La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Portillo
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Portillo » 30 maj 2011, 21:22

http://www.as.com/futbol/articulo/millo ... ftb_55/Tes
:shock:

U yebote, Malaga kaze nudi 35 miliona za Pastorea. Izgleda da se ovi namjeravaju ozbiljno pojacat ove sezone.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 21:30

Portillo je napisao/la:http://www.as.com/futbol/articulo/millo ... ftb_55/Tes

U yebote, Malaga kaze nudi 35 miliona za Pastorea. Izgleda da se ovi namjeravaju ozbiljno pojacat ove sezone.
a tvoje misljenje je da ce Pastore iz Palerma pored svih klubova da predje u Malagu??? :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 30 maj 2011, 21:32

Zasto ne, klub sa velikim ambicijama, dobrom finansijskom podlogom,jednim od boljih trenera, vec ima par solidnih igraca..
Nego odkako je Malagu kupio seik ja zamisljam da bi im neka osnova tima trebao bit Pastore.. Hebo majku i Milana Tarota

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 30 maj 2011, 21:34

JuveSissoko je napisao/la:

a tvoje misljenje je da ce Pastore iz Palerma pored svih klubova da predje u Malagu??? :)
Naravno da ne :| Ali eto, ko zna, seici su ba njih kupili, kol'ko "zine" toliko ce o dobit, tako da to ne bi bilo nista cudno. Ove sezone im je bio plan ostati u Primeri a naredne idu po Europu. Meni je samo zao sto su ovako ambiciozni ljudi kupili Malagu, Racing i Getafe a ne recimo Patetico ili Valenciju (klubove koji zasluzuju vrh i bolje igrace).
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 maj 2011, 21:35

Zasto da ne ako ponude koliko Palermo trazi ;)
Adi_Zepce je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Dobar Jonas :mrgreen: meni je Chori igracina al vjerovatnim dovodjenjem Gameira on ispada visak .Vidim neki klubovi sa otoka su opasno zagrizli za Gameira tako da vam nece biti lako dovesti ga , za Velu se interesuje Zaragoza dok vecina ovih igraca cini mi se nisu potrebna Valenciji, evenutalno neki kvalitetan stoper pored Ramiya u odbrani i Arteta na sredini .

Losa vijest :Salamanca danasnjim porazom od Barce B ( 5-1 )ispala u Segundu B ,dok je lijepa vijest povratak Murcije u ligu Adelante . Jaka ce konkurencija biti sljedece sezone u Ligi Adelante . 8-)
Chori je extra igrac,ali se nije pokazao dovoljno u Valenciji na moju veliku zalost :? :cry: Imao sam priliku da jednu vecer i razgovaram sa njim,lik je extra i kao covjek :D :D
A sto se Gameira tice on je odbio ponude svih timova,pa cak i oni iz Engleske.Recimo Newcastle nudio za njega 12.mil.eura,a on smatra da je to nazad korak u njegovoj karijeri,te zeli u Valenciu ili Manchester United koji nije ni u kombinacijama za njegov transfer.
Cuo sam da Zaragoza zeli Velu,ali vjerujem da ukoliko bude on morao birati između Zaragoze i Valencije da ce odabrati Ligu prvaka a ne borbu za ostanak u ligi :) :)
Sto se mene osobno tice ja bi ovako pojacao Valenciu:D
Beck (Hofenheim)
Gameiro (Lorient)
Garray (Real M.)
Ramis (Mallorca)
Castro (Mallorca)
Vela (Arsenal)
Arteta (Everton)
Coke (Rayo).
Sasvim dobra pojacnja,jos ako uspijemo zadrzati Matu,Banegu,Pabla uz vec sjajne Soldada i Jonasa mogli bi imati velike rezultate u narednoj sezoni.
Citao sam da je Inter zagrizao opasno za Banegu dok standarno Matu sele u Chelsea i City kao i proslo ljeto . Nadam se da ce oni ostati, te da ce Valencia malo ozbiljnije ugroziti Real i Barcu ako nista da na kraju razlika izmedju drugog i treceg bude 10 a ne 20 i kusur bodova :roll: znaci pricao si sa Choriem ,pa ti neka faca jbte 8-) :D sto se tice Gameira citao sam to da je odbio engleze te da mu je prioritet Valencia i Primera (zna covjek sta valja) ako dodje imat cete paklen napadacki tandem Soldado -Gameiro :P
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 maj 2011, 00:30

