FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

ŠtaIma
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ŠtaIma » 29 maj 2011, 14:07

Zaboravljate da su podijeljeni klubovi i po "zonama" Evropskim...
Lijepo je biti Manijak!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 maj 2011, 14:12

ŠtaIma je napisao/la:Zaboravljate da su podijeljeni klubovi i po "zonama" Evropskim...
Mislim da je to u LP, ali za EL nisam siguran.. Jer je Borac dobio ekipu iz Švice npr..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 29 maj 2011, 14:13

Gledam sastav Barse sinoc, 90 % igraca im je proslo kroz omladinsku skolu. Treba sav novac od Džekinog transfera ulozit u bolje uvjete za mlade, ako ih vec Zujo nije u farmavita ulozio. Kad tad sve ce nam se to vratit
NO PYRO NO PARTY

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 29 maj 2011, 14:13

ŠtaIma je napisao/la:Zaboravljate da su podijeljeni klubovi i po "zonama" Evropskim...
Ovo je jedino sto ne kontam znam da imaju 3 zone : Sjever,Centralni dio , i jug . Sad kako to hoda znas li objasniti ? Mi smo zadnji put dobili 3 ekipe iz 3 razlicite regije ;)

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 maj 2011, 14:17

nema tog vise, Zrinjski je ove sezone igrao s Tobolom, a gdje smo mi, a gdje je Kazahstan - 1.predkolo
isto tako je igrala Cibalia protvi Cliftonvillea, a gdje je Hrvatska, a gdje Sjeverna Irska - 2.predkolo
igrali NK Maribor i Hibernian, a gdje je Slovenija, a gdje Skotska - 3.predkolo
igrali FC Timisoara i Manchester City, a gdje je Rumunjska, a gdje Englenska - 4.predkolo

to po Europskim zonama je bilo dok je bio Kup UEFA i to zadnje 2-3 sezone tog natjecanja, od kad je Europa Liga nema vise regionalnih grupa ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 29 maj 2011, 14:18

Capt_Billy je napisao/la:
Neuville je napisao/la:Prioreti Željezničara po meni :

1. Produženje ugovora ključnim igračima, prije svega mislim na Nijemu. Dakle ponuditi nove ugovore Ramiću, Zolotiću, Višći, Šehiću. To je po meni ono što vrijedi u ovoj ekipi, treba gurati ove igrače, Šeha već igra, ali je i on mlad. Po meni bi idealna jedanaestorka bila : Šehić, Bogičević, Nijema, Marković ( B. Čolić ), Radovanović, Svraka, Stančeski, Višća, Zeba i Lazo. Definitivno se zahvaliti igračima tipa Jamak, Perak, Nikolić ( iako je mlad i nije dobivao priliku, ali po onome što sam vidio, nema kvalitete).

2. Dovođenje adekvatnih pojačanja, ali pojačanja u punom smislu te riječi, ne dovoditi igrače tipa Perak, Jamak. Pozicije na kojima treba dovesti igrače su napadač, lijevi bek i golman. Karić nije loš ali šta ja znam, ako ode Šehić neće nam on valjda biti prvi golman, onaj Mujkić je slobodan a možda i probati sa Baotićem, ima još kvalitetnih golmana, staviću uskoro listu igrača koji su slobodni na ovim pozicijama koje su nama prioritet. Što se tiče lijevog beka, Mirko meni nije loš, dapače, jedan od boljih, ali opet, nije nešto previše opasan u napadu, i igra toplo-hladno, najvjerovatnije i on odlazi pa nam treba jedan iskusan igrač na njegovoj poziciji. A sad napadač, naš trn u oku. Lazo stvarno, al stvarno ne znam šta mu je, ne znam da li ga neće ili ne zna, odigrao je maestralno protiv Čelika i opet me kupio ali da ne da go na polusezoni, stvarno ne znam. Definitivno je da će nam trebati 2 napadača koja bi doveli, jednog sidraša kao što je Lazo, jer to Amar prefiria, a drugog bi volio kao tipa Dialibe.

3. Popravljanje marketinga. Jednostavno rečeno, ove godine je bio krah što se tiče toga, sjetimo se pretptošle i prodaje godišnjih i projekta Željo TV. To je bio pravi hit mislim da uprava stvarno ali zaista stvarno treba poraditi na tome, jer nisu ni svjesni koliko bi prihoda imali od toga. Naravno finansijski bi zarađivali 1o puta više nego što sad zarađuju, umjesto da stalno oglašavaju da imaju novi dresovi, šalovi, lopte i ostale stvari, to samo znaju oni iz njihovog kruga i samo još neki rijetki al eto. Zato bi ja napravio nešto sljedeće sezone što se tiče godišnjih, sa kupljenom godišnjom da se dobije šal ili dres, vidjeli bi da bi bilo uspješnija prodaja nego ona od predprošle godine. Uvijek ima nekih ideja koje bi se stvarno trebale pretvoriti u našu korist.

