NBA Playoff 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

hamid
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2011

Post Postao/la hamid » 03 jun 2011, 11:45

Naravno da stoji da je James jedan od najkvalitetnijih igraca sto su igrali kosarku , koliko god on bio kontraverzan to se mora priznati . Zalim sto Dirk nije igr'o u ozbiljnijoj ekipi , jer realno Dallas je do ove sezone bila vrlo neozbiljna ekipa nikad nije imao potrebnu podrsku uza se !

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jun 2011, 11:54

SaltCityAttack je napisao/la:Jos juce slusam na NBA TV i comcastu, kako postoji mogucnost da se naredne sezone uvede hard cap salary sto ce biti uzasno za ekipe koje su vec preko salary capa Lakerse,Boston i td....s obzirom da ce vjerovatno sezona se igrati, ali postoji mogucnost da se ovo uvede i jedino sto je jos nepoznato, sta ce biti sa ekipama, koje su trenutno sad preko salary capa...vjerovatno znate kakav je taj hard salary cap, ali reciznije receno, to je slican onom kakav ima NHL...znaci nijedna ekipa ne smije preci salary cap...s obzirom da ima puno ekipa koje dugo godina su preko salary capa, vjerovatno te ekipe nece ispastati i nece morati se oslobadjati igraca, ali zato nece moci dovoditi pojacanja to je sigurno...znaci ukoliko ovako bude, bogami Miami i jos neke ekipe bice u teskoj situaciji...doduse Miami ne toliko, ali opet nce se moci nesto specijalno pojacati, ako kojim slucajem ne uzmu titulu ove godine.

Ako ovako bude, barem se nadam da Bullsi mogu doci do Hamiltona u onom spominjanom tradu Cavsa i Detroita, pa u tom trenutku bilo bi nesto povoljnije za Bullse.....znaci ako bude , to ce vjerovatno biti samo ovu jednu sezonu, dok bi poslije ponovo se vratilo u normalu
Salt, ja nisam siguran, ali cini mi se da u NHL neke ekipe mogu preci salary cap, tacnije cini mi se da zavisi od pozicije, npr. osvojis titulu mozes imati 3 4 miliona preko salary capa, znaci povecava ti limit. Nisam siguran u to, ali kako sam prije godinu dvije gledao nesto oko plata u NHL, to sam zapazio, jer nema niti jedna ekipa limit npr. 60 miliona, nema dalje, neko ima 54, neko 56, a opet neko 61 ili 63, ovo su naravno primjeri samo. Tako sam ja shvatio to, sad ne znam da li je to tacno ili ne. Takodjer se vidi iz tih podataka kako se npr. u minusu moze biti nekih 4 ili 5 miliona, ali ne preko toga, tj. nakon tog limita koji se za svaku ekipu postavi. Opet nisam upucen u sadasnja desavanja oko NHL, ali tako je bilo prije 2 3 godine. Ekipe sa boljim plasmanom su dobijale ipak malo veci limit, barem 3 4 miliona vise od nekih losih ekipa.

Ovo bi bilo odlicno za NBA, jer ne bi se moglo ovoliko davati igracima, ne bi igraci ni mogli raditi ovo sto su uradili Wade, Bosh, James, ili LAL koji ima cini mi se blizu 100 miliona, ili Boston trio, znaci kad predjes limit druskane, moras otpustiti igrace pred pocetak sezone, ili mozda prvu sedmicu sezone, ne znam kako je bilo u NHL, ali cini mi se da je tako bilo do kraja prve sedmice. Onda bi igraci razmisljali o tome da ostaju u svojim timovima, da se ne ponasaju kao razmazena dersita zeljna cokolade. Na taj nacin bi NBA bila mnogo zanimljivija, talenat bi bio rasporedjen skoro pa podjednako, iako bi neke ekipe naravno bile bolje a neke losije.

