BiH-Rumunija/Rumunija-BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH
@kimbo
napisao je hare gore u prvoj recenici zasto djeka moze igrati sam. Tj tu bas i nije sam
napisao je hare gore u prvoj recenici zasto djeka moze igrati sam. Tj tu bas i nije sam
Vezni red je kljuc za povoljan rezultat . Igraci koji znaju cuvat loptu ( Miske , Pjanic) i igraci koji je znaju uzeti ( Rahimic , Hare) bi trebali odraditi 50% posla . Jos Sejad kad legne tu
Thomas Müller - Fußballgott
meni je bas zao sto moram prosiriti temu, al´ draze mi je i to nego citati sta je rek´o rumunski selektor, ili buljiti u nj. spisak pozvanih igraca.
sjetimo se kvalifikacija za sp u j. africi. da, te kvalifikacije smo pregrmili sa dva(2) napadaca. mislim da smo samo jednu tekmu igrali sa jednim napadacem i to onu protiv spanije u spaniji.
vedo je igrao redovno iako nije bio plaho ucinkovit
zasto
pa i manipulator ciro je shvatio da uz dzeku mora biti radilica koja ce mr. dzeksonu praviti mjesta razvlaceci protivnicke odbrane
sjeti se da smo mi jedini koji su mocne spance natjerali da se brane. da, krajnji rezultat nije realan pokazatelj odnosa snaga u toj utakmici. sjeti se dzeksonove, ibija, salihovica i 2X misketa - sve stopostotne.
sve sa dva napadaca. ispravi me ako grijesim, al´ men´ se cini da je ona grupa jaca od ove
ahah, ok, ako je tak´ kak´ velis, hoces li biti ljubazan i izbiflati igrace koji su zabijali u ovim kvalama...
smijem se kladit´ da ce vedo igrati od pocetka.

sjetimo se kvalifikacija za sp u j. africi. da, te kvalifikacije smo pregrmili sa dva(2) napadaca. mislim da smo samo jednu tekmu igrali sa jednim napadacem i to onu protiv spanije u spaniji.
vedo je igrao redovno iako nije bio plaho ucinkovit

sjeti se da smo mi jedini koji su mocne spance natjerali da se brane. da, krajnji rezultat nije realan pokazatelj odnosa snaga u toj utakmici. sjeti se dzeksonove, ibija, salihovica i 2X misketa - sve stopostotne.
sve sa dva napadaca. ispravi me ako grijesim, al´ men´ se cini da je ona grupa jaca od ove

harishp je napisao/la:Sa Pjanicem,Misimovicem,Lulicem,Salihovicem,Mudonjom, znaci sve i jedan koji itekako zna zavaljati golcinu.
Mogu Romale-cavale zatvarati djeka-djeka do mile volje u tome i jeste poenta.Jer se onda otvara prostor za ove ''iz prikrajka''
Vedo ce biti spreman od prve minute protiv Albanije.

smijem se kladit´ da ce vedo igrati od pocetka.
kimbo je napisao/la:Druze napisao sve kako treba i u detalje, napokon netko tko poznaje fudbdbal !!!!!!

ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
- NoName
- Kontakt:
Ma i ja volim ofanzivan fudbal i sve to, ali je nerealno igrati sa 4-4-2 u Rumuniji, pa ni punu jače ekipe od nas ne igraju na taj način u gostima. Ako nam rezultat ne bude išao na ruku onda OK, ali od starta krenuti sa 2 napadača je pomalo hazarderski.
Džeko se itekako naučio da i on mora stvarati pritisak na protivnika, što se vidjelo u par zadnjih nastupa za City tako da vam taj argument pada u vodu.
Pogledajte sad ova imena: Lulić, Mujdža, Salihović, Rahimić: Itekako znaju izvršiti pritisak, i to uvijek i rade. Čak su se i Medonja, kao i Mire, naučili da to rade. Nema danas igrača (izuzev Misketa
) koji ne vrši pritisak na protivnika.
Džeko, Miske, Pjana, Lulić - svi oni, da bi se dobro čuvali, traže po 2 igrača na sebi. Time možemo itekako da otvorimo Rumune, posebno što oni više nisu ni blizu nekakva nogometna sila. Bolje će uroditi plodom pritisak na njihov srednji red, nego na odbranu. Bolje je imati više igrača na terenu, koji će posjedom i dobrim zadnjim pasom da otvaraju Rumune, nego igrača koji je uglavnom finišer.
Ali, kako god igrali, imam osjećaj, kao što sam i rekao, da ćemo Rumune baš onako momački da nagazimo. 4-5-1 ili 4-4-2, daleko smo bolji od njih i to ćemo i pokazati.
@quälix, malo se bolje informiši oko toga sa koliko smo napadača igrali u kvalifikacijama za SP2010.
Džeko se itekako naučio da i on mora stvarati pritisak na protivnika, što se vidjelo u par zadnjih nastupa za City tako da vam taj argument pada u vodu.
Pogledajte sad ova imena: Lulić, Mujdža, Salihović, Rahimić: Itekako znaju izvršiti pritisak, i to uvijek i rade. Čak su se i Medonja, kao i Mire, naučili da to rade. Nema danas igrača (izuzev Misketa

