Pre-season 2011-2012

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

BIHfan
Kontakt:

Re: Pre-season 2011-2012

Post Postao/la BIHfan » 29 maj 2011, 23:44

adriano_leite je napisao/la:Mi cemo izgleda uvaliti Jamisona GSW, za Biedrinsa i 11. pick prve runde drafta ove godine. Kada bi uspio ovaj trejd sa Pistonsima i Minnesotom, eto nama 1. pick, 2. pick, 11. pick, tri pozicije rjesavamo na jednom draftu, samo da bude sve ovako kako se prica. Joj kako je tesko docekati draft, toliko opcija ima da je to nevjerovatno, a sigurno ih ima duplo vise. Bice uzbudljivo ovo ljeto sto se tice NBA, prvo sto je moguc lock out ali izgleda nece od toga nista biti, pa draft, pa angazovanje slobodnih agenata. Bice svega...

Pa Cavsi Bogme bi time napravili strasan posao. Mogli bi draftom izvuci buduca 2 superstara i plus kad dodamo da sledeceg drafta imate opet mogucnost uzet nekog strasnog igraca mogli bi lako napast vrh za 3-4 sezone. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 maj 2011, 23:54

BIHfan je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Mi cemo izgleda uvaliti Jamisona GSW, za Biedrinsa i 11. pick prve runde drafta ove godine. Kada bi uspio ovaj trejd sa Pistonsima i Minnesotom, eto nama 1. pick, 2. pick, 11. pick, tri pozicije rjesavamo na jednom draftu, samo da bude sve ovako kako se prica. Joj kako je tesko docekati draft, toliko opcija ima da je to nevjerovatno, a sigurno ih ima duplo vise. Bice uzbudljivo ovo ljeto sto se tice NBA, prvo sto je moguc lock out ali izgleda nece od toga nista biti, pa draft, pa angazovanje slobodnih agenata. Bice svega...

Pa Cavsi Bogme bi time napravili strasan posao. Mogli bi draftom izvuci buduca 2 superstara i plus kad dodamo da sledeceg drafta imate opet mogucnost uzet nekog strasnog igraca mogli bi lako napast vrh za 3-4 sezone. :)
Ma kad samo pomislim da mozemo sada imati 3 picka u recimo top 10, jer sigurno ce neki igrac na poziciji 11 biti solidan igrac a ne neki otpad. Nije sad nesto pretjerano ova godina ni losa, ima tu materijala za probrati. Ni Biedrins nije bas los igrac, istina preplacen ali danas je vecina kosarkasa preplacena. Jezim se od pomisli da sada imamo 3 picka, sljedece godine 1 lottery i 1 od Miamia takodjer prva runda. Joj Boze sve je ovo toliko dobro da pomalo zvuci kao san nakon onakvog pocetka sezone 2010/2011. Zadovoljan sam i sa 2 picka ove godine (ako terjd AJ u GSW ne uspije), iduce jos 2 picka prve runde, mada mozda bude i vise jer sve vise ekipa se zeli rijesiti losih ugovora a mi smo spremni da ih skupljamo, naravno ako nam daju pickove hehe.
GO CAVS GO
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 maj 2011, 12:53

Iguodala/Brand <--> Carter/Lopez/#13

ajmo Sarveru i Blansku mamu vam nesposobnu, dadnite nashu jso jednu priliku :|

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 maj 2011, 12:56

Donnie Darko je napisao/la:Iguodala/Brand <--> Carter/Lopez/#13

ajmo Sarveru i Blansku mamu vam nesposobnu, dadnite nashu jso jednu priliku :|
Za šta priliku :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 maj 2011, 12:58

priliku da se isfata sa iguodalom i brandom u wc-u.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 maj 2011, 16:13

