Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2011, 14:42

Romariooo je napisao/la:ne znam sta mene prozivas na ovoj temi na kojoj nisam mozda nikad nista napisao al ajd, i ne kontam sta pokusavas dokazati, posto si ti kao navijac bayerna automatski genijalna poznavalac fudbala cudi me kako to da ti je promaklo da je barce itekako bilo u tom periodu, nekoliko puta smo dolazili do polufinala lige prvaka, evropski titula istina nije bilo, ali stas, nije bilo sudjeno, sad je sudjeno i sta, kakve to ima veze sa bundes ligom

barcelona nije uopste u dubiozama, ima dugova al ima i prihoda, i to astronomskih, ako mislis da ce se staviti kljuc u bravu i klub otjerati u stecaj, ne sekiraj se, sve je divno i krasno

ti turci sto su iz bundes lige dosli u real i dosli su kao zvijezde i bilu su navikani, najstor ozil, borac kedira, ovo ono, al kad su se susreli sa istinskim zvijezdama danasnjeg fudbala koje sijaju u kataloniji, dobili su 5 komada i pokazali su u svim susretima protiv barce da su nedozreli i da se ne mogu stavljati u istu recenicu, isto kao sto su u dresu reprezentacije njemacke nakon nekoliko pobjeda svi ih vinuli u nebo, i millera tog vaseg i ostale, ali kad je dosla reprezentaciaj katalonije u polufinalu, pojacana sa dva-tri frankovca, isti ti velemajstori nisu se sastali s loptom i nas kapiten Pujdo ima je zapecatio sudbinu

U ovoj temi ti odgovaram zato što troluješ temu Bayerna sa postovima koji i nisu mnogo povezani sa Bayernom.A tvoj post je otišao u smjeru da samo u BArseloni igraju vrhunski igrači i nigdje više.Onda zasto ta ista Barselona u kojoj igraju vrhunski igrači ne osvoji svake godine Lp jer u drugim klubovima igraju samo prosječni igrači kako ih ti nazivaš.Moj ti je savjet da oladiš sa svojim komenatrima jer teško da si pogledao 10 utakmica BArselone, ali našao si se pozvanim da diskutuješ o svemirskoj moći i nepobjedivosti iste.Ti nikad nećeš shvatiti šta je fudbal i koje su kvalitete Bundeslige.

Evo ti par tekstova da naučiš nešto o svom klubu da se dalje ne brukaš u diskusijama:

http://www.vecernjenovosti.info/vesti/s ... liona-evra

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 39770.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 03 jun 2011, 14:47

SALIHOVIĆ U WOLFSBURGU?!

Bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac Sejad Salihović mogao bi u ljetnom prijelaznom roku napustiti Hoffenheim i potpisati vjernost Wolfsburgu, sugeriraju pojedini njemački mediji.

Prema pisanju Wolfsburger Allgemainea, riječ je o igraču koji bi se sjajno uklopio u sastav Felixa Magatha, koji o njemu već godinama ima visoko mišljenje.

Ipak, neke su stvari oprečne kada je u pitanju njegova nogometna budućnost. Sam je naglasio da je voljan do kraja odraditi ugovor kojeg ima u Hoffenheimu, a koji vrijedi još za sljedeću takmičarsku sezonu, a prije toga je krenuo u pregovore s zainteresiranim klubovima.

Salihović je karijeru započeo u Herthinom pogonu, a potom se s Hoffenheimom dizao do Bundeslige.
Čelik Zenica 1945

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 03 jun 2011, 14:49

Romariooo je napisao/la:ne znam sta mene prozivas na ovoj temi na kojoj nisam mozda nikad nista napisao al ajd, i ne kontam sta pokusavas dokazati, posto si ti kao navijac bayerna automatski genijalna poznavalac fudbala cudi me kako to da ti je promaklo da je barce itekako bilo u tom periodu, nekoliko puta smo dolazili do polufinala lige prvaka, evropski titula istina nije bilo, ali stas, nije bilo sudjeno, sad je sudjeno i sta, kakve to ima veze sa bundes ligom

barcelona nije uopste u dubiozama, ima dugova al ima i prihoda, i to astronomskih, ako mislis da ce se staviti kljuc u bravu i klub otjerati u stecaj, ne sekiraj se, sve je divno i krasno

