Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- majestic24
- Kontakt:
Re: Formula 1
Ne bi ja bas rekao da je on toliko brzi na tim gumama. I juce je zaostajao za Fernandom oko 6 stotinjki
Jednostavno,nema brzih zavoja u monaku i red bull tu gubi prednost na aerodinamici a i ferrari je napravio neke promjene
Jednostavno,nema brzih zavoja u monaku i red bull tu gubi prednost na aerodinamici a i ferrari je napravio neke promjene
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ovaj lik ne razlikuje stotinke od hiljadinki, pa koliko se samo provaljuje to je nevjerovatno, još se sjećam kad u drugoj utrci (prvoj koju su oni prenosili) nije znao da postoji krug za zagrijavanje, nego se odma razgalamio kao da je počela utrka... stvarno je frustrirajuće slušati ovog šabana...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- Titova-Juga
- Kontakt:
Hawking je napisao/la:Ovaj lik ne razlikuje stotinke od hiljadinki, pa koliko se samo provaljuje to je nevjerovatno, još se sjećam kad u drugoj utrci (prvoj koju su oni prenosili) nije znao da postoji krug za zagrijavanje, nego se odma razgalamio kao da je počela utrka... stvarno je frustrirajuće slušati ovog šabana...
Ahahahaha, ko to brate ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Fuj za Heidfelda,kako ga stid nije zavrsiti na 16. poziciji?
Kubica 4 life!
Kubica 4 life!
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Ma ovaj Denis na TV1 (odnosno Mreži), za njeg je Ognjen Dujković, koji je prošle godine komentarisao na BHT-u (a koji takođe nema pojma), izmislio pamet... meni se diže kosa na glavi kad slušam ovog idiota, i ja sam gori što se nerviram, ali ne mogu da istrpim ovoliko nepoznavanje pravila ili bilo čega, pa gori je od Vugdalića... platio bih da mogu slušati Blažička i Novaka, ljudi uvijek puni informacija i ne trabunjaju bezveze, milina ih slušat...Titova-Juga je napisao/la:Hawking je napisao/la:Ovaj lik ne razlikuje stotinke od hiljadinki, pa koliko se samo provaljuje to je nevjerovatno, još se sjećam kad u drugoj utrci (prvoj koju su oni prenosili) nije znao da postoji krug za zagrijavanje, nego se odma razgalamio kao da je počela utrka... stvarno je frustrirajuće slušati ovog šabana...
Ahahahaha, ko to brate ?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- majestic24
- Kontakt:
ja gledam na rtl-u...kako mi idu njihovi voditelji na zivce. Samo na ssvoje vozace gledajju,yebali ih oni
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- Titova-Juga
- Kontakt:
Hawking je napisao/la:Ma ovaj Denis na TV1 (odnosno Mreži), za njeg je Ognjen Dujković, koji je prošle godine komentarisao na BHT-u (a koji takođe nema pojma), izmislio pamet... meni se diže kosa na glavi kad slušam ovog idiota, i ja sam gori što se nerviram, ali ne mogu da istrpim ovoliko nepoznavanje pravila ili bilo čega, pa gori je od Vugdalića... platio bih da mogu slušati Blažička i Novaka, ljudi uvijek puni informacija i ne trabunjaju bezveze, milina ih slušat...Titova-Juga je napisao/la:Hawking je napisao/la:Ovaj lik ne razlikuje stotinke od hiljadinki, pa koliko se samo provaljuje to je nevjerovatno, još se sjećam kad u drugoj utrci (prvoj koju su oni prenosili) nije znao da postoji krug za zagrijavanje, nego se odma razgalamio kao da je počela utrka... stvarno je frustrirajuće slušati ovog šabana...
Ahahahaha, ko to brate ?
E golemo majke mi, a ako je gori od Vugdalica, onda nemam petlju ni da upalim mrezu da ga slusam haha.
Zanimljivo je to kod nas kako ljudi rade sve, samo ne ono za sta su kvalificirani.
Jedan Sabahudin Vugdalic isprica cijelu meksicku sapunicu tokom jedne nogometne utakmice i za to zaraduje lovu.
P.S koji je Schumi ?!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Perez

DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
Jak udarac,nadam se da nije neka ozbiljna povreda u pitanju.Sutra ce sigurno biti ovakvih(ako ne i gorih) udesa jer ce gume biti istrosene,naravno bit ce i otpadaka od guma a posto je Monaco veoma uska staza mozemo ocekivati 10-15 odustajanja i pola utrke pod Safety Carom.D1n0 je napisao/la:Perez![]()
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Steta velika za Hamiltona, ali ybga to je nepredvidljivi Monte Carlo
Rezultati kvalifikacija:Titova-Juga je napisao/la: P.S koji je Schumi ?!
