Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 21:29

Ted Mosby je napisao/la:Sutra nastavak, šteta baš je Nole imao sreće, Del Potro je bio u naletu
Sta mislis, ko je imao vise srece sto ovaj mec nije odigran i zavresen u jednom danu: Djokovic ili Del Potro :?: ;)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 maj 2011, 21:31

MaGiCa je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Sutra nastavak, šteta baš je Nole imao sreće, Del Potro je bio u naletu
Sta mislis, ko je imao vise srece sto ovaj mec nije odigran i zavresen u jednom danu: Djokovic ili Del Potro :?: ;)
Ma daj bolan, Del Potro je bio u jakom naletu i mislim da bi pobijedio u 3.setu jer je vidljivost bila vrlo solidna. Lani su Berdych i Murray igrali sve do 10 do 10
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 maj 2011, 21:31

Carolina :oops: :oops: :cry: :cry:
nema potpisa

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 21:33

skevo2 je napisao/la: ma dokovic je nula,vraca se on na svoje,ovo do sad je bilo kratki bljesak kojeg su imali i bagdatis,ljubicic i ostali prcvari. :lol: :lol: :lol:
Daj ne rise po temi, ili pričaj nešto konkretno ili razguli. Nemoj da te @Monolog ganja po forumu.

MaGiCa je napisao/la:Sta mislis, ko je imao vise srece sto ovaj mec nije odigran i zavresen u jednom danu: Djokovic ili Del Potro :?: ;)
Mislim da je nebitno. Faktori od kojih zavisi smjer ovog meča ostaju isti. Servis del Potra, forhend del Potra i to je to. Dok to bude išlo, držat će se u meču. Novakova mašina će kad-tad proraditi, samo je pitanje hoće li Gaučos imati muda i pokušati razbiti taj ritam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 21:35

Ted Mosby je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Ma daj bolan, Del Potro je bio u jakom naletu i mislim da bi pobijedio u 3.setu jer je vidljivost bila vrlo solidna. Lani su Berdych i Murray igrali sve do 10 do 10
Obrati paznju na moje pitanje, a ne repliciraj samom sebi. Dakle, kome odgovara sto se ne igra na best-of-five u jednom danu: Djokovicu ili Del Potru :?:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 maj 2011, 21:35

skevo2 je napisao/la:dokovic je obicni krelac koji nemoze u istu recenicu sa federerom,nadalom pa cak i wawrinkom.
A ti si sigurno jedan od onih koji pet puta promjene misljenje u pet minuta :mrgreen: . Osporen si ovom izjavom za sva vremena :mrgreen: .

Rekoh vam da je Del Potro zajeban igrac, njusio sam veliku neizvjesnost u ovom mecu. Del Potro ima sve predispozicije da bude broj 1, za razliku od recimo Mareja. Al' pis'o sam o njegovim kvalitetima par stranica unazad, da se ne ponavljam bezveze. Ako Del Potro dodatno popravi servis, bice ga jako jako tesko pobjediti, posebno na brzim podlogama. Samo da ga povrede zaobidju.

Djokovic bi mor'o miksati igru, mislim da mu nije pametno da se 'nadjacava' sa Del Potrom. Treb'o bi mjenjati ritam u poenu, sto vise setati i umarati, igrati skracene loptice,.. Bice sutra neizvjesno, Djokovic je favorit, al' je Del Potro pokaz'o da ga niposto ne treba otpisivati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 21:38

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Sta mislis, ko je imao vise srece sto ovaj mec nije odigran i zavresen u jednom danu: Djokovic ili Del Potro :?: ;)
Mislim da je nebitno. Faktori od kojih zavisi smjer ovog meča ostaju isti. Servis del Potra, forhend del Potra i to je to. Dok to bude išlo, držat će se u meču. Novakova mašina će kad-tad proraditi, samo je pitanje hoće li Gaučos imati muda i pokušati razbiti taj ritam.
Ima logike, ali ja mislim da prekid (i termin usled kog je doslo do prekida) zesce pomaze Del Potru, jer definitivno decko nema staminu za mec na tri dobijena. Ovako ima dva meca na 2 seta u dva dana, tako da faktor stamina nece vaziti ovog puta. 8-)

skevo2
Kontakt:

Post Postao/la skevo2 » 27 maj 2011, 21:38

ma covjek ima 2bp kod 3-5 i del potro ga rjesi za 7 sekundi,sramota koji levat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 21:41

MaGiCa je napisao/la:Ima logike, ali ja mislim da prekid (i termin usled kog je doslo do prekida) zesce pomaze Del Potru, jer definitivno decko nema staminu za mec na tri dobijena. Ovako ima dva meca na 2 seta u dva dana, tako da faktor stamina nece vaziti ovog puta. 8-)
Sigurno da mu pomaže. Međutim, nije bilo nekih dugih relija, sve se relativno brzo dešavalo, tako da bi izdržao sasvim sigurno, ali ne vjerujem da bi pobijedio. Ovako ima veće šanse za pobjedu. Čudno zvuči :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 maj 2011, 22:01

Ima i jednog i drugog...

Del Potro je ufatio ritam i bilo bi nezgodno za Novaka da su nastavili, a isto tako, ovo sto je Magica rekao, stoji i moze biti tacno. Tako da su i jedan i drugi nasli kompromisno rjesenje i nastavak ostavili za sutra. :mrgreen:

U svakom slucaju, ako Del Potro nastavi ovako, ima realne sanse, jer njegov kvalitet je apsolutno neupitan i sto komentator na ES kaze, steta da se u ovako ranoj fazi sasataju, jer u drugim okolnostima ovo bi bilo 1/2 finale, minimalno.

