FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la moustapha » 01 jun 2011, 14:03

Ja mislim da se pogresno postavlja hipoteza da igrace privlace lige. Prije bih rekao da ih privlace klubovi. Klubovi koji imaju pare i dovode igrace, u nekim ligama ima vise takvih klubova.
Kada Bayern pokaze pravi interes za igraca onda on i dodje. Dobar primjer su Toni, Maakay, Robben, Ribery... Ne moze mi niko reci da ove igrace nisu zeljeli i drugi timovi. Oni su izabrali Bayern, a ta prica da je Ribery propo moze macku o rep. S Bayernom je produzio kada je na trzistu bilo klubova koji su bili spremni dati i preko 50 miliona.

Druga stvar koja je dosta interesantna da se u ovakvim pricama uvijek spominje Bayern. Jos jedan klub koji funkcionise na slican nacin je Manchester UTD. Ni oni se ne razbacuju sa parama. Zahvaljujuci Fergusonu funkcionisu na njegovom "pravljenju" igraca. Mnoge zvijezde su postale to, zahvaljujuci njemu.
#divovi

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 01 jun 2011, 14:12

sarajlija89 je napisao/la:Ribery, Robben, Raul...malo je to neselektivno u ovome trenutku. Ribery je propo, Raul doso da pare uzme i odigra koliko moze na zalsku karijere, Robben je silom prilika tu zavrsio, dosta se muci sa povredama itd...
Na ovaj boldani dio, mogu reci da nisi bas pratio ove sezone BL, samim time tvoje izjave ne smatram adekvatnim... ja nisam npr. pratio Seriu A bas nesto ove sezone tako da ja ne bih npr mogao pricati o toj ligi, ali Spaniju, Englesku i Njemacku jesam, pa cak i Francusku donekle.

Reci za Ribery-a da je prop'o, stvarno nema veze sa realnoscu. Ove sezone u 25 nastupa (22 poceo kao starter) je skupio 7 golova i 11 asistencija u B. Vise nego dobra statistika, znajuci da je dobar dio sezone imao problema sa povredom koju je sanirao.

Sto se tice "tate" Raul-a, to je prije svega jedan gospodin i vrhunski igrac... koji nije dosao da uzme pare, vec da igra nogomet u pravom smislu te rijeci. Ako nisi upoznat raspitaj se o vrijednosti njegovog ugovora. ;)
Da je htio pare, otisao bi u Katar ili u SAD gdje pojedini igraci idu da zavrse karijere.

Jos uvijek su talijanski klubovi kao Milan i Inter zanimljivi igracima, ali to je trenutno to sto se tice Italije cak i takvi klubovi su izgubili na renomeu u zadnje vrijeme. Ni oni vise nemaju pare kao prije da mogu dati velike plate igracima. Samo za primjer cu uzeti veliki Juventus koji je u protekloj sezoni imao cak 8 posudjenih igraca u svom rosteru, jer nisu imali para da otkupe igrace i nisu smjeli da se kockaju sa kupovinom igraca.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 01 jun 2011, 14:19

Romariooo je napisao/la: to sto sam rekao da bayern ne dovodi nikad top najtrazeniju robu ne znaci da poredim ga sa getafetom, takvi igraci idu jednostavno u samo nekoliko klubova u evropi (real, barca, celzi ,united, city, ponekad se tu umijesaju i najbogatiji italijanski klubovi i jos poneki engleski i to je to. kad je to bayern nekom ov ovih klubova preoteo nekog igraca koji je bio u top snazi formi, jedini primjer je roben, al znamo pod kojim okolnostima

vasa realnost je rafinja i takvi, pa natezete se eto i s neuerom koji bi trebao iz jednog salkea da vam dodje, skup vam je i onaj boateng sto kosta malo vise od desetam miliona
-prvi bold-
Pomenuti klubovi su u dugovima da ni oni sami ne znaju koliko, cak i sam man. utd se okrenuo pravljenju svojih igraca ;) Chelsea i City pokusavaju nazor biti klubovi (moci ce dok ne stupi na snagu pravilo o trosenju novca)