1.Sebstian Vettel (Nje,Red Bull) 1:13.556
2.Jenson Button (VBR,McLaren) 1:13.997
3.Mark Webber (Aus,Red Bull) 1:14.019
4.Fernando Alonso (Špa,Ferrari) 1:14.483
5.Michael Schumacher (Nje,Mercedes) 1:14.682
6.Felipe Massa (Bra,Ferrari) 1:14.877
7.Lewis Hamilton (VBR,McLaren) 1:15.280
8.Nico Rosberg (Nje,Mercedes) 1:15.766
9.Pastor Maldonado (Ven,Williams) 1:16.528
10.Sergiop Perez (Mex,Sauber) bez vremena
----------------------------------------------
11.Vitaly Petrov (Rus,Renault) 1:15.815
12.Rubens Barrichello (Bra,Williams) 1:15.826
13.Kamui Kobayashi (Jap,Sauber) 1:15.973
14.Paul di Resta (VBR,Force India) 1:16.118
15.Adrian Sutil (Nje,Force India) 1:16.121
16.Nick Heidfeld (NJEM/Renault) 1:16.214
17.Sebastian Buemi (Švi,Toro Rosso) 1:16.300
-------------------------------------------------
18.Heikki Kovalainen (Fin,Lotus) 1:17.343
19.Jarno Trulli (Ita,Lotus) 1:17.381
20.Jaime Alguersuari (Špa,Toro Rosso) 1:17.820
21.Timo Glock (Nje,Virgin) 1:17.914
22.Jerome D'Ambrosio (Bel,Virgin) 1:18.736
23.Narain Karthikeyan (Ind,HRT) bez vremena
24.Vitantonio Liuzzi (Ita,HRT) bez vremena
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Kako su samo ovi u Red Bullu planirali da idu na jednu izmjenu sutra? Pa izgubit ce kontrolu kolko ce im staza pojesti gume. Mislim da bacaju suplju.
Sutra ocekujem da barem jedan iz top 10 poljubi ogradu i to iz Mercedesa najvjerovatnije. Isto tako ocekujem i da neko od stare garde (Barrichello-Webber-Schumacher) napravi gresku, jer je pritisak ove sezone prevelik, a Monaco ne prasta ni najmanje odstupanje.
Sutra ocekujem da barem jedan iz top 10 poljubi ogradu i to iz Mercedesa najvjerovatnije. Isto tako ocekujem i da neko od stare garde (Barrichello-Webber-Schumacher) napravi gresku, jer je pritisak ove sezone prevelik, a Monaco ne prasta ni najmanje odstupanje.
Prvo, ne kaze se stotinjka, nego stotinka. Drugo, nije u pitanju stotinka nego desetinka. Trece, koliko ono bijese vrijeme u Alonsa? 14,4, a koliko je ono u Vettela na kvalifikacijama?majestic24 je napisao/la:Ne bi ja bas rekao da je on toliko brzi na tim gumama. I juce je zaostajao za Fernandom oko 6 stotinjki
Ocigledno da je Alonso dao sve od sebe na treninzima, dok su na kraju i Red Bull i Mclaren mogli puno brze, sto su i pokazali.
Napokon je Schumi najbolji svoj krug odvezao na zadnjim kvalifikacijama.
- plavac u srcu
- Kontakt:
sutra će opet Vettel osvojiti jer teško da mu netko što može mada bi bilo puno bolje da pobjedi Hamilton ili Alonso kako bi do kraja prvenstav formule 1 bilo neizvjesnih utrka ovako imam osjećaj da će se već za kojih 10-tak utrka znati ukupni pobjednik
Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija!!!
- Titova-Juga
- Kontakt:
Schumiju naravno s obzirom na ne tako dobar bolid pasu vise ovako tehnicki zahtjevne utrke sto je sa ovom vise nego dobrom pozicijom dokazao. Ajmo majstore do postolja nekako !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
MCLARENOV pilot Lewis Hamilton kažnjen je degradacijom kvalifikacijske pozicije zbog presijecanja šikane tijekom "letećeg kruga". Umjesto ostvarenog sedmog, u nedjeljnu Veliku nagradu Monaka startat će s devetog mjesta.
