RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
hA, ha, antitalenti je preblaga riječ...
Sve ti je na mjestu, samo da završimo sa vladavićem, nažalost je ovo sve istina što je izjavio, iznenadio me s ovom izjavom, ali eto, nema veze, idemo dalje, kako si naveo. Jedan klub jedan grad - Velež Mostar...mostarski je napisao/la:Niti je Velež gigant, niti je preko noci postao gigant ali eno i onaj ugovor sa bankom pa očito je da ide prema gore. i biće toga jos, nego vazda u nas neke zlosutne dojave. Prije nekoliko dana jedan pisao "meni se čini da ode Niksic", pa par dana kasnije ovaj ugovor. Pa dajte pustite ljude da rade.
Nego da rascistimo jednom sa tzv. Veležovcima:
- "Došao sam u Olimpic, u ekipu koja ima zavidan kvalitet. Tu su igrači koje izezutno cijenim, poput Škaljića, Raščića, Suljevića, koji su iskusniji, ali tu su i mlađi igrači koji su pokazali da imau kvalitet. Siguran sam da je najmanje što možemo uraditi u narednoj sezoni, plasman u Evropu. Sretan sam da ću ponovo igrati u BiH i da ću karijeru nastaviti na Otoci" - rekao je Vladavić odmah nakon potpisivanja ugovora.
Evo i dokaz da ne izvrćem : http://www.****/cms/index.php?vla ... -na-ugovor
Ili na **** : Igrao sam prije odlaska u inostranstvo za Velež i Željezničar, i ni sa jednim klubom nisam uspio osvojiti neki trofej i izaći na evropsku scenu. Nadam se da je vrijeme da to napravim s Olimpicom“, kazao je Vladavić.
http://www.****.ba/v2/tekst.php?ID=20283
I dosta više sa njima i o njima i o Drakulima, Jugama i Vladavićima i o Goranu Gakoviću i sličnima.
Jedan klub jedan grad - Velež Mostar. Živjeli smo i bez njih, a sto ne bi dalje nastavili, posebno sa ovakvim pojačanjima u Upravi. Jesu li ljudi rekli cilj - ostati u ligi. I izborismo opstanak nakon 7 kola. Pa sta sada ??? Ako su oni rekli, posebno gosp. Niksic da će napraviti stabilan klub, sta mi imamo pričati o tome.
A sto se mene tiče, oni su mi sad konkurenti mog kluba i ko im je.. mater. Eto mu nek igra na punoj Otoci za Evropu. Kako ga ono nije sramota izjaviti. Samo je Velež i Željo klub uz čiji se pehar slavi danima (ovo govorim jer je naveo da je bio njihov član), a sa Olimpicom, samo najbliza familija članova uprave.
zar i ti sine jugo ??AlemC85 je napisao/la:Ja ipak vjerujem našoj oficijelnoj stranici, tako da ono rekla - kazala, možemo okačiti mačku pod rep, ovo su samo još spekulacije...
EDIT: I Jugo potpisao za Olimpik, ovo postaje sve interesantnije, kao da im je velež postao odskočna daska...
Drakul , Vladavic , Jugo --- NIJE VRIJEDNO PRICATI VISE O NJIMA ! IZDRZALI SMO BEZ NJIH I PRIJE - MOZEMO I SADA !!
oni su picke !
oni su picke !
Zadnja izmjena: vm22, dana/u 02 jun 2011, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Nema potrebe o njima pricat vise ali samo me strah da ne bude kasno sa drugim igracima jer mislim da je vrijeme da se pocnu spominjat neki igraci jer svi koji nesto vrijede vec traze klubove i nece niko cekat Veleza a za obecanje koje je Niksic dao navijacima Veleza,bit ce potrebna pojacanja ali u pravom smislu te rijeci.
Vidi se da se radi nesto,evo pao je i prvi sponzor ali mislim da bi sve ovo trebalo biti mnogo,mnogo brze
Vidi se da se radi nesto,evo pao je i prvi sponzor ali mislim da bi sve ovo trebalo biti mnogo,mnogo brze
tacno, sad su svi igraci poceli traziti klubove, a veleza niko nece cekati jbg ....cunami je napisao/la:Nema potrebe o njima pricat vise ali samo me strah da ne bude kasno sa drugim igracima jer mislim da je vrijeme da se pocnu spominjat neki igraci jer svi koji nesto vrijede vec traze klubove i nece niko cekat Veleza a za obecanje koje je Niksic dao navijacima Veleza,bit ce potrebna pojacanja ali u pravom smislu te rijeci.