-drugi bold-
Koja bi to budala platila igraca koji ima jos jednu godinu ugovora vise od 25 mil. €. Ocito nisi upoznat sa tom situacijom. Schalke i Bayern su dogovorili uslove, ali je Schalke pokusao produziti ugovor nakon novcane injekcije ali Neuer nije prihvatio taj ugovor, tako da Schalke prvo zeli da nadje zamjenu za Neuer-a prije nego se ozvanici transfer.
Sto se tice Boateng-a, igrac je placen 12-13 mil € prije nepunu godinu dana, nije skupio ni 15-ak nastupa ove sezone, da li vrijedi vise od 10 mil. €?
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 14:24

Pojedinici nikako da shvate činjenice.Pričate nebuloze o Bundesligi i slabom interesu za nju.Bundesliga je miljama ispred Serije A o čijoj atraktivnosti je suvišno pričati.Liga koja je za samo par godina prestigla Seriju A i došla na korak od 2. mjesta je puno atraktivnija nego što pojedinci pišu .Stalno pričate kako u ligi postoji jedan klub.Bundesliga je specifična iz razloga što nema top klubove kao sto su velika četvorka iz Premiershipa ili dvojac iz Primere osim BAyerna, ali njena kvaliteta leži u konkurentnosti ostalih.Jedan Schalke je platio ceh strašne konkurencije, ali se isto tako poigrao sa Lyonom,Benficom,Interom,Valensijom.U Premiershipu znamo već 20 godina ko osvaja titulu,u Seriji A to je Inter ili Milan, u Španiji je to Barselona...Takve pojave nemamo u Bundesligi gdje Bayern dugo godina nije uspio da uveže dvije titule zaredom.Njemački klubovi ne zele da troše pare na inostrane zvijezde, pa i zasto bi. Talenat koji posjeduju njemački igrači ne može se naći nigdje.Sem Barselone nema kluba koji bi mogao konkurisati njemačkom juniorskom prvenstvu.Nedavno sam pisao o minimalno 40 talenata koji su se pojavili u prošloj sezoni i etablirali se u početne postave.Njihova u-19 reprezentacija je jače od pola evropskih seniorski repki.Najveći problem Bayerna što nije zadržao politiku sa kojom je došao do dominacije devedesti i početka 21 stoljeća.Okrenuli su se inostranim igračima umjesto da su kupovali domaći kvalitet koji je očigledno najbolji.U tom slučaju danas bi u ekipi Bayerna gledali Khediru,Sahina,Ozila,Boatenga,Dzeku,...Sasvim dovoljno da se ravnopravno konkuriše Barseloni.Upravo zadnje kritike na račun uprave usmjerene su u tom smjeru da se odustalo od politike koja je BAyernu donosila trofeje.Htjeli pojedinic priznati ili ne Bundesliga je u dvije godine imala finalistu i 1/2 finalistu Lp-a.Revolucija koja je pokrenuta ne može se zaustaviti.Mladi njemački igrači vratit će dominaciju Bundesligi i to vrlo brzo.Vrlo vjerovatno u narednih 5 godina.Prosto sa sažaljenjem gledam u šta se pretvara Primera.Kao i Premiership i ona je primorana prodavati klubove da bi opstala.Ostatak lige igra samo da bi igrali bez ikakvih imperativa i ambicija.U Premiershipu klubovi mjenjaju vlasnike svake sedmice.Liga ostvaruje rekordne gubitke iz godine u godinu.Najveći evropski klubovi :Real,BArselona,Man Utd,Liverpool,Milan duguju milijarde i pitanje je šta će se desiti kad na snagu bude došao (FFP).Naravno da će se Rusi i Arapi uhvatiti noge jer će biti primorani da vraćaju dugove, a oni to ne zele.Zamislite da se sad pojavi odluka po kojoj Glazeri trebaju da vrate 700mil eura duga u roku od 1-2 godine.Pobjegli bi u SAD bez da bi se okrenuli.Ne možemo pričati o nečijem uspjehu (Barselona) , a ujedno i kriti cijenu tog uspjeha.Cijena je pola milijarde eura duga.Ko će to vratiti kad nastupi finansijski fair play? Šta bi se sa Bundesligom desilo i u šta bi se pretvorila da Gazprom krene u Schalke ulagati stotine miliona, da VW od Wolfsburga napravi igračku sličnu Cityu, da Adidas i Audi kao vlasnici BAyerna krenu sa transferima i svotama koje je trošio Real itd?Takvo nešto nijedan Njemac ne bi poželio jer bi sav silan talenat jednog Mullera,Gotze,Schurrlea,Howedes,Hummelsa,... ostao neotkirven.Fifa i Uefa će morati urediti sistem i stati u kraj rasipanju, a kad se to desi pojedini veliki klubovi nestaće sa mape.Pa zar najveća španska zvijezda nije odbila LIverpool i ostale španske klubove da bi došao u Schalke.I šta je napravio? Bit će pozvan ponovo u repku vrlo brzo.Zli jezici laprdaju,tračaju,baljezgaju , ali niko ne može promjeniti jednu stvar:Bundesliga je unikatna.Prodali ste se bagro za rubalje i dirhem i zbog toga će vas Bog kazniti.Još malo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 01 jun 2011, 14:26

