OK.Tako ti mislis,ali grijesis ovo sto rece za manijake.Mi smo prolazni,svi i ja i ti Zeljo ostaje i poslije nas i amara,sime,zuje,keme,svih zeljo je svetinja i on nas sve spaja kako god nas ti djelio druze,doce bolja vremena pa se necemo imati vremena svadjati o slicnim stvarima,grijesis ako mislis da hodam po tekmama da me neko vidi,da bjezim s posla da bi se slikao i kako kazes kacio slike da me neko vidi.Grijesis druze,kakva furka,ja volim Zelju u ovom trenu sve bih u zivotu dao da krene na bolje,ali nije do mene.Moje je da odem na tekmu i da podzim klub koji volim i to je jedino mjerilo e ne ovo kako ti kazes.Zeljovac je napisao/la:Mi smo oni koji smo svojevoljno izabrali da navijamo za ZELJU, VI ste oni koji mislite kad kazete manijaci, da je to ZELJO.csh je napisao/la:Ma mi smo krivi garant.bistrikboy je napisao/la:KO SMO TO MI????????????![]()
Jel mi manijaci sto nam je pun **** ovih majmuna sto su srozali klub do dna,jel mi bolesnici koji predemo hiljade kilometara da gledamo svog ŽELJU kako gubi od nekakvih seljackih novonastalih klubova,jel mi kreteni sto kisnemo po cijeli dan da bi napravili neki koreo na tribini,jel mi narkomani sto plate kartu da gledaju hrpu idiota koji uopste nemaju osjecaj za klub i ime ŽELJO,ko smo to mi....![]()
eto nek si ti pametan pa nedas da se tjera simo i ostali,ja licno nemam nista protiv Faruka jer je jedini koji bar nesto radi ali sta radi ostatak uprave,kako je moguce da su neki igraci totalno nespremni,valjda je tome simo kriv a ne MI!!!
SIMO ODLAZI!!!!!!!!!!!..........................UPRAVA NAPOLJE!!!..................SAMIRE ODLAZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VOLIM TE ŽELJO
Ja nisam manijak, vec Zeljovac, vase koreografije, bakljade me ne interesuju ni sekunde, mene interesuje ZELJO. Meni Zeljo nije furka dok sam mlad, niti koristim Zelju kao izgovor da kacim svoje slike, klipove po netu da mi se neko divi. Eto jel sad jasno ko vi, a ko ja. Uostalom i sami tvrdite da nismo svi manijaci, i nismo, neki ne zele to ni biti, neki su Zeljovci. I mani se vise semantike, da obracate paznju na konkretne stvari ne bi vam promakla cinjenica da zivite u BiH, jadnoj i siromasnoj, nefunkcionalnoj drzavi i da je Zeljo fudbalski klub iz takve siromasne i jadne drzave.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
AMAR OSIM!!!
Ja kad budem dio vecine kojoj je bio smak svijeta sto Amar 2003 nije donio titulu, zaboga nije mu to poslo za rukom tri puta zaredomcsh je napisao/la: ok.Ako cemo tako znam ja sta si ti rekao ti si rekao da damo treneru sansu jednu sezonu,ako si ciljao da sam glup i ne kontam
Ja sam za amara bio isto ali si ti vjerovatno i tada gladio muda kada se amar tjerao i srao po forumuma kako to ne treba a nisi nista uradio.Opet ti ponavljam ali ti ne kontas da je simi data najveca moguca sanas od svih,nije boda donio sa strane i ti kazes kako mi seremo sto trazimo smjenu.Pa ok ako sam ja glup a ti pobrao svu pamet svijeta ti se ukljuci pa pomozi zelji a nemoj srati na nas koji to bar na neki nacin pokusavamo,mozda je pogresan ali bar pokusavamo,a ti gladis muda i sereS.PIH

I nemam se namjeru vise raspravljati, uzaludno je.