Samo polako i strpljenje, najvaznija karika u svemu ovome je Odovic !!!! Samo zato sto su dva kluba prije vremena pocela hajku na igrace ne znaci da treba da se panici. Pioniri, omladinci,stadion, sponzori, clanstvo/donatorstvo to su nasi prioriteti kao navijaca. A ne plakati i paniciti ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
kimbo je napisao/la:Samo polako i strpljenje, najvaznija karika u svemu ovome je Odovic !!!! Samo zato sto su dva kluba prije vremena pocela hajku na igrace ne znaci da treba da se panici. Pioniri, omladinci,stadion, sponzori, clanstvo/donatorstvo to su nasi prioriteti kao navijaca. A ne plakati i paniciti ....
TACNO!
I nije istina da uprava nista ne radi.
I nije istina da se Drakulu nije ponudilo nista. Radi se - i rezultati ce se vidjeti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
vm22 je napisao/la:tacno, sad su svi igraci poceli traziti klubove, a veleza niko nece cekati jbg ....cunami je napisao/la:Nema potrebe o njima pricat vise ali samo me strah da ne bude kasno sa drugim igracima jer mislim da je vrijeme da se pocnu spominjat neki igraci jer svi koji nesto vrijede vec traze klubove i nece niko cekat Veleza a za obecanje koje je Niksic dao navijacima Veleza,bit ce potrebna pojacanja ali u pravom smislu te rijeci.
Ti momcino izgleda uopste nisi svjestan da je Velez bio pred gasenjem i da u Velezu nije postojala osnovna organizacija i osnovne stvari koje moraju postojati u svakom iole polu-profesionalnom klubu!
Velez ima vecih problema da rjesava od Vladavica, Drakula, Juge i svih njih ostalih.
Kad se rijese ti problemi - doci ce vrijeme na manje probleme kao sto su igraci. Ako ne svatas ovu poruku - onda sigurno neznas gdje je Velez bio i gdje je sada i gdje se trudi da bude. Nemogu da svatim da se bunite radi toga sto igraci potpisuju negdje drugo. Vi ljudi uopste niste svjesni situacije.
Ali na srecu, situacija ide na bolje. Puno bolje. Mada jos nismo spremni da trazimo igrace - ali doci ce i to uskoro.
mene boli neka stvar za drakula vladavica i jugu..... imamo vaznijih problema trenutno, a ni jedan od njih nije messi pa da je bitna tolika rasprava oko njih !!MostaracVelezovac je napisao/la:vm22 je napisao/la:tacno, sad su svi igraci poceli traziti klubove, a veleza niko nece cekati jbg ....cunami je napisao/la:Nema potrebe o njima pricat vise ali samo me strah da ne bude kasno sa drugim igracima jer mislim da je vrijeme da se pocnu spominjat neki igraci jer svi koji nesto vrijede vec traze klubove i nece niko cekat Veleza a za obecanje koje je Niksic dao navijacima Veleza,bit ce potrebna pojacanja ali u pravom smislu te rijeci.
Ti momcino izgleda uopste nisi svjestan da je Velez bio pred gasenjem i da u Velezu nije postojala osnovna organizacija i osnovne stvari koje moraju postojati u svakom iole polu-profesionalnom klubu!
Velez ima vecih problema da rjesava od Vladavica, Drakula, Juge i svih njih ostalih.
Kad se rijese ti problemi - doci ce vrijeme na manje probleme kao sto su igraci. Ako ne svatas ovu poruku - onda sigurno neznas gdje je Velez bio i gdje je sada i gdje se trudi da bude. Nemogu da svatim da se bunite radi toga sto igraci potpisuju negdje drugo. Vi ljudi uopste niste svjesni situacije.
Ali na srecu, situacija ide na bolje. Puno bolje. Mada jos nismo spremni da trazimo igrace - ali doci ce i to uskoro.
E to se traži raja, samo strpljivo i bit će to ok. Ha ja.
A igrača neće faliti, uvijek neko traži klub, neko raskida, potpisuje... znači no sikiriki.
Okić je otišao u Pulu, valjda do svojih, malo odmor ovo,ono.
A igrača neće faliti, uvijek neko traži klub, neko raskida, potpisuje... znači no sikiriki.
Okić je otišao u Pulu, valjda do svojih, malo odmor ovo,ono.
Who dares, wins !
ma ja, okic je otisao kuci , jer je valjda tamo rodjen sta ti ga ja znam
, a i ne vjerujem da ce okic ostati u velezu....
Kao što je neko ovdje napisao, mislim da je NeToBola napisao, samo strpljenje i doći će to na svoje, naravno, uvijek će odlaziti i dolaziti igrači, bitno je stabilizovati prilike u klubu, a kad se to uradi, onda će se nuditi mnogi da obuku veležov dres..i kimbo je dobro napisao šta je prioritet, a što se čini mi se počelo rješavati, a za ostalo nas nije briga...
Svaka cast upravi, ovako se ponasa klub sa tradicijom.
