Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Arsenal
Sta je bilo strucnjak???? Jel tako bas je Real 50-ih imao veliku konkurenciju, ma nije se znalo ko ce osvojiti sve dok se pehar ne podigne??? Sta je bilo nije Hiddink dovoljno dobar strucnjak kao ti???
A nesto ne pises nista protiv toga kako je Barca od 4 LP 3 osvojila uz sudijske greske i sudijsku naklonost..
BDO je sranje, sto Totti nikad nije to osvojio??? To se granici sa ovim engleskim izborima za igrace godine, u kojem svake godine dobije neko ko to totalno nije zasluzio..
A nesto ne pises nista protiv toga kako je Barca od 4 LP 3 osvojila uz sudijske greske i sudijsku naklonost..
BDO je sranje, sto Totti nikad nije to osvojio??? To se granici sa ovim engleskim izborima za igrace godine, u kojem svake godine dobije neko ko to totalno nije zasluzio..
Celik!3,2,2.
Pročitaj moje postove upućene tebi i prije ovog na ovoj temi, pa ćeš shvatiti.MaGiCa je napisao/la:Pa objasni mi tu tvoju "kontekstualizaciju", onda.Arnelinho je napisao/la:Potpuno pogrešna logika.Ako je tako Hawking bi trebao biti najbogatiji čovjek, pa nije. Mnogi drugi, da Vinci-ji nisu najbogatiji.Znanje na zapadu je puno vrijednije od kapitala.Imetak je merilo sposobnosti, a na Zapadu i znanja, jer se stice u legalnim okvirima kapitalizma.
Ako ne znas za Ballon d'Or i njegovu auru, nema potrebe da nastavljamo diskusiju.
Ja sam poredio bilo koji od tri Talijana sa Arsenalom i Arsenal je manji od njih. Ne sva tri vs Arsenal.
A N.Forest jeste za porediti sa triom iz Italije. Klub koji ima 1 titulu i 2 KESa moze da se poredi sa klubovima koji imaju po 20ak titula i 12 KES/LS trofeja zajedno. Dobra ti je logika. Ista kao i kad si poredio medalje sa OI u spustu na divljim vodama i u tenisu. Genijalno.![]()
Kapital je vladar zapada, k'o što Marks kaže-svijeta, al' neki pokazatelj nečega sigurno nije. Daleko od toga da je Paris Hilton pametnija od mene.
A naravno da znam što je zlatna loptica, ne umiješ čitati kontekst,nego izvlačiš, al' otom potom.
N.Forest je klub koji trune i nek' se slobodno diči svojom historijom, eto mu sada. Naši balkanski umovi se jedini diče historijom,koja je nadasve glorifikovana u velikoj mjeri,pa i nije slučaj da se toliko mnogo puta gubi kontekt sa realnošću.
Zapadni svijet (u kog Italija jedva da spada,spada,al' jedva)gleda samo sadašnjost i planira budućnost, a u tome se niti jedan od Italijanskih klubova ne može mjeriti sa Arsenalom.![]()
Btw. Svaki sport je sport,ti nisi nikakvo mjerilo da orediš jeli taj sport zaslužuje naziv sporta, ako je ona njemu data ,onda ta disciplina i predstavlja sport, koji ne može biti neravnopravan,jer je sport u istoj mjeri kao što je neki drugi sport sport. A ja divlje vode nisam pomen'o u svojoj novijoj 'istoriji.![]()
Mislim da je red da počneš čitati kontekst i uvažavaš svaku riječ u rečenici, jer ja na dugo i široko nemam namjere pisati.
Toliko i idem sad prileći.
Poredis N.Forest i ACM, Juve i Inter. Daj mi reci kad je to NF uzeo poslednji trofej i kad je igrao u EPL poslednji put![]()
Klub za koji ti navijas nikada nije bio sampion Evrope. Italijanski klubovi su to uradili 12 puta.
Klub za koji ti navijas nikada nije dao Ballon d'Or. Italijanski klubovi su to uradili u 18 navrata.
Klub za koji ti navijas nikada nista nije predstavljao u Evropi do dolaska AWa (samo jedan KPK). Italijanski klubovi su za to vreme dali gomilu extra igraca i uzeli 30ak medjunarodnih trofeja, a od onda jos 10ak.
Da vidim, raspadaju se...
Logika Arsenalovih navijaca ne moze da se podvede pod konvencionalnost.
Ja ne'am namjeru objašnjavat nešto dva puta, stvarno.
O zlatnoj lopti, nadji rečenicu i rečenicu pored nje, pa ćeš shvatiti da si izuzeo kontekst, secir'o.
I vidiš li ti da i dalje govoriš u prošlom vremenu?
Ti klubovi danas predstavljaju tek uspomenu, jer osim Intera niko nema reputacije Arsenala u Europi.
Arsenal ih redovno dere (Inter,pa Juve,pa Milan) , da su zadržali konstantu koju su imali 80tih (a i prije) do danas, mogli bi pričati o klubovima koji su svojim imidžom danas na nivou Arsenala.
Btw: Jesam ti srušio tezu da je novac mjerilo znanja? Jesam i to pošteno.
Kad pročitaš i ovo o zlatnoj loptici, i ona će biti srušena (ako ne,dokusurit ćemo je).
I šta još treba da rušimo.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
MaGiCa je napisao/la:Upravo tako.babilonTM je napisao/la:Ovo je tema gdje se Bosco i Paja međusobno ližu te je svako drugačije razmišljanje od njihovih odmah napad, i odmah niko nema pojma o fudbalu, zato ovu temu sve manje posjećujem, a pišem gotovo nikad!
A Arsenal je najklub svih vremena.

