola, a da mi ne postignemo još jedan.
Iznenadili ste postavkom sa isturenim Stanićem, bez Višće...
- To mi je posao da pripremim najbolju postavu i taktiku.
Činilo se da se Zajko Zeba, taj plemeniti velemajstor ne uklapa u viziju vaše nogometne filozofije, a opet pokazao da igra nogomet koji ne izumire.
- Zeba je majstor kakvih je malo na našim terenima. Takvi igrači su dragocjeni.
Jači u Evropi
Do kada će igrati Mirsad Bešlija, koji igra kao u najboljim danima. Odnosno kako bez njega?
- Bešlija će igrati dok može trčati.
Da ste novinar koga bi ste proglasili igračem utakmice, kolosalnog Savića, neuhvatljivog Stanića, lucidnog Zebu, sjajnog Bešliju...
- Ne bi pogriješio da kažem bilo koga od nabrojanih. I odbrana je bila sigurna, kao što je i Popović odradio veliki posao. Svi zaslužuju pohvale.
Da li će Željo biti jači u Evropi, ili će igrati epizodnu ulogu?
- Sigurno da smo iskusniji i jači nego prošle godine. Želimo i namjeravamo dovesti neka pojačanja. Sklapamo mozaik. Bit će i nekih odlazaka, ali je sigurno da nećemo nespremni dočekati evropske utakmice - poručio je Amar Osim.
S.S.
Cviko trener, sekretar, menadžer...
Premda najveće zasluge idu na adresu Osima i igrača, svoj obol u osvajanju Kupa ima Rusmir Cviko. Zapravo, on je bio jedan od ključnih igrača. Sekretar, tehniko, menadžer, ali i trener sa profi licencom. Evropskih manira koje je stekao igrajući i školojući se u Belgiji i Holandiji Cviko je gradio i izgradio autoritet kod sudija, kontrolora, suparnika, igrača... Nema sumnje da je Osimov najbliži saradnik kadar kakav nedostaje NSBiH. Menadžeru plavih uspješno, odano, maksimalno korektno asistirali su: Dino Džurbuzović, Almir Memić, Adnan Gušo, direktor Dželaludin Muharemović, kondicijski trener, doktor Dervišević, maser Lojo, svestrani Adnan Muftić - «Violina», Kasim Imširović, Dino Pekić, Tarik Handžić... Naravno na prvom mjestu je predsjednik Sabahudin Žujo, priznati i priznati biznismen, dokazani sportski radnik, vječiti optimista...
Autoritativni Arnautović
Osim hvali organizaciju utakmice, korektnost domaćina, ne prigovara ni zbog navijača koji je paradirao terenom, te "pomilovao" Stanića. Pohvale zaslužuju i sudijski "bossovi" koji su za djelioca pravde izabrali iskusnog Midhata Arnautovića. Ocjena struke, te brojnih domaćih i "gostujućih" novinara, trenera, da je Arnautović bio ponajbolji akter. Autoritativan, uvjek na mjestu, hrabar, pravovremen, štitio je igru i igrače, kažnjavao kad je morao, ne gurajući sebe u prvi plan. Nakon utakmice čestitali su mu pobjednici i poraženi. Arnautovićeva sjajna arbitraža iznenađenje je samo za neupućene. Kako je i sam bio odličan nogometaš, samo u takvom stilu mogao je odraditi finale Kupa!
Izvor: SAN.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Da li je još neko primijetio da je sudija prije našeg prvog gola krenuo da svira faul u napadu, ali mu ispala pištaljka i u tom Savić zabija gol. 
Ne vidi se dobro da bi se mogao izvesti takav zaključak, a s druge strane budi uvjeren da bi to sigurno svirao naknadno da je imao namjeru svirati faul...elSaik je napisao/la:Da li je još neko primijetio da je sudija prije našeg prvog gola krenuo da svira faul u napadu, ali mu ispala pištaljka i u tom Savić zabija gol.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
kako ofirno naručen članak
sve, sve, al' svestrani violina...

sve, sve, al' svestrani violina...
biće kao i sa čolićem,dovedite dvojicu da valjaju a ne osam a jedan igravm22 je napisao/la:misli da se drakul bas nece dosta proslaviti u vas ( ako dodje ) ... Mislim da bi on jedino u velezu dobro igrao.... ali ipak nije igrao vise od godinu dana...twisttm87 je napisao/la:joj vala imam osjecaj da je ovaj jos jedan u nizu "djabe" igraca,zasto se vec jednom ne dovede igrac kako treba pa makar mu plata bila kao zbir placa od trojice nasih igraca koje se misli rijesit uprava?
@gavran je te volim jer voliš Lazu (mi se volimo) 
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
Iza njih su Manijaci, simpatizeri sarajevskog Željezničara kojih je na Grbavicu u ovom šampionatu došlo 45.000. Fukare, Slobodini fanovi, njih 39.500, posjtili su Tušanj.
Prema analizi, poretka posjete navijača na stadionima svojih klubova u BiH u tekućem prvenstvu, slijede: Red Army (Velež) - 19.700, Horde zla (Sarajevo) - 19.500, Ultrasi (Zrinjski) - 18.650, Epidemija (Modriča Maxima) - 16.150, Poskoci (Posušje) - 15.320, Gerila (Travnik) - 13.300, Sila nebeska (Jedinstvo) - 12.800, Sokolovi (Slavija) - 12.400, Škripari (Široki Brijeg) - 12.000, Patriote (Laktaši) - 11.300, Torcida (Žepče) – 8.800, Labudovi (Orašje) - 8.150, Tigrovi (Leotar) - 7.284.