Maloprije sam gledo interview sa Fedexom. Kaze da je pomalo iznenadjen formom u prva 3 kola i da je ocekivao teske meceve sa Lopezom i Tipsarevicem, ali da ga servis vrlo dobro slusa i da je evidentno uhvatio dobar ritam. Takodjer, istakao je da je bio fizicki i mentalno potrosen od Miamija do Rima i da mu je bio potreban odmor, sto je i iskoristio i uzeo predah nakon poraza od Gasqueta. Uslijedila je konstatacija Wilandera, da je Federer rasterecen i da je kao takav vrlo, vrlo opasan.

Majstore, pokazi ko je najveci svih vremena i osvoji ovo :!: 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 22:07

Veliki majstor teniske igre - Andu Murray, sutra ide na Michaela Berrera, koji je bez mnogo problema savladao Raonića i Clementa, prvi je u velikom padu forme, dok je drugi pred penzijom i ovo mu je možda zadnji Roland Garros.

Škotski čarobnjak defanzivne i pusherajske igre ima otvoren put do polufinala, a najteži ispit do sada bi mogao imati u narednoj rundi, kada ide na pobjednika meča Troicki-Dolgopolov. Viktor nikada nije uzeo niti set Murrayu, dok je sa Dolgopolovom odigrao jedan sjajan meč u Australiji, na početku ove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 maj 2011, 22:17

Federer ukoliko ostane mentalno stabilan ( :D ) vrlo lahko može uzeti ovaj turnir, važno je da je na pshičkom planu bolji od protivnika...

Ova tri meča, je odigrao solidno, sa pola snage, najbitnije je to što je popravio backhand, to je danas najbolje demnostrirao, o servisu da ne govorim, kako turnir odmiče, sve je bolji i bolji, po meni bit će mu teže protiv vjerovatno Ferrera u 1/4 nego Đokovića u 1/2...

Najveća snaga Federera u ovom turniru je što niko od njega ne očekuje da osvoji isti, nema pritiska, to igrač poput njega mora iskoristiti...

Pokazatelj toga je dopuštena samo jedna break lopta u 3 meča...A to na Grand Slamu nije mala stvar.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 maj 2011, 22:21

@Virtu4l

Ti za njega navijas??? Ma vala je antipatican, blago receno :lol: . Dobar jeste, nema sta, sigurno najnezgodniji igrac iz top 10 za vodecu trojku i moze svakoga dobiti.

Nego, sve nesto kontam...kako je moguce tenis pratiti sa zapada i istoka, odnosno sa bocnih strana gledalista. Jbt, to su takvi udarci da bukvalno samo vrtis glavom i nema sanse da normalno mozes gledat :lol: Znam kad sam bio na Sarajevo Openu, nisam mogo drugacije nego otic na tribine iza ili kako se to vec kaze :lol: tek tada sam fino to odgledo...ili je to stvar navike :mrgreen:

@bianconero

Da, Roger sigurno igra u prva 3 kola i to je pokazatelj da moze pretendirati da ode do kraja. 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 22:32

sarajlija89 je napisao/la:@Virtu4l
Ti za njega navijas??? Ma vala je antipatican, blago receno :lol: . Dobar jeste, nema sta, sigurno najnezgodniji igrac iz top 10 za vodecu trojku i moze svakoga dobiti.
Vidiš, ja ti to gledam kao vodeću četvorku. :lol: Kakva trojka, kad je Andy tamburao tu tvoju trojku kad god je stigao :P malo ga je stalo ove godine, ali vidimo se u Americi i Kini :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 22:39

Zamalo da zaboravim, vidimo se i na Wimbledonu :P
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 maj 2011, 22:42

Pa da, velika 4....i Andy je tu, svakako.

Nego, sta mislis za ovu moju konstatciju za tribine :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 22:51

Ma ne znam, meni je to sve isto :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 maj 2011, 22:58

:mrgreen:

Ma nije vala, ali eto, stvar navike. :) :P Zato kamere i prenose sa suprotne strene a i loze su tu :mrgreen:

Ali, eto, nama obicnim smrtnicima je sve svejedno :lol:

Hljeba i igara :!: :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 23:15

Virtu4l je napisao/la:Veliki majstor teniske igre - Andu Murray, sutra ide na Michaela Berrera, koji je bez mnogo problema savladao Raonića i Clementa, prvi je u velikom padu forme, dok je drugi pred penzijom i ovo mu je možda zadnji Roland Garros.

Škotski čarobnjak defanzivne i pusherajske igre ima otvoren put do polufinala, a najteži ispit do sada bi mogao imati u narednoj rundi, kada ide na pobjednika meča Troicki-Dolgopolov. Viktor nikada nije uzeo niti set Murrayu, dok je sa Dolgopolovom odigrao jedan sjajan meč u Australiji, na početku ove godine.
Pa sa smesnim zrebom, to je za ocekivati. Da je u ovoj cetvrtini gde je Djokovic, smeo bih da stavim 200E da polufinala ne bi video. Murray nije ni u top 10 igraca na sljaci. Kako bi voleo da se nadje nekako sa Djokovicem ili Federerom u finalu RG, ako ikako Nadal moze ispasti. Palo bi jos jedno pranje u nizu, pa bismo opet slusali zalopojke o tome kako "je preveliki pritisak na njegovim nejakim ramenima".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2011, 23:43

Što rek'o gospodin Milojko Pantić - Nebo se otvorilo :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.