Safet Sušić - Pape

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2011, 12:47

Scof1eld je napisao/la:joj kad mi neko spomene motivaciju... pa bog te da vas neko pozove sad, mislis da bi ti neko trebo' rec ajde mozemo ih, yebat cemo im majku... Obuci dres i ima da ti motivacija skoci do kraja.. Ko nije motivisan kad obuce dres, ne treba ni igrat.. ;)
Ti se zayebavaš, jelde? :( Pa što li je Guardiola pušt'o Gladijatora Messi-ju i ostalim kada su u Rimu igrali protiv Manchestera? Nije sigurno zbog homoseksualnih sklonosti prema Russel Crowe-u, pobogu. Kraj sezone je za skoro sve igrače (ne brojim one koji igraju u Skandinaviji i Rusiji), pa je logično da se jedva čeka taj dugo traženi i prijeko potrebni odmor. Zamisli kako je teško studenta motivisati da dođe u petak u 19:00 na vježbe, a njegov najbolji drug slavi rođendan (banalan primjer, al' može se i ovako slaba paralela povući). Drugo smo ti, ja i svi ostali kada se govori o reprezentaciji i nastupima za istu. Ja kada bih čuo himnu, pobudalio bih i sudiji uletio klizeći. No, oni kojima je ovo preraslo više u naviku; njima je potrebno par riječi koji će ih pokrenuti. Stoga, nemoj govoriti "kad mi neko spomene motivaciju".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 05 jun 2011, 12:56

-----------------------------------------Hasagic----------------------------------------

------------------Nadarevic--------------Spahic...............Papac-----------------

--------------------------Besic--------------------Salihovic---------------------------

----Mujdza----------------------------Pjanic-----------------------Lulic------------

-----------------Ibisevic----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------Dzeko------------------------------------

ubuduce zelim da se ovako igra i nema frke!!!

Derim

Post Postao/la Derim » 05 jun 2011, 12:58

ultrasstyle_tz je napisao/la:poredit proslu grupu sa ovom je smijesno. Spanija, Turska, Belgija , Estonija... vidimo kako igraju ove kvalifikacije. Dok je Francuska vise puta u zadnje 2-3 godine pokazala svoj "kvalitet", samo su ga pokazali protiv nas. Rumunija selektor im daje ostavku nakon pobjede, kazu ovo im je najbolja utakmica ne pamte koliko dugo. Svi proigraju samo protiv nas, jbg ne bi ja rekao da je tu do njih nego do nas.

sto se tice taktike , cinjenica je da smo najbolje igrali sa defanzivno orjentisanim postavkama. Baka se branio protiv svih i na svoj nacin, sa Barbarezom nazad al ne zato sto on voli Barbareza nazad vec sto je covjeku jasno da smo tu najtanji da kad nebi bilo Sergeja odbrana bi primila vise nego sto i jedan napad moze dati. Ciro je vidio neke druge slabosti nase ekipe koje je kompenzirao sa 3-5-2, ili 3-6-1 taktikom. Zasto je tako igrao vidjelo se u ovim utakmicama gdje su nas ljudi sad demolirali. Mujdza tad cini mi se nije mogao igrati zbog papira, da je on bio mi bi na SP bili( Lulic da ne pricam). Ne mozemo mi igrati 4-4-2 sa 4 ili 5 igraca koji ne brane nikako i Mravcem nazad plus 2 ofanzivna beka. Odbrana nam je ko svicarski sir. Nije dzaba Ciro rekao da Miske i Pjanic ne mogu zajedno bit na terenu. Dobili smo dva igraca , dva beka cime bi onu nasu 3-5-2 doveli do savrsenstva a mi mijenjamo formaciju. Jbg koliko ja znam taktika se ne pravi prema tome sta je moderno vec prema onome sta najvise odgovara tvojim igracima i cime najbolje pokrivas svoje slabosti, a 4-4-2 pa cak i 4-5-1 maksimalno izlazu nase slabosti a ne pokrivaju ih.
Zamisli ovaj tim: Hasagic(Begovic);Jahic(Nadarevic)-Spahic-Papac; Mujdza-Lulic; Rahimic-Salihovic-Misimovic(Pjanic); Dzeko- Ibisevic(Medunjanin protiv jacih vani).