ti turci sto su iz bundes lige dosli u real i dosli su kao zvijezde i bilu su navikani, najstor ozil, borac kedira, ovo ono, al kad su se susreli sa istinskim zvijezdama danasnjeg fudbala koje sijaju u kataloniji, dobili su 5 komada i pokazali su u svim susretima protiv barce da su nedozreli i da se ne mogu stavljati u istu recenicu, isto kao sto su u dresu reprezentacije njemacke nakon nekoliko pobjeda svi ih vinuli u nebo, i millera tog vaseg i ostale, ali kad je dosla reprezentaciaj katalonije u polufinalu, pojacana sa dva-tri frankovca, isti ti velemajstori nisu se sastali s loptom i nas kapiten Pujdo ima je zapecatio sudbinu
Müller nije igrao u polufinalu protiv Španije zbog kartona.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 jun 2011, 15:00

FRANK RIBERY je napisao/la:

U ovoj temi ti odgovaram zato što troluješ temu Bayerna sa postovima koji i nisu mnogo povezani sa Bayernom.A tvoj post je otišao u smjeru da samo u BArseloni igraju vrhunski igrači i nigdje više.Onda zasto ta ista Barselona u kojoj igraju vrhunski igrači ne osvoji svake godine Lp jer u drugim klubovima igraju samo prosječni igrači kako ih ti nazivaš.Moj ti je savjet da oladiš sa svojim komenatrima jer teško da si pogledao 10 utakmica BArselone, ali našao si se pozvanim da diskutuješ o svemirskoj moći i nepobjedivosti iste.Ti nikad nećeš shvatiti šta je fudbal i koje su kvalitete Bundeslige.

Evo ti par tekstova da naučiš nešto o svom klubu da se dalje ne brukaš u diskusijama:

http://www.vecernjenovosti.info/vesti/s ... liona-evra

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 39770.html

po ko zna koji put kazem, nisam reko da samo u barci igraju vrhunski igraci, niti da u bayernu nema vrhunskih igraca, reko sam da bayern kroz svoju istoriju pa ni danas ne kupuje najskuplje i najkvalitetnije igrace, sve je uglavnom dovodio iz bundes lige ili su to bayernova djeca, rekao sam to fino, a to sto si ti pogresno skontao nije moj problem, tvoje kontanje je tvoj problem
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2011, 15:06

Romariooo je napisao/la:
po ko zna koji put kazem, nisam reko da samo u barci igraju vrhunski igraci, niti da u bayernu nema vrhunskih igraca, reko sam da bayern kroz svoju istoriju pa ni danas ne kupuje najskuplje i najkvalitetnije igrace, sve je uglavnom dovodio iz bundes lige ili su to bayernova djeca, rekao sam to fino, a to sto si ti pogresno skontao nije moj problem, tvoje kontanje je tvoj problem
Romariooo je napisao/la:vi ste dovodili iskljucivo najbolje igrace iz bundes lige koji nisu bili ni priblizno dobri ni priblizno skupi kao najtrazeniji i najbolji igraci svijeta
Kako je muki rekao teško da je neko pogrešno protumačio tvoje riječi, ali nećemo više o ovom.SLjedeći put prvo ispeci pa reci.

Što se Salihovića tiče on je idealan igrač za Magathov sistem.Hoffenheim bi trebao biti prošlost jer se da zaključiti da ga hoće prodati jer mu ugovor ističe za godinu dana i ovo je korak naprijeda ako se realizira transfer.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 03 jun 2011, 17:14

Bundesliga je trenutno najzdravija liga,ima pune stadione,klubovi nisu u dugovim,igra se dobar nogomet s puno golova,ali ta liga ne privlači najveće zvijezde,pa svaki igrač više želi igrati derbije(Juve-Milan,Inter-Milan,Roma-Lazio....)ma u kakvom stanju ti klubovi bili,pa Džeko je želio ići u Milan dok su ovi igrali kup uefa,dok Bayern nije dolazio u obzir iako su bili prvaci,evo Coentrao Bayern ga već 2 godine želi,a samo jedan poziv Reala,ovaj ode u Madrid...Aguero je izjavio volio bi ostati u Španjolskoj ligi,ili ako ne ići će u Italiju ili Englesku...da ye Bayern u npr. Španjolskoj ligi igra vjerujem da bi većina igrača htjela doći tamo,ali ovako... :?: :?: :?:

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 jun 2011, 17:37

Dabar je napisao/la:Bundesliga je trenutno najzdravija liga,ima pune stadione,klubovi nisu u dugovim,igra se dobar nogomet s puno golova,ali ta liga ne privlači najveće zvijezde,pa svaki igrač više želi igrati derbije(Juve-Milan,Inter-Milan,Roma-Lazio....)ma u kakvom stanju ti klubovi bili,pa Džeko je želio ići u Milan dok su ovi igrali kup uefa,dok Bayern nije dolazio u obzir iako su bili prvaci,evo Coentrao Bayern ga već 2 godine želi,a samo jedan poziv Reala,ovaj ode u Madrid...Aguero je izjavio volio bi ostati u Španjolskoj ligi,ili ako ne ići će u Italiju ili Englesku...da ye Bayern u npr. Španjolskoj ligi igra vjerujem da bi većina igrača htjela doći tamo,ali ovako... :?: :?: :?:
komentar na boldano... hahahhahah

derbi Roma-Lazio... oj BoŽe XDDDDDD :lol:

Juve - Milan, jos uvijek derbi samo zbog tradicije ;)

jedini derbi u Italiji je Inter - Milan, ali ni to dugo nece biti... Inter mora zamijeniti cijelu ekipu djedova :lol:

Dalje, spomenuo si Dzeku... tu sam te cekao :) Da pratis BL znao bi da je tu sve bilo skoro dogovoreno, ali se Gomez raspucao u jesenjem dijelu, pa nisu htjeli trositi opet velike pare na napadaca ;) Sam Dzeko je govorio da ne bi imao nista protiv da ostane u Njemackoj.

Sto se tice Coentrao-a, mogu reci da su ludi oni koji plate 30 mil. € za tog ludjaka... sjetite se samo kako je pjenio poslije poraza Benfice od Brage :D

slika

Sto se tice Aguer-a, on se jos uvijek ne moze nazvati svjetskom klasom, ipak igra u Atl. Madridu koji je u zadnje dvije sezone samo prosjecna ekipa u Spaniji... nije imao bas ni prilike da se pokaze previse na Evropskoj sceni... vecinom igrajuci u Ligu UEFA.

Jedno sto ne znas ocito, Aguer-a Bayern nikada ne bi doveo jer bi tada svog dragulja Muller-a morali staviti na klupu, a to ti Švabo nece uraditi ;)
Mozda ni ovo ne znas, Bayern je bio na pragu dovodjenja Aguera 2006. godine , ali nije ga doveo zato sto je previse lijen na treninzima... ima jedna fina anegdota o tome ali ne bih da je sada pricam :)

Njegove zadnje dvije sezone u Spanskoj ligi:
2009–10 31 utakmica 12 golova, 3 asistencije
2010–11 32 utakmice 20 golova, 2 asistencije

Po ovoj statistici, nista specijalno... jedino sto se moze zakljuciti da je veoma sebican igrac, nesto slico Tevezu, kao i vecina Argentinaca, tako da takav igrac Bayernu ne treba ;)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2011, 17:37

Prijatelju bundesliga nema potrebe da dovodi velike zvijezde pogotovo ne sad kad se njemacki supertalenti radzaju ko na filmskoj traci.nije bayern glup da daje 50 miliona za aguera kad moze za 3 puta manje para dovesti goetzea ili reusa koji ce za godinu dvije biti bolji od njeg. Kontas. A bayern netrazi coentraa 2 godine pa zaboga on je tek sredinom 2009-10 sezone poceo redovno igrat za benficu.shvati da su igraci iz bundeslige underrated I da njihova popularnost nereflektuje kvalitet.sad ces ti mene uvjeravat da je coentrao bolji od schmelzera ili schafera ili aoga.jest u mojim mudima.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 jun 2011, 17:55

gruezi je napisao/la:Prijatelju bundesliga nema potrebe da dovodi velike zvijezde pogotovo ne sad kad se njemacki supertalenti radzaju ko na filmskoj traci.nije bayern glup da daje 50 miliona za aguera kad moze za 3 puta manje para dovesti goetzea ili reusa koji ce za godinu dvije biti bolji od njeg. Kontas. A bayern netrazi coentraa 2 godine pa zaboga on je tek sredinom 2009-10 sezone poceo redovno igrat za benficu.shvati da su igraci iz bundeslige underrated I da njihova popularnost nereflektuje kvalitet.sad ces ti mene uvjeravat da je coentrao bolji od schmelzera ili schafera ili aoga.jest u mojim mudima.
nisu igraci iz bundes lige potcijenjeni, ozil je kosta mislim tek petnaestak miliona, ovaj sahin tek deset miliona, neuer koji je mlad i ponajbolji golman danasnjice tek 25 miliona, svaki od njih vrijedi sigurno duplo vise, ali nisu kostali da tako kazem malo sto ih neko potcjenjuje, nego zato sto su se uprave njihovih klubova zahebale poprilicno pa ih moraju prodavati pred istek ugovora po sistemu daj sta das. aguero nije nista bolji od ozila, slicni su, igrali su poznatim al ne najvecim klubovima u ligi, pokazivali su veliki potencijal, al razlika je sto je uprava atletico madrida bila pametnija, i zato sad kad imaju dugogodisnji ugovor mogu dobiti duplo vise para nego werder za ozila, a sve to za nista boljeg igraca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 03 jun 2011, 18:27

