Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Federer on Djokovic to ESPN: "He's got a lot on the line, he has the streak, he has world No 1...I'd like to spoil the party."
Sto rece kolega @los_blanos2: Pocelo je...
Sto rece kolega @los_blanos2: Pocelo je...
U potpunosti se slazem sa tobom!Virtu4l je napisao/la:Federer dobio većinu dugih razmjena, Monfils srljao kao i obično, nekoliko genijalnih poteza, nekoliko sramotnih i to je to.
Vidim prozivaju se komentatori, sasvim opravdano. Ljudi su se totalno pogubili, izgubili su pojam o realnosti. Svaki poen srbijanskih igrača je majstorija, kada se pogodi linija, onda se ta linija precizno gađala, kada protivnik pogodi nešto sjajno (npr. Schiavone protiv JJ), to obično biva sreća, izgleda da je Srđan unio nemire u njihove redove![]()
Sportklub je odavno postao Davis Cup kanal, bez obzira što se tamo uveliko reklamiraju naše kompanije i što su svjesni da su veoma gledani u regionu. Sve manje i manje ih gledam, stvarno ne želim da mi neko kvari ugođaj, posebno Pralica. Hebe mi se što je on jaran sa Novakom, ako si mu jaran, idi sa njim na turnire, a nas pusti da normalno gledamo meč. Nije u redu omalovažavati skoro svaki dobar potez protivnika.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ja rekoh da ce Marej sigurno proci u cetvrtfinale, al' to i nije izgledalo tako sigurno. Troicki je svakako napredov'o, prije par godina nisam ni slutio da ce biti medju 20 najboljih, a sada je i ulazak medju prvih 10 sasvim izvjestan. Al' mora igrati malo hrabrije, zesce napadati kada dobije pravu priliku. Stvarno je borben, stize moguce i nemoguce, al' su ti udarci iz defanzive dosta slabi i kratki (sto je Marej na njegovu srecu slabo koristio). Da su mu juce i danas protivnici bili Federer/Djokovic/Nadal pojeli bi ga bez velike muke. Marej uvijek isti, po ko zna koji put ga moram uzeti na zub
. Ima sve predispozicije da postane visestruki GS sampion, al' ako ne unaprijedi svoju ofanzivnu igru, nece nikada doci do titule. Jos uvijek nije spreman za titulu, pitanje je hoce li ikada biti
.
Prije pocetka turnira sam Djokovicu i Nadalu dav'o po 49% sanse za titulu, a ostalima 2%
. Sada sam malo promjenio misljenje jer Nadal igra dosta ispod svojih mogucnosti. Soderling je odigr'o fantastican mec protiv Simona, pa ne bi bilo preveliko iznenadjenje da prodje Nadala. Ipak, i ovakav Nadal moze svakoga pobjediti i ponovo osvojiti svoj omiljeni turnir. Djokovic ne igra tako dobro kao u Madridu i Rimu, vjerovatno je pod velikim pritiskom, jer su sada sve oci uprte u njega. Po prvi put je favorit da osvoji neki GS turnir. Vidjet cemo kako ce se nositi sa tim pritiskom. Ipak, po meni je veliki favorit protiv Federera. Federer bi mor'o ludo servirati da bi pobjedio ovakvog Djokovica. Ne vjerujem da ce se to desiti. Djokovic 50%, Nadal 48%, Soderling 1% i Federer 1%
. Mozda misljenje izmjenim nakon meca Nadal - Soderling, posebno ako Sved ponovi igru kao protiv Simona. Bas me zanima kako ce odgovoriti na Nadalovu defanzivnu igru. Nece me iznenaditi ako dobije taj mec.
Prije pocetka turnira sam Djokovicu i Nadalu dav'o po 49% sanse za titulu, a ostalima 2%
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Iskreno, pribojavao sam se Monfilsa. Nekako mi je on nezgodan protivnik, te sam volio da je Ferer prosao, medjutim, sve se dobro zavrsilo. Roger po meni, i nije odigrao tako dobar mec, u pocetku je tu bilo puno gresaka, hajde sto je grijesio bekendom, vec je i forhend na pocetku prvog seta bio jako los... Ali, mogu reci, iskustvo je ucinilo svoje, Monfils je mozda bio povrijedjen, jer su mu ruke sve bile izlijepljene, ali, kao sto neki kazu: iscrpio se od jucerasnjeg meca, ja to nebi rekao. Oni su juce odigrali samo 2 seta, i to prvi set Francuz je izgubio 6-1. Neki kazu Roger je igrao s pola snage, ja bih bas volio da vidim kako je to kad on igra svom snagom, nisam to odavno imao priliku
Sto se tice meca s Djokovicem, Djokovic bi trebao dobiti, sudeci po trenutacnoj igri. Ali, ja se s time u svojoj glavi ne mogu nikako da pomirim, ja sve mislim da ce Roger pobijediti u polufinalu, bez obzira na sjajne igre koje Novak pruza. Sve se nadam da cu u tom mecu vidjeti ono najbolje od rogera, i da ce roger svojim umijecem dobiti djokovica. Iako, ja sam jako zadovoljan time sto je roger dosao i do polufinala, jer je konkurencija uistinu vrlo jaka, a on je ipak na zalasku karijere. Nadam se da cemo protiv novaka vidjeti najbolje od rogera, i ako tako bude, ne sumnjam ko ce pobijediti
Poetry in Motion
Sto se tice meca s Djokovicem, Djokovic bi trebao dobiti, sudeci po trenutacnoj igri. Ali, ja se s time u svojoj glavi ne mogu nikako da pomirim, ja sve mislim da ce Roger pobijediti u polufinalu, bez obzira na sjajne igre koje Novak pruza. Sve se nadam da cu u tom mecu vidjeti ono najbolje od rogera, i da ce roger svojim umijecem dobiti djokovica. Iako, ja sam jako zadovoljan time sto je roger dosao i do polufinala, jer je konkurencija uistinu vrlo jaka, a on je ipak na zalasku karijere. Nadam se da cemo protiv novaka vidjeti najbolje od rogera, i ako tako bude, ne sumnjam ko ce pobijediti
Poetry in Motion
Zadnja izmjena: rogeRF, dana/u 31 maj 2011, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.
Izdržati, to je temelj vrline!
Nisi gledao kako je jučer došao do 2-2 u setovima?Valencia je napisao/la: Marej uvijek isti, po ko zna koji put ga moram uzeti na zub. Ima sve predispozicije da postane visestruki GS sampion, al' ako ne unaprijedi svoju ofanzivnu igru, nece nikada doci do titule. Jos uvijek nije spreman za titulu, pitanje je hoce li ikada biti
![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Federerove sanse iste kao Soderlingove.
Ako po tebi Federer ima 1% sanse da uzme RG, onda su Robinove sanse u minusu.
Ako po tebi Federer ima 1% sanse da uzme RG, onda su Robinove sanse u minusu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Winnerima i agresivnoscuVirtu4l je napisao/la:Nisi gledao kako je jučer došao do 2-2 u setovima?Valencia je napisao/la: Marej uvijek isti, po ko zna koji put ga moram uzeti na zub. Ima sve predispozicije da postane visestruki GS sampion, al' ako ne unaprijedi svoju ofanzivnu igru, nece nikada doci do titule. Jos uvijek nije spreman za titulu, pitanje je hoce li ikada biti
![]()
Poslije 2:0, sama perfekcija, svaka mu cast! Na Wimbledonu, Murray 99% ponavlja svoj proslogodisnji uspjeh pred svojom publikom, a mozda ide i dalje, dakle osvaja!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Ako ide dalje, onda ce do finala. A osvojit 2012. 
@Valencia
Pa kako Nadal ima 48% sansi, a Soderling 1% i ti se ne bi iznenadio da Soderling izbaci Nadala
@rogeRF
U pravu si, ali poetry ne donosi rezultate. Lepo je na oko, ali ko bude jaci sa osnovne crte, uzece titulu.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Nema videa za njihov prvi susret ikada - Monte Carlo 2006. Tada je Djokovic (jos uvek 18ogodisnjak) uspeo da otkine set Rogeru, ali je pao u trecem setu.
Dakle, na sljaci:
3 meca (sva tri na dva seta) - 2 pobede RFa, a jedna NDJa - set kolicnik 5:3 - poslednji mec dobio NDJ u Rimu 2009e.
Pa kako Nadal ima 48% sansi, a Soderling 1% i ti se ne bi iznenadio da Soderling izbaci Nadala
@rogeRF
U pravu si, ali poetry ne donosi rezultate. Lepo je na oko, ali ko bude jaci sa osnovne crte, uzece titulu.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Nema videa za njihov prvi susret ikada - Monte Carlo 2006. Tada je Djokovic (jos uvek 18ogodisnjak) uspeo da otkine set Rogeru, ali je pao u trecem setu.
Dakle, na sljaci:
3 meca (sva tri na dva seta) - 2 pobede RFa, a jedna NDJa - set kolicnik 5:3 - poslednji mec dobio NDJ u Rimu 2009e.
Ovaj mec u Rimu je strasan bio.
Roger je koliko se i sjecam poveo 3-1 u trecem, a onda promasio cist drive volej i Novak je preokrenuo.
A prekidan je dva puta zbog kise, ili jednom.
Roger je koliko se i sjecam poveo 3-1 u trecem, a onda promasio cist drive volej i Novak je preokrenuo.
A prekidan je dva puta zbog kise, ili jednom.
Kako je dosao?Virtu4l je napisao/la:Nisi gledao kako je jučer došao do 2-2 u setovima?Valencia je napisao/la: Marej uvijek isti, po ko zna koji put ga moram uzeti na zub. Ima sve predispozicije da postane visestruki GS sampion, al' ako ne unaprijedi svoju ofanzivnu igru, nece nikada doci do titule. Jos uvijek nije spreman za titulu, pitanje je hoce li ikada biti
![]()
Kad je gubio sa 2-0, tek tad se setio da ume i da napada. Isto kao i Pushniacki, kad je sabiju uza zid, tek onda pocinje da igra agresivnije.
Murrayev tenis je pravi antitenis, a on onako beskrvan i vazda povredjen, dodatno odbija publiku od sebe.
Bilo kako bilo to ce biti dobar mec za gledanje jedino ako ga RF ne usere svojojm igrom kao u danasnjem trecem setu
Thomas Müller - Fußballgott
Možda je shvatio da mu ovako povrijeđenom trka i nije najbolja opcija, sjetio se meča protiv Berrera, počeo igrati tenis i samljeo smiješne protivnike.MaGiCa je napisao/la:Kako je dosao?Virtu4l je napisao/la:Nisi gledao kako je jučer došao do 2-2 u setovima?Valencia je napisao/la: Marej uvijek isti, po ko zna koji put ga moram uzeti na zub. Ima sve predispozicije da postane visestruki GS sampion, al' ako ne unaprijedi svoju ofanzivnu igru, nece nikada doci do titule. Jos uvijek nije spreman za titulu, pitanje je hoce li ikada biti
![]()
Kad je gubio sa 2-0, tek tad se setio da ume i da napada. Isto kao i Pushniacki, kad je sabiju uza zid, tek onda pocinje da igra agresivnije.
Murrayev tenis je pravi antitenis, a on onako beskrvan i vazda povredjen, dodatno odbija publiku od sebe.
Ne znam dali odbija publiku od sebe, ali se sjećam dva uzastopna return winnera protiv Đokovića i cijelog stadiona na nogama.
P.S. Ne tako davno smo imali još jednog stalno povrijeđenog, te disanje, te kontaktne leće, te razni qrci-palci... pa mu je Roddick očitao vaspitnu lekciju (van terena) na US Openu 2008. godine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- sarajlija89
- Kontakt:
Novak je pod pritiskom i lako moze izgoriti u tome smislu, tu je Rogerova sansa, to sam vec prije pocetka istako kao eventualnu Novakovu slabost...taj pritisak
....i uz vec pomenuti servis Rogera, te jedan mec na bar 80% onoga sto Roger zna, moze svasta bit....
Keep the faith
Ako Nadal prodje Soderlinga, osvojice....Rafa je cudo jbg...
Keep the faith
Ako Nadal prodje Soderlinga, osvojice....Rafa je cudo jbg...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Zato sto ne vjerujem da moze pobjediti I Nadala I Djokovica. Jedna velika pobjeda moze, dvi - tesko, tesko, tesko,... 1%MaGiCa je napisao/la:@Valencia
Pa kako Nadal ima 48% sansi, a Soderling 1% i ti se ne bi iznenadio da Soderling izbaci Nadala![]()
![]()
Nadal je veliki sampion, on moze pobjediti i kada igra lose.
Virtual
Gled'o sam drugu polovinu cetvrtog seta i cijeli peti set. Nisam vidio nista novo. Troicki odigrava slabo i kratko, a Marej iz 5,6,7,8,. pokusaja dolazi do poena. Kao sto rekoh, Federer/Djokovic/Nadal bi jeli one kratke i spore loptice koje Viktor salje iz defanzive. Marej treba jos pure jesti
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Wow, kako mu je Roddick ocitao lekciju, tako ga je Djokovic vratio u pripizdinu iz koje je drvoseca i dosao, sa elegantnih 3-1.Virtu4l je napisao/la: Možda je shvatio da mu ovako povrijeđenom trka i nije najbolja opcija, sjetio se meča protiv Berrera, počeo igrati tenis i samljeo smiješne protivnike.
Ne znam dali odbija publiku od sebe, ali se sjećam dva uzastopna return winnera protiv Đokovića i cijelog stadiona na nogama.
P.S. Ne tako davno smo imali još jednog stalno povrijeđenog, te disanje, te kontaktne leće, te razni qrci-palci... pa mu je Roddick očitao vaspitnu lekciju (van terena) na US Openu 2008. godine.
Djokovic je ex-astmaticar, tako da je ovo fenomen sta je sve uradio u tenisu. Dok nije pronasao uzrok loseg disanja i alergije, moglo se tako pricati i podsmevati mu se, ali od tada ne vidim da ga neko proziva. Sociva su bila izolovani incident.
Sa druge strane, Murray se stalno podstapa reketom, podboci se vazda kad izgubi poen i ponasa se u maniru melanholika kad god mu ne ide. A kad ga ide, onda jurca kao navijen. Dokaz da je klasicni blef igrac.
Klasicno od tebe, precenjujes Skota, koji nikako da shvati bit tenisa. Steta, sa talentom i arsenalom koji poseduje, mogao bi da dominira Tourom. Ovako je samo veciti polufinalista i finalista.
Nisi vidio da sam napisao van terena, upravo iz razloga jer sam znao šta ćeš napisati u odgovoru.MaGiCa je napisao/la:Wow, kako mu je Roddick ocitao lekciju, tako ga je Djokovic vratio u pripizdinu iz koje je drvoseca i dosao, sa elegantnih 3-1.
Neko vadi gaće iz dupeta, neko pimpla lopticu 20 puta, neko je probacuje ispod nogu, neko djeluje nezainteresovano, pa šta? Blef igrač nikad ne pokazuje emocije, a Murray? Pokazuje itekako, svaku grešku proživljava kao da je smak svijeta, širi ruke, baca rekete, psuje...MaGiCa je napisao/la:Sa druge strane, Murray se stalno podstapa reketom, podboci se vazda kad izgubi poen i ponasa se u maniru melanholika kad god mu ne ide. A kad ga ide, onda jurca kao navijen. Dokaz da je klasicni blef igrac.
Nigdje ne vidim da sam ga precijenio, pomozi mi... griješim kad kažem da je strašan igrač? Mislim da ne...MaGiCa je napisao/la:Klasicno od tebe, precenjujes Skota, koji nikako da shvati bit tenisa. Steta, sa talentom i arsenalom koji poseduje, mogao bi da dominira Tourom. Ovako je samo veciti polufinalista i finalista.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ti po ovome i Viktora smatras smijesnim protivnikom?! Ne znam kako mozes covjeka koji je usao medju prvih 15 smatrati smijesnim protivnikom. I sam Murray je rekao da je Troicki solidan igrac, medjutim kada je osvojio prva 2 seta, mogu mislit da je u potpunosti promijenio svoje misljenje. Murray se pokusavao nadmudrivati s troickim time sto mu je cest slao drop shotove, ali je nevjerovatno kako je to troicki stizao i rjesavao u svoju korist. Pa koliko puta mu je servis samo oduzeo! Murray je tipicni defanzivac, covjek kod kojeg je forhend 0 (po mom misljenju), jer u mecu ima vrlo mali broj forhend winera, bekend mu je nesto bolji. Dobro odigrava pasing shotove iz odbrane, medjutim, to je premalo od jednom top 5 igraca. Servisi mu takodjer variraju, nekada zna odservirati par dobrih 1. servisa, a nekada slabo kad ubaci 1. servis. On je juce protiv viktora bio jako iscrpljen, i jedini izlaz vidio je u prekidu meca, sto se na kraju ispostavilo..Virtu4l je napisao/la: Možda je shvatio da mu ovako povrijeđenom trka i nije najbolja opcija, sjetio se meča protiv Berrera, počeo igrati tenis i samljeo smiješne protivnike.
Izdržati, to je temelj vrline!
troiscki je juce u klucnim momentima treceg seta tri ili cetiri puta bespotrebno izlazio na mrezu sto je marej kaznio i ka sto rece komentetor troicki se prepao QF i SF
Thomas Müller - Fußballgott
Smiješan protivnik za klasu poput Murraya. Uostalom, pogledaj koliko je setova uzeo Troicki u prethodna tri duela protiv Endija. Nula.rogeRF je napisao/la:Ti po ovome i Viktora smatras smijesnim protivnikom?!
Razmisli malo o ovome što si napisao. Da se meč sinoć nastavio, Troicki u petom setu nebi uzeo više od dva gema. Čovjek je bio skroz u autu, dok je Murray dobro zagrijao povrijeđeni zglob i mogao je igrati do besvijesti. Danas je Troicki imao pravu šansu, a ona je došla upravo zbog sinoćnjeg prekida.rogeRF je napisao/la:On je juce protiv viktora bio jako iscrpljen, i jedini izlaz vidio je u prekidu meca, sto se na kraju ispostavilo..
Troicki je igrač koji nema muda, već sam pisao o tome, a jučer i danas mu se ponovo desilo ono zbog čega trenutno nije među deset najboljih.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.