Ma ja ne znam šta se tu raspravljate bezze kad ništa nećete postići. Možda ima i krivice trenera, ali ja ipak mislim da tu ima nekih viših sila koji upravljaju i trenerom i klubom. Ako nije tako nek mi neko objasni kako to da iz sezone u sezonu podmlađujemo tim, pripremamo za slijedeću sezonu i onda na kraju ih sve rasprodamo za neku siću. Nek mi neko objasni zašto je otjeran Zdenko Baotić, sigurno najbolji golman u PL poslije Kene. Kakva je to politika kluba. S tim trener nema sigurno ništa. Ovdje ne smatram da je u pravu, ali nije sve do njega ljudi. Nama treba Brković nazad pod hitno, jedino je on imao ispravnu politiku, ako smo tada mogli prodati igrača za više para, što to nismo uradili sada, kada su okolnosti drugačije, kada smo imali šta izložiti Fudbalskoj Europi. Pa Željo ima najbolje omladinske pogone u državi, a gdje su ta djeca sada, da ih saberemo sa svih strana svijeta, ne bi nam niko trebao.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
- partibrejker1921
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti sa ''zeljovcem''. Meni je 27 godina i već mi je postalo malo nezgodno ići utakmice. Sve su to sama djeca sa šarafcigerima u džepovima koja ni ne znaju šta je Željo!!! Na jug sam prestao ići prije dvije i pol godine poslije jednog gostovanja u Mostaru kod Veleža. Naš ''navijač'' je upao u vagon s nožem i otimao djeci pare...Majke mi moje mile, vidio sam svojim očima. ''Pare vamo, poklaću vas sve majku vam ****''-to je rekao. Ne mogu to da izbrišem iz glave nikako. Ako su samo manijaci Željo, onda se ja ovim putem javno odričem takvog Želje. Vjerujte ljudi, lično poznajem desetine ljudi koji su nekad bili inventar na jugu, a danas se njihov kontakt sa klubom svodi na tv izvještaje, ne zbog loših rezultata nego zbog poznatog ''navijajte ****'', ili ''ne gledajte utakmicu, navijajte **** vam mater'', koje se na jugu može čuti na svakoj utakmici. . . Da ne govorim o bacanju bombe, lupanju, razbijanju i slično. .. . . . . .
Nije na jugu tako crno taj sto je trazio lovu je klosar,znam za taj slucaj,nedavno je izasao iz zatvora i nema ga na jugu sad bar ga ja nisam vidio kako je izasao.Ali na osnovu par pojedinaca ne mozete suditi cijelom jugu,smijesno je to.Da djece ima,ima ali najvise zato sto se starija raja povlaci i samim tim doprinosi da klinci dodju do izrazaja ali sve je to posljedica ovakve situacije pa sve raji smeta.
AMAR OSIM!!!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Upravu si brate! Treba pustiti da prođe malo vremena, popraviti se mora jer gore ne može. Dočekaćemo mi još puno titula ali ne sa Samirom, Simom, Farukom već sa Ivicom, Amarom, Mešom i ostalim koji su istinski otrovani plavom bojom...
- bistrikboy
- Kontakt:
JADNA JE NAŠA SUDBINA AKO MISLITE DA SU TO SAMO DJECA SA ŠARAFCIGERIMA 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
sutra svi koji su u mogucnosti u 14h ispred stadiona, skup navijaca i simpatizera F.K. ZELJEZNICAR...Cilj pokazati nezadovoljstvo radom uprave i zalaganjem samih igraca...Mole se svi prisutni da ponesu salove...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
da nebude zabune 26.09.2008. 

Slucajno ili ne, jucer smo na ovoj temi bas pricali o Amaru, pa evo sta Amar Osim kaze o trenutnoj situaciji u Zelji...
