Haj mi nabroj klubove u stranom vlasnistvu kad je Premiership osnovan? a i to nema nikakve veze kad su opet glavni finasijeri istog i dan danas Engleske firme tako da vam ta smijesna prica o stranom novcu ne pije vode. Volim kad se rapsravljam sa vama limitiranim jer tada ispadam i ja pametan.MaGiCa je napisao/la:Ti si ili bolesnik ili glupak. Treceg nema i ne moze da bude.-Paja je napisao/la:Vidim da se prica o stranom novcu u Premiershipu pa glavni sponzor lige i ujedno najveci finansijer klubova su Englezi i Barclays, naravno opet se vracamo na pricu o vlasnicima i parama jer svi smo culi za te sportske radnike Berlusconija, Moratija ipak njihov novac je vise fudbalskiji od nekog Amerikanca pa frajer pedofil, korumpirani politicar, kriminalac, vjecno na optuzenickoj klupi sve u jednom i ove klaune nije stid doci i pricati o novcu koji dolazi u Premiership
@JuveSissoko je govorio o tome da je EPL zasnovana na stranom kapitalu, ne i da je to "prljav novac" sam po sebi.
Znaci, klubove vode stranci, koji su pokupovali cudo stranih igraca i trenera i to vise nije to.
Liga je engleska samo po imenu. U njoj jedva da ima Engleza.
Glede Italije, u njoj klubovi nikada nisu izgubili italijanski duh, a od stranaca su profitirali i klubovi i reprezentacija, koja je 25 godina bila u samom svetskom vrhu. To je nesto sto Englezi sanjaju jos od onog poklonjenog gola na Wembleyu i nikako da dosanjaju.
tony
Da evo Fabregas vec 3 sezone hoce da predje pa onda produzi ugovor, sigurno mu neko pistolj na glavu stavio, steta sto vas ne znam u stvarnom zivotu da vidim te glupave face na kraju prelaznog roka.