Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

mexy_whites
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la mexy_whites » 29 maj 2011, 12:08

Monolog je napisao/la:Bartonu neće biti ponuđen novi ugovor, sada samo ostaje pitanje da l' će ostati i ovu sezonu (dakle, da sljedeće godine ode bez odštete) ili će biti prodan (Aston Villa i HSV se spominju kao moguće destinacije). Glupost, ako mene pitate. Joey je bio jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni, no 99.9% će napustiti klub. Haman da kod nas ništa ne može biti normalno; sve ide nakaradno i glupo (da se ne izrazim drugačije).

Stigla prva ponuda od strane Liverpoola za Jose Enriquea u visini od 4 miliona funti. :lol: Glatko odbijena, no sigurno je da će i Jose napustiti St. James Park, samo za znatno veću sumu. Čuj 4 miliona? :lol: Pa nije to Konchesky, jbt. :mrgreen:

Danas se pojavila vijest da je Darren Pratley blizu potpisa sa Newcastleom. Radi se o veznjaku Swansea, koji bi trebao kao slobodan igrač potpisati četverogodišnji ugovor. Ja sam ga gled'o 2x, tako da ne mogu reći toliko toga o njemu, al' sad je zabio gol Nottinghamu sa pola terena. :mrgreen: Da nije novi Xabi Alonso :?: :mrgreen:

Navijači priželjkuju dolazak Sturridge-a (on bi baš sjeo k'o kec na desetku), no ko te pita šta želiš. :mrgreen:
Dobar je Pratley. No on ne moze biti zamjena u slucaju odlaska Bartona. Darren nije nikad igrao u PL(mozda je bio u Boltonu al nisam siguran da je igrao) i u prvoj sezoni tesko moze zamijeniti Bartona i njegovo iskustvo. Newcastle bi trebao potraziti kakvog neumornog crnca iz Francuske :D
Side before self

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2011, 14:09

mexy_whites je napisao/la:Newcastle bi trebao potraziti kakvog neumornog crnca iz Francuske
Traži, traži. Al' na poziciji lijevog beka. :mrgreen: Ne traži nekog trkača koji zna i igrati lopte, te podijeliti koji pas za navalne igrače (negdje se spominj'o Moussa Sissokho, al' to je davno Ashley batalio :mrgreen: ).

Sad se pojavila vijest da je Everton blizu dovođenja Bartona i to za nekih 4 miliona funti. Pa jbg, s obzirom da je isti povezivan sa prelaskom u Aston Villu (tada se govorilo o svega 1.5 miliona funti), onda je ovo predobro. Mada, ja i dalje čekam kada će se objaviti produženje ugovora (ebem ti to trajanje ugovora. Pa k'o da je problem čovjeku ponuditi ugovor na 4 godine, al' staviti sedam miliona klauzula). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 29 maj 2011, 14:54

vjerojatno ste svi procitali ali evo trebali bi realizirati transfer Yohana Cabayea iz Lillea za 5m eura jer mu je tolika klauzula u ugovoru. placa bi mu trebala bit 3,2m eura godisnje po jednom izvoru, a po drugom 300k eura mjesecno... pa sad racunajte koliko je to u funtama tjedno....
francuski reprezentativac........

ja bi da barton ostane i potpise novi ugovor...takodjer enriqueu ce biti ponudjen fantastican novi ugovor (valjda da ga bolje prodaju) u svakom slucaju draze mi ih je viditi s ugovorima nego bez njih...

ponuda za N'Zogbiu od 5m je glatko odbijena...lik ima jos jednu godinu ugovora ali treba za njega istrest najmanje 10m...
Zadnja izmjena: gloryhunter, dana/u 29 maj 2011, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 maj 2011, 14:55

Monolog je napisao/la:
mexy_whites je napisao/la:Newcastle bi trebao potraziti kakvog neumornog crnca iz Francuske
Traži, traži. Al' na poziciji lijevog beka. :mrgreen: Ne traži nekog trkača koji zna i igrati lopte, te podijeliti koji pas za navalne igrače (negdje se spominj'o Moussa Sissokho, al' to je davno Ashley batalio :mrgreen: ).

