BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

bombarder
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la bombarder » 04 jun 2011, 00:12

Ma ovaj Susic vam je jedna velika klasicna trenerska neznalica kao i pizon, kad nadjete dobrog trenera po mogucnosti ivicu osima e onda se mozete nevemu nadat
Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 jun 2011, 00:13

Ne pravite se kod ociju coravi. Prvo je greska u taktici. Kakvi god oni bili, reprezentacija se uvijek cini i jeste jaca sa 2 spica nego sa jednim. A mi hocemo sa jednim da pobjedimo Rumune kojima je ovo bila utakmica zivota ili smrti. E pa nek smo i dobili. Ibricic i Misimovic neka nam svima naprave veliku uslugu i neka se klone reprezentacije. Miske je opet takticar, mogao bi ulaziti sa klupe, al Ibricic se citavu utakmicu od Rumune ko od divove odbijo. Ne moze proci ni jednog. Il ostade on, il lopta. Pjanic je pokusavao nesto ali nije ga bas islo. Sve u svemu vise je od ove dvojice uradio. Dzeko da je imao jednu jedinu normalnu loptu u citavih 90 minuta napravio bi nesto sigurno. Najbolju priliku koju je imao, Medunjanin mu je malte ne centrirao gotovo sa naseg gola prema naprijed. Hasagica danas kriviti ne treba. Pored tarlasika Mravca i Mujdze(do sad bio dobar ne znam ni ja sta mu danas bi), a danas im se i Spaha pridruzio,covjek je fakticki sam branio sto je mogao. Medunjaninu svaka cast za ono sto je pokazao. Dok je odbrana spavala, on se bar borio. Nadam se da mu nije opasna povreda.Ovi nece ni da maknu. Lulic je isto pokusavao i trudio se ali danas nije islo. Bice bolje. Na njemu se bar vidi da se trudi, a Ibricic ko zena u 9 mjesecu trudnoce. Ni da makne. Rahimic masina covjek. Svaka mu cast. Muslimovic i Ibisevic ono sto su igrali bili su ok. Vedo opet ko baba se po terenu vuce. Njemu da se skloni i odbrana i golman , prazan gol da ostane, on bi nasao nacin da fuli. Stilic u vatri se dobro snasao. Vratit treba Jahica i Nadarevica, Besica polako gurati u vatru, Stilica isto. Jer od Misimovica, Ibricica, Mravca nema nista. Iako bi ja volio da Medo fino zauzme Misketovu poziciju i svi sretni,zadovoljni. To je njegovo tlo. Ja ovo oduzio. Oprostite al moro sam. :lol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 04 jun 2011, 00:14

Monolog je napisao/la:Nadam se da ću 'ladne glave napisati ovaj post (trudiću se da ne budem vulgaran). Kad sam vidio Senijada u prvoj postavi, te samog Džeku u napadu, pretpostavio sam da ćemo na terenu biti nikakvi. Senijad sigurno NE MOŽE biti u reprezentaciji, te mi nikako nije jasno kako on uopće dobija poziv, a da ne govorim o tome kako je moguće da on igra u 1. postavi. Džeko sam u napadu ne može ništa? Ibišević je osoba koja konstantno vrši presing na protivničku odbranu, te koja odvlači pažnju odbrambenih igrača, a tako se stvara dodatni prostor za Edina. Jbt, šta je Pape uradio ovim? Dobio je odsječenog Džeku, a Senijada sam primijetio samo kada se u 1. poluvremenu zabio u četvoricu igrača Rumunije. Dakako, izgubio je loptu tada.

Odbrana je bila katastrofalna. Nadam se da niko nije došao sa ozbiljnim namjerama od scouta nekog boljeg tima povodom igrača iz naše zadnje linije. Spahić je bio najslabiji od njih. Slabo postavljanje, nekoliko kriminalnih grešaka i rezultat smo mogli vidjeti na semaforu. Mujdža također loš; prva 2 gola su pala nakon ubacivanja sa njegove strane. Dakle, njegovo je bilo da se povlači do gol linije i dopušta protivniku da mirno ubaci loptu u peterac? :lol: Lulić je danas bio izuzetno loš. Da stvar bude gora, napravio je i penal, no Keno je odbranio isti. Helem, ni Mravac ne može dobiti prolaznu ocjenu (a i kako bi), al' ova gore trojica su bila duplo gora od njega. No, ipak, njima ćemo oprostiti, a Mravcu ćemo reći zbogom iz reprezentacije. Jbg.