26-09-2008 02:00
Željo je doveo prinove, ali ne i pojačanja
Na spomen kiparskog Anartozisa, svakom navijaču Želje, zatitra srce, proradi adrenalin i nadiru emocije... Ne tako davno kiparski je prvak bio vreća za napucavanje. I Željezničar je turistički putovao na utakmice sa Anartozisom. Bilo je to neko drugo vrijeme. Plavce sa Grbavice suvereno je vodio Amar Osim sa Kemalom Alispahićem. Kada bi Željo gostovao, ovdašnji premijerligaši su molili za remi, a oni iz donjeg dijela bi vapili za milost: «nemojte nas napuniti!». Na Grbavicu su Kozara, Budućnost, Brotnjo dolazili se slikati i čistiti kartone... I u evropskim utakmicama Osim i Alispahić su parirali bogatijima. Sve do Njukastla.
Simo nije kriv!
Amar Osim, najbolji poslijeratni trener u BiH , za «San» govori o stanju u bh. fudbalu, o lošem startu Želje, o Kruniću, Upravi, reprezentaciji, svojim planovima.
Gledali ste mučenje u Gradačcu, nemoć i potonuće nogometnog giganta. Kako komentirate tu utakmicu?
- Nije bila takva nemoć kako kažete. Željo je imao nekih situacija da preokrene rezultat. Domaćin je bio korektan, publika također i to je dobro za naš nogomet. Dobro je i što male sredine napreduju, ali mi nije drago što je Zvijezda svoju moć pokazala na Želji - kaže Osim na početku razgovora za «San».
Navijači traže ostavke Uprave, za loše rezultate krive trenera Simu Krunića... Mislite li da je Krunić jedini krivac?
- Apsolutno se ne slažem da je trener, ne jedini, nego da je uopšte krivac.
Razumijem da ga branite kao kolega, ali kako opravdati loš start, mizernih pet golova, osam bodova, ispadanje iz kupa i dvanaesto mjesto na tablici?
- Ako tako postaviš pitanje i ako je to trend da treneri plaćaju ceh, onda me ne čudi razmišljanje da je trener glavni krivac. Nije suština u treneru, niti će smjena riješiti problem. To je kompleksniji problem.
Običnog navijača to ne zanima. Oni vide Laktaše, Modriču, Orašje, Zvijezdu, kojima Željo gleda u leđa?
- Objektivno, a to je pokazala i utakmica u Gradačcu, Željo je mogao biti možda četvrti i peti. I niko ne bi pričao o ovome o čemu mi pričamo. Misliš li ti da je Željo bolji od Slavije, Zrinjskog, Širokog..?
Logično je da u ovoj konkurenciji mora biti u vrhu, ispred onih koji su dojučer igrali po drugim i kantonalnim ligama. Željo je doveo desetak pojačanja. Barem tako su čelnici kluba tvrdili kada su se slikali?
- Željo nije doveo pojačanja, već prinove. Imena, koja igrom ne potvrđuju očekivanja onih koji su ih predstavljali kao pojačanja. Ja većinu momaka ne poznajem, ali koja su to pojačanja?
Recimo, Šimić, Dudić, Šešlija..?
- Daj molim te. Da me neko ne shvati pogrešno, ne može se Željo pojačavati iz Leotara. Može, ako je klasa od igrača, ali ovi nisu. I gdje je to Šimić igrao posljednjih sezona. Gdje i kako?. Da je doveo, recimo Žižovića, koji je odličan veznjak, ili golgetera Spalevića, ili nekog Brazilca, onda bi se moglo pričati o pojačanjima, ovako... Zrinjski i Široki su se pojačali, pa čim u ekipi imaš, dva tri Brazilca, to je nešto.
Moćna Uprava
Hoćete reći da Laktaši imaju bolju ekipu?
- Naravno. I ne smo Laktaši. I Slavija, Zrinjski, Široki imaju bolji tim. Pa, ti Laktaši su doveli igrače koji su bili prvaci sa Modričom, njihova pojačanja postižu golove, donose bodove sa strane...
Ako prinove nisu opravdali očekivanja, ako trener nije kriv, ako Željo ima podršku navijača, ko je onda kriv za posrtanje.
- Trenutno stanje u zemlji. Željo i dobro stoji, kakva je situacija. Bilo bi čudo da je bolje plasiran. Klub ne čini samo trener.