Sad se pojavila vijest da je Everton blizu dovođenja Bartona i to za nekih 4 miliona funti. Pa jbg, s obzirom da je isti povezivan sa prelaskom u Aston Villu (tada se govorilo o svega 1.5 miliona funti), onda je ovo predobro. Mada, ja i dalje čekam kada će se objaviti produženje ugovora (ebem ti to trajanje ugovora. Pa k'o da je problem čovjeku ponuditi ugovor na 4 godine, al' staviti sedam miliona klauzula). :mrgreen:
nije moussa sissokho lijevi bek :D

sto se tice enriquea ja ne bi volio da pređe u liverpool jer vi ga necete dati za male pare a po meni ne vrijedi on vise od 7-8 miliona.
You are someone else I am still right here

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 29 maj 2011, 14:58

fera je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

nije moussa sissokho lijevi bek :D

sto se tice enriquea ja ne bi volio da pređe u liverpool jer vi ga necete dati za male pare a po meni ne vrijedi on vise od 7-8 miliona.
on ne vrijedi 7-8 a najbolji bek u ligi po formi vi stavili cjenu za N'Goga od 8m :lol: dodaj tome da je konchensky 4m placen :lol:
ne zelim ni ja vise poslovati s vama....carroll vam uvaljen...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2011, 15:01

@Fera,

Znam da nije, već je @Mexy govorio o veznjacima, pa sam se nadovez'o na njegov post. A ovaj afroamerikanac što treba doći je lijevi bek (a također je iz Toulouse-a).

Što se tiče Enriquea, cilj je da se na njemu zaradi; dakle da se proda za više novca negoli je doveden. Sasvim razumljivo, nebitno što je u posljednjoj godini ugovora. Smiješno je to što je Liverpool posl'o ponudu od 5 miliona funti (odnosno, nešto ispod 5 miliona). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 maj 2011, 15:10

Monolog je napisao/la:@Fera,

Znam da nije, već je @Mexy govorio o veznjacima, pa sam se nadovez'o na njegov post. A ovaj afroamerikanac što treba doći je lijevi bek (a također je iz Toulouse-a).

Što se tiče Enriquea, cilj je da se na njemu zaradi; dakle da se proda za više novca negoli je doveden. Sasvim razumljivo, nebitno što je u posljednjoj godini ugovora. Smiješno je to što je Liverpool posl'o ponudu od 5 miliona funti (odnosno, nešto ispod 5 miliona). :mrgreen:
ok. ja sam kontao da mislite dovesti musu na beka pa kontam wtf...
normalno je to sve svako zeli zaraditi ja se samo nadam da necete opet na liverpoolu zaraditi jer onog carrolla smo mogli komotno kupiti i u nadolazecem prelaznom roku jer odigrao je samo 2-3 utakmice ostalo sve povrijeđen bio...

@gloryhunter prvo ne znam sta si nadrkan odma... a drugo s kim ti to poslujes ? sa mnom ne sigurno....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2011, 15:16

@Fera,

Mah, Carroll je preplaćen to sam odmah rek'o. No, govorio sam da on Newcastleu previše znači da bi se pustio za manje novca (plus, doveden je bukvalno pet do dvanaest pa je logično da će cijena biti izuzetno visoka). Eh, što se tiče Enriquea, ne bih sad rek'o da je tih 10-12 miliona "uvaljivanje", jer smo se mogli uvjeriti u njegove sposobnosti ove sezone (a i prije). Još kada vidimo koliko je Liverpool deficitaran na toj poziciji, onda je sve jasno. Da je sada Ashley rek'o da ga ne pušta ispod 15 miliona, to bi već bila krađa (a nema smisla 2x vam uzimati novac iz kase). :mrgreen:

