Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Inače, u tenisu samo talenti uspiju. Nadal se trebao nastaviti baviti fudbalom... 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
sta je s ovom stosur ? jel stvarno toliko lose igra da ce je gisela dulko pobjediti?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
Nisam to rekao, ali ovde su ga mnogi proglasavali "najboljim svih vremena, najkompletnijim svih vremena, najtalentovanijim svih vremena, najzgodnijim svih vremenima" i sl. Pa rekoh da dam svoj sud o ove prve 3 stavke (za 4tu necuVirtu4l je napisao/la:Inače, u tenisu samo talenti uspiju. Nadal se trebao nastaviti baviti fudbalom...

Možeš i za četvrtu.MaGiCa je napisao/la:Nisam to rekao, ali ovde su ga mnogi proglasavali "najboljim svih vremena, najkompletnijim svih vremena, najtalentovanijim svih vremena, najzgodnijim svih vremenima" i sl. Pa rekoh da dam svoj sud o ove prve 3 stavke (za 4tu necu), ako nije greda. A? Jel u redu @Virtu4lni?
Svako ko zvekne winner iz stroge defanzive ne može ići jednodimenzionalnost, i to ne jednom, nego konstantno, iz meča u meč. Ko osvoji Wimbledon i Roland Garros je daleko od jednodimenzionalnosti? Kada se budu spominjali najbolji svih vremena, Nadal će biti neizostavljiv? Najkompletniji svih vremena? Nema podloge na kojoj nije osvojio turnir? Pa taj čovjek mora biti kompletan? Najtalentovaniji svih vrememena? Ovo je nebitno za tenis. Talenat možda igra ulogu, talenat isto tako propada, dok antitalenat sa voljom magaraca uspijeva? Najzgodniji, pa i tu ga možemo svrstati u sami vrh... reklamira najveće modne kuće, valjda znaju šta rade?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Najzgodniji, pa i tu ga možemo svrstati u sami vrh

Dijelim @Virtu4l-ovo mišljenje glede jedno/više/dimenzionalnosti. Ne može se reći da je Nadal jednodimenzionalan igrač, jer to definitivno nije istina.
Btw, da ne idem o priču o Rafi, Đokoviću i nekim prošlim vremenima, bitno je da Fedex lagano ide i ka osvajanju 2. seta protiv Tipsarevića (prvi je dobio sa 6:1).
Danas se Ferrer prošetao; Stakhovskom je prepusito svega 5 game-ova u 3 seta.
Mišljenja sam da će Wawrinka dobiti Tsongu, gled'o sam Francuza protiv Andreeva i ono je dobio samo zbog toga što se Rus odavno izgubio (mada sam se nadao da će "progledati" na RG-u). Wawrinku nisam gled'o prije 2 dana, al' s obzirom da se lako obračunao sa Schoorelom (nije neki igrač, da se razumijemo), valjda to govori da je u mogućnosti skinuti veliki skalp.
Gasquet - Belluci bi mog'o biti meč koji će otići u minimalno 4 seta. Richard je pronaš'o formu, igra sjajno i sigurno je da može proći Brazilca.
Što se tiče djevojaka, Dulko je izbacila Stosur, a Jankovićeva je prošla Mattek u 2 seta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
http://www.google.ba/search?hl=bs&clien ... Tra%C5%BEiMonolog je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Najzgodniji, pa i tu ga možemo svrstati u sami vrhPričamo li o Nadalu ili o Ani Ivanović
![]()
![]()
Armani. Nije loše za nekoga ko ima nadimak 'monkeyface'

P.S. Zgodan i lijep su dva različita pojma, ili nisu? Može mi neko to pojasniti?

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Chang i Murray su isto tako kompletni igraci, jel tako?Virtu4l je napisao/la:
Svako ko zvekne winner iz stroge defanzive ne može ići jednodimenzionalnost, i to ne jednom, nego konstantno, iz meča u meč. Ko osvoji Wimbledon i Roland Garros je daleko od jednodimenzionalnosti? Kada se budu spominjali najbolji svih vremena, Nadal će biti neizostavljiv? Najkompletniji svih vremena? Nema podloge na kojoj nije osvojio turnir? Pa taj čovjek mora biti kompletan? Najtalentovaniji svih vrememena? Ovo je nebitno za tenis. Talenat možda igra ulogu, talenat isto tako propada, dok antitalenat sa voljom magaraca uspijeva? Najzgodniji, pa i tu ga možemo svrstati u sami vrh... reklamira najveće modne kuće, valjda znaju šta rade?

Niko nije bio bolji counterpuncher od njih dvojice i nije mogao da iz defanzive bolje opali winner, pa nesto nisam siguran da su oni kompletni igraci.

Glede Nadalove kompletnosti: gde su mu ritern, servis, napadacki backhand i ravni forehand?
A ATPu treba da se zahvali na usporavanju podloga, jer bi topspin prolazio na Wimbledonu i na USOu, da do toga nije doslo. Oh, yeah.

Lepo napisah: Parera koji je za 10 godina profi karijere uzeo 14 turnira van sljake (i igrao jos 13 finala, ruku na srce), ne moze po kompletnosti da pridje jednom Federeru, koji je za 13 sezona na ATP touru uzeo 58 turnira na istim podlogama i igrao jos 18 finala. Djokovic, recimo, ima 18 titula i 10 finala van sljake, i to 2 sezone manje od Nadala igra na Touru. Toliko o "najkompletnijem igracu" Nadalu, koji je van sljake, u najbolju ruku, treci igrac u ovoj ekipi (Murray je pogubio 3 GS finala, ali ima vise titula na istim podlogama, u odnosu na Nadala).

Federer odlican.
20 UE, 37 winnera. 84% osvojenih poena na prvi, 10 aseva i samo jedna prilika za break Tipsaru koju je odbranio asem.
Lagana tri meca, i lagano 1/8 finala, nije se potrosio.
Raduje ovakva igra Fedexa, sljedeci protivnik Tsonga/Wawrinka.

20 UE, 37 winnera. 84% osvojenih poena na prvi, 10 aseva i samo jedna prilika za break Tipsaru koju je odbranio asem.
Lagana tri meca, i lagano 1/8 finala, nije se potrosio.
Raduje ovakva igra Fedexa, sljedeci protivnik Tsonga/Wawrinka.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- sarajlija89
- Kontakt:
Veliki Roger bi mogao pokvariti planove "favoritima"
. Igra dobro i sigurno,nekako je najvise do sada pokazao, ako to moze biti relevantno u ovome slucaju, ali sigurno moze biti neki pokazatelj sto se njega tice....
GO ROGER
Kad vec komentaristete sto ne treba, evo materijala

GO ROGER

Kad vec komentaristete sto ne treba, evo materijala

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam je li Youzhny u redu, al' Montanes ga naprosto ubija. Nego, u 5 servis game-ova, Mihail ima isto toliko duplih grešaka.
Naravo, neiznuđene greške su također velika boljka, u ovih 10 odigranih game-ova, skupio ih je 21.
Nadam se da će predati ovom prašinaru Montanesu (imam ga na kladionici).

Nadam se da će predati ovom prašinaru Montanesu (imam ga na kladionici).

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma ajde molim te, zaboravio sam od grinderstine Nadala, Djokovica i Murraya kako izgleda pravi tenis. Ravno, cisto, snazno, lepo, brzo. A ovamo spinovi, trcanje, fizikalije... steta sto Tipsarevic nije realno mogao da se bori sa onim servisom, da je bilo vise razmena, bio bi lep mec, u par poena kada se razvila razmena se to lepo videlo.sarajlija89 je napisao/la:Veliki Roger bi mogao pokvariti planove "favoritima". Igra dobro i sigurno,nekako je najvise do sada pokazao, ako to moze biti relevantno u ovome slucaju, ali sigurno moze biti neki pokazatelj sto se njega tice....
GO ROGER![]()
![]()
Kad vec komentaristete sto ne treba, evo materijala![]()
![]()
Inace, Federer je dosta gresio, ali je Tipsarevic zaboravio mozak u svlacionici, pa se ponasao kao cirkuzant Monfils.

6-7 UE po setu od strane Rogera je ok, s obzirom koliko je i kako grijesio u ovogodisnjim mecevima.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Wozniacki otkriva nove dubine grotla zvanog "koliko ocajno se moze igrati ali biti broj 1 na WTA listi". Mislio sam da je Safina tu neprevazidjena (gora i od AI), ali ovo sta radi Vožnjacki (Pešikan, pajsercina koja radi na ESu nicim izazvan) je nova dimenzija: jbote, prvi set bez ijednog winnera! 

ja taj zenski tenis uopce ne pratim pa tu svaka taraba od igracice moze da bude broj 1MaGiCa je napisao/la:Wozniacki otkriva nove dubine grotla zvanog "koliko ocajno se moze igrati ali biti broj 1 na WTA listi". Mislio sam da je Safina tu neprevazidjena (gora i od AI), ali ovo sta radi Vožnjacki (Pešikan, pajsercina koja radi na ESu nicim izazvan) je nova dimenzija: jbote, prvi set bez ijednog winnera!

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Očajna je Wozniacki ,isto što mi je veoma zanimljivo bilo jest da je Bartoli uzela 2 set protiv Georges 6-2 a da nije imala winera ,smjesno ili majstorski za nju
?

Moze biti. Upravo gledam Gaskea i pozitivno sam iznenadjen,.. Al' ima on svoje 'zute minute' koje pokazuju da tesko odrzava koncentraciju tokom cijelog mec. Ako se sa tim uspije izboriti, mog'o bi biti opasan.Virtu4l je napisao/la:Ja mislim da će mu duel protiv Gasqueta biti najveći ispit do sad.Valencia je napisao/la:Moze se desiti da sutrasnji mec bude najtezi za Noleta na RG.
Odlican tenis gledam(o), ne zalim ni sekundu za devedesetim

Formance, slazemo se da se ne slazemo

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Hm, pa gledajući ovu sezonu, Rafael Nadal je igrač koji je osvojio njviše poena kontra prvog i kontra dugog servisa protivnika. Ovo je statistički podatak uzet sa oficijelne ATP stranice, tako da je itekako mjerodavan. To znači da ima sjajan, možda i najbolji ritern?MaGiCa je napisao/la:Glede Nadalove kompletnosti: gde su mu ritern, servis, napadacki backhand i ravni forehand?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Meni sve miriše da bi federer mogao uzeti đokovića u polufinalu i prekinuti taj njegov niz ako do tog meca dođe.Bez obzira na formu đookovica,federer je stvoren za gren slemove i kad je u slaboj formi bez problema je stize do finala.
ako Nole uzme ovaj RG naglo ce porasti prodaja bicikala medju ATP igracima
Thomas Müller - Fußballgott
Dobar meč igraju Tsonga i Wawrinka.I 5-i set ovdje ne treba isključiti.
Wawrinka, tako često bezbojno izgleda dok igra a ima odlična oba udarca ....
Wawrinka, tako često bezbojno izgleda dok igra a ima odlična oba udarca ....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.