Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Dadobg
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Dadobg » 03 jun 2011, 22:12

Presudio je servis, i to je to. Vozdra :D Inace sam gledao mec na britanskom Eurosportu i u jednom trenuku komentator napravi omasku kada je poentirao Federer i ispustio jedno tiho 'yes" . Made my day

Adnanau
Kontakt:

Post Postao/la Adnanau » 03 jun 2011, 22:19

Nole:VAMOS TAMOS!!! :lol: :lol: :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 jun 2011, 22:20

slika

Taj rad! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2011, 22:32

Ja sam bolesnik Federera...samo se jos Sarajevo i Juventus sa tim mogu poredit i sve vrlo emotivno prozivljavam i vise od toga...

Roger je najveci igrac svih vremena, tu sumnje nema, ako je ikada i bilo, pokazao je na ovome turniru kako i zasto.

Podcijenili ste ga vala svi, nekakave minimalne procente mu davali, neki cak i 1%...ne volim sebe na taj nacin stavljat u prvi plan, ali vrlo dobro sam sve prognozirao i analizirao...

Prije pocetak turnira:
sarajlija89 je napisao/la:Volio bih, da nekim cudom, Roger odigra maestralno i osvoji ovo...vise nego ista na svijetu, ali tesko je to ocekivati...

Mada, svasta moze biti.Posljedni mec sa Nadalom, pokazao je da jos uvijek moze izvuci neke dobre poene i odigrati dobar mec....samo, mora to biti na jos jednom visem nivou da bi uspio i pobijediti..

Ko ce njemu znati...ne ocekujem previse, ali se nadam naboljem, a vidjecemo sta ce biti krajni domet.

Sto se favorita tice, mislim da je Rafa ipak prvi favorit. Tezak zdrijeb ima, ali ukoliko dodje u zavrsnicu, mislim da ce pokazati zasto je Kralj sljake...nije on zaboravio igrati ;)

Nole je apsolutno fantastican, ali mislim da je pritisak na njemu. Ipak, ovo je GS turnir, sve oci su uprte u njega, mnogi rekordi mogu pasti, a i ulog je veliki. Osvajanje RG bi znacilo i veliku psiholosku prednost u nastavku sezone, te mogucnost kompletiranja sve 4 GS turnira u jednoj sezoni. Mislim da je sve skupa, to, jedno veliko breme, bez obzira na formu i sve ostalo...

Ovaj RG je vazan sa vise aspekata i tesko je sta prognozirat. Postoje teniseri koji su okarakterisani i kao nagazne mine i tu ce se dosta toga rjesavat, jer mislim da bi moglo biti nekih iznenađenja...sto samim tim, nece voditi u pravcu koji su mnogi predviđali...

Finale:

Federer - Nadal... 8-)
dalje u toku turnira...
Veliki Roger bi mogao pokvariti planove "favoritima" :lol: . Igra dobro i sigurno,nekako je najvise do sada pokazao, ako to moze biti relevantno u ovome slucaju, ali sigurno moze biti neki pokazatelj sto se njega tice.
Neki su rekli da to relevantno, jer nije imao kvalitetne protivnike i da to nije mjerilo , pri tome ne primjetivsi i ne priznavsi da je Roger digao formu...bez obzira na protivnike Roger je mnogo bolje igrao nego na ranijeim turnirima...

Prije meca sa Monfilsom i prognoza za Novaka:
Posto je relativno izvjesno 1/2 finale Rogera i Noleta, bice vazno Federeru da sto manje posla da ima Monfilsom, da se previse na potrosi...a u tom duelu, kljucna stvar ce bit otvaranje meca, ako Roger to dobro otvori, cvrsto vjerujem da ce i zavrsit na pravi nacin...i da ga naravno servis slusa kao do sada..
8-) :lol:

Onda dodje @legenda i rece da sam neobjektivan, sa pitanjem jel stvarno mislis da moze??? I ostali su se poceli bavit nekim procentima...
Vjerujem da moze napravit najbolje, aBd. ...jbt ko da je Federer neki levat pa ga podcjenjujete...on moze dobit koga hoce...i najvise je za sada pokazao, pa vi shvatite kako hocete 8-) sto opet ne mora znacit nista naspram konkurencije, ali za njegovu igru...znaci...

Prije pocetka turnira, rekao sam da je Rafa favorit..a sto se Fedexa tice...ne ocekujem previse, ali se nadam najboljem, a vidjecemo sta ce biti krajni domet

Tako bgm i bi...sve sam pogodio i reko :roll: :lol:

Sad finale...i nadam se da cu fuliti prognozu, jer po meni je Rafa realno favorit. Istina, Roger je pokazao daleko najvise na ovome turniru i zasluzio ga je, ali ne lezi mu taj covjek i BOG i samo zato. Roger se veceras dosta potrosio i fizicki i emotivno, primjetno je bilo da je osto i bez snage u 4. setu i cista je sreca da se nije otislo u 5. set...