Mislim da bi se ti nasmij'o kada bih ti rek'o koliko je novca nuđeno za N'Zogbiu u zimskom prelaznom roku. :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 maj 2011, 15:24

ja mislim da nasi nece niposto ici preko 10 miliona a mislim da ce vasi i traziti negdje između 12 i 15 miliona. mnogi kazu da je ovaj transfer vec skoro dogovoren jer su neki insajderi to izjavili ja cu odma reci da ja tim insajderima nista ne vjerujem jer svaki od njih pogodi neki veliki transfer ali ukupno gledaju mnogo je vise informacija koje su neistinite.
i jedna je stvar igrati za newcastle sada i za liverpool jer ne mogu se porediti pritisak i ocekivanja kada se igra u liverpoolu i kada igras za newcastle.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 29 maj 2011, 15:36

fera je napisao/la:ja mislim da nasi nece niposto ici preko 10 miliona a mislim da ce vasi i traziti negdje između 12 i 15 miliona. mnogi kazu da je ovaj transfer vec skoro dogovoren jer su neki insajderi to izjavili ja cu odma reci da ja tim insajderima nista ne vjerujem jer svaki od njih pogodi neki veliki transfer ali ukupno gledaju mnogo je vise informacija koje su neistinite.
i jedna je stvar igrati za newcastle sada i za liverpool jer ne mogu se porediti pritisak i ocekivanja kada se igra u liverpoolu i kada igras za newcastle.
nije dogovoren kad su neki dan odbili 4 ili 5m :mrgreen: uzmite vi radije ono Coentrãoa iz benfice... i sve strane zadovoljne...

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 maj 2011, 19:36

Cabaye je odlican igrac. Dovodio sam ga na manageru :D :D

Mislim da je bio jedan od najvaznijih igraca Lillea u osvajanju dvostruke krune.
Side before self

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 29 maj 2011, 23:22

Cabaye za Canal + izjavio da ide u NUFC....

Sad ce Gervinha bit lakse dovest. Tu su mu prijatelji Cabaye, Tiote i 3 druga francuza (Ben Arfa, Moyo, Abeid...) a kako je krenulo bit ce vise francuza nego u Arsenalu :lol:

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 maj 2011, 23:58

Razumijem da je PL itekako atraktivna, ali ne bi mi bilo jasno da bas sada Cabaye napusti Lille. Igrace u LP sljedece sezone i imati sigurno mjesto u momčadi. No ostaje da vidimo sta ce biti.
Side before self

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 maj 2011, 10:01

mexy_whites je napisao/la:Razumijem da je PL itekako atraktivna, ali ne bi mi bilo jasno da bas sada Cabaye napusti Lille. Igrace u LP sljedece sezone i imati sigurno mjesto u momčadi. No ostaje da vidimo sta ce biti.
ni meni... al sve je moguce. ja sam npr. znao da hazzard nece u liverpool il coentrao isto tako jednosatvno nekim igracima je draze igrati ligu prvaka. posebno ne kontam zasto i lillea odlaze jer su osvojili duplu krunu i imaju sjajnu generaciju koja bi to mogla i odbraniti...

u svakom slucaju mnogo srece newcastleu sa transferima jer oni su mi jedan od drazih klubova u engleskoj.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 30 maj 2011, 14:55

Pa dobro... Premier Liga je Premier Liga. Vjerovatno Yohan zna da će Lille krenuti u rasprodaju ekipe, te da će igrati samo jednu sezonu u LP-a, i to bi bilo to. Sa druge strane, osjetiti čar igranja u najjačoj ligi svijeta, te osjetiti mentalitet ekipe i njihovih navijača je neprocjenjivo, a i Newcastle je dosta perspektivan tim, sa uvijek visokom ambicijama. Sve u svemu, mislim da je ovo sjajan potez Toona, pogotovo za ovako malo cijenu. Vidim da mu u opisu stoji da je box-to-box veznjak, sa odličnom vizijom i kontrolom lopte... dakle prilično sličan kao Barton, što nam opet govori da će se njegov odlazak definitivno desiti, iako je to od ranije poznata stvar.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 30 maj 2011, 16:48

a cabyeu ce placa bit sigurno 4-5 puta veca nego u francuskoj plus igranje u engleskoj je bolje nego liga prvaka...
samo da ga ne slomi neko ko ben arfu...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2011, 23:36

Ma treba pokupovati ove likove iz Francuske (ugledati se na Arsenal). Cijena im nije pretjerano visoka, s obzirom na ono što su pružali na zelenim terenima. Svi znamo kvalitete Gervinha, a njegova cijena je nešto preko 10 miliona Eura. Eh, da je on Englez, recimo da bi vrijedio dvostruko više. Tako to ide u Engleskoj već dugi niz godina, te sumnjam da će se išta promijeniti u bližoj budućnosti.