Kako kupac moze formirati cijenu igraca, po kojem osnovu :)
Boateng je trazen od strane Bayerna, City ga nije namjeravao prodati!
Cinjenica je da je dosao za 12 miliona i isto tako da nije odigrao 10 utakmica u toku citave sezone, postavlja se pitanje sta ce takav ili slicni igraci klubu kao sto je Bayern?
Boateng ima jos 3 godine ugovora uz placu od 4-5 miliona dobijes odstetnu klauzulu.

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 01 jun 2011, 14:32

Govoris da u posljednjih 20 godina jedan klub osvaja titule u Engleskoj, ManU je u posljednjih 25 godina koliko ga vodi Ferguson osvojio 12 titula prvaka Engleske, dok je Bayern za isti period osvojio 13 titula.
Pomenuo si da ce maldi igraci dovest Bundesligu u sami vrh, na koje igrace mislis, mozda na Ozila, Sahina, Boatenga, Khediru....one igrace koji se prodaju za saku dolara, takvom politikom tesko!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 14:36

trebevic je napisao/la:Govoris da u posljednjih 20 godina jedan klub osvaja titule u Engleskoj, ManU je u posljednjih 25 godina koliko ga vodi Ferguson osvojio 12 titula prvaka Engleske, dok je Bayern za isti period osvojio 13 titula.
Nikad ja to nisam rekao.JA samo kažem da se zna ko osvaja titulu.Da li je to MAn Utd,Chelsi,Arsenal to je svejedno.Uglavno uvijek isti osvajaju trofej.Liga je monotona.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 01 jun 2011, 14:40

Pa valjda trebaju da osvajaju oni najbolji, a Arsenal, Chelsea, ManU to i jesu, ako si pratio EPL vidio si da svako kolo donese najmanje dva derbija iz tog razloga i jesu najgledanija liga na svijetu sto pokazuju prihodi od tv prava.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jun 2011, 14:45

@monolog: igrač u vecini slucajeva idu tamo gdje im se ponudi više para.....da je bayern nudio coentraou toliko para koliko je ovaj htio ovaj bi dosao pjeske do munchena....činjenica je da nijemci izdvajaju onoliko koliko im nece zdravo finansijsko poslovanje ugrozit,....nekad se odvaže i malo više , nekad su oprezni....a španci , talijani ulažu ko ludi, samo što talijanima više ni banke ne daju para pa je mnogo manje svjetski zvijezda tamo , a u španiji se još uvijek luduje....samo vjerovatno si čuo da za koju godinu stize financial fair play....šta će tada biti s ovim klubovima koji ludo ulažu?? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 14:46

trebevic je napisao/la:Pa valjda trebaju da osvajaju oni najbolji, a Arsenal, Chelsea, ManU to i jesu, ako si pratio EPL vidio si da svako kolo donese najmanje dva derbija iz tog razloga i jesu najgledanija liga na svijetu sto pokazuju prihodi od tv prava.
I BAyern ima najbolje igrače u Bundesligi pa ne osvaja ligu svake godine.Svim klubovi od 6. mjesta pa nadalje ambicije su opstanak.Zar to nije dosadna realnost Premiershipa.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 jun 2011, 14:47

A sto odmah sve te izjave na noz docekujete :D (ne mislim samo na vas, nego konkretno na forumu je cesta situacija da svi, sve, shvataju kao neke provokacije)...normalno diskutujemo, bar ja tezim ka tome, a normalno je i da se stavovi i misljenja razlikuju...
Na ovaj boldani dio, mogu reci da nisi bas pratio ove sezone BL, samim time tvoje izjave ne smatram adekvatnim... ja nisam npr. pratio Seriu A bas nesto ove sezone tako da ja ne bih npr mogao pricati o toj ligi, ali Spaniju, Englesku i Njemacku jesam, pa cak i Francusku donekle.