Keno je danas bio najbolji. Ma koliko ja mislio da je Begović bolji od njega (i jeste), danas nas je Keno spasio blamaže. Moglo je sigurno biti još golova u našoj mreži, no imali smo njega raspoloženog.

Vezni red nije postojao. Kod 2. gola smo ispali kao da smo igrali protiv Barcelone. Tako brzo su Rumuni napravili višak (Pjanić, Misimović, Ibričić, Medunjanin i Rahimić) i gurnuli loptu na naš desni bok. Dajte, pa tada su naši izgledali k'o amateri. AMATERI! Stvarno nikome ne bih dao prolaznu ocjenu. Nikome. No, u svemu ovome, opet je Rahimić i dobro izgled'o (lažem, Pjana je jednom dobro reagov'o u odbrani kada je u 1. poluvremenu odlično ukliz'o). Ostalo je sve katastrofa.

Džeko? Nekoliko puta je dobro umirio loptu i to je to. Dobro je pa je dodao loptu Misketu kod onog opravdano poništenog gola, no ostatak ništa. Slaba, blijeda i nikakva partija. Onakve je pružao u City-ju.

Muslimović - kada sam ga vidio kako napada u 88. minuti i kako yebe majku onom Rumunu i trči k'o pravi pit bull, zapitao sam se zašto to radi?! Ovaj lik ne zaslužuje da mu oni gore budu saigrači. Ne zaslužuje. Iako je non-stop povrijeđen, iako je češće u bolnici negoli na terenu, on pokazuje kako se treba igrati za repku. Gini, gini i samo gini.

Ibišević se, recimo, obruk'o prilikom onog šuta. Možemo li mu zamjeriti? Naravno da ne. Čovjek trči te ne misli stati. On je taj koji mora igrati od 1. minute. Mora. Al', ipak gospodin koji je smislio ovu taktiku i uništio svaku nadu u dobar rezultat je odlučio pojačati vezni red (citiram njega), ubacivši Senijada. :lol: Šta je taj čovjek uradio? Ništa, ništa, ništa.

Pravi poraz Safeta Sušića. Pravi. Postavka igre, uigranost, motivisanje igrača. Sve je ovo nula. Nema smisla sada govoriti kako su igrači krivi. Ok, nisu bezgrešni, al' trener uvijek odgovara za svoje postupke. On je imao večeras nekoliko propusta i možemo reći da smo čak dobro i prošli.

Ništa, sada se okrenimo Albaniji, možda i pobijedimo kojim slučajem, al' ovakvom igrom mi ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni. Ovo je sramota. Sramota.

Pape, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kani se vođenja ekipe.

sve je ok što si napisao, al misimović (koji je večeras bio očajan) je napravio penal i time zaslužio (u mojim očima) titulu najgoreg igrača utakmice. anti-man of the match.
pape je posebna priča, ne bih sad da ga blatim, on je ipak ime u svijetu fudbala (kao igrač, naravno), a ja sam anonimac iza kompjutera, tako da nema baš smisla. u svakom slučaju, ako nastavi ovako, pamtiće ga kao lošeg trenera, a ne kao igrača svjetske klase. nažalost.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 04 jun 2011, 00:15

bombarder je napisao/la:Ma ovaj Susic vam je jedna velika klasicna trenerska neznalica kao i pizon, kad nadjete dobrog trenera po mogucnosti ivicu osima e onda se mozete nevemu nadat
A ko si ti Tita ti? Gdje si ti zalutao pa pises "vam" ?

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 04 jun 2011, 00:16

Pobjedimo Albaniju 2 smo ;) **** ga :D da smo dobili Rumuniju borili bi se pravo za prvo mjesto .. a ovaj što je javlja, srbija bi nas nakantala, nemas ti mali pojma o zivotu ...
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 jun 2011, 00:16

Mrzim ovaj nas mentalitet. Mrzim!!!!!
Nakon jedne utakmice odmah se pisu hiljade uvrijedljivih postova na racun selektora, reprezentativaca, a Bogme steta ne sada i saveza.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 04 jun 2011, 00:18