Donnie Darko je napisao/la:priliku da se isfata sa iguodalom i brandom u wc-u.
Igoudala je izjavio da ne voli fatanje u wc-u tako da najvjerovatnije ništa od toga
Stvarno ne znam na šta si ciljao sa njima bi teško i do PO-a došao sigurno da bi imao bolju ekipu nego sada no ne bi bilo dovoljno da bude ozbiljniji kandidat za titulu
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 maj 2011, 16:55

LBJ MVP je napisao/la:
Igoudala je izjavio da ne voli fatanje u wc-u tako da najvjerovatnije ništa od toga
Stvarno ne znam na šta si ciljao sa njima bi teško i do PO-a došao sigurno da bi imao bolju ekipu nego sada no ne bi bilo dovoljno da bude ozbiljniji kandidat za titulu
Nevjerovatno je da imas takvo misljenje. Pa Sunsima je ovakvima kakvi su sada, falilo 6 pobjeda da izbore PO. Znaci samo 6 pobjeda. Da tu dodju Iggy i Brand, pa to bi bilo strasno. Iggy je strasan u odbrani a mislim da bi mu run and gun odgovarao jer je atletski mocan igrac i nije uopste toliko los suter, pogotovo kada se zna da je tu Nash koji svakog igraca ucini boljim. Elton Brand ima ruzan ugovor, ali kada je zdrav, igra i vise nego solidno, a visoki igraci koji su kvalitetni u napadu trebaju Sunsima. Brand ima mnogo problema za povredama, ali kakav je tim doktora u Sunsima govori i cinjenica da su njihovi veterani u izvanrednom stanju, pa eto ako cemo ici u detalje, Shaq je mozda imao povredu ili dvije dok je bio u Sunsima i nije puno propustio utakmica, dok cim je otisao, pocelo je sa povredama, prvo u Cavsima pa u Celticsima.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 maj 2011, 23:52

adriano_leite je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Nevjerovatno je da imas takvo misljenje. Pa Sunsima je ovakvima kakvi su sada, falilo 6 pobjeda da izbore PO. Znaci samo 6 pobjeda. Da tu dodju Iggy i Brand, pa to bi bilo strasno. Iggy je strasan u odbrani a mislim da bi mu run and gun odgovarao jer je atletski mocan igrac i nije uopste toliko los suter, pogotovo kada se zna da je tu Nash koji svakog igraca ucini boljim. Elton Brand ima ruzan ugovor, ali kada je zdrav, igra i vise nego solidno, a visoki igraci koji su kvalitetni u napadu trebaju Sunsima. Brand ima mnogo problema za povredama, ali kakav je tim doktora u Sunsima govori i cinjenica da su njihovi veterani u izvanrednom stanju, pa eto ako cemo ici u detalje, Shaq je mozda imao povredu ili dvije dok je bio u Sunsima i nije puno propustio utakmica, dok cim je otisao, pocelo je sa povredama, prvo u Cavsima pa u Celticsima.
Koje je zadnja ekipa osvojila bilo šta sa run and gunom.Ko bi tu bio prva napadačka opcija Nash,Iggy,Hill,Brand i Gortat prva petorka nema nijedan veliki strijelac mada Nash će od svakog napravit igračinu no imali su jaču ekipu sa J-Richom i Amareom,ako ti računaš da će šta Iggyeva odbrana značit varaš se u Sunsima bi Bowen izgledao kao amater u odbranu.
Također gotovo svi su u godinama tako da bi se teško mogli nosit sa mlađim ekipama kao što sam rekao PO najviše i ništa više
Btw odličan trade za Philu bi bio Turner bi konačno dobio pravu priliku mogli bi potpisat Younga i imali bi prostora u salary cupu za još nekog dobrog košarkaša ne baš ove sezone,ali narednih sigurno