Reci za Ribery-a da je prop'o, stvarno nema veze sa realnoscu. Ove sezone u 25 nastupa (22 poceo kao starter) je skupio 7 golova i 11 asistencija u B. Vise nego dobra statistika, znajuci da je dobar dio sezone imao problema sa povredom koju je sanirao.

Sto se tice "tate" Raul-a, to je prije svega jedan gospodin i vrhunski igrac... koji nije dosao da uzme pare, vec da igra nogomet u pravom smislu te rijeci. Ako nisi upoznat raspitaj se o vrijednosti njegovog ugovora. ;)
Da je htio pare, otisao bi u Katar ili u SAD gdje pojedini igraci idu da zavrse karijere.
Ma ne bih ja sebe stavljao u prvi plan, ali BL i Bayern i sve ostale pratim mozda i duze nego velika vecina ovdje, cast ovim starijim, a pogotovo kada je generlano rijec o fudbalu...gledam Bayern od Klinsmana, cak sam ih i gotivio u tom periodu i imao ovaj dres:

slika

:lol: :mrgreen:

Ribery...pa ok, pola od toga je ostvario protiv HSV-a, ST.Paulija i slicno...gdje ste i vi pokazali zavidnu realizaciju :mrgreen: Recimo, protiv Intera nije nista skoro mogao i tu me razocarao...naravno, glavni razlog je povreda i cisto sumnjam da ce ikada vise biti na starom nivou. Nazalost, jer je bio top igrac, nezaustavljiv i i igrac koji je rjesavao tekme jednim potezom....dao Bog da se vrati, momentalno nije to igrac kakvim ga predstavljate...i da spomenem da je Juventus zainteresovan za njega 8-)

Sto se Schalkea tice, vjerovali ili ne ja sam otvorio i temu njihovu, posto za njih navijam u BL :mrgreen: tako da normalno pratim....

U prvi mah, govorio sam da bi bilo bolje da su Kuranya ostavili i povecali mu platu, igraca koji ima 15+ golova svake sezone, nego sto su Raulu dali 7 miliona cini mi se, koji je na zalsku krijere(i nije dosao po pare :lol: )..ali hajd, to je vise marketinsnki trik, ali se i ispostavilo da je Raul bio solidno pojacanje ove sezone, pogotovo u LP...uglavnom, labudji pjev, on je svoje odigro i svaka mu cast za sve, nikad ga ne bih mogao osporit, ali igrac u njegovim godinama je daleko od najboljih dana i ako je to najbolje sto imate u Ligi, onda ok...covjek doso da normalno zavrsi karijeru jer u Realu nema mjesta...

Uglavnom, nije provakacija, nego neke cinjenice...al ok...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 01 jun 2011, 14:51

FRANK RIBERY je napisao/la:
trebevic je napisao/la:Govoris da u posljednjih 20 godina jedan klub osvaja titule u Engleskoj, ManU je u posljednjih 25 godina koliko ga vodi Ferguson osvojio 12 titula prvaka Engleske, dok je Bayern za isti period osvojio 13 titula.
Nikad ja to nisam rekao.JA samo kažem da se zna ko osvaja titulu.Da li je to MAn Utd,Chelsi,Arsenal to je svejedno.Uglavno uvijek isti osvajaju trofej.Liga je monotona.
Pa bolje je da se stvore neki rivaliteti,Milan,Inter,Juve u Italiji u Engleskoj Man,Chelsea,Arsenal zato i jesu najzanimljivije lige,dok u Njemačkoj klub osvoji ligu iduće sezone se bori za ostanak(Stutgart,Wolsburg),evo Borussia osvojila Bl,a tamo dovodi neka pojačanja iz 4. lige,htjeo ti priznat ili ne,igrači će radije izabrati Englesku ili Talijansku ligu nego Njemačku,i to ti je realnost...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 14:54