Sta kazete na nase usrane grlice???Kao da su bili omamljeni nekim drogama.Sa onakvim pristupom igre ni sam Bog da sjedi na klupi nebi napravio nista.
Safet Susic nije kvalitet za selektora ali ovo veceras nije njegova greska nego greska njiih 10orice(Hasagicu svaka cast skino je jos 4 cista gola),ovaku jadnu partiju nisam dugo gledao pa cak je ona protiv Francuza bila bolja,makar znas da te cjepaju igracine Reala,Chelsea,Arsenala....
Niko nezna dodat lopte,niko ne trci,niko ne prati igrace i to nije greska SAFETA SUSICA....kao da je igralo Kulturno umjetnicko drustvo Sloboda a ne profesionalni igraci.
Treba nam kompletan remont ekipe:
Novi lijevi bek(Lulic je lijevo krilo).
Stoper(Mravac nema kvalitet da igra),Spaha je podbacio ovaj puta totalno ali ubjedljivo nas najbolji branic
Defanzivni vezni(Rahimic je penzioner,Medunjan je ofanzivac)
Napadac(Dzeko je podbacio totalno,Vedo nije u formi nikako fali neki koji ce povuc)
Samo jedan od Medunjanin,Pjanic,Misimovic,Ibricic,Stilic moze biti na terenu jer su potpuno isti igraci.
Miske hvala ti za sve i zelim ti sve najbolje u zivotu.Cao.
Provjereni trener za selektora

Mi jednostavno nemamo kvaliteta,ponekad bljesnemo i to je to.Krpimo 5 pozicija u prvih 11 sta reci vise.
RIP SALE VILENJAK

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 jun 2011, 00:18

Number1 je napisao/la:ouu izjava sušića... mlati rukom od stol vidno nervozan... vjerovatno ce od sad jest ćevape od soje i pit nulerice da bi bili igrači...
ŠTO SE TIČE IGRE-****!
keno hasagic-najbolji
lulić-večeras loša utakmica, nije dostojno prešao preko centra
mravac-o njemu se nema šta pričat, debil ostaje debil i to je to
spahić-on je lav, igra srcem, al je glup ko traktor i osim srčanosti realno nema neki kvalitet! a i piva ga sa džekom ubi
mujdza-od kako je počeo igrat za repku lik nije uputio kvalitetan centaršut... sam sebi komplikuje situaciju!
rahimić-trči čovjek, al je po meni loš bio.. svaki pas je dao igraču ko da je ošutao tako da je njegove lopte bilo teško kontrolisat
ibričić-debil i kloc koji je u repci na početku bio da se proda, a sad je valjda navika trenerima da ga zovu... umrtvi igru
misimović-on asistencije i golove moze zabijat samo zeni stefaniji
pjanic-momak se bori, al ga ne ide u repci... nešto ga guši, al vjerovatno je i to do toga što i ne igra u lyonu.
medunjanin-ništa nije uradio, on odigra toplo-hladno, nije konstantan i ja nemam pouzdanja u njega
džeko-mene je iskreno razočarala ona izmjena iako i on nije ništa pokazao..važno je da se pije i tulumari, al je i pijan bolji od svih naših napadača zajedno.
ibišević-krampa!
muslimovic-igra srčano, bori se za reprezentaciju ali brate fali kvaliteta
štilić-ono što je odigro-loše, primanje lopte slabo, al eto ja msm kad bi se on malo forsirao umjesto onog žutalja ibričića da bi bio korisniji i bolji od njega

SUŠIĆ-sigurno se čovjek trudi, al kad neko ne zna ne zna... jbg nije za svakog trenerski posao
pregledah interviju ovaj sa susicem ruku na srce nista nije pogrijesio, ne moze neko trcat za nase igrace mi kod 2 :0 glumimo neke pete satro mangupi klasicni mahalasi... upravu je i ne treba da nas cudi sto su svi na klupi krenuvsi od Dzeke pa do Pjanica... muslimovic ibisevic i stilic su 20 minuta vise pokazali ako nista dobili su po zuti i napravili par prilika mi kod 2:0 nemamo klizeceg starta ljudi nas preskacu, pretrcavaju...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 04 jun 2011, 00:22

BIHfan je napisao/la:Mrzim ovaj nas mentalitet. Mrzim!!!!!
Nakon jedne utakmice odmah se pisu hiljade uvrijedljivih postova na racun selektora, reprezentativaca, a Bogme steta ne sada i saveza.
Moj brate, gdje nece pa ovo je bila mozda najlosija utakmica zadnjih 5-10 godina. Ja ne znam da li su svi svjesni da smo realno mogli izgubiti bukvalno 6 razlike??? Da nije bilo Hasagica bilo bi 100% barem jos 2 komada u nasoj mrezi... ( i on ga je debelo ukenjao kad je ponisten 1.gol rumuna, no ostatak utakmice FENOMENALAN, bravo&hvala Keno lave!!!)