Nego štrumpfu ja ne vidjeh nikad da sam napao Arnelinha, AllGunsa-a, chillya, ensadeka, calu i ostale Topnike. Samo ti nešto sereš ko foka, a godišnje pogledaš 3 utakmice Arsenala i misliš da si popio svu pamet svijeta, tebi npr- Vermaelen ne valja, a svi ga hvale počevši od Liverpulovaca preko Mančesterovaca do Čelzijevaca. Ali ne , on samo tebi ne valja. Jesam li ja kriv što sam upućeniji od tebe ?
Što se MaGiCe tiče meni stvarni nije jasno kako piše i dalje, već jučer je trebao biti banovan zbog vrijeđanja.

@Arsenaltardsi (AGB, FiV i Dezhelinho)
U redu je decaci. Vidim da sa vama nema argumentovane rasprave.
Vi ne priznajete Ligu Sampiona, Ballon d'Or, evropske kupove...Vasa istorija krece od AWa koji je izmislio fudbal (iako su ga svi ozbiljniji takticari masakrirali), a osvajanje LS 2 puta u poslednje 4 godine je "daleka proslost".
OK. Ipak se ne moze sa navijacima 1 dominantnog kluba nastavljati.
Pozdravljam vas i ostajte blazeni u vasoj dominaciji.
U redu je decaci. Vidim da sa vama nema argumentovane rasprave.
Vi ne priznajete Ligu Sampiona, Ballon d'Or, evropske kupove...Vasa istorija krece od AWa koji je izmislio fudbal (iako su ga svi ozbiljniji takticari masakrirali), a osvajanje LS 2 puta u poslednje 4 godine je "daleka proslost".
OK. Ipak se ne moze sa navijacima 1 dominantnog kluba nastavljati.

Red je da ova administracija počne raditi svoj pos'o, budući da i sam mogu pronaći najmanje 2-3 posta u zadnja dva dana u kome sam nazvan neprimjernim imenom (a tek drugiBosco je napisao/la:već jučer je trebao biti banovan zbog vrijeđanja.

Al' sud o drugima više govori o samim njima, valjda. Svakom svačija ubleha, svijet je skrojen od fantazije, tako bar kažu.
Što se tiče @paja-e ,ne znam dokle više, taj čovjek zaslužuje biti banovan isto onoliko koliko i njegovi "sagovornici"(najblažim imenom nazvano).
Nemam namjere se miješati u administaciju foruma, al' daj admin nek' (lično)dodje i iznese stav na ovoj temi, da će se zakon(pravila foruma) poštovati i primjenjivati na isti način i da će svakom od nas znati zagarantovati osnovna ljudska prava(valjda na to imamo pravo) a to je zaštita dostojanstva.
Naravno da će vam neki od forumaša ,koji navija za Arsenal, burno odgovoriti na provokacije tipa:"jadni Arsenal","mali klub" itd. jer dolazite na ovu temu isključivo sa namjerom vrijedjanja i omalovažavanja Arsenala (kao institucije i kao emocija). Sami forumaši su mi par puta rekli ,kako se čovjek emotivno naveže na klub, pa ne znam razlog za da se od navijača Arsenala očekuje drugačije.
Taj klub koliko god bio mali ili veliki, on je najveći u očima forumaša,koji navjaju za njega. Arsenal je svetinja za navijače tog kluba isto onoliko koliko je i za navijače drugih klubova svetinja "njihov" klub.
Ne želim dalje ,da govorim. Stvarno se ne dopuštam tek tako iznervirat, al' kad vidim da očigledno neki pojedinci olako krše pravila i zanemaruju etiku i bonton ,onda jedina riječ u koju mogu strpat sav komentar je patetično. Ako im je praktični vokabular bogat tek tim riječima, onda trebaju ozbiljno da se pozabave samim sobom, a ja se,iskreno ,nadam, da nije.
I mi mladi (mada ma koliki mudarc neko bio, to ne može ,tek preko obična dva posta na forumu ,shvatiti al' et',ne'a veze...) baš se imamo priliku ugledati na ove starije (ne d'o bog da svijet krene u tom smjeru, dje nam je kraj).
Toliko od mene, nemam više volje da tipkam.