Sto se tice utakmice, ja sam ubijedjen da ce se Miami dobro namuciti da dobije Mavse, mnogi od vas su se zaletili sa prognozama kako ce biti gotovo u 5 utakmica, pa vidjet cemo, ja i dalje vjerujem da ce Mavsi dobiti. Mavsi jesu puni veterana, ali imaju vise alternativa ako nekog igraca stane, dok Miami...
Klupa Miamia smijesna, 11 koseva dali, o tome ja pricam...
Sve je otvoreno, ali ako se Miami opusti, tesko njima, Dallas nije naivna ekipa nikako, to smo vidjeli i sinoc, kada su napravili strasan povratak.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jun 2011, 12:00

adriano_leite je napisao/la: Salt, ja nisam siguran, ali cini mi se da u NHL neke ekipe mogu preci salary cap, tacnije cini mi se da zavisi od pozicije, npr. osvojis titulu mozes imati 3 4 miliona preko salary capa, znaci povecava ti limit. Nisam siguran u to, ali kako sam prije godinu dvije gledao nesto oko plata u NHL, to sam zapazio, jer nema niti jedna ekipa limit npr. 60 miliona, nema dalje, neko ima 54, neko 56, a opet neko 61 ili 63, ovo su naravno primjeri samo. Tako sam ja shvatio to, sad ne znam da li je to tacno ili ne. Takodjer se vidi iz tih podataka kako se npr. u minusu moze biti nekih 4 ili 5 miliona, ali ne preko toga, tj. nakon tog limita koji se za svaku ekipu postavi. Opet nisam upucen u sadasnja desavanja oko NHL, ali tako je bilo prije 2 3 godine. Ekipe sa boljim plasmanom su dobijale ipak malo veci limit, barem 3 4 miliona vise od nekih losih ekipa.

Ovo bi bilo odlicno za NBA, jer ne bi se moglo ovoliko davati igracima, ne bi igraci ni mogli raditi ovo sto su uradili Wade, Bosh, James, ili LAL koji ima cini mi se blizu 100 miliona, ili Boston trio, znaci kad predjes limit druskane, moras otpustiti igrace pred pocetak sezone, ili mozda prvu sedmicu sezone, ne znam kako je bilo u NHL, ali cini mi se da je tako bilo do kraja prve sedmice. Onda bi igraci razmisljali o tome da ostaju u svojim timovima, da se ne ponasaju kao razmazena dersita zeljna cokolade. Na taj nacin bi NBA bila mnogo zanimljivija, talenat bi bio rasporedjen skoro pa podjednako, iako bi neke ekipe naravno bile bolje a neke losije.

Sto se tice utakmice, ja sam ubijedjen da ce se Miami dobro namuciti da dobije Mavse, mnogi od vas su se zaletili sa prognozama kako ce biti gotovo u 5 utakmica, pa vidjet cemo, ja i dalje vjerujem da ce Mavsi dobiti. Mavsi jesu puni veterana, ali imaju vise alternativa ako nekog igraca stane, dok Miami...
Klupa Miamia smijesna, 11 koseva dali, o tome ja pricam...
Sve je otvoreno, ali ako se Miami opusti, tesko njima, Dallas nije naivna ekipa nikako, to smo vidjeli i sinoc, kada su napravili strasan povratak.
\
Care ne mozes nije tacno :)...Chicago Balckhawksi su osvojili cup prosle godine, a morlai su se doreci 7 igraca i to trojicu skoro pa najboljih zbog salary capa... nema tu otici preko, kao sto u NBA mozes nema sanse...zato sam i slusao to juce pricalis u jedno pola sata o ovome na dva TV kanala NBA TV i na Chicago Comcast sport net ....znaci ukoliko se ne dogovore, NBA ce sigurno imati slican salary cap, kao NHL...bas su pricali o tim ekipama koje su vec preko capa i vjerovatno da nece imati problema i uticaja na taj hard salary cap, ali nece moci dovesti pojacanja to je sigurno.
Znaci ovo ako se desi ipak ce trajati samo jednu godinu i nece ovo biti na duzi period,tako da te ekipe koje su preko capa nece se morati brinut za buducnost,ali svakako da ce neki od njih izgubiti mnogo u narednoj sezoni, ako se ovo desi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jun 2011, 12:12

Salt, vidi brate o cemu ti govorim, Devilsi Total: $66,118,000, Canucks: Total: $79,043,000, Chicago Total: $76,343,000. Te su ekipe bile na granici salary capa, npr. Devilsi su morali dosta trejdova napraviti da bi se tu uklopili u salary cap, Chicago isto tako, a sada nemaju prostora za nekog igraca od 3 miliona npr, dok Canucksi nisu ja mislim nikog otpustili. Mozda sam se zbunio nemam pojma, ali te sam podatke nasao, zato sam i rekao ono sto sam rekao. To su podaci sa http://www.sportscity.com pa ne znam jel do njih ili...