Ekipa koja bi pokrila sve nase slabosti kao sto su manjak igraca aktivnih u defanzivi, nepostojanje korektora, starog zadnjeg veznog koji bi ovdje puno manje morao da trci. I maksimiziralo nase prednosti tipa brzih bocnih igraca koji igraju od 16-16( Ibricic i Pjanic su im samo smetali u Albaniji, gusili ih).

, Safetu zamjeram najvise to sto pokusava da bude moderan ,a ne radi ono sto je posao trenera. Posao trenera je valjda da na najbolji nacin kamuflira slabosti svoje ekipe i zatvori rizicna mjesta. Pape sa svojom taktikom radi apsolutno suprotno. Ona mjesta gdje smo najranjiviji daje protivniku "na tanjiru" da ih iskorsiti.

nije Ciro dzaba koristio Muratovica ispred Pjanica i Misketa u tandemu, nije dzaba igrao 3-5-2. Nije se Blaz dzaba branio sa cijelom ekipom koristeci Barbareza i Hasana nazad. Nije to njima onako doslo, vec su ljudi izanalizirali nasu ekipu vidjeli nase slabosti i vidjeli da je to jedini nacin da ih se zatvori. Napad Bolic, Barbarez, Baljic, Miske, Hasan, Vedin Music nije nista losiji od ovog sto imamo sad, ali su opet vecina njih koristeni nazad jer je covjek znao da ne mi ne mozemo napadati jer nasa odbrana moze primiti vise nego sto i jedan napad moze dati.
Je.es moderne formacije, igraj ono sto nam najvise odgovara i sto ce nam donijeti rezultat. 4-4-2 sa 3 ili 4 "fantaziste" to nije jer mi fakticki nemamo odbrane.

Opet isticem posao trenera je da prvo identifikuje pa onda prikriva slabosti svoje ekipe i ne izlaze ih protivniku, dok Safet radi upravo suprotno.
To je to, ovo treba nastampati na plakat i odnijeti u Hrasnicu nek pametni strateg procita.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 13:01

Sa Ćirom bi sad imali isto bodova kao Francuzi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 05 jun 2011, 13:04

Virtu4l je napisao/la:Sa Ćirom bi sad imali isto bodova kao Francuzi.
Corava koka jednoc ubode zrno - dva put zaredom, nikad :mrgreen:

Situacija je mnogo drugacija, Miske nije ni 50 % kao nekad, a zar on nije bio glavni pokretac nase igre, o ostalima nebi da...
Zadnja izmjena: Pepe $, dana/u 05 jun 2011, 13:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Pravda za Pepea

Podrska Papetu, skupa smo jaci

R.I.P. Josip Katalinski­­, ljudina

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 05 jun 2011, 13:04

ultrasstyle_tz je napisao/la:poredit proslu grupu sa ovom je smijesno. Spanija, Turska, Belgija , Estonija... vidimo kako igraju ove kvalifikacije. Dok je Francuska vise puta u zadnje 2-3 godine pokazala svoj "kvalitet", samo su ga pokazali protiv nas. Rumunija selektor im daje ostavku nakon pobjede, kazu ovo im je najbolja utakmica ne pamte koliko dugo. Svi proigraju samo protiv nas, jbg ne bi ja rekao da je tu do njih nego do nas.

sto se tice taktike , cinjenica je da smo najbolje igrali sa defanzivno orjentisanim postavkama. Baka se branio protiv svih i na svoj nacin, sa Barbarezom nazad al ne zato sto on voli Barbareza nazad vec sto je covjeku jasno da smo tu najtanji da kad nebi bilo Sergeja odbrana bi primila vise nego sto i jedan napad moze dati. Ciro je vidio neke druge slabosti nase ekipe koje je kompenzirao sa 3-5-2, ili 3-6-1 taktikom. Zasto je tako igrao vidjelo se u ovim utakmicama gdje su nas ljudi sad demolirali. Mujdza tad cini mi se nije mogao igrati zbog papira, da je on bio mi bi na SP bili( Lulic da ne pricam). Ne mozemo mi igrati 4-4-2 sa 4 ili 5 igraca koji ne brane nikako i Mravcem nazad plus 2 ofanzivna beka. Odbrana nam je ko svicarski sir. Nije dzaba Ciro rekao da Miske i Pjanic ne mogu zajedno bit na terenu. Dobili smo dva igraca , dva beka cime bi onu nasu 3-5-2 doveli do savrsenstva a mi mijenjamo formaciju. Jbg koliko ja znam taktika se ne pravi prema tome sta je moderno vec prema onome sta najvise odgovara tvojim igracima i cime najbolje pokrivas svoje slabosti, a 4-4-2 pa cak i 4-5-1 maksimalno izlazu nase slabosti a ne pokrivaju ih.
Zamisli ovaj tim: Hasagic(Begovic);Jahic(Nadarevic)-Spahic-Papac; Mujdza-Lulic; Rahimic-Salihovic-Misimovic(Pjanic); Dzeko- Ibisevic(Medunjanin protiv jacih vani).