Kako je onda moguće da ste Vi prije pet, šest godina, imali sjajne rezultate, dovodili prava pojačanja, igrali uspješno u Evropi...?
- Mi smo imali tim i na terenu i u Upravi. Imali smo klub, što danas nije slučaj. Ljudi koji su vodili klub, koji su sjedili u Upravi, bili su tu radi kluba, investirali su u Želju. Danas to nije slučaj, to se valjda vidim golim okom. Dakle, ne može se tako uspoređivati ono i sadašnje vrijeme. Mi smo doveli jednog Muratovića, koji i danas traje, pa je došao «mali» Bešlija, te još neki neafirmirani igrači koji su se potvrdili kroz domaće i evropske utakmice.
Možete li objasniti kako je ta generacija brzo nestala sa scene. Neki su prestali igrati, neki tavore po kantonalnim klubovima. Podsjetit ću Vas na Gredića, Žerića, Biščevića, Spahića, S. Mešića, Karića, Mulaosmanovića, Kajtaza, Ćosića...
Ne znam šta ja trebam reći na to.
Zar nije trebala nastaviti uspješan niz, otići u jake evropske klubove ili i danas činiti kostur Želje ili reprezentacije.
Nemam ti adekvatan odgovor na to, ili barem koji želiš čuti od mene. Ja ti mogu reći da smo mi bili klub, od igrača, Uprave, navijača... Možda je normalno da neki prestanu igrati, neki ne odu daleko kako su nagovještavali...
Nisu me zvali
Imali izlaza iz sadašnje krize?
Izlaza uvijek ima, ali treba imati realne ciljeve. Neko to treneru treba reći, a ne samo pričati o pojačanjima. Čitajući bošnjačke novine, navijači steknu sliku da Željo ima najbolji tim, igrače i da će se prošetati ligom. Niko ne prati i ne piše, kako se pojačavaju i drugi, poput Širokog, Slavije, Laktaša... Sa pobjedom više Željo je mogao biti peti, šesti... I je li to budućnost. Naravno da nije, ali ne može se trenera kriviti, ako ostale, mnogo važnije stvari za funkcionisanje kluba, nisu na odgovarajućem nivou.
Pratite Željine utakmice, trenutno ste bez angažamana, koliko su realne priče da se vraćate na klupu?
Trenerski posao je moj poziv, volim Želju i ovu zemlju. Pratim utakmice i boli me što Željo nije u boljoj situaciji. Željo je dio mene, jer sam sa tim klubom rastao, od djetinjstva do zrelije dobri, igrao, bio navijač, bio trener. I sada sam opet navijač. Naravno da mi nije svejedno.
Znači, realno je očekivati da se vratite?
Nije realno, ali niti nemoguće.
Da li je neko iz kluba sa Vama razgovarao na tu temu?
Do sada nije. Nisam ja od trenera koji jedva čeka da neki moj kolega odleti pa da ja uskočim - izjavio je kraju intervjua za «San» Amar Osim.
Sinan Sinanović
26-09-2008 02:00
Željo je doveo prinove, ali ne i pojačanja
Na spomen kiparskog Anartozisa, svakom navijaču Želje, zatitra srce, proradi adrenalin i nadiru emocije... Ne tako davno kiparski je prvak bio vreća za napucavanje. I Željezničar je turistički putovao na utakmice sa Anartozisom. Bilo je to neko drugo vrijeme. Plavce sa Grbavice suvereno je vodio Amar Osim sa Kemalom Alispahićem. Kada bi Željo gostovao, ovdašnji premijerligaši su molili za remi, a oni iz donjeg dijela bi vapili za milost: «nemojte nas napuniti!». Na Grbavicu su Kozara, Budućnost, Brotnjo dolazili se slikati i čistiti kartone... I u evropskim utakmicama Osim i Alispahić su parirali bogatijima. Sve do Njukastla.
Simo nije kriv!
Amar Osim, najbolji poslijeratni trener u BiH , za «San» govori o stanju u bh. fudbalu, o lošem startu Želje, o Kruniću, Upravi, reprezentaciji, svojim planovima.