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2011, 00:16

sunsi prosle sezone, tacnije u drugom dijelu prosle sezone uopste nisu igrali losu odbranu. stavise, smijem se usudit da su bili u top10 odbrambenih ekipa do one povrede fryea nakon koje je sve otislo kvragu. sad zamisli kakva bi odbrana to bila sa iguodalom i brandom umjesto carterovog trupla i fryea (koji da se razumijemo uopste nije los odbrambeni igrac kada cuva nize igrace od sebe). isto tako, cuo sam da su zainteresovani da potpisu jima cleamonsa kao gentryevog pomocnika, sto je nadam se istina. taj isti cleamons je bio pomocnih philu jacksonu u bullsima i lakersima. ustvari, ne da su zainteresovani iskljucivo za njega, vec zele dovesti defanzivnog pomocnika gentryu kako bi unaprijedili odbranu. naravno da sunsi nikad nece biti top odbrambena ekipa dok je steve nasha, ali ne sumnjam da bi to izgledalo i vise nego dobro sa 4 jako dobra defanzivna igraca u startnoj petorci, plus par odlicnih defanzivaca na klupi, kao sto su dudley, pietrus i childress. jedinu manu sto se ove ekipe tice vidim u poenima, tj kako si ti rekao nema nijednog scorera u ekipi, ali dok je nasha u sunsima, ne sumnjam u odlicnu produkciju u napadu i veliki broj poena. isto tako imali bi jednu od boljih klupa u ligi, predvodjenu brooksom i dudleyem.

nash/brooks/dowdell
iguodala/dudley
hill/pietrus/childress
brand/frye/warrick
gortat/FA

ne znam za vas, ali meni ova ekipa izgleda sposobnom da napravi jedan jako uspjesan run u playoffu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 maj 2011, 09:24

Usli bi u PO to je skoro pa sigurno,al imate viska igraca na SF u vidu childressa koji je ove sezone isto nista,i Warrick na PF koji ne bi dobio minute pored Branda i Fryea.Njih dvojicu trade za nekog centra i onda imas ekipu vise nego solidnu.Mada nece Philla prihvatiti taj trade jer im ovi igraci ne trebaju,Carter pogotovo i on bi kocio malo Turnera to otpada a Lopez bez Nasha je 0 bodova
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2011, 15:03

cartera bi otkupili sa ona 4 miliona u trejdu. mislim da im je ovo jedinstvena prilika da se rijese branda i sacuvaju gomilu novca u sljedecih nekoliko godina. tako da mislim da bi prihvatili.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 maj 2011, 20:30

Donnie Darko je napisao/la:cartera bi otkupili sa ona 4 miliona u trejdu. mislim da im je ovo jedinstvena prilika da se rijese branda i sacuvaju gomilu novca u sljedecih nekoliko godina. tako da mislim da bi prihvatili.
To je vec nesto drugo.Time bi Turner dobio priliku,al ova ekipa je ja mislim sposobna vec sada probati nesto vise napraviti,a to je bez ove dvojice igraca nemoguce.Samo trade Nocionija za nekog ili cak njega otkupiti i eto ekipe vise nego solidne....
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 01 jun 2011, 21:42

BREAKING NEWS: SHAQUILLE O'NEAL ANNOUNCES RETIREMENT

:(
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jun 2011, 22:51

D1n0 je napisao/la:
BREAKING NEWS: SHAQUILLE O'NEAL ANNOUNCES RETIREMENT

:(
Steta, a neki dan je bio Rookie. Brzo prodje velika karijera velikog igraca, covjeka i najvise zabavljaca.
Jedan od najdominantnijih igraca ikada i TOP 5 centara ikad.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 01 jun 2011, 22:55