Radi ove izjave sledeci put en sirite dezinformaicije i poluistine sve da 100 godina poznajete pojedine igrace ....
Radi ove izjave sledeci put en sirite dezinformaicije i poluistine sve da 100 godina poznajete pojedine igrace ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
igraci svasta pricaju sta njima ide u korist....kimbo je napisao/la:Svaka cast upravi, ovako se ponasa klub sa tradicijom.
Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
pozdrav za manijake i sve najboljebarbarez je napisao/la:Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Skinuto sa fkvelez stranice ...
Upravi hvala na razjasnjavanju ovih stvari i iskorjenjivanju bilo kakvih glasina ...
Velež je institucija i sve drugo je prolazno
U povodu upita koji su posljednje vrijeme, ali i tokom dana došli na adresu FK Velež Mostar, oko odlaska dvojice fudbalera koji su posljednjih tri mjeseca trenirali za „Rođenim“, Upravni odbor kluba zauzeo je jasan stav:
- Dejan Drakul i Admir Vladavić su fudbaleri koji su svoje prve ozbiljnije fudbalske korake načinili u našem klubu i na njihov upit još u martu mjesecu, mi smo im izašli u susret i omogućili da treniraju sa ekipom, kako bi koliko toliko imali takmičarski ritam. Možda to u tom trenutku i nije bilo sasvim pošteno prema igračima koji su ugovorom profesionalno vezani sa Veležom, ali uzimajući u obzir da Drakul nije zbog svojih zdravstvenih razloga trenirao godinu i pol, a da je Vladavić igrač koji može konkurisati za reprezentativni dres, mi smo im to omogućili. U aprilu mjesecu sa obojicom igrača je razgovarano. Sa Vladavićem su dogovoreni uslovi i pružena je ruka, a ponuđeno je i da se potpiše građanski ugovor, jer u tom trenutku još nije bila razriješena „trakavica“ Vladavića sa Žilinom, pa naravno nije se ni mogao potpisati uobičajeni ugovor i registrovati u Savezu. Sa Drakulom isto tako je razgovarano, a obzirom da momak nije iz Mostara, omogućeni su mu uslovi za život i ishranu kao i svakom igraču koji je član Veleža, a nije iz Mostara. Upravo sa Drakulom, na obostranu želju, je razgovarano prvo 6 dana prije nego što je objavljeno da je potpisao sa Željezničarom, a noć prije nego što je objavljena ta vijest o potpisu, ponovno je razgovarano i dogovoreno da se sutradan u 12.00 sati sjedne u klupskim prostorijama i stavi paraf na pripremljen ugovor o dvogodišnjoj saradnji. U 12.15, a nakon što smo vidjeli da kasni na sastanak u dogovoreno vrijeme, kontaktiran je telefonom, a na njegov telefon javio mu se menadžer, kazavši da je on u tom trenutku dogovorio saradnju sa Željezničarom. Isto tako, nije istina da nije razgovarano sa Vladavićem, već suprotno još prije skoro dva mjeseca, a on je i jutros pozivan čak dva puta telefonom, a na te pozive nije bilo odgovora. Mi obojici želimo puno sreće u nastavku karijere i uspjeh u njihovim klubovima. Ako je njihova odluka takva, poštujemo je, ali isto tako ne želimo da kojekakve priče po gradu ili nekom drugom mjestu bacaju ljagu na naš klub i šire pesimizam ili neke destruktivne priče. Za nas ne postoji nikakav „slučaj Drakul“ niti „slučaj Vladavić“ i ne želimo o ovome više diskutovati, iako imamo mnoštvo argumenata. Naglašavamo, da su svi oni, kao i bilo koji drugi igrač koji je ikada nosio dres Veleža, naša djeca, a svako sebi traži sreću i egzistenciju. U sljedećoj sezoni ćemo biti rivali onih 90 minuta na terenu, a prije i poslije toga sportski prijatelji. Fudbalski klub Velež uveliko vrši pripreme za predstojeću sezonu i radi se "punom parom", o čemu svjedoče potpisani sponzorski ugovori od prije nekoliko dana, te mnogi drugi koji su u pripremi i uskoro će biti potpisani. U sljedećoj sezoni, naš klub slavi 90 godina postojanja. Devet decenija u kojima je promovisano časno ime kluba i u kojima su brojne generacije sa ponosom nosile crveni dres. Upravni odbor FK Velež je u januaru istakao da mu je cilj opstanak i to ostvario za 7-8 kola. Također, Upravni odbor FK Velež za sljedeću sezonu je postavio jasan cilj, a to je da Velež postane stabilan klub, koji će se vratiti na svoje mjesto u bh fudbalu i Evropi. Mi radimo u tom pravcu i ispunit ćemo ono što smo obećali našim navijačima. U sljedećoj sezoni će Velež opet imati 25 igrača i stručni štab i ostala imena na pozicija u klubu koja treba da ima, jer samo je Velež institucija, a svi drugi su prolazni i tako treba da bude.
