Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

kimbo
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la kimbo » 28 mar 2011, 14:42

Medo je u ovoj tekmi uradio nesto veoma kvalitetno a sto je izgleda malo kome zapelo za oko. U par veoma vaznih sekvenci na utakmici je odredjivao tempo nase igre. Upravo ono sto radi Xavi u Barcelone. Znaci jedna od veoma rijetkih utakmica gdje smo imali onaj kontrolisani ritam gdje nije bilo na horuk. Gdje je bilo malo pojacaj malo smanji :mrgreen: . Momak imas strasnu kontrolu lopte, pregledd i razumijevanje igre.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2011, 15:24

Ma pun pogodak, rješenje na duže staze. Nevidljiv, a rutinski odrađuje posao. Kad-tad će mu jedna lopta sjesti na ubojitu ljevicu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 mar 2011, 15:27

U Sljedecoj tekmi klupa. Jer vraca se Sejo. Jedino ako Pape opet pocne sa kukavickim formacijama pa stavi Ibisevica na klupu umjesto Sejada.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2011, 15:32

Ta ''kukavicka'' postava nam je ubjedljivo najsigurnija i najjbolja.Kamo srece da smo od pocetka igrali.
Jaka sredina,sa pojacanom defanzivom a vecina ih zna itekako zabiti.
Znaci Mudonja ostaje,Vedo ga moze kasnije mijenjati. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2011, 15:41

harishp je napisao/la:Znaci Mudonja ostaje,Vedo ga moze kasnije mijenjati. 8-)
Ti bi našeg (trenutno) najboljeg napadača na klupu? Teško, vrlo teško...
Voli te tvoje Sarajevo.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 mar 2011, 15:43

U svim scenarijima Medo, Sejo,Pjanic,Lulic,Mujdza,Spahic moraju biti neupitni . Od ove grupe Medo i Spahic su trenutno totalno nezamjenjivi. Misimovic mi se cijelo vrijeme svera .. nema nitko m.uda da ga stavi na klupu al tim protiv Rumunije sa jos Sejo in Miske out bio bi cista erotika.

@Virtual
Ma puno njih bi njega na klupu izgleda a ne samo da je trenutno najubojitiji napadac nego i najbolji trkac , ono drzanje Rumuna na njihovoj polovini je velikim dijelom njegova zasluga , ljudi nisu mogli napad kako treba zapoceti.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 28 mar 2011, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 mar 2011, 15:49

harishp je napisao/la:Ta ''kukavicka'' postava nam je ubjedljivo najsigurnija i najjbolja.Kamo srece da smo od pocetka igrali.
Koja ba? Ona protiv Francuske i Albanije? Sa onim jadom nikad necemo pobjedit. Mi moramo igrat 4-4-2. I to vrlo ofanzivno, ali samo tako znamo igrat. Protiv Francuske moze nesto opreznije, ali protiv ostaje bagre samo u napad. Jer ako dopustimo da nas napdaju sigurno cemo primit 2-3 gola.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 28 mar 2011, 15:49

Volio bi da mu se u revasnu otvori postor za neku bombu sa 20-25 m. Realno, prije ce ga on zabit vec Miske i Pjanic. Ima sutinu koja jos nije dosla do izrazaja. (OK , zabio je Slovacima)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 mar 2011, 15:51

Miske je nase zivotno osiguranje. Kao i Dzeku, tako i njega sve jedan selektor protivnicke selekcije hoce da pokrije. Pred nase utakmice uvjek citam na njemackom TM forumu po temama nasih protivnika.
Uvjek ista prica navijaca: Pokricemo vam Misimovica i gotavi ste.