Gledali ste mučenje u Gradačcu, nemoć i potonuće nogometnog giganta. Kako komentirate tu utakmicu?
- Nije bila takva nemoć kako kažete. Željo je imao nekih situacija da preokrene rezultat. Domaćin je bio korektan, publika također i to je dobro za naš nogomet. Dobro je i što male sredine napreduju, ali mi nije drago što je Zvijezda svoju moć pokazala na Želji - kaže Osim na početku razgovora za «San».
Navijači traže ostavke Uprave, za loše rezultate krive trenera Simu Krunića... Mislite li da je Krunić jedini krivac?
- Apsolutno se ne slažem da je trener, ne jedini, nego da je uopšte krivac.
Razumijem da ga branite kao kolega, ali kako opravdati loš start, mizernih pet golova, osam bodova, ispadanje iz kupa i dvanaesto mjesto na tablici?
- Ako tako postaviš pitanje i ako je to trend da treneri plaćaju ceh, onda me ne čudi razmišljanje da je trener glavni krivac. Nije suština u treneru, niti će smjena riješiti problem. To je kompleksniji problem.
Običnog navijača to ne zanima. Oni vide Laktaše, Modriču, Orašje, Zvijezdu, kojima Željo gleda u leđa?
- Objektivno, a to je pokazala i utakmica u Gradačcu, Željo je mogao biti možda četvrti i peti. I niko ne bi pričao o ovome o čemu mi pričamo. Misliš li ti da je Željo bolji od Slavije, Zrinjskog, Širokog..?
Logično je da u ovoj konkurenciji mora biti u vrhu, ispred onih koji su dojučer igrali po drugim i kantonalnim ligama. Željo je doveo desetak pojačanja. Barem tako su čelnici kluba tvrdili kada su se slikali?
- Željo nije doveo pojačanja, već prinove. Imena, koja igrom ne potvrđuju očekivanja onih koji su ih predstavljali kao pojačanja. Ja većinu momaka ne poznajem, ali koja su to pojačanja?
Recimo, Šimić, Dudić, Šešlija..?
- Daj molim te. Da me neko ne shvati pogrešno, ne može se Željo pojačavati iz Leotara. Može, ako je klasa od igrača, ali ovi nisu. I gdje je to Šimić igrao posljednjih sezona. Gdje i kako?. Da je doveo, recimo Žižovića, koji je odličan veznjak, ili golgetera Spalevića, ili nekog Brazilca, onda bi se moglo pričati o pojačanjima, ovako... Zrinjski i Široki su se pojačali, pa čim u ekipi imaš, dva tri Brazilca, to je nešto.
Moćna Uprava
Hoćete reći da Laktaši imaju bolju ekipu?
- Naravno. I ne smo Laktaši. I Slavija, Zrinjski, Široki imaju bolji tim. Pa, ti Laktaši su doveli igrače koji su bili prvaci sa Modričom, njihova pojačanja postižu golove, donose bodove sa strane...
Ako prinove nisu opravdali očekivanja, ako trener nije kriv, ako Željo ima podršku navijača, ko je onda kriv za posrtanje.
- Trenutno stanje u zemlji. Željo i dobro stoji, kakva je situacija. Bilo bi čudo da je bolje plasiran. Klub ne čini samo trener.
Kako je onda moguće da ste Vi prije pet, šest godina, imali sjajne rezultate, dovodili prava pojačanja, igrali uspješno u Evropi...?
- Mi smo imali tim i na terenu i u Upravi. Imali smo klub, što danas nije slučaj. Ljudi koji su vodili klub, koji su sjedili u Upravi, bili su tu radi kluba, investirali su u Želju. Danas to nije slučaj, to se valjda vidim golim okom. Dakle, ne može se tako uspoređivati ono i sadašnje vrijeme. Mi smo doveli jednog Muratovića, koji i danas traje, pa je došao «mali» Bešlija, te još neki neafirmirani igrači koji su se potvrdili kroz domaće i evropske utakmice.