@pasha the one...ma sve je kako ti kažeš,ti sad ovdje nas uvjeravaš da je Džeko želio ostati u Njemačkoj,pa čovjek je stalno izjavljivao moja želja je Milan i Seria A...što se tiče Coentra-a možr on bit loš igrač,ali činjenica je da je Bayern itekako dobro zagrizao za njega...

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 jun 2011, 18:49

Dabar je napisao/la:@pasha the one...ma sve je kako ti kažeš,ti sad ovdje nas uvjeravaš da je Džeko želio ostati u Njemačkoj,pa čovjek je stalno izjavljivao moja želja je Milan i Seria A...što se tiče Coentra-a možr on bit loš igrač,ali činjenica je da je Bayern itekako dobro zagrizao za njega...
A de mi reci, kad je taj Milan toliko mocan i finansijski i na svaki nacin, kako to da nisu imali pare za Dzeku... vise od dvije godine ga pratili i izjavljivali da su zainteresovani... nemaju novca...

Sto se tice Coentrao-a, Bayern jeste bio zainteresovan za njega, ali ne dvije godine kako ti govoris, vec nekih 9-10 mjeseci. Nastojali su ga proslo ljeto dovesti, ali je Benfica trazila mnogo vise nego vrijedi, pokusali i ove... oni i dalje hoce 30 mil. €. Bayern nije klub kao neki drugi evropski klubovi koji ce preplatiti nekog igraca, ukoliko mogu naci igraca slicne kvalitete za manje novca ;) Samo "evropske budale od klubova" placaju enormne i sulude iznose za transfere igraca.
Jedini slucaj kada je Bayern preplatio nekog igraca je 30 mil. € za Gomeza, ali jedan jedini razlog... Gomez je Švabo i za Bayern Švabo uvijek ima prednost pa cak iako je slabije kvalitete od igraca za iste novce :)

P.S. nekako po tvojim komentarima, dobijam osjecaj da su ti glavni izvor sportskih vijesti stranice tipa sportsport.ba i slicne domace stranice... a vrlo vjerovatno i Goal.com koji je skoro kao zuta stampa ;)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 03 jun 2011, 18:57

pasha_the_one je napisao/la:
Dabar je napisao/la:@pasha the one...ma sve je kako ti kažeš,ti sad ovdje nas uvjeravaš da je Džeko želio ostati u Njemačkoj,pa čovjek je stalno izjavljivao moja želja je Milan i Seria A...što se tiče Coentra-a možr on bit loš igrač,ali činjenica je da je Bayern itekako dobro zagrizao za njega...
A de mi reci, kad je taj Milan toliko mocan i finansijski i na svaki nacin, kako to da nisu imali pare za Dzeku... vise od dvije godine ga pratili i izjavljivali da su zainteresovani... nemaju novca...

Sto se tice Coentrao-a, Bayern jeste bio zainteresovan za njega, ali ne dvije godine kako ti govoris, vec nekih 9-10 mjeseci. Nastojali su ga proslo ljeto dovesti, ali je Benfica trazila mnogo vise nego vrijedi, pokusali i ove... oni i dalje hoce 30 mil. €. Bayern nije klub kao neki drugi evropski klubovi koji ce preplatiti nekog igraca, ukoliko mogu naci igraca slicne kvalitete za manje novca ;) Samo "evropske budale od klubova" placaju enormne i sulude iznose za transfere igraca.
Jedini slucaj kada je Bayern preplatio nekog igraca je 30 mil. € za Gomeza, ali jedan jedini razlog... Gomez je Švabo i za Bayern Švabo uvijek ima prednost pa cak iako je slabije kvalitete od igraca za iste novce :)