Odlazak jednog od najvecih igraca koje sam gledao,nekad mi nije bio drag,ali brzo se to promjenilo.Sjecam ga se jos iz vremena duela s Haakemom pa nadalje dominacija s Lakersima,.Jedinstvena pojava u historiji NBA lige,niko njegove visine i tezine nije igrao kao on.Da je ikad popravio ta slobodna bacanja porusio bi jos dosta rekorda a i jos koja titula bi legla jer niko ga nije mogao cuvat.Ovim odlaskom odlazi sa scene i nestaje generacija koje je igrala jos u vrijeme Jordana.Tj on je jedini i tad bio igracina koji je nosio Orlando do finala.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 jun 2011, 23:17

dema je napisao/la:Odlazak jednog od najvecih igraca koje sam gledao,nekad mi nije bio drag,ali brzo se to promjenilo.Sjecam ga se jos iz vremena duela s Haakemom pa nadalje dominacija s Lakersima,.Jedinstvena pojava u historiji NBA lige,niko njegove visine i tezine nije igrao kao on.Da je ikad popravio ta slobodna bacanja porusio bi jos dosta rekorda a i jos koja titula bi legla jer niko ga nije mogao cuvat.Ovim odlaskom odlazi sa scene i nestaje generacija koje je igrala jos u vrijeme Jordana.Tj on je jedini i tad bio igracina koji je nosio Orlando do finala.
Ima tu još poneko da je bio doabr u Jordanovom vremenu,ali sigurno ne kao Shaq.Jedna od sigurno najboljih pojava u košarci i meni jedan od najdražih košarkaša :)
Iako sam mišljenja da je davno trebao ovo uradit opet mi je žao ne želim puno pisat samo da se podsjetim kako sam mrzio Kobe-Shaq Lakerse tada sa 4.5 godina :mrgreen:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 01 jun 2011, 23:24

Sigurno jedna od najvecih legendi NBA lige se oprostila :( Iako nisam njegov navijac respektovao sam ga mnogo i volio sam njegove "yo mama" sale. :mrgreen:
Chelsea F.C.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jun 2011, 23:31

davno je ovo trebao uradit. mnogo mi je pokvario sliku o sebi sa ovim konstansnim preseljavanjem iz godine u godinu, ali svejedno ga postujem kao malo koga u ligi.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 jun 2011, 00:41

---O’Neal is retiring with the fifth-most points scored in NBA history. In addition, O’Neal has scored 5,250 postseason points in his career, fourth-most all-time. The only men ahead of him on both lists are Kareem Abdul-Jabbar and Michael Jordan.

---Shaquille O’Neal was an MVP (2000), a three-time Finals MVP (2000, 2001, 2002), a three-time All-Star Game MVP (2000, 2004, 2009) and four-time NBA Champion (2000, 2001, 2002, 2006). He won each of those during the 1999-00 season, which is a pretty unique accomplishment in NBA lore.

---Only two other men can say they accomplished those things in a season season before: Willis Reed in '69-70 with the New York Knicks and Michael Jordan in 1995-96 and 1997-98.

---If you are looking for something unique that he accomplished, consider this. O’Neal averaged 20 points and 10 rebounds during 13 separate seasons. No other player was able to accomplish that level of consistent excellence.

---He also led the NBA in field goal percentage 10 times. No one ever topped that as Wilt Chamberlain led the league in that category nine times.

---Most Seasons With 20 PPG and 10 RPG
NBA History Seasons
-Shaquille O'Neal---- 13
-Kareem Abdul-Jabbar-- 12
-Wilt Chamberlain--- 12
-Hakeem Olajuwon-- 12

---Detractors are quick to note Shaq's Achilles' heel. O’Neal shot 52.7 percent from the free throw line for his career. That's the third-worst in NBA history among those players with 2,000 attempts. Only Chamberlain and Ben Wallace were worse.

---Yes, Shaq was a star in every sense of the world. 15 times, he was selected to the All-Star Game while playing in 12. Only one player in NBA history has been selected to more All-Star Games and he was a pretty visible entertainer in his own right: Abdul-Jabbar.

---mislim da nijedan od aktivnih igraca nije ovoliko postigao ili mozda Kobe samo tu da je blizu,mozda jos Duncan i to je to.ali ova dominacija

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 02 jun 2011, 03:58

http://www.facebook.com/video/video.php ... 5&comments

Video gdje Shaq nagovjestava svoj odlazak.
Chelsea F.C.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.