Ekipa koja bi pokrila sve nase slabosti kao sto su manjak igraca aktivnih u defanzivi, nepostojanje korektora, starog zadnjeg veznog koji bi ovdje puno manje morao da trci. I maksimiziralo nase prednosti tipa brzih bocnih igraca koji igraju od 16-16( Ibricic i Pjanic su im samo smetali u Albaniji, gusili ih).

, Safetu zamjeram najvise to sto pokusava da bude moderan ,a ne radi ono sto je posao trenera. Posao trenera je valjda da na najbolji nacin kamuflira slabosti svoje ekipe i zatvori rizicna mjesta. Pape sa svojom taktikom radi apsolutno suprotno. Ona mjesta gdje smo najranjiviji daje protivniku "na tanjiru" da ih iskorsiti.

nije Ciro dzaba koristio Muratovica ispred Pjanica i Misketa u tandemu, nije dzaba igrao 3-5-2. Nije se Blaz dzaba branio sa cijelom ekipom koristeci Barbareza i Hasana nazad. Nije to njima onako doslo, vec su ljudi izanalizirali nasu ekipu vidjeli nase slabosti i vidjeli da je to jedini nacin da ih se zatvori. Napad Bolic, Barbarez, Baljic, Miske, Hasan, Vedin Music nije nista losiji od ovog sto imamo sad, ali su opet vecina njih koristeni nazad jer je covjek znao da ne mi ne mozemo napadati jer nasa odbrana moze primiti vise nego sto i jedan napad moze dati.
Je.es moderne formacije, igraj ono sto nam najvise odgovara i sto ce nam donijeti rezultat. 4-4-2 sa 3 ili 4 "fantaziste" to nije jer mi fakticki nemamo odbrane.

Opet isticem posao trenera je da prvo identifikuje pa onda prikriva slabosti svoje ekipe i ne izlaze ih protivniku, dok Safet radi upravo suprotno.
Sta se braniti,,daj ne seri Safko je reko da mi nemamo ekipe za branjena samo napadati,,i covjek je bio u pravu mi se neznamo braniti primili smo 3 komada!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 13:07

Pepe $ je napisao/la:Situacija je mnogo drugacija, Miske nije ni 50 % kao nekad, a zar on nije bio glavni pokretac nase igre, o ostalima nebi da...
Kod Mikada se ovi problemi sa motivom, nikad nisu dešavali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 05 jun 2011, 13:09

Virtu4l je napisao/la:
Pepe $ je napisao/la:Situacija je mnogo drugacija, Miske nije ni 50 % kao nekad, a zar on nije bio glavni pokretac nase igre, o ostalima nebi da...
Kod Mikada se ovi problemi sa motivom, nikad nisu dešavali.
Naravno da nije kad ih je hranio sa Mikadom :mrgreen:
Pravda za Pepea

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 05 jun 2011, 13:10

Monolog je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:joj kad mi neko spomene motivaciju... pa bog te da vas neko pozove sad, mislis da bi ti neko trebo' rec ajde mozemo ih, yebat cemo im majku... Obuci dres i ima da ti motivacija skoci do kraja.. Ko nije motivisan kad obuce dres, ne treba ni igrat.. ;)
Ti se zayebavaš, jelde? :( Pa što li je Guardiola pušt'o Gladijatora Messi-ju i ostalim kada su u Rimu igrali protiv Manchestera? Nije sigurno zbog homoseksualnih sklonosti prema Russel Crowe-u, pobogu. Kraj sezone je za skoro sve igrače (ne brojim one koji igraju u Skandinaviji i Rusiji), pa je logično da se jedva čeka taj dugo traženi i prijeko potrebni odmor. Zamisli kako je teško studenta motivisati da dođe u petak u 19:00 na vježbe, a njegov najbolji drug slavi rođendan (banalan primjer, al' može se i ovako slaba paralela povući). Drugo smo ti, ja i svi ostali kada se govori o reprezentaciji i nastupima za istu. Ja kada bih čuo himnu, pobudalio bih i sudiji uletio klizeći. No, oni kojima je ovo preraslo više u naviku; njima je potrebno par riječi koji će ih pokrenuti. Stoga, nemoj govoriti "kad mi neko spomene motivaciju".
E baš tako treba im pustiti , ali naše Gladijatore, pa da vide kako se bori za zemlju, ovi su imali manje godina nego večina naših reprezentativaca