Mes Que Un Club!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jun 2011, 12:26

adriano_leite je napisao/la:Salt, vidi brate o cemu ti govorim, Devilsi Total: $66,118,000, Canucks: Total: $79,043,000, Chicago Total: $76,343,000. Te su ekipe bile na granici salary capa, npr. Devilsi su morali dosta trejdova napraviti da bi se tu uklopili u salary cap, Chicago isto tako, a sada nemaju prostora za nekog igraca od 3 miliona npr, dok Canucksi nisu ja mislim nikog otpustili. Mozda sam se zbunio nemam pojma, ali te sam podatke nasao, zato sam i rekao ono sto sam rekao. To su podaci sa http://www.sportscity.com pa ne znam jel do njih ili...

Care Hawksi nisu ni imali preko, ali su oni morali postpisati svoje super-star igrace KANE,TOEWS,KEITH i Seabrook.....Canucksi nisu bili prvaci, a na salary su tacno kao i Hawksi oprilike....pa oni nisu miogli potpisati golmana Niemia, morlai su poslati Baffa,Verstiga,Leada ...mislim mogli bi oni ostaviti jos jednog, ali su zeljeli uzeti mlade igrace , jer djaba kad ih nebi mogli potpisati slijedece godine...Devilsi su napravili neko sranje oko potpisa Kovalchuka i bili su kaznjeni i vise neznam sta se desavalo sa njima ...uglavnom u Hockeyu je veci salary jer normalno vise igraca je u ekipi nego u NBA.
Znaci Devilsi su napravili tu zbrku oko Kovalchuka i znam da su dobili neku kaznu od NHL, jer su pokusali praviti sa njim poptis, kako bi iskombinovali sami sebi povoljan salary, sto NHL nije dozvolila naravno...znas valjda sta su uradili, jer potpisali su covjeka i haman bi po njihovom zavrsio karijeru u 50 godini :).. mislim nije u 50, ali tu je to ebiga ...vidis da se kod njih sa istim igracima salary popeo na 5 miliona za slijedecu sezonu, dok kod Hawksa sa istim igracima salary se obara za 8 miliona :).

malo smo skrenuli s teme, ali eto ipak da vidimo kako bi izgledao taj hard salary cap, ako uopste bude ...mozda bi bilo dobro, jer tad bi ekipe koje imaju prostora mogle se pojacati i tako bi mogli spremni docekati onu sezonu, u kojoj bi se salary ponovo vratio na ovaj postojeci
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 03 jun 2011, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 03 jun 2011, 12:48

kimbo je napisao/la:Ovdje se meni Heat pravo zajebavao kod razlike 15 poena ... ovo se nece ponoviti .. .
Tako su se i LAL i OKC zaje.bavali na +16/20 pa si valjda vidio gdje su poslije zavrsili...pusti se te suplje, zaje.bavali se iduci put ce biti bolje, ko da samo Wade i James odlucuju o tome ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jun 2011, 13:03

SaltCityAttack je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Salt, vidi brate o cemu ti govorim, Devilsi Total: $66,118,000, Canucks: Total: $79,043,000, Chicago Total: $76,343,000. Te su ekipe bile na granici salary capa, npr. Devilsi su morali dosta trejdova napraviti da bi se tu uklopili u salary cap, Chicago isto tako, a sada nemaju prostora za nekog igraca od 3 miliona npr, dok Canucksi nisu ja mislim nikog otpustili. Mozda sam se zbunio nemam pojma, ali te sam podatke nasao, zato sam i rekao ono sto sam rekao. To su podaci sa http://www.sportscity.com pa ne znam jel do njih ili...

Care Hawksi nisu ni imali preko, ali su oni morali postpisati svoje super-star igrace KANE,TOEWS,KEITH i Seabrook.....Canucksi nisu bili prvaci, a na salary su tacno kao i Hawksi oprilike....pa oni nisu miogli potpisati golmana Niemia, morlai su poslati Baffa,Verstiga,Leada ...mislim mogli bi oni ostaviti jos jednog, ali su zeljeli uzeti mlade igrace , jer djaba kad ih nebi mogli potpisati slijedece godine...Devilsi su napravili neko sranje oko potpisa Kovalchuka i bili su kaznjeni i vise neznam sta se desavalo sa njima ...uglavnom u Hockeyu je veci salary jer normalno vise igraca je u ekipi nego u NBA.
Znaci Devilsi su napravili tu zbrku oko Kovalchuka i znam da su dobili neku kaznu od NHL, jer su pokusali praviti sa njim poptis, kako bi iskombinovali sami sebi povoljan salary, sto NHL nije dozvolila naravno...znas valjda sta su uradili, jer potpisali su covjeka i haman bi po njihovom zavrsio karijeru u 50 godini :).. mislim nije u 50, ali tu je to ebiga ...vidis da se kod njih sa istim igracima salary popeo na 5 miliona za slijedecu sezonu, dok kod Hawksa sa istim igracima salary se obara za 8 miliona :).