juznjak> je napisao/la:Zasto da ne ako ponude koliko Palermo trazi ;)
Adi_Zepce je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Dobar Jonas :mrgreen: meni je Chori igracina al vjerovatnim dovodjenjem Gameira on ispada visak .Vidim neki klubovi sa otoka su opasno zagrizli za Gameira tako da vam nece biti lako dovesti ga , za Velu se interesuje Zaragoza dok vecina ovih igraca cini mi se nisu potrebna Valenciji, evenutalno neki kvalitetan stoper pored Ramiya u odbrani i Arteta na sredini .

Losa vijest :Salamanca danasnjim porazom od Barce B ( 5-1 )ispala u Segundu B ,dok je lijepa vijest povratak Murcije u ligu Adelante . Jaka ce konkurencija biti sljedece sezone u Ligi Adelante . 8-)
Chori je extra igrac,ali se nije pokazao dovoljno u Valenciji na moju veliku zalost :? :cry: Imao sam priliku da jednu vecer i razgovaram sa njim,lik je extra i kao covjek :D :D
A sto se Gameira tice on je odbio ponude svih timova,pa cak i oni iz Engleske.Recimo Newcastle nudio za njega 12.mil.eura,a on smatra da je to nazad korak u njegovoj karijeri,te zeli u Valenciu ili Manchester United koji nije ni u kombinacijama za njegov transfer.
Cuo sam da Zaragoza zeli Velu,ali vjerujem da ukoliko bude on morao birati između Zaragoze i Valencije da ce odabrati Ligu prvaka a ne borbu za ostanak u ligi :) :)
Sto se mene osobno tice ja bi ovako pojacao Valenciu:D
Beck (Hofenheim)
Gameiro (Lorient)
Garray (Real M.)
Ramis (Mallorca)
Castro (Mallorca)
Vela (Arsenal)
Arteta (Everton)
Coke (Rayo).
Sasvim dobra pojacnja,jos ako uspijemo zadrzati Matu,Banegu,Pabla uz vec sjajne Soldada i Jonasa mogli bi imati velike rezultate u narednoj sezoni.
Citao sam da je Inter zagrizao opasno za Banegu dok standarno Matu sele u Chelsea i City kao i proslo ljeto . Nadam se da ce oni ostati, te da ce Valencia malo ozbiljnije ugroziti Real i Barcu ako nista da na kraju razlika izmedju drugog i treceg bude 10 a ne 20 i kusur bodova :roll: znaci pricao si sa Choriem ,pa ti neka faca jbte 8-) :D sto se tice Gameira citao sam to da je odbio engleze te da mu je prioritet Valencia i Primera (zna covjek sta valja) ako dodje imat cete paklen napadacki tandem Soldado -Gameiro :P
Inter zeli Banegu,ali Emery za narednu sezonu opasno racuna na njega.Mata kao sto rece standardno se seli od Citya,Chelsea,Barce,Reala ali njegov ugovor vrijedi sa klubom do 2014,a stav predsjednika kluba je da on nije na prodaju :D
Hehe nisam ja faca nego je Chori legenda,njegov msn (pravi:D ) nabavio mi je Paco Rusel predsjednik navijacke skupine Gol Gran iz Valencije :D :D
hehe a evo nasi ocekuju da ce pregovori oko Kevina krenuti vec za 7 dana,kao sto rece paklen napad Soldado-Gameiro a razerva im Jonas.Bgm vjerujem da cemo narednu sezonu biti mnogo bolji :D
Portillo je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:

Naravno da ne :| Ali eto, ko zna, seici su ba njih kupili, kol'ko "zine" toliko ce o dobit, tako da to ne bi bilo nista cudno. Ove sezone im je bio plan ostati u Primeri a naredne idu po Europu. Meni je samo zao sto su ovako ambiciozni ljudi kupili Malagu, Racing i Getafe a ne recimo Patetico ili Valenciju (klubove koji zasluzuju vrh i bolje igrace).
Valenciu nisu mogli da kupe,jer klub nije na prodaju.Stav gradski vlasti je da Valencia mora ostati pod njihovim vlasnistvom :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 maj 2011, 12:33

To je dobro da Mata ima ugovor do 2014 ,vidjeo sam da se Gameiro ocekuje ove sedmice ,znaci Rami je tu jos da dovedete 2-3 kvalitetna imena od tih koje si nabrojao pa mozda od sljedece sezone ozbiljnije parirate Realu i Barci :)

Levante otkupio Cacieda od Citiya za svega 1 mil Eura i sada ocekuju da ga debelo unovce (10 mil eura). Inace on je jedan od najzaluznijih (pored trenera Luis Garcíe) za ostanak Levantea ligi jer je zabio 13 golova ove sezone ,a za njega se interesuju Sevilla,Valencia ,Villareal itd..obzirom da ima tek 22 godine a radi se o pravom modernom napadacu (visok ,korpulentan,jak na lopti) od njega ocekujem velike stvari u buducnosti .

Pored Cacieda Levante napusta i trener Luis García koji bi trebao potpisati za Getafe .

Jos jedan trener Marcelino García Toral , napusta Racing i najverovatnije bi trebao preuzeti Sevillu . Ne znam meni se cini da ova Sevilla lagana pada u prosjecnost ,ovaj lik je jedno vrijeme vodio Zaragozu i tamo zbog losih rezultata dobio otkaz ,jedini rezultat vrijedan paznje mu je onaj sa Racingom od prije par sezona kada je zavrsio na 6 mjestu Primere.

Milan posudio Espaynolu Dídac Vilu ,koji se tako vraca kuci nakon nuspjesne polusezone u Milanu gdje je odigrao 1 zvanicnu tekmu za Rossonere .

El Málaga invertirá 100 millones para volver a jugar en Europa

Malaga ce uloziti 100 mil eura da bi izborila povratak u Evropu .Stariji ljubitelji nogometa se vjerovatno sjecaju duela sa Zeljom kada je Malaga jedva izbacila Sarajlije ali kasnije je prilicno daleko dogurala ,cini mi se do cetvrfinala Kupa Uefa . Navodno planiraju izgraditi stadion od 65 000(previse za grad od 600 000 stanvovnika) inace ove sezone La Rosaleda je bila jedan od najposjecenijih stadiona u Primeri , kapacitet je negdje oko 30 000 po a po utakmici Malagu je gledao 26 000 ljudi ili 89,76% u procentima :) jedinu bolju posjetu su imali San Mames 90,92% i Bernabeu (90'24%) . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2011, 12:48

Asenjo
JesusGomez-Demichelis-Ottamendi-Capdedvilla
Camacho-Duda
Pastore
Rondon-RvN-Baptista
Solidna ekipa,vjerovatno dovoljna za Evrope..

EDIT: Sto se Seville tice ,ne bih se slozio..
Dosad su najvise ulozili u pojacanja,Trochovski bi mogao popunit njihovu losu sredinu,ako se ne ponovi sezona sa puno povreda Navasa,i manje oscilacija Capela mogli bi i oni bit znatno jaci nego ove sezone,napominjem dosli su : Trochovski i Del Moral, spominje se i Alex iz Chelskog u kontekstu sa Sevillom..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 maj 2011, 13:11

juznjak> je napisao/la:To je dobro da Mata ima ugovor do 2014 ,vidjeo sam da se Gameiro ocekuje ove sedmice ,znaci Rami je tu jos da dovedete 2-3 kvalitetna imena od tih koje si nabrojao pa mozda od sljedece sezone ozbiljnije parirate Realu i Barci :)

Levante otkupio Cacieda od Citiya za svega 1 mil Eura i sada ocekuju da ga debelo unovce (10 mil eura). Inace on je jedan od najzaluznijih (pored trenera Luis Garcíe) za ostanak Levantea ligi jer je zabio 13 golova ove sezone ,a za njega se interesuju Sevilla,Valencia ,Villareal itd..obzirom da ima tek 22 godine a radi se o pravom modernom napadacu (visok ,korpulentan,jak na lopti) od njega ocekujem velike stvari u buducnosti .