P.S. nekako po tvojim komentarima, dobijam osjecaj da su ti glavni izvor sportskih vijesti stranice tipa sportsport.ba i slicne domace stranice... a vrlo vjerovatno i Goal.com koji je skoro kao zuta stampa ;)
Nisu u toku...ne pričam ja o financijski moćnim klubovima...eto što Bayern nije istresao lovu za Džeku,ja govorim o tome kako VELIKIM ZVIJEZDAMA nije gušt igrati u Bundesligi,nije atraktivna liga za njih,Džeko se skoro uvukao u š.upak Berlusconiju koliko je navaljivao da pređe tamo...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 jun 2011, 19:11

Ja ne mogu da vjerujem pa vi za Bayern sto navijate vi ste najgori....i privatno znam par ljudi sto za Bayern navija to je neka strasna prica eto tipa kao vasa.... kad se pojavi informacija da je Bayern zainteresovan za nekog atraktivnog igraca = boom transfer onda se vi razmasete sa komentarima ( tipa nama samo takvi trebaju , ovo ono ) kad to propadne onda nije on vrijedio toliko....sta hocete ????? da dovedete aguera za 20 mil.--- a kad prodajete igrace onda su oni extra --tipa i Mario Gomez (KLOC NAJVECI U BUNDESLIGI ) vrijedi 30 mil. eura ....e pa ne moze tako....Ribery-a ste doveli za 25 zato sto tad nije bio bas svjetska klasa
Robben je dosao po zna se kakvim okolnostima za 25....jer je bila cistka u Realu i eto bili ste spretni....

SVI VI BAVARCI STE KOMEDIJA OD LJUDI !!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 jun 2011, 19:27

@HzBvB

Informacija da je Bayern zainteresovan za Aguera je obicna patka i igra menadzera da se malo digne cijena tom igracu. Samo totalno neinformisani o situaciji u bavarskom gigantu mogu misliti da je Bayern zainteresovan za Aguera.

Dalje, navedi mi situaciju kada je Bayern prodavao nekod svog igraca iz prve ekipe? Ukoliko je igrac od vaznosti za ekipu, uvijek si mogao cuti informacije da nebitno koja ponuda dodje, klub nece pustiti igraca. Prije ce sacekati da istekne ugovor i da ode besplatno nego da ga puste ukoliko istog imaju u planu.

Kad je Ribery dolazio u Bayern, takodje jedan Man. utd je bio veoma zainteresovan za njega, kao i jos mnogi drugi klubovi. Sto se tice Robbena, njegov transfer je realizovan zbog dobrih odnosa dva kluba (Reala i Bayern-a), ipak su to dva gospodska kluba i dva velikana na evropskoj sceni.

Sto se tice kloca Gomeza, lik je najbolji strijelac BL, tako da je tom samom cinjenicom svim ljubomornim dusama i svim mrziteljima Bayerna zacepio usta ;)

P.S. komentari pojedinih dusebriznika su bas tragi-komicni.
P.S.2. HzBvB jel to jos uvijek traume traju sto BvB nije mogao zadrzati Sahin-a, sto je miljenik navijaca iskoristio prvu priliku da napusti "svoju porodicu" :lol: :lol:

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 jun 2011, 22:55

Ah taj KLOC od Gomeza... hahahahaha... pa opet golovi, nastavlja i u repki...

Da je vise ovakvih KLOCEVA!!! :lol: :lol: :lol:

Sta li ce dusmani sad reci ? xD

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 04 jun 2011, 10:16

Halil Hajtić potpisao za Kaiserslautern

U moru naših talenata koji još uvijek nisu otkriveni nailazimo i na šesnaestogodišnjeg Halila Hajtića, dječaka kojeg je kao i mnoge druge u Njemačku doveo vihor rata.
Ovaj talentovani dječak, porijeklom je iz Janje, a fudbal je zavolio od malih nogu. Nakon prvih koraka u jednom nižerazrednom klubu u Njemačkoj stigao je poziv Stuttgarta, koji naš Halil naravno nije odbio.
Nakon dvije sezone provedene u Stuttgartu, za Hajtića su se raspitivali i neki drugi klubovi, veći i od Stuttgarta, a među njima čak i Bayern iz Munchena. Ipak Halil je izvagao da je za njega najbolja opcija odlazak u Augsburg, za koji je potpisao ove zime. U Kaiserslautern je prešao 03.06.2011. godine.
Halil igra na poziciji napadača, a priznaje da mu je najveća želja dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na žalost sa ovim dječakom niko iz našeg saveza još uvijek nije razgovarao iako je već nekoliko puta pozivan u kampove omladinskih selekcija Njemačke.
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 jun 2011, 17:34

Bundesliga najprofitabilnija evropska nogometna liga

slika

Njemačka Bundesliga ostala je najprofitabilnija evropska nogometna liga sa zaradom od 138 miliona eura za sezonu 2009/10, objavljeno je u četvrtak.
U obzir su uzete najjača nogometna prvenstva Starog kontinenta, uz Bundesligu su tu engleska Premierliga, talijanska Serie A, francuski Le Championnat i španska Primera.

