Đoković kaže da je iza njega najboljih pet meseci života i da nema razloga da žali što se strašna serija završila. Pohvalio igru svog rivala i već se okrenuo narednim iskušenjima. Neće igrati na Kvinsu, sledeći je Vimbldon. Novak u izjavama posle meča pokazao kakav je džentlmen.
Đoković je bio miran posle poraza.
"Nemam za čim da žalim, jer je serija bila neverovatna. Jednom je morala da se završi, šteta što je to bilo danas u ovom velikom meču. Ali, iza mene su pet fantastičnih meseci, najboljih u životu", rekao je srpski teniser.
Novinare je zanimalo koliko je mrak na kraju meča uticao na rasplet.
"Jeste da nije bilo dovoljno svetla, ali to nije hendikep jer je obojici isto", odbacio je Đoković takve tvrdnje.
Pohvalio je mentalnu snagu svog rivala.
"Između ostalog njega čini velikim baš to, sposobnost da odigra najbolje kada je pod najvećim pritiskom", dodao je Novak.
Kako vidi svoju igru?
"Trudio sam se od prvog poena trećeg seta da zamislim da je u pitanju početak meča. Igrao sam dobro u tom periodu, servirao za četvrti set. Federer je odigrao par sjajnih poena, on je zaslužio ovu pobedu", pokazao je Nole koliki je sportsmen.
"Servirao je dobro kad je bilo potrebno, pogađao kad se lomilo. Ništa tu više ne mogu da učinim, idemo dalje", završio je Đoković.
On je odustao od Kvinsa, neće igrati do Vimlbldona. Mogao bi da i pored poraza postane broj 1, ukoliko Federer savlada Nadala u finalu.
Poraz boli ali neke stvari bole itekako više.
Sasvim je jasno da onakvog Federera ne bi dobio niko na šljaci,s druge strane Novak je odigrao slabije nego na prethodnim mečevima na doduše drugim podlogama protiv Rogera.U svakom slučaju tu je sve čisto bolji je dobio.
Ali kao što to obično biva,mnogi se pitaju posle meča ZAŠTO?
Zašto pariska publika pokazuje onakav debilizam,onakvu antisemističku prirodu i prošvajcarsku propagandu?
Moglo bi se o ovome do prekosutra,ali zanemarimo politiku,zanemarimo da u Švici ima francuski dio,zanemarimo Širaka budalu,zanemarimo Sarkozija bitangu,al ono što se ne može zanemarit je aplaudiranje prilikom servisa i grešaka Novaka,gotovo cijelog stadiona!
Jednostavno jadno i tužno,ne kažem da treba navijat za Novaka neko,već da jednostavno za sport kakav je tenis je onakvo ponašanje sramno u najmanju ruku.
Federer je takodje pokazao da je u odnosu na Rafu mali miš,nijednog momenta da zamoli sve svoju publiku da se smiri da se utiša da navija za njega ne protiv Novaka.
A posle svega toga sledi majmun Vilander. Da to je onaj parazit kome se cijela familija bavi propagandom antimorala. Kenja taj smrad iz ne znam kog razloga,možda su mu kao narod srbi nebitni itd,ali jednog vrhunskog asa kakav on nikad nije bio poput Novaka pljuje već godinama.
I naravno da za razliku onih istinskih legendi Borga,Mekinroa,Lendla,Samprasa on sam stvara neke svoje bolesne teorije,na njegovu žalost Novak ga je puno puta do sada omalovažio svojim pobjedama i ubio sve njegove prognoze bolesne.
I da za kraj za nas je Nole odavno broj 1,a pitanje je dana kada će to i potvrdit,možda već sutra naveče.Šampione živio!