BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

NoName
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la NoName » 27 maj 2011, 18:19

A ovako bi to izgledalo da nam je Mancini trener:

------------------------ Hasagić ------------------------
-- Mudjža ------ Spahić ------ Mravac ------ Lulić --
- Medunjanin - Rahimić - Salihović - Damjanović -

----------------------- Misimović -----------------------

-------------------------- Džeko -------------------------
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

skevo2
Kontakt:

Post Postao/la skevo2 » 27 maj 2011, 18:20

NoName je napisao/la:A ovako bi to izgledalo da nam je Mancini trener:

------------------------ Hasagić ------------------------
-- Mudjža ------ Spahić ------ Mravac ------ Lulić --
- Medunjanin - Rahimić - Salihović - Damjanović -

----------------------- Misimović -----------------------

-------------------------- Džeko -------------------------
ovako da je morinho

............................hasagic...............................

....mujdza....mravac...pandza...spahic...nadarevic...jahic..

...ibricic....rahimic....................salihovic.......pjanic.....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 maj 2011, 18:22

don_burza je napisao/la:
soko je napisao/la:Ja mislim da ako su Salih i Medo u formi da je ovo kljuc nase igre.

Sejo
----Medo
Lula

Lula kad ide naprijed a ici ce jer ga nesto vuce, Medo ce tu prazninu da pokrije kao sto je radio protiv Rumuna u Zenici i to vise nego dobro. Sejo se vrati nazad na Medino mjesto a Miske moze gore da ide prema golu. Onda se Medo i Sejo zamjene. Lula malo ostane gore i onda opet Sejo naprijed, Medo gleda tu stranu dok se Lula ne vrati. Lula i Sejo se mogu mjenjati citavu igru, a Medo mora to non-stop pratiti.
Odakle si skino menadzer daj link
Menadzer ne-mandzer @soko je defakto u pravu.
Lijeva strana gledano od oka ce biti na neki nacin bas kljuc igre.
Razlog na toj strani je jedini od igraca koji ima turbo u guzici Lulic.
Onda dva igraca koji su dobri i u ofanzivi i defanzivi Salih i Lula.
Da ne govorim o dva igraca koji imaju top u lijevoj nozi,Salih i Mudonja.
Sto se tice mjenjanja saliha i lule(bek-krilo) to se podrazumjeva.Jer su Rumuni proslu tekmu nayebali a ovu tekmu kontaju da su procitali Lulu.Jest da tu nije Salih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 27 maj 2011, 18:26

NoName je napisao/la:Džeko se itekako naučio da i on mora stvarati pritisak na protivnika, što se vidjelo u par zadnjih nastupa za City tako da vam taj argument pada u vodu.
a primjer za to je :?
molim lijepo da nam izdvojis jednu jedinu utakmicu u kojoj je dzeko 90 minuta igrao tako kao sto ti kazes.
da se opkladimo da cu na svaku sansu u kojoj je ucestvovao pronaci 2 scene u kojima je ispadao. protiv tebe pristajem na svaku opkladu tezu od milje(znam da imas love :D ).
NoName je napisao/la:Pogledajte sad ova imena: Lulić, Mujdža, Salihović, Rahimić: Itekako znaju izvršiti pritisak, i to uvijek i rade. Čak su se i Medonja, kao i Mire, naučili da to rade.
cekaj, ti bi nasu vezu pomjerio naprijed istovremeno izvlaceci stopere na centar(mislim da znas da odbrana prati vezu i obratno) :) zeleno da zelenije ne moze biti. vjerujem da bi nas i slabije ekipe od rumunije ubile kontrama ili si ubjedjen da medunjanin, miske i pjana mogu ´uganjati´ rumunske napadace :)
mi dobro znamo kako funkcionise nasa repka, tj. kako se momci ponasaju u fazi napada, a kako u fazi odbrane.
u ekipi imas medunjanina, rahimu, misketa i pjanu i ti bi htio formaciju sa jednim napadacem.
druze, prije svega moramo znati da svaka formacija zahtjeva profil igraca sposobnih da odgovore na sve zahtjeve koje postavlja pred njih. pazi, ovo je farz za svakog trenera pocetnika. cim imas dva plejmejkera ti nisi u stanju igrati sa jednim napadacem slicnim dzeki. pogotovo ako njima dvojici dodamo tihog medu i malo, ali sasvim malo hitrijeg rahimica + dzeko koji nije nesto brz a bome ni eksplozivan. jednostavno, za tu formaciju fali jos jedan lulic.
NoName je napisao/la:Ali, kako god igrali, imam osjećaj, kao što sam i rekao, da ćemo Rumune baš onako momački da nagazimo. 4-5-1 ili 4-4-2, daleko smo bolji od njih i to ćemo i pokazati.
slazem se.
NoName je napisao/la:@quälix, malo se bolje informiši oko toga sa koliko smo napadača igrali u kvalifikacijama za SP2010.
ne brini, drug seco je dovoljno informisan.
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 maj 2011, 18:55

Džaba mi kombiniramo, Safetova je zadnja. Biće kako bude, samo znam da ako svi igrači budu hladne glave i vrelog srca ne bi trebali izgubiti.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

skevo2
Kontakt:

Post Postao/la skevo2 » 27 maj 2011, 19:05

sta mislite da priliku dobiju neki mladji igraci...