Možete li objasniti kako je ta generacija brzo nestala sa scene. Neki su prestali igrati, neki tavore po kantonalnim klubovima. Podsjetit ću Vas na Gredića, Žerića, Biščevića, Spahića, S. Mešića, Karića, Mulaosmanovića, Kajtaza, Ćosića...
Ne znam šta ja trebam reći na to.
Zar nije trebala nastaviti uspješan niz, otići u jake evropske klubove ili i danas činiti kostur Želje ili reprezentacije.
Nemam ti adekvatan odgovor na to, ili barem koji želiš čuti od mene. Ja ti mogu reći da smo mi bili klub, od igrača, Uprave, navijača... Možda je normalno da neki prestanu igrati, neki ne odu daleko kako su nagovještavali...
Nisu me zvali
Imali izlaza iz sadašnje krize?
Izlaza uvijek ima, ali treba imati realne ciljeve. Neko to treneru treba reći, a ne samo pričati o pojačanjima. Čitajući bošnjačke novine, navijači steknu sliku da Željo ima najbolji tim, igrače i da će se prošetati ligom. Niko ne prati i ne piše, kako se pojačavaju i drugi, poput Širokog, Slavije, Laktaša... Sa pobjedom više Željo je mogao biti peti, šesti... I je li to budućnost. Naravno da nije, ali ne može se trenera kriviti, ako ostale, mnogo važnije stvari za funkcionisanje kluba, nisu na odgovarajućem nivou.
Pratite Željine utakmice, trenutno ste bez angažamana, koliko su realne priče da se vraćate na klupu?
Trenerski posao je moj poziv, volim Želju i ovu zemlju. Pratim utakmice i boli me što Željo nije u boljoj situaciji. Željo je dio mene, jer sam sa tim klubom rastao, od djetinjstva do zrelije dobri, igrao, bio navijač, bio trener. I sada sam opet navijač. Naravno da mi nije svejedno.
Znači, realno je očekivati da se vratite?
Nije realno, ali niti nemoguće.
Da li je neko iz kluba sa Vama razgovarao na tu temu?
Do sada nije. Nisam ja od trenera koji jedva čeka da neki moj kolega odleti pa da ja uskočim - izjavio je kraju intervjua za «San» Amar Osim.
Sinan Sinanović
- bistrikboy
- Kontakt:
nemojte padati na price o bojkotu,udruzenje ce kasnije izdati obavjestenje,**** ih ovj portal i pisanje gluposti iz avaza 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
bistrikboy je napisao/la:nemojte padati na price o bojkotu,udruzenje ce kasnije izdati obavjestenje,**** ih ovj portal i pisanje gluposti iz avaza
momak kakav avaz imas li pristup tm.org budi pametan ja se samo javljam kad sam 100% siguran...Ja sam bio na bojkotu danas u 14h i jos 150 manijaka...A sta je odluceno citaj u Avazu ako nevjerujes meni...
- bistrikboy
- Kontakt:
naravno da imam,ali mislim da je udruzenje neko trebao pitati za misljenje a ne poslati avazu obavjestenje o bojkotu prije samog sastanka zato nisam ni otisao,sta cu dole kad ste se eto vec dogovorili,ma **** nas....
ok eto otici cu na sjever i sjediti ali gdje to vodi

ok eto otici cu na sjever i sjediti ali gdje to vodi

vecina momaka koji su danas bili na sastanku su clanovi udruzenja 

- alan_kardec
- Kontakt:
Šta to bi na Ciglanama?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
jos traje kazu na sportu
daj ba promjenite ovo da je bio sukob izmedju manijaka i robijasa...tacno je da su navijaci sarajeva horde zla bile u sukobu sa robijasima
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
http://www.sportsport.ba/galerija/79/ggDSCN0476.jpg
pazi kamere u gornjem desnom uglu...
kad ce izaci film da vidimo sta je bilo?
pazi kamere u gornjem desnom uglu...

kad ce izaci film da vidimo sta je bilo?
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 73 gosta.