+volimliverpool je napisao/la:Kapa do poda.

+volimliverpool je napisao/la:Kapa do poda.
i to Sunderlandu sjecam se dobrovolimliverpool je napisao/la:Nažalost,što se tiče "mog" kluba,ne može se ništa prigovoriti.
Samo Sissoko i nije baš promašena investicija,plaćen je 5.3 miliona eura Valenciji,a bio je važan zadnji vezni te je sa Liverpoolom osvojio Europski Superkup,FA cup i FA Comunitty Shield.Mnogi ga uspoređuju sa Vieirom.Ne mislim da je promašena investicija iako je svoj prvi i jedini gol za Liverpool dao tek u 75. nastupu za klub.
Nemoj (si) to raditi. Ne'aš pojma kome i za koliko sam prod'o ovaj tekst.NoName je napisao/la:Bezveze ti je ova kolumna
Ne moguce da je ta jedna izmjena sve promjenila.. Sigurno svi znate onu pobjednički tim se ne mijenja, zar ne? Eh, pitanje je zašto se u jednoj od bitnijih utakmica u ovim kvalifikacijama selektor odlučio za promjenu? Zašto je u ovom timu svoje mjesto našao Ibričić (ne zaslužuje biti boldovan); čovjek koji ne zaslužuje biti ni u protokolu za utakmicu, a kamoli da bude udarna igla?
Tesko se vratiti nakon dva gola,ni barcelona nebi to postigla.Ulaskom tog petog veznjaka, izgubismo mnogo toga, a ne dobismo ništa (lažem, dobili smo 2 gola u prvom poluvremenu). Sigurno je da nismo mogli parirati Rumunima našim najjačim oružjem - veznim redom. Pjanić, Misimović, Medunjanin, Rahimić i već pomenuti Ibričić, su izgledali poput amatera kontra svojih kolega iz reprezentacije Rumunije.
Ne mozemo.Šta tek reći za našu odbranu? Možemo li izdvojiti ijedan dobar potez?
Igraci su vise krivi od Papeta.Ne treba ti motiv kad igras za repku.Safet je sinoć pogriješio, to se dalo primijetiti od prvog sučevog zvižduka. Igrači su loše stojali na terenu, nisu bili dovoljno motivisani (dobro, činjenica je da običnom čovjeku ne bi ni trebala nikakva motivacija kada znaš da igraš za reprezentaciju zemlje koju voliš, no profesionalnim sportistima je potrebno nabildati samopouzdanje i moral), a njegove kasne izmjene (prije svega Senijad) su bile šlag na tortu.
Siguran sam u laganu pobjedu.Šta možemo očekivati protiv Albanije?
Zasto stidljivo,ja se ne stidim nicega.Ako se neko treba stidjeti onda su to igraci.Do tada možemo samo izustiti ponekad "Bosna je šampion", al' tako stidljivo da nas niko ne čuje i ne nasmije nam se u lice. Eh, šta doživjesmo.
Monolog je napisao/la:Run bitch(es), run!
Razočaran sinoćnjom predstavom izabranika Safeta Sušića, odlučih se za još jedno bacanje slova na prokleti papir. Da, već sam dosadio sa ovim ispraznim uvodima, kojekakvim poštapalicama i floskulama, no...Naslov bi svima trebao biti jasan (barem onima koji su gledali sinoćnje paradiranje naših igrača na Giulesti stadionu u Bukureštu). Dobro, da je bogdom naslov jedini problem. Isti bi se lako izbris'o ili prekrižio jednostavnim potezom olovke, no ona sramota od sinoć se ne može tek tako izbrisati ni zaboraviti. Iako je možda neumjesno s moje strane (ne možda, već sigurno), oni koji boluju od Alzheimerove su danas rahat (barem što se tiče sinoćnje sramote).
Kao i u svakom ekipnom sportu, trener je taj koji je prvi na udaru nakon nekog lošeg rezultata. Naravno, ni naš selektor Safet Sušić nije izuzetak. Sigurno svi znate onu pobjednički tim se ne mijenja, zar ne? Eh, pitanje je zašto se u jednoj od bitnijih utakmica u ovim kvalifikacijama selektor odlučio za promjenu? Zašto je u ovom timu svoje mjesto našao Ibričić (ne zaslužuje biti boldovan); čovjek koji ne zaslužuje biti ni u protokolu za utakmicu, a kamoli da bude udarna igla? Dobro, možda bismo tu i mogli shvatiti Safeta da je, recimo, umjesto Ibiševića ubacio Salihovića (da, znam da je povrijeđen, nemojte trčati pred rudo), no onako tromog, nezainteresovanog Senijada je ubacio umjesto čovjeka koji svaki put gine na terenu, koji je pojam za požrtvovanje i borbu za nacionalni dres. To mi nikako nije jasno. Vedo je u posljednje 2 kvalifikacione utakmice postigao 2 pogotka, a svi znamo kako je bio opasan u njima te koliko je prostora otvarao Džeki koji je tako isam postao opasniji po protivnički gol. Trebam li napominjati Vedin doprinos defanzivi i konstantni presing na protivničku odbranu? Naravno da ne trebam, to znaju svi oni koji su pratili našu reprezentaciju u prethodnom periodu. Vedo je sigurno jedan od najzahvalnijih igrača u ovoj generaciji; pravi profesionalac, igrač zadatka...Mah, zašto ja ovo uopće pišem?