4. Stadion, ostavio sam ga kao zadnjeg jer znamo da je to i najteže ostvarivo. Meni ne trebaju neka ovećanja o stadionu od 100miliona eura i slično, stadionu ispod kojeg bi bio tržni centar :? Zašto se ne počne od nekih manjih investicija, popravljanja istočne tribine, ako treba nek se pola godine gradi, produživanja Juga, izlivanja betona na Zapadu, nek se to troje radi eto i 2 godine, vidjeli bi kakav bi to pomak bio, neprepoznatljivo bi izgledala Dolina. Naravno ima tu još radova koji bi se trebali uraditi kao što je mjenjanje krova na sjeveru koji prokišnjava te mjenjanje polomljenih stolica. Eto nek se i ne mora ovo zadnje raditi što sam rekao ali bar jedno od ono troje što sam prije naveo. Zatim treba zaposliti par žena da se čiste stolice jer stvarno nema smisla, onako prljavih stolica nigdje nema.... Također bi bilo lijepo kada bi se prefarbali reflektori, i nabacile nove mreže tipa sa grbom Želje u sredini po uzoru na mnoge Bundesligaše, bila bi velika i lijepa promjena....
Ti i ja prijatelju dijelimo veoma slicno misljenje!!! :D :D :D Samo bi volio da se vise nesto pocne raditi na ovom stadionu, pa makar kao sto ti kazes neke sitnice, ali neka se samo radi!!
Ima odličnih ideja, volio bih kad bi neko od nas otišao do nekog člana iz uprave, do Žuje, Džele, pa da im se neke ideje predlože. Sad koliko bi oni nas fermali, to je pitanje, ali treba probati. Zaista bi volio da se sljedeće sezone posjeta utrostruči u odnosu na ovu. Znači, prosjek neki od 9 000 gledatelja po utakmici. Izgleda da će nas dosta igrača napustiti, što znači da će se budžet za plate rasteretiti. To bi mogla biti prilika za dovođenje dobrih pojačanja, ali vidjet ćemo u narednim danima. Što se Slovenaca i stadiona tiče, neće biti nikakvog šminkanja stadiona za vrijeme dok je aktuelna priča o izgradnji novog. Zadnja vijest je bila da se trebao usvojiti taj neki zakon o javno-privatnom partnerstvu ( tako nešto ) , to je posljednje što sam čuo. Informacija stara mjesec dana. Ako propadne dogovor, hebaji ga, treba onda polako već postojeći stadion osposobljavati za Europu. Zamijeniti krov na Sjeveru, proširiti jug, ofarbati reflektore, travu doraditi, dići tribinu na istoku, ne previše zahtjevnu i skupu za izgradnju, najobičniju za nekih 7 000 gledatelja. I da, semafor promijeniti i još neke stvari koje bi bile potrebne za igranje u Europi. Mada ja mislim da već sada možemo igrati u kvalifikacijama, neka neko potvrdi ovu moju informaciju ako je tačna.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 29 maj 2011, 14:21

Komsije sta kazete da se urotimo protiv Zeljka Smrdadjica , neki koncert ha hu fazoni , zajeb** ce nam travu... :mrgreen:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 29 maj 2011, 14:22

Nije moje, s jednog foruma 8-)
slika

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 29 maj 2011, 14:24

Samo F.K.S !! je napisao/la:
Ovo je jedino sto ne kontam znam da imaju 3 zone : Sjever,Centralni dio , i jug . Sad kako to hoda znas li objasniti ? Mi smo zadnji put dobili 3 ekipe iz 3 razlicite regije ;)
Ne znam jrn, ali prosle godine sam se toliko radovao izvlacenju (u nadi da dobijemo nekoga sa balkana) i nas'o link da gledam kad tamo po nekim fizickim zonama podijeljeni i dobijemo židovčine :? ... najbolje bi bilo da toga vise nema :roll:

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 29 maj 2011, 14:25

Drugacije je to u LP druze ;)

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 29 maj 2011, 14:29

HZ_ilidzaa je napisao/la:Komsije sta kazete da se urotimo protiv Zeljka Smrdadjica , neki koncert ha hu fazoni , zajeb** ce nam travu... :mrgreen:
ma ne moze se ni Onaj gore urotiti protiv njega, on je naumio i odrzat ce ga :mrgreen:
Za zivot cijeli!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 29 maj 2011, 14:30