Ako ponovi ovu igru, uzet ce i Nadala, mada nisam optimista toliki, zbog prethodno navedenog...ali zadovoljan sam, jer je pokazao da je NAJVECI...

Hvala ti majstore - POETRY IN MOTION :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2011, 22:37

Virtu4l je napisao/la:Napokon!

Drago mi je što je Roger završio ovaj nevjerovatan Novakov niz. E sada ćemo se naslušati svega, kriv je Fognini, kriv je Novak, kriva je publika, a rijetki će reći da je kriv ROGER FEDERER.

Federer je uradio apsolutno sve onako kako smo @Mister No i ja priželjkivali. Dobro je ušao u meč, veoma hrabro, gađao i uglavnom pogađao sve, moguće i nemoguće. Dobro je servirao, na momente maestralno. U prvom i četvrtom setu je na vrijeme vraćao brejk i pobjeda nije mogla izostati.

Drago mi je što se ovo desilo, zbog komentatora Eurosporta i Sportkluba, zbog raznih likova koji dolaze i provociraju, zbog svih onih koji su počeli pratiti tenis od Davis Cupa prošle godine, zbog toliko podcjenjivanja dvojice najboljih tenisera današnjice i onih koji su među najboljima u istoriji ovog sporta (Federer, Nadal), zbog svih subjektivnih (na momente bezobraznih) navijača Novaka Đokovića...

Žao mi je Novaka, silno je želio postati broj jedan, ali to će se desiti kad-tad, biće veliki igrač, legenda ovog sporta... ali on to još uvijek nije (ovo drugo), ma koliko ga neki na silu gurali među najveće svih vremena...
Sramota iz Rumunije me brzo otjerala iz društva i sofre sa pićem, pa ću sada na miru odgledati snimak.Bilo je onako kako smo i pretpostavili, Fed još nije mrtav, drago mi je zbog tenisa da se vraća, nije on dao sve svoje.
Potpis na komentar i vidim da se javljaju ovi sa "naše" strane da kao slave a ne kontaju da je ovo samo igra .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 22:40

Mister No je napisao/la:Potpis na komentar i vidim da se javljaju ovi sa "naše" strane da kao slave a ne kontaju da je ovo samo igra .
Najljepša igra na svijetu. Ovdje nema 'naši' i 'njihovi', svi su 'naši' :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2011, 22:43

Virtu4l je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Potpis na komentar i vidim da se javljaju ovi sa "naše" strane da kao slave a ne kontaju da je ovo samo igra .
Najljepša igra na svijetu. Ovdje nema 'naši' i 'njihovi', svi su 'naši' :lol:
Ma jasno kao dan .....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jun 2011, 22:45

sarajlija89 je napisao/la:
8-) :lol:

Onda dodje @legenda i rece da sam neobjektivan, sa pitanjem jel stvarno mislis da moze??? I ostali su se poceli bavit nekim procentima...
Šabane oprosti mi što sam te pogrešno procjenio :lol: :lol:
Šta se buniš da ga ja i Valencia nismo onako podcjenili đavola bi dobio (on mu je dao 1%šanse ,a ja mu nisam davao nikakve šanse ,Monolog je više šanse davao Soderlingu)
Zato mi se zahvali i zamoli me da opet napišem nešta pred finale i da ga dobro podcjenim ,a on će meni u inat odigrati kako najbolje zna :lol:
Danas sam i ja navijo za njega kao i ti ,napisao sam i što na prthodnim stranama .i radovo se svakom poenu ,a bilo je zanimljivije gledati njega nego one naše amatere ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2011, 22:47

Svi ste ga vi podcijenili, nemojte se sad izvlacit :mrgreen: samo je mali Edin znao :lol: 8-)

Tenis i rukomet su najbolji sportovi poslije fudbala....

Da se nadovezem za Novaka.Zao mi je, dobar je momak, ali pritisak je bio veliki, nedostajalo je i srece u kljucnim momentima. Ali, ne treba klonuti i treba se pokusati vratiti, brzo slijedi nastavak....Nole je veliki igrac i veceras je to pokazao...ali jbg postoje veliki i dobri, ali samo je jedan NAJVECI i NAJBOLJI 8-)

@legendo

ma zezam te, ne boj se :P ...meni je samo vazno da je Roger objasnio, a vase prognoze su irelevantne i neobjektivne :lol: :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 22:48

Vidi što ti se @legenda ulizuje :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 jun 2011, 22:50

Sta je Magica ne cestitas meni? ;)

Da vas postrojim @Virtual, @Magica, @Monolog, @legenda reala :lol: :lol:

Ljudi bili sigurni da ce Dokovic unistiti najveceg.