Prema anketi koju je napravio Deloitte, međunarodna agencija za reviziju i finansijski consulting, Premierliga zauzima drugo mjesto sa 101 milionom eura profita.

Francusko i talijansko prvenstvo pokazalo je gubitak od 102 miliona eura, dok je glasnogovornik Deloittea dodao da španski klubovi ne objelodanjuju svoje prihode, no i da se očekuje kako su poslovali s gubicima.
Čelik Zenica 1945

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2011, 17:46

ma u bundesligu dolaze super zvijezde, sve više njih...samo što igrači poput robbena, riberyja, raula za romaria nisu super zvijezde, riberyja kudi zato što nije otišao u barcu kad ga je trazila zajedno sa realom....robben je et kao za njega samo bio otpadak u realu ( a obojica ovih igraca su među top 10 u svijetu)...a raul mu ne valja jer je čovjek tolike godine igrao u realu...i njegov argument za raula je što je star došao u bundesligu, a eto kao čovjek nije mogao birat i et kao nisu ga tražili italijanski i engleski klubovi.....i bayern je glup nekima što nije doveo npr jednog ronalda "plesača", a doveo je robbena koji je toliko efektivan...kad čovjek zbroji malo neke stvari, 1 i 1 skonta koliki je bayern kompleks svima nabio, a isto tako naravno i njemacki klubovi i njemacka reprezentacija
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 jun 2011, 18:22

effe_sa je napisao/la:ma u bundesligu dolaze super zvijezde, sve više njih...samo što igrači poput robbena, riberyja, raula za romaria nisu super zvijezde, riberyja kudi zato što nije otišao u barcu kad ga je trazila zajedno sa realom....robben je et kao za njega samo bio otpadak u realu ( a obojica ovih igraca su među top 10 u svijetu)...a raul mu ne valja jer je čovjek tolike godine igrao u realu...i njegov argument za raula je što je star došao u bundesligu, a eto kao čovjek nije mogao birat i et kao nisu ga tražili italijanski i engleski klubovi.....i bayern je glup nekima što nije doveo npr jednog ronalda "plesača", a doveo je robbena koji je toliko efektivan...kad čovjek zbroji malo neke stvari, 1 i 1 skonta koliki je bayern kompleks svima nabio, a isto tako naravno i njemacki klubovi i njemacka reprezentacija

o djes efenberže, vidim opet me prozivas

kad si navalio toliko eto priznat cu i ja da mi je zao sto nam niste prodali ribberija, za kojeg sam pisao da ne bih ni u snu volio da dodje u barcu da se izlezava po bolnicama katalonskim

priznajem da je i bayern kao klub koji je magnet za velike nogometne zvijezde oteo realu robbena, iako je uprava reala svim snagama nastojala da ga zadrzi

priznajem i da je veliki salke preoteu istom tom realu njihovu legendu raula, uprava reala sve je nade polagala u raula al veliki magnet za zvijezde salke im je ipak preoteo u tom trenutku jednog od najboljih napadaca svijeta

priznajem i da drhitm kad neko spomene bayern, bojim se te velesile, molim boga da barca se ne susretne s tom velesilom, priznajem da sam fasciniran velicanstvenima predstavama bayerna zadnjih nekoliko godina u ligi prvaka u kojoj su svojim igrama i velicanstvenim osvajanjima trofeja nabili kompleks navijacima svih drugih klubova, pa tako i barcelone

priznajem i da su stefan effenbeg i matias sammer medju najboljih 10 igraca koji su ikada igrali fudbal

sve priznajem effenberže
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 jun 2011, 18:46

@romario :arrow:
Njemačka Bundesliga ostala je najprofitabilnija evropska nogometna liga sa zaradom od 138 miliona eura za sezonu 2009/10, objavljeno je u četvrtak.
dok je glasnogovornik Deloittea dodao da španski klubovi ne objelodanjuju svoje prihode, no i da se očekuje kako su poslovali s gubicima.
Bitna razlika!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.