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 13:13

ultrasstyle_tz je napisao/la:poredit proslu grupu sa ovom je smijesno..............

, Safetu zamjeram najvise to sto pokusava da bude moderan..................

nije Ciro dzaba koristio Muratovica ispred Pjanica i Misketa u tandemu, nije dzaba igrao 3-5-2. ..............

Glupa ba prica oko Grupa iz proslih kvalifikacija.

Slazem se sa dosta teza komentara, mislim reko sam slicne stvari u prijasnim postovima. Samo da razjansim, nije u pitanju nas kvalitet, to je sigurno jer se igraci dokazuju po evropi. Stvar je u mentalitetu i ponasanju. Naime, odbrana je slaba tacka ove reprezentacije, ma moze se stvarno reci da se neznaju branit vec. To je takticka postavka i za to je zasluzan Trener. Jasno stvar, pokusava da nauci "prostornu" odbranu ako znate sta je to, izmslio Rinus M sa Rotterdamom 1969. Stvar bila revoluciarna, ali uspjesna zbog mentaliteta igraca.

Sto se tice ovih aktuelnih igraca, imas primjer Mujdze koji se odlicno uklapa u 4D odbranu, ali Lulic se ubio za cirinu taktiku 3-5-2. Zato si u pravu sto se tice oredenja taktike, prilagoditi personalu. Drugom slucaju mozes traziti druge igrace.

Ista stvar oko Misimovic/Pjanic-a obadvojica se ne uklapaju i oba imaju vlastite speficikacije koje je u slucaju Pjanica vec kasno mjenati zbog reprezentavnih nastupa. Ciro (ponavljam) odlucio se za konserativnu varijantu, Misimovic igra i ima minimalno 2 3 destroyera iza sebe. Pjanic nije u prvih XI.

Znaci reformirana je formacija, reformiran sistem i montirani igraci poput Pjanica i Medjuda, koji mojom procjenom nemaju pravo da nastupaju kao clanovi prvih XI.

Isto, normalna je stvar da nam Repke ko sto su Francuska pokazu granice moguceg, no nije normalno da jedna ranljiva Rumunija puca 10 put na gol i od toga 9 put u okvir. Pokazuje da imaju vremena, drugo pokazuje da mi im dajemo prostora i trece da smo rastavljeni nakon 10 minuta igre. Za sve to prima Kredit Susic.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 jun 2011, 13:35

Monolog je napisao/la:
Ja ti samo kazem da nije problem u motivaciji.. problem je u kvalitetu, koji je nazalost veoma los. Kao i u "objektivnosti" nas navijaca koji dizemo repku u nebesa a jednostavno tamo ne pripadamo...
ser del barça es el millor que hi ha !