Pored Cacieda Levante napusta i trener Luis García koji bi trebao potpisati za Getafe .

Jos jedan trener Marcelino García Toral , napusta Racing i najverovatnije bi trebao preuzeti Sevillu . Ne znam meni se cini da ova Sevilla lagana pada u prosjecnost ,ovaj lik je jedno vrijeme vodio Zaragozu i tamo zbog losih rezultata dobio otkaz ,jedini rezultat vrijedan paznje mu je onaj sa Racingom od prije par sezona kada je zavrsio na 6 mjestu Primere.

Milan posudio Espaynolu Dídac Vilu ,koji se tako vraca kuci nakon nuspjesne polusezone u Milanu gdje je odigrao 1 zvanicnu tekmu za Rossonere .

El Málaga invertirá 100 millones para volver a jugar en Europa

Malaga ce uloziti 100 mil eura da bi izborila povratak u Evropu .Stariji ljubitelji nogometa se vjerovatno sjecaju duela sa Zeljom kada je Malaga jedva izbacila Sarajlije ali kasnije je prilicno daleko dogurala ,cini mi se do cetvrfinala Kupa Uefa . Navodno planiraju izgraditi stadion od 65 000(previse za grad od 600 000 stanvovnika) inace ove sezone La Rosaleda je bila jedan od najposjecenijih stadiona u Primeri , kapacitet je negdje oko 30 000 po a po utakmici Malagu je gledao 26 000 ljudi ili 89,76% u procentima :) jedinu bolju posjetu su imali San Mames 90,92% i Bernabeu (90'24%) . 8-)
Da jeste,a evo i danas sluzbeno nas Guaita produzio ugovor do 2015 godine :D
Iskreno mislim da ce Gameiro tek iz 10og poci pregovore sa Valenciom,jer mislim da ga nece nasi uznemiravati jer Francusku ocekuju kvalifikacije,a i on je clan repke :D
Evo citam da je Beck na prodaju,te da je ponuda Valencia između 6-8 miliona eura za njega.Uskoro u klub stize Chori Castro kao zamjena za Vicentea,a navodno bi i Maxwell iz Barcelone mogao vrlo brzo preci u Valenciu :D
Treba reci da je za Caicida iz Levantea zainteresovana i Lokomotiva iz Moskve,a znamo svi da Rusi imaju silu love :D Navodno bi Levante mogao angazovati ovog ljeta Senu iz Villarrealla.
Eh izuzetno mi je drago vidjeti da se Malaga pojacava,jer ne mora se liga samo svoditi na Barcu i Real :D
Bas se sjecam i ja te tekme protiv Zelje,na Kosevu puno bolji bio Zelju a u revnasu cini mi se da je Malaga u 86 ili 88.minuti preko Kiki Musampe stigla do pobjede :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 maj 2011, 15:17

Jeste jos iz penala ako se ne varam :D Guaita odlican mladi golman jos imate Diega Alvesa 2 vrlo kvalitetna golmana ,ako se ne varam Cezar ode u Villareal .

Inace Sevilla otkupila od Barce ugovor za Caceresa koji ce potpisati na 4 godine .8-)

los blancos@ njima treba trener veceg renomea kakav Marcelino pa za njega je Manzano profesor pa opet nije mogao bolje od 6 mjesta .

Kad sam kod Seville ,Trabzonspor doveo Zokoru za 5 mil eura .

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2011, 15:27

juznjak> je napisao/la:Jeste jos iz penala ako se ne varam :D Guaita odlican mladi golman jos imate Diega Alvesa 2 vrlo kvalitetna golmana ,ako se ne varam Cezar ode u Villareal .

Inace Sevilla otkupila od Barce ugovor za Caceresa koji ce potpisati na 4 godine .8-)

los blancos@ njima treba trener veceg renomea kakav Marcelino pa za njega je Manzano profesor pa opet nije mogao bolje od 6 mjesta .