Sad to ne ide, jer je tu Pjana, ponovo se vidjelo koji je to plus.
Ovi se zaljepe za jednog, drugi igra dalje. Jos kad Miske udje u jacu forumu, ohoho. :D

Sto se tice ove pozicije. Inace sam mislio, da ce ta biti kad tad kaparisana za Salihovica. Ali ovo su luksuz problemi, jer bi tu poziciju mogao igrati i Ibricic. Mislim da ce Salihovic na bek, jer je defenzivno bolji. Mislim, da ce se on i Lulic u toku utakmice mijenjati naprijed. To je cak i onako brze Mexikance nekoliko puta izbacilo iz takta. Protiv Mexika je Sejo predivno presjecao napade pozadi na ljevom beku, i u istom mahu krecao naprijed. Znam da ga nevolimo na toj poziciji gledati, ali zasad pored ovakvog Medunjanina i Lulica bi to bila mogucnost, da u ovoj situaciji izvucemo najbolje za reprezentaciju. Ima mnogo nacina za kombinaciju.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 28 mar 2011, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2011, 15:52

kimbo je napisao/la:@Virtual
Ma puno njih bi njega na klupu izgleda a ne samo da je trenutno najubojitiji napadac nego i najbolji trkac , ono drzanje Rumuna na njihovoj polovini je velikim dijelom njegova zasluga , ljudi nisu mogli napad kako treba zapoceti.
Ma neće Vedad na klupu, ne postoji nikakva šansa za to. Pa protiv Rumunije su ga već stavili na klupu, a Vedo ga zabi i njima i Rumunima :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2011, 15:54

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ta ''kukavicka'' postava nam je ubjedljivo najsigurnija i najjbolja.Kamo srece da smo od pocetka igrali.
Koja ba? Ona protiv Francuske i Albanije? Sa onim jadom nikad necemo pobjedit. Mi moramo igrat 4-4-2. I to vrlo ofanzivno, ali samo tako znamo igrat. Protiv Francuske moze nesto opreznije, ali protiv ostaje bagre samo u napad. Jer ako dopustimo da nas napdaju sigurno cemo primit 2-3 gola.
Ako Lulic ne bude imao svoj dan naebali smo.Za 4-4-2 moras imati klasicna brza krila.Osim Lulica mi to nemamo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 00:48

Povratkom Salihovica vjerovatno Medo ide na klupu. Mozda i dobije priliku, u slucaju povoljnog rezultata za nasu reprezentaciju.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 mar 2011, 00:52

Cartman je napisao/la:
Cartman skinuo harishp-a sa ignore. :D Svaka cast, popravljas se. ;)

kiM.
Kontakt:

Post Postao/la kiM. » 04 jun 2011, 19:43

Da li je sinoć Medo zadobio neku težu povrijedu ili...?
#BILDNOTWELCOME

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 04 jun 2011, 20:52

Ovo je veliki borac, ali mali igrač.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 04 jun 2011, 21:01

Chelsea_CBH je napisao/la:Ovo je veliki borac, ali mali igrač.
ja ne znam šta si ti sinoć gled'o čovjek je jedini uz Rahimića donekle i odigrao kako treba, ako ništa momak zna stati razgledati dodati finu loptu a ne kao kakav livadar pogledati gdje je Džeko i čim vidi da trči odma' mu šalji loptu u bunar. Njemu samo treba konstantnost u prvih 11 da postane ključna karika u timu.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 04 jun 2011, 21:04

Principatus je napisao/la:Miske je nase zivotno osiguranje. Kao i Dzeku, tako i njega sve jedan selektor protivnicke selekcije hoce da pokrije. Pred nase utakmice uvjek citam na njemackom TM forumu po temama nasih protivnika.
Uvjek ista prica navijaca: Pokricemo vam Misimovica i gotavi ste.