Kada bi se desilo ono što danas vidjeh na 2 foruma, to bi bilo sjajno. Helem, Gervinho, Ben Arfa (N'Zogbia) bi bili na krilima, Nolan u sredini, u napadu bi bio Sturridge, a vezu bi držali Tiote i Johan Cabaye. Realno, ova ekipa bi mogla biti pravo osvježenje sljedeće sezone (samo, bilo bi problema na afričkom kupu nacija, al' otom potom), a moralo bi se potrošiti još nekih 30 miliona Eura.

Znam da je to puno, al' bi ova ekipa mogla iznenaditi, ubijeđen sam u to.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 30 maj 2011, 23:53

Monolog je napisao/la: Kada bi se desilo ono što danas vidjeh na 2 foruma, to bi bilo sjajno. Helem, Gervinho, Ben Arfa (N'Zogbia) bi bili na krilima, Nolan u sredini, u napadu bi bio Sturridge, a vezu bi držali Tiote i Johan Cabaye. Realno, ova ekipa bi mogla biti pravo osvježenje sljedeće sezone (samo, bilo bi problema na afričkom kupu nacija, al' otom potom), a moralo bi se potrošiti još nekih 30 miliona Eura.
Znam da je to puno, al' bi ova ekipa mogla iznenaditi, ubijeđen sam u to.
Ovo djeluje odlično, stvarno. Tiote bi bio glavna radilica na terenu, Cabaye pokretač akcija, ova dvojica bi prodirala po krilu, Nolan ono što i sad igra. E sada je problem napadač...
Nisam siguran da je Chelsea voljan prodati Sturridgea, nakon fine polusezone u Boltonu. Mislim.. ako Chelsea krene u kupovinu nekog 'većeg' napadača, to i ne bi djelovalo tako nerealno, al' ko će ga sad znati sa Romanom, i njegovim izborom novog trenera.
Mislim da je najveći problem odbrana. Coloccini je ok, ali se drugi, kvalitetniji štoper mora dovesti, ako se ipak slijede nekakve ambicije. Također lijevi i desni bek. Enrique sigurno ide, pa će se morati dovesti novi, ali šta je sa desnom stranom? Nisam upoznat sa igrama Simpsona, dok sam za Percha čuo dovoljno kritika, da se prodaja čini kao najlogičnije rješenje.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 30 maj 2011, 23:58

Da sam na vasem mjestu molio bih Boga da Roman kupi Neymara i Lukakua. :mrgreen:
Tada bi Danny sam popizdio i najvjerovatnije napustio tim(sto ja licno ne zelim,al hej ko me pita sta).Ipak,i tada najvece sanse za njegov potpis bi imao Bolton i Owen Coyle pogotovo sad kad je Elmander otiso. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 maj 2011, 00:01

@polga (jesam li pogodio? :mrgreen: ),

Pa ako Chelsea dovede nekog od sljedećih: Lukaku, Aguerro, Neymar, a da Drogba ostane, onda mislim da Sturridge sigurno može napustiti SB. Naravno, i njemu samom bi bilo lakše igrati u Newcastle-u negoli u Chelsea-u, jer je pritisak manji, a svakako bi dobio mnogo više prilike za igru.

Što se tiče lijevog beka, Enriqueov odlazak bi se nadomjestio Toulouseovim lijevim bočnim. Tako se barem opasno šuška u posljednje vrijeme. Desno je Simpson, pa recimo da je lik solidan. A, s obzirom da je Jonas igr'o desnog beka na SP-u, mog'o bi i ovdje ući u opticaj. Naravno, nisam za tu opciju, al'...

A Taylor uz Coloccinija bi treb'o biti glavni u odbrani. Mada, ni Williamson nije bio loš, samo Taylor je Taylor. Također, klupa ne bi bila loša: Ameobi, Gosling, Guthrie, Jonas, Ranger...

Dakle, mogao bi se ovdje napraviti tim za gornji dio tabele (recimo 8. mjesto). :D

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 15 gostiju.