Bash htjedoh napisat za Zokoru..
Nego ne vjerujem da ce Marcelino sjest na klupu,spominjali su se Bielsa i Puel a sad sa konja na magarca da spadnu.. Nezz,mozda nesto oni vide u Marcelinu,jer realno Racing ove sezone nije imao ekipu za opstanak pa ih izvuce..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 maj 2011, 16:43

juznjak> je napisao/la:Jeste jos iz penala ako se ne varam :D Guaita odlican mladi golman jos imate Diega Alvesa 2 vrlo kvalitetna golmana ,ako se ne varam Cezar ode u Villareal .

Mislim da ce Cesar ostati je Valencia prodaje Moyu,a male su sanse da se vrati Renan iz Internacionala (Brazil)

www.valencia-balkan.net

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 maj 2011, 19:42

Barcelona se poigrala s konkurencijom

Ovogodišnje izdanje Primere, što se tiče poretka prve tri momčadi, isto je kao i prošle godine. Barcelone je opet osvojila naslov, Real Madrid svojim velikim rivalima i ove godine gleda u leđa, dok se na trećem mjestu, s debelim bodovnim zaostatkom, nalazi Valencia. Međutim, vrlo zanimljiva bila je borba za Europu i borba za ostanak u prvoligaškom društvu...

Barcelona je odigrala još jednu odličnu sezonu u španjolskom nogometnom prvenstvu te je i više nego zasluženo došla do novog naslova prvaka. Katalonci su tako domaće prvenstvo osvojili po 21. put u svojoj povijesti, a osvojili su ga zaista impresivno. U 38 kola Barcelona je pobijedila u čak 30 utakmica, šest je susreta odigrala bez pobjednika, a zabilježila je samo dva poraza, a pazite od koga. Barcelonu su u Primeri ove sezone pobijedili samo Hercules i Real Sociedad. Istina, malo lošije nego prošle sezone jer su lani imali samo jedan poraz, ali opet impresivno. Stroj Josepa Guardiole doslovno je razbio sve protivnike u Primeri i zaista im se na osvajanju ovogodišnjeg naslova ne može naći niti jedna zamjerka ili mrlja. Messi i društvo igraju odlično, lijep i lepršav nogomet koji oni promoviraju danas ne igra niti jedna klupska momčad u niti jednom dijelu Europe.

Real Madrid sezonu je ponovno završio na drugom mjestu. Iako se Jose Mourinho puno puta tužio da Barceloni pomažu suci, u tome su ga demantirali njegovi vlastiti igrači. Naime, nakon što je završeno zadnje kolo Iker Casillas i još par njegovih suigrača javno su rekli da je Barcelona bila bolja od njih ove sezone i da je apsolutno zasluženo osvojila naslov. Kraljevski klub je igrao dobro, međutim, imao je dva poraza više od Barcelone u sezoni. Nonšalantni pristup u pojedinim utakmicama skupo je koštao igrače Reala, a Mourinha je ponekad dovodio do ludila. Portugalac je veliki trener, odličan taktičar i motivator, međutim, za trku s Barcelonom mora izvući još više od svojih igrača. Nema sumnje kako će čelnici Reala i ovo ljeto posegnuti duboku u blagajnu kako bi doveli neko zvučno ime, ali to ne garantira da će naslov iduće sezone doći u Madrid, na Santigao Bernabeu.

Valencia se nekako "pretplatila" na treće mjesto i za upravu kluba to je isto kao da su osvojili naslov prvaka. Naime, opet su izborili Ligu prvaka koja donosi značajnu financijsku injekciju, pojedini igrači su stekli afirmaciju, a sigurno će jedan ili dva igrača klubu donijeti dobru odštetu ovo ljeto. To je politika kojom se vode Šišmiši i za sada im ide dosta dobro. Ovom sezonom su vrlo zadovoljni i u redovima Villarreala jer su izborili kvalifikacije za Ligu prvaka, a u Europskoj ligi naći će se Sevilla Ivana Rakitića i Athletic Bilbao.

Ostali klubovi, izuzmemo li Atletico Madrid i Deportivo, mogu biti zadovoljni s onim što su pokazali u ovoj sezoni. Svi su se vrtjeli oko zlatne sredine, a zanimljivo je de je razlika od 17. mjesta pa do osmog samo pet bodova. Atletico Madrid ne može biti previše zadovoljan jer je sezonu okončao na sedmom mjestu, a na početku sezone su najavljivali borbu za treće ili četvrto mjesto. U redovima Deportiva tuga vlada i dan danas. Naime, nekad slavi i veliki klub ove je sezone ispao u drugoligaško društvo.

Slavljenici

Najviše razloga za slavlje imaju igrači Barcelone. Naime, uvjerljivo osvojenom prvenstvu prošli vikend su dodali još i Ligu prvaka tako da o njima nije potrebno trošiti previše riječi. Blaugrana ima sjajne igrače, odličnog trenera i trofeji dolaze kao normalni slijed događaja. Da se ne radi o nekoj floskuli potvrđuju čestitke i komentari koji stižu na igru Barcelone i svih krajeva svijeta, od običnih navijača pa do velikih i uglednih trenera kakav je Alex Ferguson. Nakon poraza u finalu Lige prvaka veliki Škot je rekao da njegova momčad nikad nije igrala protiv bolje momčadi. Kada to kaže Ferguson, onda to zaista ima svoju težinu.

Iako to čudno zvuči, razloga za slavlje ima i Real Madrid. Kraljevski klub ove je sezone došao do jednog trofeja, a to je Kup kralja. Real je u finalu s 1:0 pobijedio Barcelonu i tako je pehar, prvi put nakon 1993. godine, vratio u svoje odaje. Drugo mjesto u prvenstvu čelnicima Reala ništa ne znači, međutim, na Santigao Bernabeu vjeruju da će se iduće sezonu ravnopravno nositi s Barcelonom. "Puno pozitivnih stvari donio nam je Mourinho. Osvojili smo Kup kralja nakon dugo godina, a plan je da iduće sezone osvojimo naslov u Primeri i igramo u finalu Lige prvaka", rekao je Casillas.

U grupu koja ima što slaviti spada i vrlo dobra momčad Villarreala. Naime, mnogo klubova poput Žute podmornice ne može uspješno igrati na dva kolosijeka. Igranje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi uvijek se osjeti na lošijim rezultatima u prvenstvu, međutim, Villarreal je pokazao da to ne mora biti pravilo. Svojim budžetom i rezultatima spadaju u prosječni europski klub, a ovogodišnjim igrama u Primeri dokazali su da zaslužuju četvrto mjesto, koje su na kraju i osvojili. Slaviti može Getafe i Mallorca jer su se u zadnji čas spasili od potonuća u niži rang natjecanja.

Razočaranja

Najveće razočaranje ove sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu je Deportivo. Klub koji se nekad borio za naslov prvaka Europe, koji je bio konkurencija Barceloni i Real Madridu, nakon 20 godina prvoligaškog nogometa ispao je u drugu ligu. Tuga i jad zavladali su u La Coruni, a nad budućnošću kluba stoji veliki upitnik. Oni igrači, koji su nešto pokazali ove sezone, već su spakirali kofere jer nemaju motiva igrati u drugoj ligi. Klub ni financijski ne stoji baš najbolje te će teško dovesti igrače koji su spremni odmah izboriti plasman u prvoligaško društvo. Od nekad velikog i slavnog kluba sada je ostalo samo njegovo ime.

Kada ispadnete iz puno bogatije prve lige, u manje atraktivnu drugu ligu onda također spadate u grupu onih koji su razočarali. Tako su se Deportivu pridružili još Hercules i Almeria. Igrači Herculesa pamtit će prvu ligu jer su uspjeli pobijediti Barcelonu, dok igrači Almerije od mnoštva poraza, najviše mogu pamtiti onaj u zadnjem kolu od Real Madrida, kada im je Mourinhova momčad utrpala osam golova.