Trofej Kup-a BiH - čestitke stižu sa svih strana
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/tr ... vih-strana

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 29 maj 2011, 14:44

ŠtaIma je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:
Ne znam jrn, ali prosle godine sam se toliko radovao izvlacenju (u nadi da dobijemo nekoga sa balkana) i nas'o link da gledam kad tamo po nekim fizickim zonama podijeljeni i dobijemo židovčine :? ... najbolje bi bilo da toga vise nema :roll:
prosle godine u 2. pretkolu kvalifikacija LP 34 tima su bila podjeljena u 3 grupe. Evo kako je to izgledalo:
slika
kako su dosli do ovih grupa ne znam tacno :?
slicno ovako je bilo i u europa ligi tako da ako neko skonta kako se ove grupe formiraju ("Before the draw the clubs were divided into 3 groups apparently based on regional criteria") moguce je spisak od 40 mogucih protivnika skratiti na 5 :D :mrgreen:
evo ovdje ima vise info:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... ml?100621a
http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... -off_round
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2011.html
http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... -off_round
Zadnja izmjena: defender, dana/u 29 maj 2011, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 29 maj 2011, 14:45

Omar500 je napisao/la: Ima odličnih ideja, volio bih kad bi neko od nas otišao do nekog člana iz uprave, do Žuje, Džele, pa da im se neke ideje predlože. Sad koliko bi oni nas fermali, to je pitanje, ali treba probati. Zaista bi volio da se sljedeće sezone posjeta utrostruči u odnosu na ovu. Znači, prosjek neki od 9 000 gledatelja po utakmici. Izgleda da će nas dosta igrača napustiti, što znači da će se budžet za plate rasteretiti. To bi mogla biti prilika za dovođenje dobrih pojačanja, ali vidjet ćemo u narednim danima. Što se Slovenaca i stadiona tiče, neće biti nikakvog šminkanja stadiona za vrijeme dok je aktuelna priča o izgradnji novog. Zadnja vijest je bila da se trebao usvojiti taj neki zakon o javno-privatnom partnerstvu ( tako nešto ) , to je posljednje što sam čuo. Informacija stara mjesec dana. Ako propadne dogovor, hebaji ga, treba onda polako već postojeći stadion osposobljavati za Europu. Zamijeniti krov na Sjeveru, proširiti jug, ofarbati reflektore, travu doraditi, dići tribinu na istoku, ne previše zahtjevnu i skupu za izgradnju, najobičniju za nekih 7 000 gledatelja. I da, semafor promijeniti i još neke stvari koje bi bile potrebne za igranje u Europi. Mada ja mislim da već sada možemo igrati u kvalifikacijama, neka neko potvrdi ovu moju informaciju ako je tačna.
Ma tesko je sve to u nasoj situaciji, tu je mnogo lobiranja i onoga "svak hoce svojem"... Prosle godine sam dosao do informacije da je bila u planu izgradnja istocne tribine 2009., ali ne po investicijama nego volonterski od strane nekih ljudi koji su bili tad povezani sa Zeljom (ljudi iz uprave onda priajtelja kluba sta ti ja znam). Među njima je bilo i vlasnik neke betonare koji je bio spreman dopremiti ne znam koliko tona betona besplatno... zatim ljudi koji su bili spremni i kesirati novac samo da se to napravi... i na kraju se to izlobiralo i nigdje nista... cak su se ti pojedinci i odvojili od kluba... Meni to "smrdi" sve na pokusaj privatizacije Želje (sto bih licno volio) al ovo su sve ne provjerene informacije tako da ih uzmite sa rezervom :|

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 maj 2011, 15:00

@ defender
ja mislim da se do tih grupa dolazi slucajnim odabirom i te grupe su mislim samo radi mogucnosti da se u neki predkolima susretnu klubovi iz iste drzave pa se onda oni odvoje u razlicite grupe ;)
pogledaj sam te grupe i vidjet ces da nema nikakve veze s regionom

ŽeljinManijak
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljinManijak » 29 maj 2011, 15:30

Zna li ko kad je izvlacenje parova za el.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 maj 2011, 15:32

ŽeljinManijak je napisao/la:Zna li ko kad je izvlacenje parova za el.
20.06.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 29 maj 2011, 16:07

Nemoguće je da niste čuli za djevojku koja je još 2009. godine u jednoj TV emisiji, na upit kako proslavlja Bajram, između ostalog, rekla da popije šest-sedam jegera i potom, kao zabrinuto, dodala: "Joj, da me vidi babo!"