.........................sehic..................

.....mujdza....torlak......spahic......vranjes..

......pjanic....salihovic...medunjanin....lulic...

..............dzeko.........lendric.............

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 27 maj 2011, 19:12

---------------Hasagic------------------------
------------------------------------------------
Mujdza----Mravac-----Spahic-------Lulic
---------Rahimic--------Medunjanin-------
-----------------------------------------------
Pjanic---------Misimovic----------Salihovic
-----------------------------------------------
------------------Dzeko------------------------

ili

---------------Hasagic--------------------------
--------------------------------------------------
Mujdza--------Mravac---Spahic-----Lulic
----------------------------------------------
---------Rahimic---------Salihovic------------
-------------------------------------------------
Pjanic-------------Misimovic------Ibisevic
------------------Dzeko------------------------

Od ove dvije kombinacije ,jedna ce sigurno biti.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 maj 2011, 19:13

skevo2 je napisao/la:sta mislite da priliku dobiju neki mladji igraci...

Šta misliš da se uozbiljiš... Kakav crni Lendrić :lol:
Čelik Zenica 1945

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 27 maj 2011, 19:57

Nimla_RZ je napisao/la:
skevo2 je napisao/la:sta mislite da priliku dobiju neki mladji igraci...

Šta misliš da se uozbiljiš... Kakav crni Lendrić :lol:
Torlak. Lendrić :mrgreen: :lol:
I Love this game !!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 maj 2011, 19:59

Adilovic kao istureni napadac i target bi nam rijesio sve probleme , samo mu ne treba dati da puca penale :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 maj 2011, 20:21

Pričate mi da nema ko probijat po desnoj strani? :o
Uz par taktičkih preformacija, uvijek ima ko. A Mujdza? :shock: Svi mi volimo Senada, al' zaslužuje i Mensur svoj dio slave, on je protiv Rumuna odradio odličan pos'o, što jes' jes'.

I ovaj forum ondnosno pisanje na njem nije toliko funkcijski dovršen da bih vam mog'o nacrtati šta mislim, pa ću probat dočarat'. :D

4-5-1 je formacija koja u suštini ništa ne govori, tek ako je preciziramo kao 4-2-3-1 ili 4-3-2-1(moderna verzija 4-3-3 formacije) tek onda se nakaže koliko je formacija ofanzivna ili defanzivna. Ova formacija 4-5-1 uglavnom služi za čuvanje lopte, a mi nismo ekipa ,koja zna sakriti loptu, razlog i arugment tome je nesigurna odbrana (dva na jedan, naša odbrana obično gubi duele), suvišna lucidnost, potezi više i način igre( cilj je da lopta dodje do Džeke, a onda je on spušta na krila ili playa ili druge vezne igrače, te tako razradjujemo napade-klasični piken rol , košarkaški rečeno).

Formacija 4-4-2 je formacija koja pokušava racionalizirati razliku izmedju napada i odbrane. Odprilike se predvidja da se 50% vremena napada, 50% brani , za te potrebe imaš 4 štopera plus dva vezna (DMF i MF)-po potrebi krila idu u odbranu ili igraju presing, što je polovica ekipe,nasuprot tome imaš 4 vezna igrača i 2 napadača ,koji nose 90% napada-bekovi po potrebi idu naprijed.

U formaciji 4-4-2 moraš , apriori , racionalizirati uticaj bekova i u fazi napada i u fazi odbrane. U fazi napada ,obično, se igra sistem 3-3-2-2 (po potrebi desni ili lijevi bek ostaje u odbrani , sve u zavisnoti koja strana protivnika je skolnija prodorima).

Prema tome, pod uslovom da BiH odigra tekmu u 4-4-2 formaciji, ne trebaju nam 2 ofanzivna beka, iz razloga što se odbrana ostavlja ranljivom u fazi napada,pa mi se čini i nepotrebnim igrati sa 2 ofanzivna beka (Mujdza je ofanzivan bek), zato Lulica gonit na krilo, a iza njega ostaviti nekog puno defanzivnijeg, koji će racionalizirati i igrati po potrebi.

Ako pogledamo, svaka ozbiljna ekipa ima sistem jedan ofanzivni bek, drugi defanzivni,počev od Arsenala (Sagna def. ,Clichy of),Chelsea (Cole ,Ivanović) itd. što ne znači apriori da je jedan ili drugi bek osudjen na vječito igranje štopera, nego ,naprotiv, razumnim potezima i umanjenom riziku.