-
- Kontakt:
Sutra Gervinho potpisuje za Arsenal.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
Odakle ti izvor?
Btw. Prekojučer sam gled'o Huddersfield-Peterborough, u ovom prvom igra Afobe, pa ako budem voljan, možda i napišem koju o njem(kroz tu tekmu), jako zanimljiv i talentiran lik. Jak ,prije svega, k'o stijena.
Btw. Prekojučer sam gled'o Huddersfield-Peterborough, u ovom prvom igra Afobe, pa ako budem voljan, možda i napišem koju o njem(kroz tu tekmu), jako zanimljiv i talentiran lik. Jak ,prije svega, k'o stijena.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Misliš li da bi on bio pojačanje? Hm, koliko god dobrim igračem se on činio, znaš i sam kolika je razlika u kvaliteti između ova 2 ranga. Taman da je kombinacija Messija, Batistute i Bergkampa, opet se moraš zapitati da l' je dovoljno dobar s obzirom na to u kojem rangu igra.Arnelinho je napisao/la:Btw. Prekojučer sam gled'o Huddersfield-Peterborough, u ovom prvom igra Afobe
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
- Kontakt:
Imam doušnike u Londonu.Arnelinho je napisao/la:Odakle ti izvor?
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
Boro,jesil to ti ?Chelsea_CBH je napisao/la:Imam doušnike u Londonu.Arnelinho je napisao/la:Odakle ti izvor?
Momku je nepunih 17, izdanak Arsenalove akademije i još (da ne povjeruješ, englezMonolog je napisao/la:Misliš li da bi on bio pojačanje? Hm, koliko god dobrim igračem se on činio, znaš i sam kolika je razlika u kvaliteti između ova 2 ranga. Taman da je kombinacija Messija, Batistute i Bergkampa, opet se moraš zapitati da l' je dovoljno dobar s obzirom na to u kojem rangu igra.Arnelinho je napisao/la:Btw. Prekojučer sam gled'o Huddersfield-Peterborough, u ovom prvom igra Afobe

A ja jedino što želim za Arsenal je više Engleza, kvalitetnih stranaca imamo, samo Engleza fali, jbg