Sad to ne ide, jer je tu Pjana, ponovo se vidjelo koji je to plus.
Ovi se zaljepe za jednog, drugi igra dalje. Jos kad Miske udje u jacu forumu, ohoho. :D

Sto se tice ove pozicije. Inace sam mislio, da ce ta biti kad tad kaparisana za Salihovica. Ali ovo su luksuz problemi, jer bi tu poziciju mogao igrati i Ibricic. Mislim da ce Salihovic na bek, jer je defenzivno bolji. Mislim, da ce se on i Lulic u toku utakmice mijenjati naprijed. To je cak i onako brze Mexikance nekoliko puta izbacilo iz takta. Protiv Mexika je Sejo predivno presjecao napade pozadi na ljevom beku, i u istom mahu krecao naprijed. Znam da ga nevolimo na toj poziciji gledati, ali zasad pored ovakvog Medunjanina i Lulica bi to bila mogucnost, da u ovoj situaciji izvucemo najbolje za reprezentaciju. Ima mnogo nacina za kombinaciju.
Zivotno osiguranje? Ako nam je on zivotno osiguranje onda ta "cinjenica" koju si ti upravo naveo najljepse objasnjava zasto smo mi protiv Rumunije bili mrtvi. Ali ne samo protiv Rumunije, nego takoder i protiv Francuske, ili hajmo reci protiv svakog ozbiljnog, brzog protivnika.

Vidi, danas se fudbal igra brzo i direktno, vjerovatno ti to i sam znas, tu vrstu fudbala forsiraju sada mahom sve ekipe svijeta (Italija 840 uspjesnih pasova u 90 min), neke malo bolje neke malo losije, a taj fudbal isto forsiraju nasi protivnici.

Da bih takav nacin fudbala prekinuo u svoju korist, moras vrsiti presing cim je protivnik u posjedu lopte. Misimovic to neradi. Ljepo je sto si naveo o njegovim ofanzivnim sposobnostima od kojih u zadnjim utakmicama takoder nema nista, jer je prespor i jer od njega nema efekta cim se zaduzi protivnicki igrac da ga cuva, on je gotov, jer mu jednostavno nemoze pobjeci, to se vidjelo protiv francuske i protiv rumunije a i protiv portugala. Znaci to sto su ljudi naveli da kada cuvaju Misimovica i da je on "gotov", to je na kraju krajeva tuzna cinjenica po naseg reprezentativca. Da Pjanic ima vise mjesta ako oni cuvaju Misimovica, neznam, mozda, mada ja nista od toga nisam mogao uociti. Cak suprotno, meni izgleda kao da njih dvojica neharmoniraju uoste zajedno, nema tu ni jednog pasa da valja izmedu njih dvojice. Mislim da su juce protiv Rumuna u jednoj akciji izveli nemoguce, ka dodavanju je pogodio jedan drugog, smjesno je izgledalo.

Njaveci problem Misimovica je da premalo cini u defanzivi ka oduzimanju lopte protivniku ili vrsenja presinga nad protivnikom. Rumuni su juce pored njega prosetali loptom, a on nonsalantno to samo posmatra kako lopta seli u ravno 3-4 sekunde iz njihovog napada u nasu odbranu. I kada uzmemo u obzir da se on tako ponasa vec duze vrijeme, nemoze covijek ostati tek tako ravnodusan.

Kada uzmes u obzir da ni Dzeko nevrsi presing, ni Misimovic, i da su Ibricic i Medunjanin kao i Rahimic jako spori igraci, stim da ni Ibricic nevrsi presing ka protivniku, onda je jasno zasto nas svaka ekipa mozda nadigrati kako hoce, koja forsira trkacki fudbal .

Misimovic nije vise za prvih 11 i neznam dali ce vise ikada biti, fizicki je totalno nespreman, djeluje spor, neagilan je, ma....da neduzim.

santasa
Kontakt:

Post Postao/la santasa » 04 jun 2011, 21:23

Niko ništa ne govori o povredi - šta se desilo , je li može igrati u Zenici, je li mu otišlo koljeno,...-????

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 jun 2011, 21:31

santasa je napisao/la:Niko ništa ne govori o povredi - šta se desilo , je li može igrati u Zenici, je li mu otišlo koljeno,...-????
Zbog jakog udarca u živac noga mu je bila ukočena, a gubio je i svijest. Veznjak našeg reprezentativne selekcije je bolje mada još uvijek osjeća bol.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 jun 2011, 21:35

Cuj u zivac. Koji peh yebote. Nadam se da ce bit spreman za utorak barem.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.