Dabar je napisao/la:
Pa bolje je da se stvore neki rivaliteti,Milan,Inter,Juve u Italiji u Engleskoj Man,Chelsea,Arsenal zato i jesu najzanimljivije lige,dok u Njemačkoj klub osvoji ligu iduće sezone se bori za ostanak(Stutgart,Wolsburg),evo Borussia osvojila Bl,a tamo dovodi neka pojačanja iz 4. lige,htjeo ti priznat ili ne,igrači će radije izabrati Englesku ili Talijansku ligu nego Njemačku,i to ti je realnost...
Englesku će zbog novca,u Italiju idu samo u Inter ili MIlan.Ostali klubovi teško da svojom atraktivnošću mogu privući iole neku klasu od igrača.Serija A je iz Bundeslige i to je jedina realnost vrijedna spomena kolega Dabar.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 01 jun 2011, 14:55

Hmmm.. evo citao sam sve postove i svako od vas je barem po nesto napisao sto se meni svijdja odnosno sto je paralelno sa mojim stavovima.

Ribery kaze da Bundsliga ima navise talenata to je sad malo upitno jer npr. u Bundesligi si sa 20-22 talenat a u Engleskoj je C.Ronaldo sa 21 bio najbolji igrac.

Seria A --- da je pala jeste pala, moje misljenje da je glavni krivac EPL jer je mogao vise ponuditi o Italijana u domenu te rasipnicke politike i svega....a Italijani nisu navikli da budu strpljivi pa lagano da grade igrace, nego samo daj gotov proizod.Njemcima opet nista ne smeta to sto se tamo daju milioni ---oni imaju svoje i ne zanima ih apsolutno sta se vani desava.ZATO JA VOLIM BUNDESLIGU , JER JE ZDRAVA SREDINA ( nema dugova , enormnih ponuda, stadioni puni , ...itd isli ) I SA TE STRANE BUNDESLIGA JE NAJBOLJA LIGA.(to je moje misljenje imam pravo na njega, mnogi ce reci al tu nece nikad zaigrat Messi, Ronaldo , Kaka , Rooney i tako ova rasprava ide u nedogled )

Taj " sallary cap " ako se uvede u skorije vrijeme , mogao bi bundesligu baciti u prvi plan ! do tad nista.

Neko je napisao kako se igraci prodaju za sitnis i to mi nikako ne ide u glavu kako njemac tako lose da posluje jer se non stop igraci prodaju za sitnis....eto npr. svjez je Sahin koji odlazi za 10 mil. ali valjda ce to sve biti malo bolje u narednom periodu !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jun 2011, 15:00

kao sto neko rece, najveca reska uprave bayerna je sto nisu nastavilu svoju staru tradiciju i kupovali uglavnom ono najbolje u njemackoj. da ste ujagmili igrace kao sto su ozil kedira, sahin..., bili bi puno jaci, no opet se postavlja pitanje dal bi ti momci i htjeli doci u bayern kad s druge strane imaju ponudu jednog reala, ali to je bila mozda i greska vase uprave, jer da ste prodali riberija mogli ste dovesto ovu svu trojicu za te para, a svaki je pojedinacno bolji od te vase zvijezde u koju se uzdate, a koji ili je povrijedjen, ili suspendiran, ili indisponiran na terenu vec tri godine
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jun 2011, 15:03

@Effe,

Djelimično si u pravu. Recimo to ovako, kada je razlika između plate u Bayernu i Realu u nekih 300.000 - 500.000 Eura (u korist minhenskog kluba), današnji fudbaleri bi izabrali Madrid. Zbog čega? Jednostavno, to je klub koji je san svakog fudbalera (osim onih koji su ponikli u Barci :mrgreen: ), a uvijek će se boriti za trofeje, kako u domaćim, tako i u evropskim takmičenjima (sad, to što u posljednje vrijeme i nisu bili uspješni, to je drugi par cipela). Uostalom, Portugalac je to, znaš i sam da mu više odgovara ta klima koja je u Španiji, nema potrebe da uči strani jezik, a i stil igre je sličan (odnosi se isključivo na Coentraoa). Dakle, mišljenja sam da su Bayern i Real dobro zagrizli, opet bi se on odlučio za Real.