Upravi hvala na razjasnjavanju ovih stvari i iskorjenjivanju bilo kakvih glasina ...
Velež je institucija i sve drugo je prolazno
U povodu upita koji su posljednje vrijeme, ali i tokom dana došli na adresu FK Velež Mostar, oko odlaska dvojice fudbalera koji su posljednjih tri mjeseca trenirali za „Rođenim“, Upravni odbor kluba zauzeo je jasan stav:
- Dejan Drakul i Admir Vladavić su fudbaleri koji su svoje prve ozbiljnije fudbalske korake načinili u našem klubu i na njihov upit još u martu mjesecu, mi smo im izašli u susret i omogućili da treniraju sa ekipom, kako bi koliko toliko imali takmičarski ritam. Možda to u tom trenutku i nije bilo sasvim pošteno prema igračima koji su ugovorom profesionalno vezani sa Veležom, ali uzimajući u obzir da Drakul nije zbog svojih zdravstvenih razloga trenirao godinu i pol, a da je Vladavić igrač koji može konkurisati za reprezentativni dres, mi smo im to omogućili. U aprilu mjesecu sa obojicom igrača je razgovarano. Sa Vladavićem su dogovoreni uslovi i pružena je ruka, a ponuđeno je i da se potpiše građanski ugovor, jer u tom trenutku još nije bila razriješena „trakavica“ Vladavića sa Žilinom, pa naravno nije se ni mogao potpisati uobičajeni ugovor i registrovati u Savezu. Sa Drakulom isto tako je razgovarano, a obzirom da momak nije iz Mostara, omogućeni su mu uslovi za život i ishranu kao i svakom igraču koji je član Veleža, a nije iz Mostara. Upravo sa Drakulom, na obostranu želju, je razgovarano prvo 6 dana prije nego što je objavljeno da je potpisao sa Željezničarom, a noć prije nego što je objavljena ta vijest o potpisu, ponovno je razgovarano i dogovoreno da se sutradan u 12.00 sati sjedne u klupskim prostorijama i stavi paraf na pripremljen ugovor o dvogodišnjoj saradnji. U 12.15, a nakon što smo vidjeli da kasni na sastanak u dogovoreno vrijeme, kontaktiran je telefonom, a na njegov telefon javio mu se menadžer, kazavši da je on u tom trenutku dogovorio saradnju sa Željezničarom. Isto tako, nije istina da nije razgovarano sa Vladavićem, već suprotno još prije skoro dva mjeseca, a on je i jutros pozivan čak dva puta telefonom, a na te pozive nije bilo odgovora. Mi obojici želimo puno sreće u nastavku karijere i uspjeh u njihovim klubovima. Ako je njihova odluka takva, poštujemo je, ali isto tako ne želimo da kojekakve priče po gradu ili nekom drugom mjestu bacaju ljagu na naš klub i šire pesimizam ili neke destruktivne priče. Za nas ne postoji nikakav „slučaj Drakul“ niti „slučaj Vladavić“ i ne želimo o ovome više diskutovati, iako imamo mnoštvo argumenata. Naglašavamo, da su svi oni, kao i bilo koji drugi igrač koji je ikada nosio dres Veleža, naša djeca, a svako sebi traži sreću i egzistenciju. U sljedećoj sezoni ćemo biti rivali onih 90 minuta na terenu, a prije i poslije toga sportski prijatelji. Fudbalski klub Velež uveliko vrši pripreme za predstojeću sezonu i radi se "punom parom", o čemu svjedoče potpisani sponzorski ugovori od prije nekoliko dana, te mnogi drugi koji su u pripremi i uskoro će biti potpisani. U sljedećoj sezoni, naš klub slavi 90 godina postojanja. Devet decenija u kojima je promovisano časno ime kluba i u kojima su brojne generacije sa ponosom nosile crveni dres. Upravni odbor FK Velež je u januaru istakao da mu je cilj opstanak i to ostvario za 7-8 kola. Također, Upravni odbor FK Velež za sljedeću sezonu je postavio jasan cilj, a to je da Velež postane stabilan klub, koji će se vratiti na svoje mjesto u bh fudbalu i Evropi. Mi radimo u tom pravcu i ispunit ćemo ono što smo obećali našim navijačima. U sljedećoj sezoni će Velež opet imati 25 igrača i stručni štab i ostala imena na pozicija u klubu koja treba da ima, jer samo je Velež institucija, a svi drugi su prolazni i tako treba da bude.
Svaka čast upravi, ovdje se tačno može vidjeti pravo lice tih igrača i kojekakvih menadžera, još jednom čestitke upravi na pravim informacijama...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.