Džeko, Miske, Pjana, Lulić - svi oni, da bi se dobro čuvali, traže po 2 igrača na sebi. Time možemo itekako da otvorimo Rumune, posebno što oni više nisu ni blizu nekakva nogometna sila. Bolje će uroditi plodom pritisak na njihov srednji red, nego na odbranu. Bolje je imati više igrača na terenu, koji će posjedom i dobrim zadnjim pasom da otvaraju Rumune, nego igrača koji je uglavnom finišer.
Ali, kako god igrali, imam osjećaj, kao što sam i rekao, da ćemo Rumune baš onako momački da nagazimo. 4-5-1 ili 4-4-2, daleko smo bolji od njih i to ćemo i pokazati.
@quälix, malo se bolje informiši oko toga sa koliko smo napadača igrali u kvalifikacijama za SP2010.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Treba igrati sa jednim spicem i dva brza krila, Rumunski bekovi ce sigurno ici daleko pred nas gol sto ce ostavljati nasima dosta prostora. Upravo iz tog razloga treba igrati sa dva krila, lulicem i eventualno Ibisevicem na desnom krilu. Salihovic ce u ovoj utakmici, sto radi iskustva, sto radi toga sto je sporiji od Lule, biti sigurno na lijevom beku.
Dakle, dva jaka krilna igraca i sigurno ce proci neka od Pjane ili Misketa. Nema tu plaho pameti...
Dakle, dva jaka krilna igraca i sigurno ce proci neka od Pjane ili Misketa. Nema tu plaho pameti...

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Osim Lulica brzog krila nemamo.Ovo je sve zestoko krpljenje,cak se i Lulic krpi na mjestu beka.
Rumunima je slaba tacka sredina a nama najjaca.Sa pojacavanjem vec jake sredine znaci pic.a Rumunska mora puci kat tad.
Za nasu pic...nece imati kad,jer ova sredina treba da ''jede malu djecu''
Rumunima je slaba tacka sredina a nama najjaca.Sa pojacavanjem vec jake sredine znaci pic.a Rumunska mora puci kat tad.

Za nasu pic...nece imati kad,jer ova sredina treba da ''jede malu djecu''
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 maj 2011, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
Dzeko ce igrati sam u napadu, i to je najbolje rjesenje, Ibisevic ce na klupu (gdje mu je objektivno i mjesto), a postavka ce biti kao i do sada..sa 5 veznih igraca, i isturenim Edinom-najjacim oruzjem reprezentacije..i stvarno ovi sto forsiraju Vedu ispred Edina ne bi trebali vise nista napisati na forumu.
Lulic ce igrati isturenije vjerovatno, dok ce iza njega biti Salihovic, iza Dzeke ce biti Miske, a desno Pjanic, i naravno blok ispred zanje linije ce ciniti Rahimic i Medjunanin, do sada je to dobro funkcioniralo.
U neka doba Misketa izbaciti, i Ibricica ubaciti, osvjeziti malo vezni red, i to je to..mislim da protiv Rumunije ne bi trebalo biti problema, pogotovo sto su oni sa manjkom samopouzdanja, skoro su ispali pa se nece previse ni "zadavati", a i ako ucine to ostavljaju nam jako puno prostora..posebno tu isticem Lulica, koji je masina.
Lulic ce igrati isturenije vjerovatno, dok ce iza njega biti Salihovic, iza Dzeke ce biti Miske, a desno Pjanic, i naravno blok ispred zanje linije ce ciniti Rahimic i Medjunanin, do sada je to dobro funkcioniralo.
U neka doba Misketa izbaciti, i Ibricica ubaciti, osvjeziti malo vezni red, i to je to..mislim da protiv Rumunije ne bi trebalo biti problema, pogotovo sto su oni sa manjkom samopouzdanja, skoro su ispali pa se nece previse ni "zadavati", a i ako ucine to ostavljaju nam jako puno prostora..posebno tu isticem Lulica, koji je masina.
no shit sherlockBosnier je napisao/la:Ponovo protiv Rumunije i Albanije a protiv Bjelorusije nijednu nismo odigrali ...

da nije raspored izaso' prije godinu pa hajd...

ser del barça es el millor que hi ha !
Ma sa dva napadaca mora se igrati , ovako ce ici samo bunarenje na dzeku. vezni red moze dzati loptu dobri smo u tome al nam treba naprijed 2 napadaca. uostalom sto nekoristite nesto dobro sto imas
- miralem444
- Kontakt:
POTPIS!NoName je napisao/la:Ma i ja volim ofanzivan fudbal i sve to, ali je nerealno igrati sa 4-4-2 u Rumuniji, pa ni punu jače ekipe od nas ne igraju na taj način u gostima. Ako nam rezultat ne bude išao na ruku onda OK, ali od starta krenuti sa 2 napadača je pomalo hazarderski.
Pogledajte sad ova imena: Lulić, Mujdža, Salihović, Rahimić: Itekako znaju izvršiti pritisak, i to uvijek i rade. Čak su se i Medonja, kao i Mire, naučili da to rade. Nema danas igrača (izuzev Misketa) koji ne vrši pritisak na protivnika.
Lijepo si reko netreba se otvarat netreba ici otvoreno..polako cekat ,na kraju krajeva oni su ti kojima trebaju tri boda il su sasa ,pa igraju kuci,znaci oni su ti koji se MORAJU otvorit ,sto cemo mi 100% znat iskoristit...i mislim da bi za ovu tekmu u rumuniji bolje bilo ojacat vezni red znaci ljudi kad bi vedu stavili u vatru pored dzeke odma ,moro bi neko iz veznog reda na klupu...tako da mislim da je puno bolje i realnije igrat sa jednim napadacem (dzekom) i dolje u veznoom redu sa petoricom(rahimic,medunjanin,lulic,pjanic,misimovic)....odbrana standardno (mujdza spaha mravac i salihovic) .GOLMAN(HASAGIC

...................hasagic...............................
mujdza......mravac........spahic........salihovic
..........rahimic..............medunjanin............
....pjanic........misimovic............lulic...........
........................dzeko...............................
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
joj ljudi kad smo mogli drugo poluvrijeme u sred lisabona igrat sa 3 napadaca mozemo i protiv rumuna poceti sa 2
- NoName
- Kontakt:
Naravno da možemo, ja recimo ne tvrdim da je u tome nešto loše, samo što mislim da je u početku bolje da idemo malo tvrđe i sa super jakom sredinom. Obje varijante imaju i prednosti i nedostatke, samo što mi nismo u poziciji da idemo grlom u jagode, treba malo pustiti Rumune da pokušaju nešto napraviti a da mi to iskoristimo. Sve u svemu i kako god počeli, sreća je pa je u svakoj varijanti i klupa jaka, tako da možemo djelovati.don_burza je napisao/la:joj ljudi kad smo mogli drugo poluvrijeme u sred lisabona igrat sa 3 napadaca mozemo i protiv rumuna poceti sa 2
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
........................avdukic...........................
...ibricic......rahimic.........spahic........mravac...
.....miske........pjanic......jahic.....ibisevic......
................dzeko.................lulic...............
- Goalgetter
- Kontakt:
Jedni za taktiku sa jednim napadacem, a drugi sa dva napadaca
Obadvije varijante imaju svoje pozitivne i negativne strane.
Ako cemo vec sa jednim napadacem, a to bi bio Dzeko, igrali bi sa 5 igraca u veznom redu. Ako se Pape vec odluci za tu varijantu, onda bi trebali imati 2 jako brza krila, a na desnoj strani ne vidim nijedno krilo, osim Vede, koji bi barem nekako svojom brzinom mogao igrati tu poziciju, ali Vedo nije krilni igrac
. Na lijevoj strani bi bio Lulic, dok bi Sejo igrao beka. U ovom slucaju, Miske ili Pjanic bi isli na klupu, jer mi moramo igrati sa dva zadnja vezna
. Rizik je da Rumunski stoperi Dzeku totalno odsjecu od igre, ne bi bilo dobro ako bi se to desilo.
Ako bi igrali sa dva napadaca, izgubili bi tu stabilnost u veznom redu, ali zato bi Vedo dovoljno vrsio pritisak na zadnju liniju Rumuna, i tako stvorio prostor za Dzeku. Jedan od ova dva zadnja vezna (najvjerovatnije Medunjanin i Rahimic) bi se cesce ukljucivali u ofanzivu.
Neka Pape dobro razmisli, mislim da bi ova formacija sa 2 napadaca bila bolja, jer za 4-5-1 trebamo dva klasicna krila, a mi ih trenutno nemamo (na desnoj strani)