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 04 jun 2011, 00:25

Ah, zaboravio sam napomenuti da nam je odbrana danas bila ravna Malti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jun 2011, 00:26

VanBasten je napisao/la: Onog trenutka kada se javnost okrene protiv selektora u tome i igrači bukvalno sabotiraju istog na terenu...ono, perfidno obezbjeđuju sebi alibi pred navijačima...naša posla ba...
da, da, naša posla. 8-)
samo što (pre)često traže alibi i što se žrtva unaprijed zna. jbg, uvijek je lakše zamijeniti jednog nego praviti neku čistku. selektor nije imao podršku od samog početka, tj. od onda kada su pojedini počeli da kopaju po njegovoj biografiji, tražeći zašto je Papetu draži grad svjetlosti od rodne grude. bitan faktor kod svih patriota, pogotovo kad vidim da su isti podržavali ćiru.
VanBasten je napisao/la: E, sad, što ja mislim da selektoru, bio on Sušić ili Ćiro, ili ko će već doći iza, Sergej, Bajević, treba dati na raspolaganje najmanje dva ciklusa. Znači, sistemski rad. Nažalost, naši ljudi ne znaju za takvo što, mi sve želimo sada i odmah. Sada, s ove distance drago mi je što je Kodro dobio otkaz, jer nije bilo vremena da ga zemljaci poseru, sačuvo je insan zdravlje i živce.
U pravu si. Zato sam u samom startu bio protiv toga da Safet bude selektor. Veliko je to ime da bi se na ovakav način blatilo.
Vom Jäger zum Gejagten

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 04 jun 2011, 00:27

Anti NWO je napisao/la:Ah, zaboravio sam napomenuti da nam je odbrana danas bila ravna Malti.
Malta je dobra brate ... :) Ipak Spaha nije previše loše odigrao, ali Mravac .. c.c.c :oops:
Ruku u Watru, dobijamo Albaniu 2 razilke ;)
Zadnja izmjena: patinho7, dana/u 04 jun 2011, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 04 jun 2011, 00:27

Znao , sam nista ako ne pobijede Albaniju otjerat ih !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2011, 00:29

patinho7 je napisao/la:Ipak Spaha nije previše loše odigrao, ali Mravac .. c.c.c :oops:
Ma prošetaj, dajte neki test prilikom registracije za ovakve. Koju si ti utakmicu gledao? Mravac je bio loš, ali Spahić je bio klasu ispod njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 04 jun 2011, 00:30

I meni je teško podnijeti poraz pogotovo kad moja BiH igra.Nema potrebe sad pljuvati po nekom kad je cijela ekipa podbacila.Možda ni zamisao trenerova nije bila najbolja,možda loš dan možda...
Sad dolazi ono ali.Mi smo još uvijek u trci(5 utakmica se igra),mjesta za popravni ima i sad da svi hladne glave i nadam se neprospavane noći razmisle šta nam se desilo i šta nam je činiti ubuduće.U utorak je nova nafaka i s dobrom igrom i tri boda smo drugi znači ništa nije izgubljeno.Ako se sve posloži do utorka a hoće možda ćemo drugačije pisati na forumima.Pošto mi nije bilo par godina na ovom forumu pozdrav za sve forumaše.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 04 jun 2011, 00:30

nick je napisao/la:... muslimovic ibisevic i stilic su 20 minuta vise pokazali ako nista dobili su po zuti i napravili par prilika mi kod 2:0 nemamo klizeceg starta ljudi nas preskacu, pretrcavaju...
Pa to je to, da li je iko snimio Rumunske igrace zadnje 2-3 minute??? Koje zalaganje, trka, kao da oni ganjaju rezultat a ne da mi gubimo 3 razlike. Sramota, ovo nikako nemoze biti Susiceva krivica. Naravno, taktika ovo-ono, ali sta ce covjek uraditi kad zakaze 7-8 igraca istovremeno???