ovo je izgleda tema na kojoj se najmanje pise o arsenalu, a ovi sto dolaze ovdje samo da se ispusu mogu mi svi komotno da ne kazem sta, a sto se tice transfera moje zelje su Barrios/Hazard, Gotze i stoper jedan solidan Sakho ili Spaha nas, spahu bi volio vidjet ali sumnjam da bi se on uklopio u tim, najbolje godine su iza njega a i pregrub je, sta je samo suspenzija zaradio ove sezone uff da ne pricam
jest lijepo vidjet ovoliko nasih igraca pozvanih za reprezentaciju, ali opet vecinom smo i tako gubili igrace po citavu sezonu
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... onal-watch
jest lijepo vidjet ovoliko nasih igraca pozvanih za reprezentaciju, ali opet vecinom smo i tako gubili igrace po citavu sezonu
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... onal-watch
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Sto se tice odbrane mislim da bi tu Adams mogao dobro pomoci, jer ocigledno da ako odbrana primi najmanje iz igre, a najvise iz prekida da je onda problem u postavljanju, a prekidi nisu samo na odbrani, vec i na veznom redu, pa cak i spicu, znaci treba bolje pozicioniranje igraca, i neki trener da im to ugradi, a inace odbrana i nije losa..
Ja bih u Arsenalu volio samo vidjeti Hazard-a i Falcao-a eventualno Benzemu, jer smatram da je odbrana dovoljno dobra, ukoliko se jos rijesi i to pozicioniranje, ima ona jedna scena kad Fabianski vuce Cesca na mjesto na koje ce stati, da bi ovaj izbio loptu glavom jer je tacno tu isla, e to treba Arsenalu kod prekida, sad moze se rijesiti sa Sambom(ako je 8 miliona funti, onda je MUST BUY!!) ili nekim dobrim trenerom za odbranu.. Ova sezona i nije losa, ode Denilson, cini se i Nicklas, jos se nadam da ce Squillaci(iako nije bio los drugi dio sezone, al bolje nek ide) i Almunija otici, i to ako se desi to je fantasticno
...
@Magica mi mozemo biti ovakvi ili onakvi, ali bar za sebe ne smatramo da smo veci fudbalski strucnjaci od Hiddinka, i da taj isti Wenger je izmislio fudbal za vecinu italijanskih trenera, koji samo znaju staviti 10 igraca u odbranu i jednog da uvali bezveze gol
taj isti Wenger za cijenu jednog igraca, kojeg italijani kupe, napravi citav Arsenal i opet bolje rezultate ostvaruje od istih..
Ja bih u Arsenalu volio samo vidjeti Hazard-a i Falcao-a eventualno Benzemu, jer smatram da je odbrana dovoljno dobra, ukoliko se jos rijesi i to pozicioniranje, ima ona jedna scena kad Fabianski vuce Cesca na mjesto na koje ce stati, da bi ovaj izbio loptu glavom jer je tacno tu isla, e to treba Arsenalu kod prekida, sad moze se rijesiti sa Sambom(ako je 8 miliona funti, onda je MUST BUY!!) ili nekim dobrim trenerom za odbranu.. Ova sezona i nije losa, ode Denilson, cini se i Nicklas, jos se nadam da ce Squillaci(iako nije bio los drugi dio sezone, al bolje nek ide) i Almunija otici, i to ako se desi to je fantasticno

@Magica mi mozemo biti ovakvi ili onakvi, ali bar za sebe ne smatramo da smo veci fudbalski strucnjaci od Hiddinka, i da taj isti Wenger je izmislio fudbal za vecinu italijanskih trenera, koji samo znaju staviti 10 igraca u odbranu i jednog da uvali bezveze gol

Celik!3,2,2.
Arsenal's Arsene Wenger: Contract negotiations with Samir Nasri have stalled
Arsenal manager Arsene Wenger has claimed that the club could lose Samir Nasri this summer as the France international wants more money that is being offered by the club.
Reports suggest Nasri has been offered a new five-year contract earning £90,000 a week, a deal that would get him £4.6 million a year, but Goal.com revealed last month the former Marseille man wants pay-parity with the club’s top earner; Cesc Fabregas.
The Spaniard is currently on £110,000 a week, a significant amount more than what is being offered to Nasri and Wenger has already admitted that if they can’t come to an agreement, he will have to sell the 23 year-old this summer in fear of losing such a valuable asset for free next July.
Speaking on French radio, Wenger said: “We have a financial disagreement which hasn't yet been settled. We are still in discussions but we haven't agreed a deal.”
Despite the current disagreement between the two parties, Wenger has reacted to Patrice Evra’s recent calls for Nasri to join him at Manchester United, as the Arsenal boss officially ruled out such a deal.
“One thing's for sure, we're not selling him to United,” he said.
Following a fairly poor season defensively with backline blunder causing headaches so often, it has been reported that the club are looking to strengthen and add experience, something Wenger confirmed, with Chris Samba of Blackburn a player they have been heavily linked with.
“I'd agree that we're after an experienced defender, maybe one who is used to the English game.”
Arsenal manager Arsene Wenger has claimed that the club could lose Samir Nasri this summer as the France international wants more money that is being offered by the club.
Reports suggest Nasri has been offered a new five-year contract earning £90,000 a week, a deal that would get him £4.6 million a year, but Goal.com revealed last month the former Marseille man wants pay-parity with the club’s top earner; Cesc Fabregas.
The Spaniard is currently on £110,000 a week, a significant amount more than what is being offered to Nasri and Wenger has already admitted that if they can’t come to an agreement, he will have to sell the 23 year-old this summer in fear of losing such a valuable asset for free next July.
Speaking on French radio, Wenger said: “We have a financial disagreement which hasn't yet been settled. We are still in discussions but we haven't agreed a deal.”
Despite the current disagreement between the two parties, Wenger has reacted to Patrice Evra’s recent calls for Nasri to join him at Manchester United, as the Arsenal boss officially ruled out such a deal.
“One thing's for sure, we're not selling him to United,” he said.
Following a fairly poor season defensively with backline blunder causing headaches so often, it has been reported that the club are looking to strengthen and add experience, something Wenger confirmed, with Chris Samba of Blackburn a player they have been heavily linked with.
“I'd agree that we're after an experienced defender, maybe one who is used to the English game.”
1974---1975---1976---2001---2013---2020
De mi reci koji su to rezultati njegovi ???AllGunsBlazing je napisao/la: @Magica mi mozemo biti ovakvi ili onakvi, ali bar za sebe ne smatramo da smo veci fudbalski strucnjaci od Hiddinka, i da taj isti Wenger je izmislio fudbal za vecinu italijanskih trenera, koji samo znaju staviti 10 igraca u odbranu i jednog da uvali bezveze gol![]()
![]()
![]()
taj isti Wenger za cijenu jednog igraca, kojeg italijani kupe, napravi citav Arsenal i opet bolje rezultate ostvaruje od istih..
i kad si vidio da Italijani igraju sa 10 odbrambenih igrača ???? ako mi igramo sa 10 odbrambenih sta onda radi Real ???

Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
Znaci, ako se neko ne slaze sa Hiddinkovim misljenjem, taj je "veci strucnjak od Hiddinka po defaultu"AllGunsBlazing je napisao/la: @Magica mi mozemo biti ovakvi ili onakvi, ali bar za sebe ne smatramo da smo veci fudbalski strucnjaci od Hiddinka, i da taj isti Wenger je izmislio fudbal za vecinu italijanskih trenera, koji samo znaju staviti 10 igraca u odbranu i jednog da uvali bezveze gol![]()
![]()
![]()

Velibor Vasovic je bio kapiten Ajaxa u kome je igrao Johannes Cruijff. Preminuo je pre 10 godina. Dakle, video je sve velike holandske igrace - sto uzivo, sto na TVu, do pojave Robbena i Sneijdera (pa i samog D.Bergkampa). Po njegovom misljenju, J.Cruijff je najbolji evropski igrac ikada. Da li ti vise znas o fudbalu od coveka koji je osvojio KES, igrao u finalu jos 2 puta, postigao 2 gola u tim finalima (jedini u istoriji sa ovih prostora), bio kapiten Michelsovog Ajaxa (najjace ekipe koja je do tada vidjena) i bio deo reprezentacije koja je igrala zavrsnice svetskih i evropskih prvenstava

Naravno da ne znas, ali vazno je da je Wenger izmislio fudbal, a sto su ga godinama lupali Ferguson, Mourinho, Benitez, Cuper, Ancelotti, Guardiola i ekipa, to nikom nista.

Ali sta da se ocekuje od ljudi koji ne priznaju Evropu kao merilo kvalitete i za koje je Ballon d'Or jos jedna nagrada a la Titov orden za zasluge u komunizmu

- Ponos Torina
- Kontakt:
'My son is worth £12m!' claims unsettled Bendtner's father and agent...

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Hajmo sad bit iskreni, pogledaj cijene ostalih flopova koliko se plaćaju i pogledaj 12 miliona. Ne čini se baš velikom zar ne ?Ponos Torina je napisao/la:'My son is worth £12m!' claims unsettled Bendtner's father and agent...![]()
![]()
![]()
![]()
- Ponos Torina
- Kontakt:
Bosco je napisao/la:Hajmo sad bit iskreni, pogledaj cijene ostalih flopova koliko se plaćaju i pogledaj 12 miliona. Ne čini se baš velikom zar ne ?Ponos Torina je napisao/la:'My son is worth £12m!' claims unsettled Bendtner's father and agent...![]()
![]()
![]()
![]()
Cijena je nerealna,on uopste neigra to bi isto bilo kada bi Liverpool cijenio N gog-a 12 mill a on nevrijedi ni 3 mill

o nabijenih cijenama u danasnjem fudbalu necu ni govoriti ima na tone igraca kojim je cijena nerealna cak 3-4 puta vec od normalne
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 01 jun 2011, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Samo 12mPonos Torina je napisao/la:'My son is worth £12m!' claims unsettled Bendtner's father and agent...![]()
![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.