Što se tiče ulaganja, upravo to ti i govorim. To zdravo poslovanje im i dolazi glave. Kada se svi odlučuju za dovođenje zvučnih imena na kojima bi gradili svoj tim, Bayern kopa po bundesligaškoj bašti i tamo nalazi Schlaudraffe, Jansene, Ismaele, Buytene...Znaš i sam koliko biste konkurentniji bili da se ne gleda u svaki prokleti eurocent koji će se izdvojiti? Jbt, pa Bayern pazi na obeštećenja (ok, razumljivo), al' ne štedi na platama. To mi je čudno. Kada se već odlučiš za to, onda je logično da ćeš nabaciti koju nulu i tako dovesti neko provjereno ime. Ne znam, meni su neke stvari nejasne. Da se razumijemo, bilo bi dobro kada bi svi radili ovako (tada bismo se mogli uvjeriti u dosta toga...jačinu škole, kakvi su treneri u mlađim uzrastima, scouting...), no u današnjem svijetu fudbala, kada jedan Carroll vrijedi 40 miliona Eura ( :mrgreen: ), to je nepojmljivo. Valjda shvataš šta želim reći.

Za legalno obilaženje ovog finansijskog fair playa, moćnici će pronaći način, budi siguran u to. Ne može se preko noći od evropskog fudbala napraviti NBA (koja i sama ima neke momčadi koje su dosta jače od ostalih); za to su potrebne decenije. Živi bili pa vidjeli.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 15:07

HzBvB je napisao/la:Hmmm.. evo citao sam sve postove i svako od vas je barem po nesto napisao sto se meni svijdja odnosno sto je paralelno sa mojim stavovima.

Ribery kaze da Bundsliga ima navise talenata to je sad malo upitno jer npr. u Bundesligi si sa 20-22 talenat a u Engleskoj je C.Ronaldo sa 21 bio najbolji igrac.

Seria A --- da je pala jeste pala, moje misljenje da je glavni krivac EPL jer je mogao vise ponuditi o Italijana u domenu te rasipnicke politike i svega....a Italijani nisu navikli da budu strpljivi pa lagano da grade igrace, nego samo daj gotov proizod.Njemcima opet nista ne smeta to sto se tamo daju milioni ---oni imaju svoje i ne zanima ih apsolutno sta se vani desava.ZATO JA VOLIM BUNDESLIGU , JER JE ZDRAVA SREDINA ( nema dugova , enormnih ponuda, stadioni puni , ...itd isli ) I SA TE STRANE BUNDESLIGA JE NAJBOLJA LIGA.(to je moje misljenje imam pravo na njega, mnogi ce reci al tu nece nikad zaigrat Messi, Ronaldo , Kaka , Rooney i tako ova rasprava ide u nedogled )

Taj " sallary cap " ako se uvede u skorije vrijeme , mogao bi bundesligu baciti u prvi plan ! do tad nista.

Neko je napisao kako se igraci prodaju za sitnis i to mi nikako ne ide u glavu kako njemac tako lose da posluje jer se non stop igraci prodaju za sitnis....eto npr. svjez je Sahin koji odlazi za 10 mil. ali valjda ce to sve biti malo bolje u narednom periodu !
Kako bolan sa 22 godine.Pa zar Gotze, Holtby, Muller, Badstuber,Draxler ,Gundoghan,Hummels,... nisu bili talenti sa 17 i 18 godina.Zar Gotze nije bio prvak Ep sa 17,Draxler je u prvoj postavi sa 17,Gundoghan je već dvije godine najbolji igrač Nurnberga , a tek mu je 20, Holtby je sa 18 imao sjajnu sezonu u Aachenu.Pogledaj njemačku reprezentaciju i sve će ti se kazati.Koliko je mladih igrača instalirano u današnju reprezentaciju.Koliko je mladih igrača preuzelo ključne uloge u svojim klubovima.ZAr Gotze, Holtby, Schurrle, Sam, Muller, Petersen, Reus, Scheiber, Hummels,Ekici, Howedes i da dalje ne nabrajam nisu ponajbolji igrači u svojim klubovima.Razlika u tvojoj rečenici jeste da su talenti od malena, a sa 20-21 su zvijezde i ponajbolji igrači u svojim klubovima.U Italiji jednog PAstorea dizu u nebesa, a Reus je za klasu bolji igrač od njega.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 01 jun 2011, 15:12

HzBvB je napisao/la:Hmmm.. evo citao sam sve postove i svako od vas je barem po nesto napisao sto se meni svijdja odnosno sto je paralelno sa mojim stavovima.