malo smo skrenuli s teme, ali eto ipak da vidimo kako bi izgledao taj hard salary cap, ako uopste bude ...mozda bi bilo dobro, jer tad bi ekipe koje imaju prostora mogle se pojacati i tako bi mogli spremni docekati onu sezonu, u kojoj bi se salary ponovo vratio na ovaj postojeci
U NHL ne valja upravo to sto se tice ugovora, potpisuju igrace na 10-15 godina. Haman je Ovechking potpisao ugovor od cini mi se 12 miliona dolara na nekih 15-16 godina, nisam sada siguran, ali oni ako hoce da imaju igraca na duge staze, obicno daju takve nenormalne ugovore, gdje ce se covjek vjerovatno oprostiti prije nego istekne ugovor.
Uzeo sam te tri ekipe za primjer, kako limit se razlikuje od ekipe do ekipe. Chicago je osvojio, to znam, ali oni su se doveli u situaciju da imaju 3 igraca, 3 stara kojima moraju dati max ugovore. Meni je samo nejasno kako se salary cap izmedju timova razlikuje, kod nekog je limit veci a kod nekog limit manji, pa sam zbog toga rekao da je mozda sto se tice omjera pobjeda ili nesto tako. Ali sigurno je da nema neki odredjen salary cap za sve timove, nego to varira od tima do tima, po kojem osnovu ja to ne znam, ali se ipak razlikuje od tima do tima.

Mes Que Un Club!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jun 2011, 13:19

pa pazi ove sezone u NHL salary je bio veci nego prosle sezone i opet ekipe nisu mogle izaci na kraj,...pazi sad ovu sezonu kako ce bidi zeznuto, jer ono sto je Hawkse strefilo ove sezone, sad ce i ostale koji morjau potpisati svoje igrace ...ma i mene neki detalji interesuju, bas cu pitati ovog jednog lika on se bavi tim stvarima oko NHL, pa da mi malo bolje objasni..uglavnom znam da se ne moze preci, to za Devilse vidis i sam da se njihov salary povecava , za razliku od Hawks salariya i ako ce im slijedece sezone isti igraci biti u ekipi...znaci da nisu dobro raspodjelili svoj salary i zbog tog razloga nisu mogli mozda potpisivati ove sezone, a ujedno i ta neka kazna koju su imali od NHL, zbog potpisivanja Kovalchuka...uglavnom raspitat cu se danas ili sutra u detalje pa cu ti napisati to na pv ili na HNL temi

Vidis u MLB nemas cap space, ali meni je glupost ono kao u MLB bejzbolu... kod njih svaka ekipa mora napraviti godisnje oko 115m i ako ne zaradi to, onda one ekipe koje su previse zaradile preko te unie kako vec isplacuju tim ekipama koje nisu mogle zaraditi prodajom ulaznica i td....vidis onu Floridu Marlins i Tampa Buy, pa ljudi prazan stadion vazda mole publiku djaba da doleze i opet prezivljavaju, dok recimo Boston, New York Chicago Cubsi ekipe koje imaju pune stadione zaradjuju milione ebiga i jos ulazu u svoje ekipe preko 150m godisnje salary... kod Floride je nekih 40m salary tima i to u bejzbolu mozes mislit , a 40 igraca u timu, dok ovi vec nabrojani izmadju 130-160m placaju svoju ekipu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2011, 13:34

Covjek poslije besane noci dodje da procita nesto o sinosnjoj tekmi, a ono se pise o platama igraca u NHL - u...