Statističke podatke posjete gledalaca obradili smo na osnovu izvještaja nekoliko bh. dnevnih novina, a računali smo prosijek kako bi cifre bile što vjerodostojnije. Sve navijače smo pominjali prema nazivu najvatrenijih fan grupa njihovih timova, mada, naravno, nisu svi među njima.
Određene navijačke grupe kao što su FK Modriča Maxima, NK Žepče i NK Orašje gotovo da više i ne postoje. Atmosfera na stadionima ovih klubova, što se navijanja tiče, uglavnom je, „pozorišna“!
HAMO POBOGU PA MI SMO ****
Iza njih su Manijaci, simpatizeri sarajevskog Željezničara kojih je na Grbavicu u ovom šampionatu došlo 45.000. Fukare, Slobodini fanovi, njih 39.500, posjtili su Tušanj.
Prema analizi, poretka posjete navijača na stadionima svojih klubova u BiH u tekućem prvenstvu, slijede: Red Army (Velež) - 19.700, Horde zla (Sarajevo) - 19.500, Ultrasi (Zrinjski) - 18.650, Epidemija (Modriča Maxima) - 16.150, Poskoci (Posušje) - 15.320, Gerila (Travnik) - 13.300, Sila nebeska (Jedinstvo) - 12.800, Sokolovi (Slavija) - 12.400, Škripari (Široki Brijeg) - 12.000, Patriote (Laktaši) - 11.300, Torcida (Žepče) – 8.800, Labudovi (Orašje) - 8.150, Tigrovi (Leotar) - 7.284.
Statističke podatke posjete gledalaca obradili smo na osnovu izvještaja nekoliko bh. dnevnih novina, a računali smo prosijek kako bi cifre bile što vjerodostojnije. Sve navijače smo pominjali prema nazivu najvatrenijih fan grupa njihovih timova, mada, naravno, nisu svi među njima.
Određene navijačke grupe kao što su FK Modriča Maxima, NK Žepče i NK Orašje gotovo da više i ne postoje. Atmosfera na stadionima ovih klubova, što se navijanja tiče, uglavnom je, „pozorišna“!
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zna li neko? Ima li večeras trening ili su igrači već otputovali za Prijedor? 
Ž '21!
-
Just do it.TM
- Kontakt:
Jedva bi docek'o vjeruj........Hawking je napisao/la:Ne vidi se dobro da bi se mogao izvesti takav zaključak, a s druge strane budi uvjeren da bi to sigurno svirao naknadno da je imao namjeru svirati faul...elSaik je napisao/la:Da li je još neko primijetio da je sudija prije našeg prvog gola krenuo da svira faul u napadu, ali mu ispala pištaljka i u tom Savić zabija gol.
otisli su ja mislimBianconeri1988 je napisao/la:Zna li neko? Ima li večeras trening ili su igrači već otputovali za Prijedor?
:)
uvjek otputuju dan prije, tako da su vjerovatno sad negdje u putuBianconeri1988 je napisao/la:Zna li neko? Ima li večeras trening ili su igrači već otputovali za Prijedor?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Iz koje je ovo godine statistika sviju ti ?gavran je napisao/la:Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
G R B A V I C A 2
ne znam posto kupio poto prodaoBaby je napisao/la:Iz koje je ovo godine statistika sviju ti ?gavran je napisao/la:Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
HAMO POBOGU PA MI SMO ****![]()
![]()
![]()
Prvaci SRBIH :1946
-
samosarajvo
- Kontakt:
koja je ovo godina ? jesi ti uredu ?gavran je napisao/la:Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
najposjeceni ove godine je Zeljo pa onda Sarajevo ali je mala razlika ja msilim
imali smo mi u prvom djelu par extra posjeta...Celik,Borac,Sloboda,Zrinjski..protiv Olimpika dosta raje bilo kao i protiv Sirokog ali je bilo i kriticnih posjeta...Drina,Zvijezda itd...
tu smo negdje
treci je Borac ja mislim
bice statistika kad se zavrsi liga na nekom od portala...
mislim da je to godina kad ste vi bili šampioni, a mi u hali, zadnja kad je žepče bilo u ligi.
nema sanse da je ova statistika za tekucu sezonu, mi i pitari imamo najvise, celik nije ni blizu.
modriča, žepče, orašje, posušje i laktaši u ligi
skoncentrišite se
skoncentrišite se
Volimo se na lijep i normalan načingavran je napisao/la:Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Arsenijevic je i pre Sarajeva bio dobar igrac,cak mislim i bolji nego sada jer ga je ona povreda nacisto zeznula.Just do it.TM je napisao/la:Pa recimo Arsenijevic je jedno vrijeme trenirao kod nas, pa mu nije ponudjen ugovor i ode kod vas i postade dobar igrac.....tako daami je napisao/la:Kako kazu navijaci Veleza na njihovj stranici Drakul je trenirao sa Velezom i da je potpuno zapusten,a nije odigrao utakmicu gotovo godinu i po dana !!barbarez je napisao/la:Kakav je ovaj Drakul,cuo sam za njega,ali nesto ga nisam bas pratio.Hajde nadati se da ce biti pojacanje.![]()
nek' se kvalitetno odrade pripreme i to je to.... bitno je da umije lopte igrat![]()
ima jos jedno pojacanje vec, samo ocito da sute ovi nasi
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
ALi svejedno ova statistika prvo pokazuje nasu vjernost(naravno do svih ovo sezonskih problema) i drugo da vam ne vrijedi ona kod vas je jedan klub u gradu, jer sve i kad saberes HZ i TM (i naravno simpatizera) opet vas nema kao nas..
p.s. ovo nije provokacija, mrsko mi se raspravljati samo kazem sta mislim..
p.s. ovo nije provokacija, mrsko mi se raspravljati samo kazem sta mislim..
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.