Kako bolan sa 22 godine.Pa zar Gotze, Holtby, Muller, Badstuber,Draxler ,Gundoghan,Hummels,... nisu bili talenti sa 17 i 18 godina.Zar Gotze nije bio prvak Ep sa 17,Draxler je u prvoj postavi sa 17,Gundoghan je već dvije godine najbolji igrač Nurnberga , a tek mu je 20, Holtby je sa 18 imao sjajnu sezonu u Aachenu.Pogledaj njemačku reprezentaciju i sve će ti se kazati.Koliko je mladih igrača instalirano u današnju reprezentaciju.Koliko je mladih igrača preuzelo ključne uloge u svojim klubovima.ZAr Gotze, Holtby, Schurrle, Sam, Muller, Petersen, Reus, Scheiber, Hummels,Ekici, Howedes i da dalje ne nabrajam nisu ponajbolji igrači u svojim klubovima.Razlika u tvojoj rečenici jeste da su talenti od malena, a sa 20-21 su zvijezde i ponajbolji igrači u svojim klubovima.
Daj budi realan,jedini ti ovdje tvrdiš suprotno,pa ti igrači mogu biti dobri u domaćoj ligi u nekim slabijim utakmicama,aje nek sa toliko godina razvaljuje u ligi prvaka,kao npr. Bale,Ronaldo,Messi što su radili

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jun 2011, 15:21

Dabar je napisao/la:

Kako bolan sa 22 godine.Pa zar Gotze, Holtby, Muller, Badstuber,Draxler ,Gundoghan,Hummels,... nisu bili talenti sa 17 i 18 godina.Zar Gotze nije bio prvak Ep sa 17,Draxler je u prvoj postavi sa 17,Gundoghan je već dvije godine najbolji igrač Nurnberga , a tek mu je 20, Holtby je sa 18 imao sjajnu sezonu u Aachenu.Pogledaj njemačku reprezentaciju i sve će ti se kazati.Koliko je mladih igrača instalirano u današnju reprezentaciju.Koliko je mladih igrača preuzelo ključne uloge u svojim klubovima.ZAr Gotze, Holtby, Schurrle, Sam, Muller, Petersen, Reus, Scheiber, Hummels,Ekici, Howedes i da dalje ne nabrajam nisu ponajbolji igrači u svojim klubovima.Razlika u tvojoj rečenici jeste da su talenti od malena, a sa 20-21 su zvijezde i ponajbolji igrači u svojim klubovima.
Daj budi realan,jedini ti ovdje tvrdiš suprotno,pa ti igrači mogu biti dobri u domaćoj ligi u nekim slabijim utakmicama,aje nek sa toliko godina razvaljuje u ligi prvaka,kao npr. Bale,Ronaldo,Messi što su radili
Muller je sa 20 urnirao po Engleskoj i Argentini.Bale,Messi i Ronaldo nisu ni Italijani ni Englezi.Ja u svom postu spominjem njemačke igrače.Ja tvrdim suprotno zato što više znam o Bundesligi od većine.JA ne pratim samo Bayern.JA pratim i omladinsku ligu i drugi ligu i malo sam upućeniji kad je u pitanju njemački nogomet.JA samo pričam o kvoti mladih Engleza koji igraju u prvim postavama engleskih klubova, a također se podrazumjeva i za Italijane.Ukazujem na problem koji je evidentan u tim ligama.To što neki "HzBvB" Reusa ili Muller naziva talentom, a ne već izgrađenim igračem to je druga stvar.Inače najbolje bi bilo da o ovoj temi nastavimo u topicu "Bundesliga da ne bi bilo suvišnih komentara padobranaca koji se ne tiču BAyerna.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 01 jun 2011, 15:29

Hocu da ti kazem da je C.Ronaldo sa 21 god. bio top 5 najboljih igraca svijeta !!!!!! i Messi da je sa 21 nabolji igrac svijeta , a to niko od ovih tvojih nije i nece biti dok ne ode iz Bundeslige i tamo na velikoj sceni se dokaze...velika scena ti je Engleska i Spanija ( Real Barcelona ).Ozila niko nije cijenio toliko dok nije odradio sezonu u Real-u.Ovo je surova realnost ali tako je !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []