Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

19TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la 19TM87 » 31 maj 2011, 20:01

slabo, slabo...mora se cudo desit pa da Đokovic ovo ne uzme...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 maj 2011, 20:02

Magica.

Naravno dobra je fora.

Šta je sa Ceronjom, slabo ga slušam na ESS, a PS ( bivši FOX ) mi je zatajio u zadnjih mjesec dana i nisam ga uhvatio tokom prenosa fudbala vaše lige dok sam imao signal.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2011, 20:08

Federer dobio većinu dugih razmjena, Monfils srljao kao i obično, nekoliko genijalnih poteza, nekoliko sramotnih i to je to.

Vidim prozivaju se komentatori, sasvim opravdano. Ljudi su se totalno pogubili, izgubili su pojam o realnosti. Svaki poen srbijanskih igrača je majstorija, kada se pogodi linija, onda se ta linija precizno gađala, kada protivnik pogodi nešto sjajno (npr. Schiavone protiv JJ), to obično biva sreća, izgleda da je Srđan unio nemire u njihove redove :lol:

Sportklub je odavno postao Davis Cup kanal, bez obzira što se tamo uveliko reklamiraju naše kompanije i što su svjesni da su veoma gledani u regionu. Sve manje i manje ih gledam, stvarno ne želim da mi neko kvari ugođaj, posebno Pralica. Hebe mi se što je on jaran sa Novakom, ako si mu jaran, idi sa njim na turnire, a nas pusti da normalno gledamo meč. Nije u redu omalovažavati skoro svaki dobar potez protivnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 20:09

Mister No je napisao/la:Magica.

Naravno dobra je fora.

Šta je sa Ceronjom, slabo ga slušam na ESS, a PS ( bivši FOX ) mi je zatajio u zadnjih mjesec dana i nisam ga uhvatio tokom prenosa fudbala vaše lige dok sam imao signal.
Pojma nemam, ja sam ga cuo pre neki dan na ESu. Bile su neke trke, neke gluposti.
Jbmliga, sta je sa njim.
Ova skotina nepismena se rasirila po ESu, sad kad su ga kasnili sa Arene i RTSa (Pesikovan), tako da je celokupni tenis on preuzeo. Dzaba Vujicin i ekipa, kad on sve to upropasti.slika

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 maj 2011, 20:12

Virtu4l je napisao/la:Sportklub je odavno postao Davis Cup kanal, bez obzira što se tamo uveliko reklamiraju naše kompanije i što su svjesni da su veoma gledani u regionu. Sve manje i manje ih gledam, stvarno ne želim da mi neko kvari ugođaj, posebno Pralica. Hebe mi se što je on jaran sa Novakom, ako si mu jaran, idi sa njim na turnire, a nas pusti da normalno gledamo meč. Nije u redu omalovažavati skoro svaki dobar potez protivnika.
Komentar aposlutno na mjestu, ja ih u zadnje vrijeme izbjegavam gledati, sreća talijani prenose masters seriju i Wimbledon a često pratim i na B92 ...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 maj 2011, 20:16

Vujičin također ima svojih bisera. Recimo kada su Nole i Nadal igrali u Madridu, on je indirektno optužio Rafu za doping. Da ne biste pomislili kako pucam u prazno, radilo se o sljedećem:"Jedna od osoba koja je u Nadalovom liječničkom timu je bila optužena i osuđena za rasparčavanje ilegalnih supstanci u svijetu sporta. A vidite kako Nadal puca od snage."

Mislim... :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 31 maj 2011, 20:16

Virtu4l je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Vidi, Lopez je strasan igrac, sljakas,
Greška. Feliciano najslabije igra na šljaci.

Edin TM87 je napisao/la:Onda Wawa, on je sjajan all around igrac, sa lijepim udarcima servisom, ali covjek je bio izmoren od Tsonge i nije mogao protiv kralja, sad Dokovic ima prednost sto ne igra polufinale, al' ako Monfils ne namuci Rogera, Roger uzima Dokovica u 5 setova 100% ;)
Wawrinka uglavnom dobre rezultate pruža na otvorenom, a u dvoranama se baš i nije naigrao. Umor nije imao ništa sa njegovom igrom, jer je Federer odlično servirao i poeni nisu bili baš previše dugi. Kad nekoga pobijediš deset puta, onda nije iznenađenje kada to uradiš i jedanaesti put, jeli tako? I za kraj, ako postoji i jedan igrač na svijetu kojeg Federer zna u detalje, onda je to Stan Wawrinka.
Jest, tu sam se zajeb'o, al' ne igra tako lose ni na sljaci, znam da je na travi dobar (dobio Nadala u Kvinsu), ma dobar je on na svakoj podlozi, no nebitno, a za Wawrinku nisam mislio pod all around gdje se igra, nego kako igra, on ima sve, servis, forhend, bekend, volley igru, znaci kompletan je, a to dvorana/otvoreno, sljaka/tvrda, defintivno najbolje igra na otvorenom na tvrdoj podlozi...

No, ne prica mi se o proslosti, definitivno sam se razocar'o danas, hem sto se tice samog meca, hem Federerove igre... Roger je igr'o 70% onog sto on najbolje zna, a Monfils triput gore, kardinalno je igro Monfils, iskreno se nadam da ce raspolozenje popravit do cetvrtka... Bogme veliki padovi u igri (sto nije dosad pokazivao na turniru) i opet Monfils nije nista uspio, ni set uzeti... Idalje jedini Roger nije izgubio set, sto je fino napisati :D

Dakle, samo papak, poput ovog gorazdanskog moze Rogeru dati 0% sanse u polufinalu, mislim, ja da sam tako nesto rek'o za najboljeg ikad, ne bi pricao o tenisu za zivota! Sram te bilo!

Otvaranje meca je najbitnije, prvi i drugi set i tu treba pritisnut, neda mi se pisat kako mislim da ce teci mec, ostaje da se vidi... ;)

GO ROGER!

EDIT: da se ubacim u tu pricu oko komentatora, pa mislim tolko su providni da ih samo slusam da im se smijem, onaj sto je dosad komentariso na kecu moze proc, al ovaj sto je danas komentariso, ne znam kako ga neko moze slusat, pa kaze Jankovic bi sad bila u finalu da nije nesrece protiv Skiavone, pomela bi Pavljucenko i Bartoli, fujj, onda je pric'o kako ga je stid sto mora gledati nekog od Fogninija ili Montanesa u cetvrfinalu, pa Chelu ili Fallu, pa optuzuje organizatore 100 puta sto su Fogninija stavili prvog da igra, posto se zna :lol: :lol: da on ide u 5 setova i da ostali nece pocet do mraka, lupa frajer nemoguce :S
Zadnja izmjena: Edin TM87, dana/u 31 maj 2011, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 maj 2011, 20:17

Upravo tako, kad se pogodi linija, onda je to sreca.
Pesikan i njegovo poznato, da li je moguce da je ovo pogodio/la. :lol: Jok, eto nemoguce je.

Najgore je sto toliko hvali JJ, da je to nestvarno. Kao Jelena bi lagano dobila Pavlychenkovu danas, da je prosla Schiavone. :lol:
Samo sto ima jedna caka tu, nije prosla. :lol:
Mladji Pesikan sjedi u Novakoj lozi, sve je jasno od kud ovaj mamlaz tu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2011, 20:23

retro je napisao/la:Upravo tako, kad se pogodi linija, onda je to sreca.
Pesikan i njegovo poznato, da li je moguce da je ovo pogodio/la. :lol: Jok, eto nemoguce je.
Stvarno je tako, nemam ništa protiv njih, svi teniseri i teniserke su mi dragi, ali ovi zaista unište prenos.

Što se tiče polufinala, jučer sam nešto pisao o tome. Mislim da je prvi set ključni. Ako Novak krene punom parom, Federeru se crno piše, kasnije bi išlo eksperimentisanje, promjena taktike i sve ono što vuče negativan rezultat. Besplatnih poena će biti veoma malo, nedovoljno da bi se napravila razlika, ali eto, vidjet ćemo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 maj 2011, 20:36

Nadovezujem se na Virtuala i dodajem da Fed mora servirati savršeno ako misli pobijediti Novaka.Današnje loše servise koji su rezultirali sa gubljenjem servisa protiv Gaela, u petak neće talo lako moćo nadoknaditi kao danas.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 maj 2011, 20:39

Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 20:42

Nemam nista protiv kad komentator navija za nekoga i to se vidi i zna (npr. Viskovic za Federera).
Problem je kad komentari zalaze u bedasto tribinsko navijanje - omalovazavanje protivnika, pozivanja na srecu ili neke vis maior situacije, neobjektivnost za sve pare i sl. E to je problem, jer tenis kao igra nije fudbal ili basket, pa da neke cudne okolnosti (sudije i sl.) mogu da odluce pobednika. U tenisu uvek pobedjuje bolji igrac tog dana. Bez izuzetaka (sem ako ne dodje do povrede). A to Balkanci nikako da shvate. Pre sam se smejao Dusanovicu i ekipi sa RTSa, a sad su na redu bolidi sa ESa. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 31 maj 2011, 20:44

Mister No je napisao/la:Nadovezujem se na Virtuala i dodajem da Fed mora servirati savršeno ako misli pobijediti Novaka.Današnje loše servise koji su rezultirali sa gubljenjem servisa protiv Gaela, u petak neće talo lako moćo nadoknaditi kao danas.
E to ne, to nikako, sve je bilo lose, al' servis je dobar bio! Izgubio je po servis gem u 3 seta, al' pazi ovaj podatak, Monfils je imao 3/3 brejk lopte, sto znaci 3 brejk lopte u citavom mecu i sve je realizirao, sto znaci da je servis bio dobar, ali igra u polju nije ;)

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 maj 2011, 21:02

Edin TM87 je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Nadovezujem se na Virtuala i dodajem da Fed mora servirati savršeno ako misli pobijediti Novaka.Današnje loše servise koji su rezultirali sa gubljenjem servisa protiv Gaela, u petak neće talo lako moćo nadoknaditi kao danas.
E to ne, to nikako, sve je bilo lose, al' servis je dobar bio! Izgubio je po servis gem u 3 seta, al' pazi ovaj podatak, Monfils je imao 3/3 brejk lopte, sto znaci 3 brejk lopte u citavom mecu i sve je realizirao, sto znaci da je servis bio dobar, ali igra u polju nije ;)
Mislio sam na te gemove kada je gubio servis, to ne smije sebi dopustiti u petak.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 31 maj 2011, 21:09

Bogami onaj federer je postao glup.Toliko nelogicnih poteza sa njegove strane nisam odavno vidio na jednom mecu.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 maj 2011, 21:15

[youtube][/youtube]

Je li vidio ko ovo? Dečko koji donosi lopte je prije vremena krenuo po nju, dok je Troicki trebao zakucati smeč, što je na kraju i uradio. I koliko shvatih, poen je morao biti ponovljen, iako ne vidim razlog, s obzirom da se Viktor fino snašao, a dječak se vratio na početnu poziciju...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 31 maj 2011, 21:20

Bas se dijete isfuralo, lopta ni blizu mreze, on trci da dohvati :lol: :lol: Ne znam gdje kreno :mrgreen:

Mada ne bi to nista promjenilo, al' Troicki je treb'o dobit ovaj poen... ;)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 31 maj 2011, 21:26

ma uzeo je viktor taj gem tj napravio brejk
Thomas Müller - Fußballgott

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2011, 21:39

@Bertrand

Poen se ponavlja po defaultu kad se desi neko ometanje igre od npr. ballboysa ili nekog streakera ili ptice ili publike.
Caka je u tome sto je Murray ispao 3.14cic i nije izgubio sledeci poen, a to je trebalo da uradi, jer pravila fairplaya tako nalazu. Zato je publika i navijala za Troickog u nastavku meca.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 maj 2011, 21:43

MaGiCa je napisao/la:@Bertrand

Poen se ponavlja po defaultu kad se desi neko ometanje igre od npr. ballboysa ili nekog streakera ili ptice ili publike.
Caka je u tome sto je Murray ispao 3.14cic i nije izgubio sledeci poen, a to je trebalo da uradi, jer pravila fairplaya tako nalazu. Zato je publika i navijala za Troickog u nastavku meca.
Ma ne... znam ja pravila i kako to ide, te da svaki sudija mora ta pravila poštivati. Nego više mislim da bi bilo od veće koristi kada bi se poen računao, ili fudbalskim riječnikom, da se pusti prednost. Dakle, Troicki bi ovdje dobio poen, ball boy bi se opametio, dok Murray nema na ništa da se žali. Ali dobro, pravila su pravila, kakva god da su.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.