Strasno :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jun 2011, 13:43

Kobe Bryant je napisao/la:Ova utakmica je pokazala koliko je Miami bolji od Dallasa , ali u isto vrjeme Nowitzky je pokazao da ovi DZIKANI (preouzeo naziv Wade-Lebron-Bosh sa jenog kosarkaskag portala) od fizikalija moraju i igranja na cistu snagu i talent u isto vrijeme trebaju ponekad ukljuciti i mozak i vidjeti kako doktor kosarke to radi J Kidd ili AKADEMIK prof.dr. D. Nowitzky - SVAKA CASR MAJSTORE ;)

Ali opet kazem Oklahoma je pokazala da je Dallas itekako ranjiv i Miami je to vjesto radio ¸1 utakmicu i 43 min 3 utakmice i onda ponovo poceo igrati izolacije 1 na 1 :roll: , jedino pametno u tim trenutcima je bila asistencija za M Chalmersa iz auta kada je bio sam prosto sam se iznenadio , ali opet nije bilo dovoljno , jer akademik je zatvorio utakmicu.
Nowitzky 4 od 4 kada je bilo najpotrebnije , James 0 od 3 .

Iskreno zbog one kradje 2006 i zbog toliko truda i svega ostalog , stvarno bi volio da Nowitzky uzme ovu titulu jer mu je zadnja sansa , Miami ima sigurno jos 5-6 sansi zaredom , ovaj put je Miami favorit, ali ljepota je sto u timskim sportovima nepobjedjuju uvjek favoriti ;)
Sinoc je Kidd odigrao najgoru utakmicu ovog playoffa. Ono sto je on radio u pojedinim trenucima, i Rasel Westbrook bi mu pozavidio. Bacao je lopte u bunar, korake pravio, lose pasove dijelio, jednostavno je bio sinoc dobrano ispod svog nivoa. Poslije je pogodio onu bitnu trojku koja je sve pokrenula...

A plus su imali i 18 izgubljenih lopti, Dirk takodjer neke. Teri je do zavrsnice smijesno sutirao, najgore je sto su to sve bili otvoreni sutevi...

Sada je samo problem sa Brandonom...Da li ce moci da nastavi da igra, jer izgledalo je bas ruzno kada je otisao u svlacionicu odmah...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jun 2011, 13:46

neno#4 je napisao/la:Covjek poslije besane noci dodje da procita nesto o sinosnjoj tekmi, a ono se pise o platama igraca u NHL - u...

Strasno :lol: :lol: :lol:
ma hajde pisali smo care o tom mogucem salary capu kojeg su juce pominjali i da ce biti slican tom NHL, pa se onda ukljucio i taj NHL u temu kakve sad veze ima?...ovo sto se napisalo uglavnom nekom moze samo pomoc i nista vise , ako naravno bude doslo do takvog hard capa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 jun 2011, 13:47

izgleda da je moderno u ovogodisnjem play offu 5min do kraja pokockati 12 i vishe razlike :roll: cikago, dalas, oklahoma, sad majami :roll:
nema potpisa

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 jun 2011, 14:17

Admir_Sa je napisao/la:izgleda da je moderno u ovogodisnjem play offu 5min do kraja pokockati 12 i vishe razlike :roll: cikago, dalas, oklahoma, sad majami :roll:
Nisi cool ako ne prokockas. :mrgreen:

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 03 jun 2011, 14:36

Dallas definitivno unosi nemir :D . Prvu tekmu su izgubili zbog skoka, ovu drugu skoro pa izgubise zbog izgubljenih lopti. Sinoc i previse, posebno onih ne bas prisiljenih od strane igraca Miami-a, al se izvukose.. Kako je Dirk sinoc igrao, vec sam mislio da kao i svake godine izgubio muda, ali ne samo ovu tekmu, niti onu prvu nije dosao do izrazaja.. Ipak je pokazao ko je tata. Nadam se da ce Dallas iskoristiti ponuđeno..

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jun 2011, 17:06

Sinoc sam na plus 10 za Miami ugasio i legao spavat,jutros citam veliki comeback.Dallas je ove godine zasluzio titulu itekako.Prvo da se nije povredio Dirk bili bi prvi na zapadu a mozda i u ligi.Drugo vjerovatno bi Dirk bio MVP,svakako mi nije lose ni ovako.Trece najvise su pokazali u play offu,izbacili prve favorite Lakerse,zatim buducnost NBA Oklahomu i neugodni Portland.