Previse sam sretan da bi mog'o napisat nesto normalno, ali ono sto je covjek pruzio je strasno, sa haman 30 godina, sa stomacinom razvaljuje! Rece Mats, dajem mu vece sanse nego Nadalu u finalu 8-)

Cestitam vam @Bianconeri, @sarajlija, @retro, @RogerF i svim navijacima ove legende svih sportova! Kasnije cu napisat nesto opsirno, eto razbili nas Rumuni, al' ne mogu bit nesretan poslije onog sto sam vidio :D

Masio sam jednu stvar, rekoh na temi ATP Tour, da ce Roger uzet RG bez izgubljenog seta, al' eto izgubi ga nekako, steta.. :mrgreen: :twisted: 8-)

EDIT: mali Edin :lol: :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2011, 22:53

@virtual

Jesi vidio :lol:
Roger showed a brilliant display in the semi-final of the French Open today, ending Novak Djokovic's winning run with a 7-6,(5), 6-3, 3-6, 7-6(5) victory and setting up a meeting with Rafael Nadal in the final.

"I've trained a lot during my whole life for these kinds of matches," Roger said. "There was an enormous amount of pressure on Novak and he really played well."

Roger had an answer to just about everything Djokovic showed on court today, even though cumulating 46 unforced errors on the way, five more than his opponent. After taking the first set in a tiebreaker, Roger managed an early break in the second and brought home the set smoothly. Djokovic came back in the third set as Roger also committed too many errors. Just like the opening set, the fourth was a tough fight with breaks on both sides, ending in a tiebreaker. That proved another immensely tight fight, but Roger eventually rode home the victory with his 18th ace.

Our champ will now face Rafael Nadal on Sunday in the final of the 2011 French Open in what promises to be another classic duel between the two players. It is the fourth time in six years that the two meet in the Paris final
@edine

to je bilo slikovito :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 22:54

Edin TM87 je napisao/la: Da vas postrojim @Virtual, @Magica, @Monolog, @legenda reala :lol: :lol:
Gdje sam ja to pisao? Podsjeti me...
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2011, 22:54

Mats redovno daje Fedu šanse protiv Nadala u finalu, čak je i Sod imao veće šanse prošle godine....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jun 2011, 22:57

Ma Matsu samo treba udarati kontru i eto para na kladionici. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jun 2011, 22:58

Ima da ga Rafa pomete u finalu ,šanse su Federeru malo porasle za finale i iznose 99% : 1%
Prognoziraću i tačan rezultat pobjeda Rafe 3:0 u setovima ,a ovako će to izgledati 6:2,7:5 ,6:4 ;)
Jbg ne mogu dvaput promašiti nisam ja Virtu Wilander :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 03 jun 2011, 23:00

legenda reala je napisao/la:Ima da ga Rafa pomete u finalu ,šanse su Federeru malo porasle za finale i iznose 99% : 1%
Prognoziraću i tačan rezultat pobjeda Rafe 3:0 u setovima ,a ovako će to izgledati 6:2,7:5 ,6:4 ;)
uvijek si znao
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 23:01

Rafael Nadal - Roger Federer 1,45 3,10

Eto @sarajlija, uzmi novce. :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 23:05

juznjak> je napisao/la:Federer ima kompleks od Nadala a sumnjam da ce Rafa propustiti sansu da osvoji 10-ti Grand Slam 8-)
Ufff, onda bi smanjio razliku na +6... Osvojit će još minimalno četiri Roland Garrosa, znači mora navući još negdje dva-tri Grand Slama i eto ga :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 jun 2011, 23:06

Virtu4l je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Da vas postrojim @Virtual, @Magica, @Monolog, @legenda reala :lol: :lol:
Gdje sam ja to pisao? Podsjeti me...
Unistiti nisi nigdje, al' da ce ga dobit jesi i to u vise navrata ;)
Virtu4l je napisao/la:Rafael Nadal - Roger Federer 1,45 3,10

Eto @sarajlija, uzmi novce. :lol: :lol:
Ne kladimo se mi Rogerovi navijaci, to je haram! :D
legenda reala je napisao/la:Ima da ga Rafa pomete u finalu ,šanse su Federeru malo porasle za finale i iznose 99% : 1%
Jel te stid vako nesto napisat? Nakon onih 3:0 za Dokovica, sad i Nadal?

Nemoj da ti Isnera zovem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ROGER FEDERER - SIMPLY THE BEST! 8-)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: shminka i 1 gost.