Prvi strijelac

Cristiano Ronaldo iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Krenimo redom. U Primeri je u 34 utakmice postigao čak 40 golova. U Kupu kralja u osam utakmica zabio je sedam golova, a u Ligi prvaka je odigrao 12 utakmica i šest se puta upisao u strijelce. Ukupno je Portugalac ove sezone, u svim natjecanjima, postigao nevjerojatna 53 gola. Okititi se titulom prvog strijelca lige puno znači svakom igraču, ali posebno će to značiti Ronaldu. Mnogi mu zamjeraju da je bahat, arogantan, umišljen, ali statistika ne laže i voljeli ga ili ne, zaslužio je biti prvi strijelac lige. "Moram se zahvaliti svojim suigračima i naslov najboljeg strijelca lige pripada svima nama. Oni su mi pomogli da zabijem toliko golova", skromno je rekao Ronaldo.

Trener sezone

Osvojio je uvjerljivo naslov prvaka i Ligu prvaka. Savršeno je posložio "dragulje" koje ima u svojoj svlačionici, inzistira na nogometu od noge do noge, teži atraktivnom i lepršavom nogometu, uvijek odmjeren u izjavama i uvijek stoji iza onoga što kaže i za eventualni neuspjeh nikad neće okriviti samo igrače, pogađate, to je - Josep Guardiola. Što još reći osim da je pobijedio u više navrata Mourinha, a u finalu Lige prvaka "skinuo" je i Alexa Fergusona.

Igrač(i) sezone

Iako je ove sezone u Primeri bilo dosta igrača koji su pokazali da znaju igrati dobar nogomet, ipak su Ronaldo i Messi poseban svijet. Portugalac i Argentinac obilježili su još jednu sezonu i teško je, gledajući samo ovogodišnju Primeru, reći tko je bio bolji. Naime, Ronaldo je zabio više golova, ali je s druge strane Messi više pokazao da je timski igrač, da više sudjeluje u igri i da zabija golove u velikim i važnim utakmicama, a to od Ronalda nismo vidjeli. Prema tome, i jedan i drugi imaju svoje prednosti i nedostatke.

Što se tiče ostalih igrača koji su na neki način obilježili ovu sezone mogli bi spomenuti još pola momčadi Barcelone i Real Madrida. Međutim, ovom sezonom itekako mogu biti zadovoljna dvojica igrača koji dolaze iz manje popularnih klubova. To su Negredo iz Seville i S. Agüero iz Atletico Madrida. Naime, obojica su ove sezone postigla 20 golova.

Hrvatski trag

Ivan Rakitić: Prelazak iz Schalkea u redove Seville pokazao se odličnim potezom za našeg reprezentativca. Raketa je odmah izborio mjesto u prvoj postavi te se sjajno uklopio u novu momčad. Da se pred kraj sezone nije ozlijedio, Rakitić bi igrao još više, a ovako je ukupno odigrao 13 utakmica. U tih 13 utakmica pet puta se upisao u strijelce što je izvrsna statistika za veznog igrača. Transferom u redove španjolskog prvoligaša profitirali su i klub i Rakitić, a nadamo se i reprezentacija u budućnosti.

Mate Bilić: Drugi Hrvat koji igra u Španjolskoj nije imao previše lijepih trenutaka ove sezone. Naime, povremeni hrvatski reprezentativac u prvenstvu je dobio priliku u 18 utakmica i nije postigao niti jedan gol. U Kupu je igrao dvije utakmice i zabio je jedan gol, Mallorci iz penala. Španjolski mediji pišu da su Bilićevi dani u Sportingu odbrojeni te da na ljeto sigurno odlazi, a interes za njega otvoreno su pokazali Hajduk i Dinamo. 8-)
FK Pjetlovi

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 01 jun 2011, 12:31

Reds odakle si kopirao tako glup tekst?

Ko procita to pod najbolji igraci i kad uz Messija i Ronalda ne vidi neke druge igracine koje su nastupile ove sezone u Primeri, a ko je dobro pratio ovu ligu, nasmijat ce se.

Kao da su napadaci jedini sto igraju nogomet. Onaj De Gea je, kao i jos nekih 4-5 igraca, pokazao ove sezone na svojoj poziciji vise nego Messi ili Ronaldo.

