1994-2011.......17godina.....2 titule prvaka.....jedna od te dvije iako priznata od uefe racunamo je mada nije 100% osvojena na terenu,al haj neko ce se naci pametan pa reci zasluzena,mada je lopta okrugla pa je sve moguce a to dobro znamo jer smo u jednom utakmicu razvaliki komsinice a oni postali prvaci.....hocu da kazem ako smo veliki klub a svi kazemo da jesmo mene je stid da za 17godina osvojimo samo 2 titule.Znaci rodi ti se dijete slavis titulu,zazrsi ti dijete srednju skolu slavis titulu...SRAMOTA. Sto se tice kupa taj me trofej ne zanima bas puno,to moze osvojiti bilo koja seljacka ekipa. Meni je kup dobar kad osvojis prvenstvo pa ako mozes usput osvojis kup pa da kazes DUPLA KRUNA...nekako dobro zvuci kad kazes DUPLA KRUNA....a kup ko kup mi je nebitan....samo titula me zanima i nista vise....sto se tice igraca,sradnja zalost,al sve dok ne dodje neko ko ima para da uzme klub,ulozi pare,dovede igrace,pa neka onda prodaje,vrti pare radi sta god hoce ali samo da ekipa bude Evropska,al da Bog da da cemo taj film gledati.Zadovoljavat cemo se pobjedama kuci protiv seljackih ekipa,citati u novinama idemo da se nadigravamo u Travnik,Gradacac,Trebinje...zadovoljni smo bodom....stid me vise takvih clanaka u novinama i izjava trenera i kvazi igraca.Ako mi SARAJEVO nemozemo da budemo strah i trepet u ovoj ligi ko onda moze??? Od igraca koje treba zadrzati moze dijeliti misljenje samnom ko hoce ili nemora su po meni: Torlak, Dupovac, Muharemovic, Arsenijevic, Scepanovic, D.Hadzic....na hoklici svi ostali (3 Handzica....Comori....Nuhici....Sehovici....Belosevici....Obuca....i mozda jos par nekih.) Djeci treba davati sansu ali ne treba bas ovako kako smo do sada radili, ne mozes ti godisnje da napravis od 5 juniora prave igrace, to je proces koji traje 2-3 godine. Haj da guras 2 juniora da igraju al 8 puno brate. Trebas u ekipi imati Zeku koji zna sve sa loptom da bi da djeca imala od koga da uce i da dobijaju na sigurnosti.Nemoze K.Handzic biti kapiten kad njega niko ne slusa niti ima neki autoritet,ni to se tako ne radi, guraj ga u repki, nek igra sve ok al kapiten da mi je brat nemoze vala biti, jer kapiten treba da bude neko ozbiljniji recimo Torlak, iz razloga sto je stoper,das mu da je kapiten,znas da treba da igra malo ostrije,sudija ce ga gledati malo drugacije...ima to sve svoje sto bi to bilo bolje,al dzaba kod nas sve kontra. Prazne price uprava koje su prodefilirale u ovih 17 godina su mi smijesne,gade mi se, a mi postajemo telad da sutimo i slusamo prazne price. Ima li,postoji li covjek na ovom dunjaluku koji voli Sarajevo,ma nemora ni da voli ali da zeli da udje u klub da ima pare, da ulozi i napravi ekipu....izgleda da ne postoji jer nemozes od raznih gazda pizzerija, taxista, menadjera kojekakvih, rodbina, rodjaka, punaca, badza, rodjaka da napravis red u klubu, jer kod nas igraci igraju kako ti ljudi kazu. Mozda treba krenuti od trenera i recimo dovesti Husrefa,koje opet najvise vjerujem da je posten i da kod njega nema štele i preko veze da neko igra. Mislim da treba potpisati neki ugovor o saradnji sa UNIS-om, Radnikom iz Hadzica ili Napretkom o posudbi igraca jer nam propadaju igraci koji nemogu svi da dobiju priliku. Svaki veliki tim u Evropi ima svoju B ekipu zasto nebi i mi imali, pa da tamo pratis juniore kako igraju, ako se neko pokaze vratis ga, ako neko sere i ne zalaze se iz prvog tima kao sto su Hamzagic, Jahovic, Gutic posaljes ih tamo. Al izgelda bez para nista, a mi para nemamo ima vec 17godina, dok god mi dovodimo dzaba igrace koji nemaju ugovora, i dok god gledamo igrace koji su nekad igrali u Sarajevu ili su iz Sarajeva da im ne placas stan pa ih dovodimo nema napretka.Sto se tice sozeno da zavrsim ovaj roman koji mnogi nece procitati al barem je nemi laske..hehe....sto bi rekli kako si se nadala dobro si se udala....nemoze pita od govana...mislim moze al vidimo kakva....vidjecemo sad u ovih mjesec dana pojacanja koja ce doci ili nece doci koga ce dovesti i sve ce mi biti jasno odmah cemu se nadati sljedecu sezonu.