Tako se u igri 4-4-2 u fazi napada ,stvara čvrst bedem od 3 defanzivno usmjerena igrača (sa jednim ili dva brza igrača) dok treći u bedemu igra klasičnog "čistača"(gorostas po konstituciji ala Pandža,Mravac ili Nadarević).

Drugi bek će za to vrijeme nuditi pomoć veznoj liniji i napdačima, svojim prodorima, ubacivanjima i sl. U toj strukturi važno je imati središnje vezne igrače sa tačnim pasovima (kakve i imamo) i visokog(e) napadače ,kakve mi i imamo. I ne vidim razloga da bi igrali 4-5-1 bilo kakvog tipa, jer mi igrače za držanje lopte nemamo, tačnije ,imamo al' sklone ishitrenim potezima, kada se pogubimo na sredini terena. Možete pričati što hoćete, al' sto put smo zasra*i na sredini terena i primili gol.

Nema veze i Salihović može odigrati lijevog beka, mada bih ja na tom mjestu forsir'o Spahića.

Otprilike (faza napada):

---------------------Hasagić------------------------
---------------------Mravac---------------------------
______-Bešić(bilo ko drugi ,op.)--------------Spahić
_______________POLOVINA TERENA___________________
Mujdža---------Rahimić--------Pjanić---------------Lulić--------

--------------Lutajući vezni igrač(Ibričić/Misimović?)-----
-------------------Lutajući napadač(Džeko?)---------------
--------------------Ibišević (igrač 16erca)------------------

Formacija nije ništa, ako je ne opišeš i ne definišeš, pa stoga:
U fazi napada:
Bešić(bilo ko drugi) bi igr'o polubeka i poluštopera,uz pomoć Rahimića, koji bi mu konstanto nudi sigurnost,po lijevoj strani sigurnost u odbrani nudio bi Spahić(oba igraju blizu polovine terena), Mravac je čistač(igra malo iza njih), ako šta prodje.Pjanić bi igrao tzv spielmachera ili razigravača, a ovaj (kako sam mu nadio) lutajući vezni igrač bi im'o zadaću da pomaže obje strane napada (i lijevu i desnu), u suštini na njemu je najveći dio posla jer bi mor'o biti na obje strane, čas tamo ,čas vamo (al' za to imamo sjajna 3-4 igrača), lutajući napadač bi spuštao sve visoke lopte, smirivao igru (kada dodje do mogućnosti gubljenja lopte),učestvovao u napadu i pomagao drugom napadaču, uz to bi i gradio napade i pokušavao sa samostojnim prodorima (ionako je daleko od gola i ima iza sebe 8 igrača, tako da nema rizika)...

Btw.Po potrebi mogu Mujdža i Spahić zamijeniti uloge. ;)

Eto, od mene, onako kako ja smatram ispravnim, pa vi se il' složite il' ne morate, svako ima svoje mišljenje i samo nek ga iznosi, tu smo da diskutujemo. :D
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 27 maj 2011, 20:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 maj 2011, 20:22

Salihovic neigra ni sledece dvije utakmice....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 maj 2011, 20:26

Ponos Torina je napisao/la:Salihovic neigra ni sledece dvije utakmice....
Š'o? :o
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 maj 2011, 20:31

Arnelinho je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Salihovic neigra ni sledece dvije utakmice....
Š'o? :o
Nemam pojma tako sam cuo na sportu na tv1 mozda je povreda u pitanju ili oni lazu... :?
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 27 maj 2011, 21:01

Nazalost istina je.Nece biti Seje u naredne dvije utakmice.A na povrede se takodjer zale Vranjes i Misimovic.Nadam se da ce barem Miske biti u konkurenciji za rumune.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 maj 2011, 21:03

Megamon je napisao/la:Nazalost istina je.Nece biti Seje u naredne dvije utakmice.A na povrede se takodjer zale Vranjes i Misimovic.Nadam se da ce barem Miske biti u konkurenciji za rumune.
Bgme bi ja volio više da igra Sejo nego Miske, baš loša vijest :evil: Ali, hajde recimo da su navikli naši bez Seje..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 27 maj 2011, 22:01

Ma nije toliki problem, bitno da je odbrana zdrava.. Ima Pjana, ubacit mu jos Stilu koji je zeljan dokazivanja i bit cemo jaci neko s Misketom.. Bez Seje smo navikli iako mi je zao i razocaran sam...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 22:02

@seco jeli to Saša Matić na avataru? :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 27 maj 2011, 22:04

Ima , ima ali nam fali sigurno on kao igrac. Prvo njegovi sutevi iz svakih pozicija svaka cast Pjanicu ali imati Salihovica je jos jedan + za slobodnjake iz bilo koje pozicije za sut covjek Dokazao !
- Fali njegovo probijanje i njegova tehnika kojom mjesa dobre odbrambene igrace i pravi prostor sigurno .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 maj 2011, 22:09

Steta radi Seje i Misketa, bas sam pozelio da Sejo opali jedan slobdnjak.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.