U šestu utrku sezone s "pole-positiona" krenut će Sebastian Vettel (RBR-Renault), ispred Jensona Buttona (McLaren-Mercedes) i Marka Webbera (RBR-Renault). Drugi startni red upotpunjava Ferrarijev Fernado Alonso.
Na veću sigurnost vozača u Svjetskom prvenstvu Formule 1 pozvali su aktualni i bivši svjetski prvaci, Sebastian Vettel i Jenson Button.
U kvalifikacijama je stradao mladi Saubera Sergio Perez (21). Meksikanca je po izlasku iz tunela sila zanijela u desnu stranu, te je desnim dijelom bolida pri maksimalnoj brzini (na tom dijelu staze do 280 km/h) udario u ogradu, smrskao kotače, te potom nastavio bočno kliziti prema izbočenoj barijeri na putu u koju je na kraju i udario. Prošao je, srećom, bez, po život, teških ozljeda.
Vrlo se slično izlijetanje na istom mjestu dogodilo Mercedesovom Nijemcu Nici Rosbergu na trećemu slobodnom treningu, a stradao je u subotu i Vitantonio Liuzzi.
"Ovakve stvari su poziv na buđenje, moramo iz njih izvući pouke", kaže Vettel, svjestan da se mnogo toga i ne može popraviti nabolje:
"Ovdje i u Singapuru naš je posao, pritom mislim na vozače, braniti se. Moramo naglasiti da nam je potrebno više mjesta "tu" i "tamo", to bi trebao biti naš cilj."
"Na tom je području teško napraviti išta po pitanju sigurnosti. Monako je to što jest, ulična utrka, Formula 1 je opasan sport. Bilo je napredaka, ali moramo pronaći konačno rješenje. Svi se volimo ovdje utrkivati, ovo je posebna staza", dodao je Button koji je na sličan način stradao u Monaku 2003. godine.
U šestu utrku sezone s "pole-positiona" krenut će Sebastian Vettel (RBR-Renault), ispred Jensona Buttona (McLaren-Mercedes) i Marka Webbera (RBR-Renault). Drugi startni red upotpunjava Ferrarijev Fernado Alonso.
Na veću sigurnost vozača u Svjetskom prvenstvu Formule 1 pozvali su aktualni i bivši svjetski prvaci, Sebastian Vettel i Jenson Button.
U kvalifikacijama je stradao mladi Saubera Sergio Perez (21). Meksikanca je po izlasku iz tunela sila zanijela u desnu stranu, te je desnim dijelom bolida pri maksimalnoj brzini (na tom dijelu staze do 280 km/h) udario u ogradu, smrskao kotače, te potom nastavio bočno kliziti prema izbočenoj barijeri na putu u koju je na kraju i udario. Prošao je, srećom, bez, po život, teških ozljeda.
Vrlo se slično izlijetanje na istom mjestu dogodilo Mercedesovom Nijemcu Nici Rosbergu na trećemu slobodnom treningu, a stradao je u subotu i Vitantonio Liuzzi.
"Ovakve stvari su poziv na buđenje, moramo iz njih izvući pouke", kaže Vettel, svjestan da se mnogo toga i ne može popraviti nabolje:
"Ovdje i u Singapuru naš je posao, pritom mislim na vozače, braniti se. Moramo naglasiti da nam je potrebno više mjesta "tu" i "tamo", to bi trebao biti naš cilj."
"Na tom je području teško napraviti išta po pitanju sigurnosti. Monako je to što jest, ulična utrka, Formula 1 je opasan sport. Bilo je napredaka, ali moramo pronaći konačno rješenje. Svi se volimo ovdje utrkivati, ovo je posebna staza", dodao je Button koji je na sličan način stradao u Monaku 2003. godine.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Auuuu kakav udarac za Mclaren
Perez dobro nastradao ali vidi se da je rookie, nadam se da je snjim sve uredu.Sto se tice staze jako opasna staza, nadam se da nece biti ovoga sto se danas desavalo mislim nebih volio da se desi, ali ipak velike su sanse da se ponovi jer opet napominjem staza je jako opasna.Isto tako ocekujem lahku pobjedu Vettela, ma da nisam nikako fan Red Bulla, ali tesko da im ko moze parirati trenutno, pogotovo sad zbog ovog sto se desilo Hamiltonu starta tek na 9 mjestu, a to je smijem se usuditi i reci skoro pa nedostizno, svi znamo da je na ovoj stazi najtezi preticati.
U koliko pocinje danas ???
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.