Dirk najbolji igrac u play offu,igra zrelo pametno,ma skola kosarke.Sinoc Heat s onoliko kontri i lakih poena izgubio.James los u zavrsnici po ko zna koji put,kazu neki clutch jest bio je na par utakmic ali je ipak vise onih u kojima promasuje zadnje suteve.A po meni bi clutch trebao uvijek pogadjat kad se lomi,pa mozda ne pobjede ali da on tad pogadja.

Jos nista nije gotovo,ovo je prvi poraz Heata kuci u play offu.Ova gluma Wade na kraju,to mi se gadi ,zatim ono njihovo urlanje na tom vodstvu 7 minuta do kraja.Zar se moraju onoliko kreveljit,ili mogu ko normalni sportisti podic ruku i hrabrit se ko nekad Jordan,Bird i ostali.

Dallas ima iskustvo,nisu naivni ko Bullsi pa se predaju i nemaju iskustvo da nadju izlaz iz teskih situacija.Bas je uprava Bullsa rekla ovo je bitno da ekipa ode daleko u play off da vidi kako je to igrat ove napete zavrsnice i kako je se borit za vrh lige.To iskustvo Dallas oma,zatim motiv revansa za 2006 godinu itd.Dallas moze uvijek tricu ubacit,zato je toliko tesko Dirka udvojit ,jer s 213 lako pronadje nekog ko je sam na trici i eto kazne.

Dallas ako smanji greske,nastavi ovako s skokom moze do titule.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jun 2011, 17:49

Pošteno govoreci i ne umanjujući nimalo trud i zalaganje igraca Dallasa kojima svaka cast na onom comebacku, sinoc je Miami sam sebe pobjedio.
Imati prednost od 15 poena u zadnjoj cetvrtini i to na svom terenu i to velikom finalu NBA lige i dopustiti pad i da ti protivnik napravi seriju od 22-5 u zadnjih 6 minuta - e to je do Miamia, njihove odbrane i neobjašnjivog pada koncentracije u samoj završnici ,e ne do Dallasa.
Takve stvari ni Igokea ne bi sebi dopustila.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jun 2011, 17:52

Mandrak je napisao/la:Pošteno govoreci i ne umanjujući nimalo trud i zalaganje igraca Dallasa kojima svaka cast na onom comebacku, sinoc je Miami sam sebe pobjedio.
Imati prednost od 15 poena u zadnjoj cetvrtini i to na svom terenu i to velikom finalu NBA lige i dopustiti pad i da ti protivnik napravi seriju od 22-5 u zadnjih 6 minuta - e to je do Miamia, njihove odbrane i neobjašnjivog pada koncentracije u samoj završnici ,e ne do Dallasa.
ok a sta onda ako kazemo da je Dallas ove godine u play offu ovo uradio vec 5 puta jeli i to slucajno il su im protivnici sami sebe pobjedjivali.Dallasu svaka cast jedina su ekipa koja je slavila u Miamiu u post season

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jun 2011, 17:56

dema je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Pošteno govoreci i ne umanjujući nimalo trud i zalaganje igraca Dallasa kojima svaka cast na onom comebacku, sinoc je Miami sam sebe pobjedio.
ok a sta onda ako kazemo da je Dallas ove godine u play offu ovo uradio vec 5 puta jeli i to slucajno il su im protivnici sami sebe pobjedjivali.Dallasu svaka cast jedina su ekipa koja je slavila u Miamiu u post season
I to je tacno, definitivno si u pravu...ali govorim za sinošnju tekmu...nevjerovatno je da Miami nije mogao pogoditi doslovno ništa dobrih 4 minuta, ni za za dva ni za tri poena - a bilo je nekoliko zicera i otvorenih šuteva...baš kao da im je koš bio zacaran :mrgreen: a i odbrana (koju su igrali vrlo dobro 3/4) se totalno raspala u zadnjih 6 minuta.
Dakle potpuni pad u oba pravca :shock: i onda Dirk poludi ,uđe u seriju i naplati sve te promašaje.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 04 jun 2011, 12:13

Otišla legenda:

[youtube][/youtube]
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 06 jun 2011, 04:52

Ibisevic82 je napisao/la:Odlicna utakmica.Iako sam navijao za Miami drago mi je da su ovu izgubili da se malo dozovu pameti.Sad cemo tek da vidimo pravo lice Miami-a vec u sledecoj utakmici.
Samo cu se citirati.Zadnju minutu pojacali odbranu na Dirku i pobjeda sigurna.Najbolje se na greskaam uci.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.