JEEBEM TI NOVINARA!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 jun 2011, 13:53

Brate uze mi rijec iz usta :o stvarno gluplji tekst u zivotu nisam procitao . Nek se drze svrsavanja na engleske klubove i modrica a nek se mane Primere. Villareal prosjecan tim PAZI u 7-8 sezona 2 cetvrfinala LP i 2 polufinala EL :roll: a predpostavljam da je Tottanham gigant koji svako 50 god igra LP , mislim da je moje vidjenje ovogodisnje Primere sasvim uredu stim da nisam spomenuo Ozila i Di Mariu kao uspjesne tranfere jedina greska, :mrgreen: sve ostalo je bezprijekorno 8-) .

Btw Van Nisterloy novi igrac Malage slika kakav napad Rondon-Baptista-Rud :o

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 01 jun 2011, 14:06

juznjak> je napisao/la:Brate uze mi rijec iz usta :o stvarno gluplji tekst u zivotu nisam procitao . Nek se drze svrsavanja na engleske klubove i modrica a nek se mane Primere. Villareal prosjecan tim PAZI u 7-8 sezona 2 cetvrfinala LP i 2 polufinala EL :roll: a predpostavljam da je Tottanham gigant koji svako 50 god igra LP , mislim da je moje vidjenje ovogodisnje Primere sasvim uredu stim da nisam spomenuo Ozila i Di Mariu kao uspjesne tranfere jedina greska, :mrgreen: sve ostalo je bezprijekorno 8-) .

Btw Van Nisterloy novi igrac Malage slika kakav napad Rondon-Baptista-Rud :o
Tek je to početak za malagu,vidjećeš za jedno 2 mjeseca ekipe :P
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 jun 2011, 14:28

Od njih ocekujem spektakularne transfere tek od sljedece sezone, ove sezone cilj im je Evropa liga 8-) sljedeci koji bi trebao pojacati Malagu je Jérémy Toulalan.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 jun 2011, 16:06

Definitivno se slazem sa vama da je ovaj tekst cisti promasaj,takođe slazem se da je La Liga bolje od Engleske glupo mi je da neko i dalje tvrdi da je Premier liga najjaca a engleski timovi vec godinama u Europi su bez trofeja.
Uff ova Malaga ce biti pravo tvrd orah,bgm protiv njih nece vise biti tako lako :D
P.S Osasuna produzila ugovor sa Xavi Fernández Annunziatom do 2013 godine

www.valencia-balkan.net

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jun 2011, 01:29

RUUD VAN NISTELROOY (34) od sljedeće će sezone igrati za ambicioznu Malagu, piše Marca.

Nivši napadač PSV-a, Manchester Uniteda, Real Madrida i HSV-a sletio je u zračnu luku Pablo Ruiz Picasso i odmah krenuo na liječnički pregled kojeg je uspješno apsolvirao, a potom i službeno parafirao ugovor.

"Igrao sam već u velikim klubovima i s velikim igračima. Najvažnija stvar za nogometaša je stabilnost. Ovo je moj prvi dan u Malagi i vrlo sam sretan zbog toga" prenosi Marca riječi RVN-a.

Iako detalji suradnje zasad nisu poznati, španjolski mediji nagađaju da je riječ o jednogodišnjem ugovoru s mogućnošću produljenja ovisno o broju nastupa.

Malagin vlasnik, katarski tajkun šeik Abdullah Bin Nasser Al Thani spremio je 100 milijuna eura za pojačanja u nadolazećoj sezoni, a među željenim pojačanjima spominju se i Javier Pastore (Palermo) i Joaquin (Valencia).
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 jun 2011, 12:08

Gameiro jos jedan puta potvrdio da zeli u Španjolsku,te kazao kako je Valencia taj tim u kojem se u buducnosti vidi :D
Evo citam UEFA-inu ljestvici najboljih timova Europe,u top 15 cetiri Španjolska tima i to:Barcelona (2),Real Madrid (7),Sevilla (11) i Valencia (15).
Ljestvica se formira po rezultatima u proteklih pet godina.

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.