Druze, navedi 1 primjer kada je Velez Zelju ostetio ili Red Army ostetio Manijake - 1 primjer molim te eto pa cu ti se izvinuti.barbarez je napisao/la:Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
Prvo, tebi hvala na simpatijama, kao i svima ostalim. To je lijepo i naravno da mi je drago cuti.
Drugo, kritika upravi Zelje - nema veze sa kritikom tebi ili manijacima. Uprava Zelje jeste ostetila Velez nekoliko puta u zadnjih 3-4 godine. To je cinjenica. Pa sami Manijaci su protestovali zadnju zeljinu "pobjedu" nad Velezom i sami su govorili i ovdje a i van foruma da je sve ono bilo dobro sumnjivo i ruzno. Da ne zaboravimo prije 3 godine 3 crvena kartona Velezu na Grbavici od kojih je jedan bio u tunelu (jesi li ikad cuo da igrac u tunelu, izmedju 2 poluvremena, fasuje crveni? -- ja nisam).
Trece, cinjenica jeste da je Zeljina uprava kupila redovno najbolje Velezove igrace i to bas onih godina kada je prijetilo ispadanje.
Cetvrto, ne zaboravimo da je bojkot Veleza od strane RA poceo upravo na utakmici protiv Zelje koja je na kraju ispala prodata. Opet ista uprava Zelje je sjela za sto sa najvecim kriminalcima koji su se ikad vrtili oko Veleza, znajuci da ti kriminalci kradu od Rodjenih i s njima su dogovorili 3 boda u zamjenu za pare. Izvini druze, ali to prijatelji prijateljima ne rade. Zamisli da najveca bagra u SA zauzmu Zelju i pocnu ga prodavat, bi li ti vjerovao da su ti Rodjeni prijatelji da to koriste za 3 boda?
S druge strane, prosle sezone Zeljo jeste posudio Velezu 2 igraca koja su jako bitna. Znaci ima tu nesto i pozitivno. Ali opet, igraci se posudjuju da se nadorade i da se oforme onda kada tom klubu ne trebaju. Mnogi igraci su isli iz Mostara Velezu hiljadu puta, pa Velez isto tako nije imao od toga nikakve koristi (Vladavic primjer). Tako da je to sve tu negdje - ali ipak, nemozes glavu okrenuti od nekih cudnih stvari koje se jesu desavale vec zadnje 3-4 godine.
Znaci - ima li Sarajevske raje koja gotivi Rodjene - ima. Ima li Velez prijatelje medju navijacima Zelje - absolutno. Jesi li ti jedan od njih? Vjerovatno, nemas razloga da lazes. Ima li Velez odlicnu istoriju sa Zeljom? Naravno. Sve to stoji.
Ukratko, ja tebe svatam, ali i ti malo nepristrasno i realno pogledaj sve sta se desava, i vidjeces da se isto tako dosta cudnih desavanja dogadja izmedju sadasnje uprave Zelje i Veleza. Ovo nije nikakva kritika prema tebi - opet kazem - tebi hvala za lijepe zelje (koje vjerujem da su iskrene) ali ono sto uprava Zelje radi Velezu vec nekoliko godina - ne mirise na dobro i to nije pljuvanje - to jednostavno nasa tuzna realnost.