Kad ti igraci stoje i gledaju, kad ukupno ne pretrce 10km za 45min, sta cemo drugo ocekivati?
Znali smo unaprijed da su Rumuni najopasniji po krilima, i pticama na grani je bilo jasno da se moraju zatvarati bokovi. Lako je kritikovati Mujdzu (zasluzeno) ali je tu jednako kriv recimo Medunjanin koji ne obavlja svoj defanzivni zadatak. Pustiti onako prodorna krila 1-na-1 sa Mujdzom/Lulicem je MAHNITLUK.

Pape, jedino ti na ovome zamjerim, ostalo je gotov sve do igraca i luzerskog pristupa. SRAMOTA, cestitke Rumunima na odlicnoj utakmici iako su pojedini moroni na tribini zasluzili blago receno degeneka, ebo ih Ratko u anale i kanale.

TM87visnjik
Kontakt:

Post Postao/la TM87visnjik » 04 jun 2011, 00:31

hajde sto smo izgubili,al zalaganje igraca je ravno nuli..susic treba par njih da izbaci iz repke jer fakat ne zasluzuju igrati..jer ne treba nam neka nasa napuhana zvijeda i da se seta po terenu..sjecam se Cirini rijeci,MENI TREBA 11 LAVOVA KOJI GINU NA TERENU

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 04 jun 2011, 00:34

ammimr je napisao/la:I meni je teško podnijeti poraz pogotovo kad moja BiH igra.Nema potrebe sad pljuvati po nekom kad je cijela ekipa podbacila.Možda ni zamisao trenerova nije bila najbolja,možda loš dan možda...
Sad dolazi ono ali.Mi smo još uvijek u trci(5 utakmica se igra),mjesta za popravni ima i sad da svi hladne glave i nadam se neprospavane noći razmisle šta nam se desilo i šta nam je činiti ubuduće.U utorak je nova nafaka i s dobrom igrom i tri boda smo drugi znači ništa nije izgubljeno.Ako se sve posloži do utorka a hoće možda ćemo drugačije pisati na forumima.Pošto mi nije bilo par godina na ovom forumu pozdrav za sve forumaše.
Hvala na lijepom pozdravu i finom postu bez psovanja i sl. gluposti, dobro dosao nazad!
Jako je realan i dobar intervju dao Susic nakon utakmice. Da imamo igracki kadar mogli bi komotno prekomandovati 6-7 igraca na klupu. Posto smo ograniceni mozemo max 3 izmjene napraviti....

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 04 jun 2011, 00:34

Virtu4l je napisao/la:
patinho7 je napisao/la:Ipak Spaha nije previše loše odigrao, ali Mravac .. c.c.c :oops:
Ma prošetaj, dajte neki test prilikom registracije za ovakve. Koju si ti utakmicu gledao? Mravac je bio loš, ali Spahić
je bio klasu ispod njega.
Misim da je na Spahu uticala smrt njegovog dajdze. Djelovao je cjelu utakmicu kao zaliven, nije bio psihicki na zadatku a to se onda izrazilo i na fizicke duele.

Nemoj mi samo sada savjetovati da nije trebao ni igrati ako nije 100 posto psihicki spreman, jer bi inace gledali tandem Mravac-Pandza :lol: , tada bi bili u rangu sa farskim otocima :lol: .

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 04 jun 2011, 00:36

manekenima treba trener mangup a sušić to nije kraj priče.Glupo je napadati igrače jer nisu sami izašli na teren pape je odabrao 11 majstora.Nema gard prema igračima i to mu se obilo o glavu.Ibričić ne dođe u ameriku na prijateljsku ali zato pređe sa autom 1000 km da odigra 15 minuta prijateljske utakmice za hajduk i normalno igra od prve minute.Jahića nema u repki zato što aek izgubi 4-0 ali ima panđže koji nije imao mjesta u hajduku kojem dinamo pobjegne 20 bodova.Muratović nema mjesta ali ima maletić da bi bila zadovoljna raje iz banjaluke itd.sreča nema subašića možda se prodao u neki klub petice.Možda je za poraz krivac što nema ušanovića kako kaže pape trebali su mene pitati kad su ga otpustili on je dio mog tima.Da skratimo treba nam trener čvrste ruke koji ima muda ubaciti đžeku u 89 minuti ili pozvati na okupljanje misketa a onda ga ni na klupu staviti.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.