U međuvremenu, ta rečenica: "Da me vidi babo", postala je "hit". Navijači Fudbalskog kluba Željezničar uveliko su kumovali da njena izjava postane baš pravi hit. I to navijački. Na utakmicama Željini Manijaci skandiraju:

"A, da me vidi babo, a da me vidi babo, da se opijam, da se opijam, sedam jegera...".

Iako mnoge ovaj snimak i ono što navijači Želje skandiraju itekako zabavlja, većina ne zna ko su, ustvari, akteri priče "Joj, da me vidi babo". Dakle, babo je jedan od priznatijih sarajevskih slikara Ibrahim Hrle, a njegova kćerka je 18-godišnja Merjem, koja ovih dana završava Srednju školu primijenjenih umjetnosti, piše Dnevni avaz.

„Prvi put nisam ni gledao emisiju, a kada sam vidio, nisam se mnogo razočarao. Sve to smatram mladalačkim ponašanjem. Pa i mene su pijanog odvodili i dovodili kući. Iako popijem poneko pivo, nisam pristalica alkohola. Ako je sve to napravila, neka je, to je sve za mene dječija varijanta. I bila je sve do momenta kada me je pravno zaškakiljala. Čelnici iz "Jegera" počeli su da upotrebljavaju ime moje kćerke, odnosno njenu sliku. Postoje ta s.... od Facebooka, YouTubea, koja sve to danonoćno upotrebljavaju, ali ne marim za to“, kaže otac Ibrahim.

Ibrahim govori kako mu nimalo ne smeta to što navijači Željezničara koriste izjavu njegove kćerke na utakmicama. Čak mu se dopada ta ideja.

„Dika mi je to što na utakmicama pjevaju riječi moje kćerke. Ja sam simpatizer Želje, ali naglašavam, simpatizer, ali ne i navijač. Ako me pitate, navijam za Bajern iz Minhena, a od malih nogu navijač sam Dinama iz Zagreba. Naprimjer, onu noć kada je Željo osvojio Kup BiH, grupa navijača došla nam je pod prozor i pjevala: "A, da me vidi babo", kaže Ibrahim.

U petak je Merjem imala matursku večer, a nakon završetka Srednje škole, mlada Sarajka nastavit će raditi kod oca u ateljeu.

„Fakultet neću sada upisivati, možda iduće godine. Pomagat ću ocu u radnji onoliko koliko budem mogla. A ovo što se izdešavalo, mogu reći da mi mnogo smeta kada mi na ulici pjevaju ove riječi i stalno mi dobacuju. Uvijek me prepoznaju i ne mogu izaći iz kuće, a da ne čujem riječi: "Da me vidi babo". Ne stidim se svoje izjave. Šalju mi poruke, ali im ne odgovaram. Ja sam to izjavila i moram se nositi s tim, mislim da uspijevam“, kaže Merjem.

:mrgreen:
NO PYRO NO PARTY

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 maj 2011, 16:09

U drugom pretkolu EL nema nikakvih grupa, moguće je dobiti svakog nosioca, osim Sarajeva, naravno. U trećem pretkolu će biti 7 grupa sa po 10 timova (5 nosilaca, 5 nenosilaca). Grupe se određuju isključivo na osnovu koeficijenata klubova, po sljedećem sistemu:

Grupa 1: 1, 14, 20, 28, 29 (nosioci)
Grupa 2: 2, 13, 21, 27, 30 (nosioci)
Grupa 3: 3, 12, 16, 26, 35 (nosioci)

...

Brojevi predstavljaju redni broj kluba na tabeli napravljenoj na osnovu koeficijenata. Na sličan način se odredi i pet nenosilaca. Dakle, imate tamo onu tabelu sa 35 klubova nosilaca u trećem pretkolu, u prvoj grupi će biti Atletico Madrid (redni broj 1. - najveći koeficijent), Austria Beč (redni broj 14.), itd.
Znači, u ovom trenutku nije moguće napraviti raspored grupa za treće pretkolo, ali biće moguće nakon što se odigra prvo, dobit ćete grupe ekskluzivno. :P

Što se tiče Lige prvaka, izgleda da neće biti nikakvih grupa ovaj put (nije ni u pretprošloj sezoni), iako se ne može ništa reći sa stopostotnom sigurnošću. Ali, ako bude podjele, vjerovatno će opet biti isti sistem, znači mogući protivnici prvaka BiH su predstavnici Hrvatske, Izraela, Bugarske, Slovačke...Upravo zbog te jednoličnosti žrijeba (ograničavanje na nekoliko više-manje istih protivnika), mislim da podjele neće biti.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 29 maj 2011, 16:34

Rudar 3:2 Željezničar (Gol za 2:1,Džafić):
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kontra i 31 gost.