Ulaskom tog petog veznjaka, izgubismo mnogo toga, a ne dobismo ništa (lažem, dobili smo 2 gola u prvom poluvremenu). Sigurno je da nismo mogli parirati Rumunima našim najjačim oružjem - veznim redom. Pjanić, Misimović, Medunjanin, Rahimić i već pomenuti Ibričić, su izgledali poput amatera kontra svojih kolega iz reprezentacije Rumunije. Prvonabrojani dvojac slovi za jedne od najboljih veznjaka, zar ne? Eh, pa sinoć ti veznjaci nisu bili u stanju čuvati loptu 3 sekunde, a da ne govorim o nekim duplim pasovima, okomitim loptama ka našem isturenom napadaču ili driblinzima i prodorima kako bi stvorili višak. Ne. To je sinoć bila misaona imenica za naš vezni red (ovdje isključujem Rahimića koji je klasični destruktivac, pa čak i Medunjanina koji je dosta povučeniji u repki negoli je to slučaj u klubu).
Šta tek reći za našu odbranu? Možemo li izdvojiti ijedan dobar potez? Možemo li za nekog reći da je bolji od preostale trojice? Ne možemo. Naravno da ne možemo. No, dakako javnost je, kao i obično, bacila drvlje i kamenje samo na jednog (Mravac), dok harambaša Spahić i dalje slovi kao najbolji defanzivac u regionu.Inače, ljudski rod ima dvostruke aršine, no kod nas je to baš vidljivo. Kako? Upravo ću za primjer uzeti Spahić - Mravac i Ibišević - Džeko. Spahić odigra katastrofalnu utakmicu (sinoć je bio najslabija karika uz Senijada i Misimovića), a niko mu ništa neće prigovoriti jer se on, pobogu, borio za reprezentaciju prije 10-ak utakmica. Mravac nema pojma, nije kvalitet za reprezentaciju, nije bukvalno ostavio bubreg na terenu protiv Njemačke. Vedad Ibišević ima svojih grešaka, nerijetko loše primi loptu i možda lošije reaguje nego što bi trebao, al' ako iko ostavlja srce i dušu na terenu, onda je to on. I, šta dobije od javnosti? Jedno veliko buuuu i salve zvižduka. Hm, čudno, zar ne? Jutros sam opet gled'o utakmicu (teška srca, moram priznati). Sada sam i slušao debelu svinju Topalbećirevića (još jedan koji ne zaslužuje biti boldovan) i njegove komentare. Zašto on ne reče da je Spaha bio katastrofalan, već se jasno može zaključiti na koga se odnosio i njegov komentar sa press konferencije? Da, Baho, morao si ti napasti Mravca, al' ne smiješ Emiru reći da je sinoć bio smetnja na terenu i da je čudno kako kapiten ostalima daje lekciju iz letargičnosti i nonšalantnosti. No, šta očekivati od prodane duše. Šta?
Safet je sinoć pogriješio, to se dalo primijetiti od prvog sučevog zvižduka. Igrači su loše stojali na terenu, nisu bili dovoljno motivisani (dobro, činjenica je da običnom čovjeku ne bi ni trebala nikakva motivacija kada znaš da igraš za reprezentaciju zemlje koju voliš, no profesionalnim sportistima je potrebno nabildati samopouzdanje i moral), a njegove kasne izmjene (prije svega Senijad) su bile šlag na tortu. No, Safet je sinoć imao petlju uraditi nešto što je, barem meni, bilo hvale vrijedan potez. Javno je prozvao sve igrače za onu sramotu. Tako se to radi. Nadam se da će se tu naći i neka kazna (novčana, prije svega), te da će određeni igrači biti na klupi u sljedećoj utakmici, taman kada bi to značilo da ćemo se oprostiti od ovih kvalifikacija. Hej, pa kad igrači mogu bojkotovati nacionalni grb i jadne navijače koji su prevalili stotine kilometara i izdvojili novac kojeg teškom mukom zarade, zašto ne bi to uradio i selektor? Selektor? Čudna riječ kada se govori o našoj reprezentaciji, zar ne? Ne samo fudbalskoj, već bilo kojoj ekipnoj reprezentaciji BiH. Menadžerske igre, raznorazne ucjene, ti meni - ja tebi igre...Sve je ovo ušlo u svaku poru našeg sporta.
Šta možemo očekivati protiv Albanije? Ah, dobro je i Sušić rekao da ne može obećati ni pobjedu protiv Luxemburga s obzirom na ono što smo sinoć gedali. I u pravu je, dame i gospodo. U pravu je. No, recimo da ćemo dobiti ovaj meč koji se igra na Bilinom Polju. Šta dalje? Opet će se podići galama, slegnuti prašina oko ovoga, te će se narodu zamazati oči da možemo igrati na velikom takmičenju. Možemo, al' sa nekim drugim čovjekom na klupi, nekim drugim zamislima, nekim drugim igračima vođenim srcem i mozgom, a ne promilima, provodom i ženama. Do tada možemo samo izustiti ponekad "Bosna je šampion", al' tako stidljivo da nas niko ne čuje i ne nasmije nam se u lice. Eh, šta doživjesmo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.