Obadvije varijante imaju svoje pozitivne i negativne strane.
Ako cemo vec sa jednim napadacem, a to bi bio Dzeko, igrali bi sa 5 igraca u veznom redu. Ako se Pape vec odluci za tu varijantu, onda bi trebali imati 2 jako brza krila, a na desnoj strani ne vidim nijedno krilo, osim Vede, koji bi barem nekako svojom brzinom mogao igrati tu poziciju, ali Vedo nije krilni igrac

Ako bi igrali sa dva napadaca, izgubili bi tu stabilnost u veznom redu, ali zato bi Vedo dovoljno vrsio pritisak na zadnju liniju Rumuna, i tako stvorio prostor za Dzeku. Jedan od ova dva zadnja vezna (najvjerovatnije Medunjanin i Rahimic) bi se cesce ukljucivali u ofanzivu.
Neka Pape dobro razmisli, mislim da bi ova formacija sa 2 napadaca bila bolja, jer za 4-5-1 trebamo dva klasicna krila, a mi ih trenutno nemamo (na desnoj strani)
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 27 maj 2011, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ma naravno da sve ima pozitivu i negativu.
Samo smatram da smo sa 2 napadaca 60% jaci , imacemo veci pritisak na odbranu u kojoj ni ovaj put nece biti Civu .
Sto se tice veznog reda on ja kvalitetan da se nosi sa rumunskim i mislim da nemora biti sacinjen od 5 igraca .
I taj sam vezni red ce imati opciju vise u napadu kad je Vedo tu
Samo smatram da smo sa 2 napadaca 60% jaci , imacemo veci pritisak na odbranu u kojoj ni ovaj put nece biti Civu .
Sto se tice veznog reda on ja kvalitetan da se nosi sa rumunskim i mislim da nemora biti sacinjen od 5 igraca .
I taj sam vezni red ce imati opciju vise u napadu kad je Vedo tu
Ja mislim da ako su Salih i Medo u formi da je ovo kljuc nase igre.
Sejo
----Medo
Lula
Lula kad ide naprijed a ici ce jer ga nesto vuce, Medo ce tu prazninu da pokrije kao sto je radio protiv Rumuna u Zenici i to vise nego dobro. Sejo se vrati nazad na Medino mjesto a Miske moze gore da ide prema golu. Onda se Medo i Sejo zamjene. Lula malo ostane gore i onda opet Sejo naprijed, Medo gleda tu stranu dok se Lula ne vrati. Lula i Sejo se mogu mjenjati citavu igru, a Medo mora to non-stop pratiti.
Sejo
----Medo
Lula
Lula kad ide naprijed a ici ce jer ga nesto vuce, Medo ce tu prazninu da pokrije kao sto je radio protiv Rumuna u Zenici i to vise nego dobro. Sejo se vrati nazad na Medino mjesto a Miske moze gore da ide prema golu. Onda se Medo i Sejo zamjene. Lula malo ostane gore i onda opet Sejo naprijed, Medo gleda tu stranu dok se Lula ne vrati. Lula i Sejo se mogu mjenjati citavu igru, a Medo mora to non-stop pratiti.
ni brazil nam nista nebi mogoskevo2 je napisao/la:........................avdukic...........................

de bgt jel igraju fudbal ili kauboja i indijanacasoko je napisao/la:

Post of the day!skevo2 je napisao/la:........................avdukic...........................

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Odakle si skino menadzer daj linksoko je napisao/la:Ja mislim da ako su Salih i Medo u formi da je ovo kljuc nase igre.
Sejo
----Medo
Lula
don_burza je napisao/la:Odakle si skino menadzer daj linksoko je napisao/la:Ja mislim da ako su Salih i Medo u formi da je ovo kljuc nase igre.
Sejo
----Medo
Lula
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.