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 05 jun 2011, 13:36

ultrasstyle_tz je napisao/la: sto se tice taktike ,
Sto se tice taktike, oko puno toga se slazemo. S tim da ja mislim da je Sliskovic razvio tu taktiku na pravi nacin, mislim na igranje u formaciji 3-5-2 (jer smo prije ovoga igrali samo sa jednim spicem - Bolicem), a Ciro je to samo preuzeo i dodao svoj carobni zacin - motivaciju :!:
Formacija 3-5-2 je po meni nacin da izvucemo maksimum iz svih igraca. Na poziciji stopera nam je propuh pa to treba popuniti sa jos jednim (odlican primjer si naveo: Jahic-Spahic-Papac, po meni zamjene Besic/Nadarevic/Pandza). Pozicija klasicnog beka i klasicnog krila kod nas ne moze funkcionisati u istoj ekipi, to nam mora biti jasno, po meni zbog manjka kvaliteta za obje pozicije. Ne mogu Pjanic i Ibricic igrati krila, odnosno mogu, ali tu ne izvlacimo njihov maksimum. Treba igrati samo sa krilnim pozicijama koji ce ujedno obavljati zadatke prvenstveno u odbrani i ici naprijed kada to treba (ali da se ne pretvori u 5-3-2). Ovdje na desnoj strani imamo Mujdzu (malo ofanzivniji) i Vranjesa (malo defanzivniji), a na lijevoj Lulica (malo ofanzivniji) i Subasica (malo defanzivniji), a eto da dodamo i Salihovica na tu lijevu stranu jer se tamo odlicno snalazi iako mu nije prirodna pozicija. U sredini moramo imati onog jednog zadnjeg koji ce kupiti lopte i sprecavati kontra napade, tu se Rahimic najbolje uklapa (ko ce ga zamijeniti to ce se jos vidjeti - mozda Besic :?: ). Sto se tice izbora ovih centralnih i ofanzivnih veznih u sredini tu imamo veliki izbor, pa izvolite :arrow: Misimovic, Pjanic, Ibricic, Medunjanin i da ne nabrajam dalje ;) U napadu ne mozemo igrati samo sa jednim, jer tako ne moze najbolje doci do izrazaja Dzeko, za kojeg moramo priznati da je i dalje nas najbolji napadac. Kada bi uz njega bili Ibisevic ili Muslimovic (a ne gurati ih na neke krilne pozicije) to bi onda bio jedan napadacki tandem koji bi mogao suradjivati, a ne da sve oci budu uprte u jednog i da sve lopte njemu idu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrebac je napisao/la: -----------------------------------------Hasagic----------------------------------------

------------------Nadarevic--------------Spahic...............Papac-----------------

--------------------------Besic--------------------Salihovic---------------------------

----Mujdza----------------------------Pjanic-----------------------Lulic------------

-----------------Ibisevic----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------Dzeko------------------------------------

ubuduce zelim da se ovako igra i nema frke!!!
Ni ovo nije losa zamisao ;)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 05 jun 2011, 13:40

Ma nema Sliskovic i Ciro su tu formaciju razvili boli glava.Samo belaj je sto jos uvijek sva prvenstva gledamo kod kuce..Ne kontam o kakvim ba vi razvijanjima pricate ne micemo se nigdje skoro 2 decenije

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 05 jun 2011, 13:40

slika
Pravda za Pepea

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jun 2011, 14:21

Vrebac je napisao/la: Sta se braniti,,daj ne seri Safko je reko da mi nemamo ekipe za branjena samo napadati,,i covjek je bio u pravu mi se neznamo braniti primili smo 3 komada!!
u sustini ne bih ja bas rekao da smo mi napadali i u Rumuniji, mi smo izasli sa manje-vise napadackom formacijom koje je IMALA ZELJU da napada, ali je realnost pokazala nesto drugo.

imas ti defanzivno orjentisane ekipe koje su u stanju zabiti tri gola svakome( tipa Intera prosle godine ili evo konkretno nas u Belgiji). To su ekipe koje su defanzivno orjentisane a ne defanzivne, ekipe koje igraju odgovorno nazad ali sa pravom transformacijom naprijed. I takve "defanzivne" ekipe igraju 3-1, 2-0, 4-2...

a imas i ofanzivne ekipe tipa nas protiv francuske i rumunije, dakle ekipe koje su ofanzivne samo na papiru i totalno pogresno postavljene. I takve "ofanzivne" ekipe ne sutnu po golu i igraju 0:2, 0:3...

sve je stvar pravog balnsa i prave procjene svoje ekipe, koliko oni mogu, sta znaju i kako se postaviti da od njih izvuces najbolje.

cinjenica je i to da mi nemamo neku ekipu, nismo mi toliko jaki kao sto mislimo, ali je cinjinica i to da koliko god jaki ili slabi bili Safet iz ove ekipe ne izvlaci maksimum svojom postavkom. Evidentno je da Svedska, Njemacka, Meksiko, Katar, Francuska, Rumunija itd nisu maksimum koliko ova ekipa moze dok Portugal vani, Belgija, Estonija, Slovenija to mozda i jestu.. a jedino sto se razlikuje u odnosu na te utakmice je pogresna postavka igraca i losa motivacija, a za to je zaduzen trener. Sto se tice igrackog kadra sad smo pokriveniji i kompletniji nego ikada, ali dzaba sve to kad Safet ne koristi sistem koji ce iz njih izvuci maksimum.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 jun 2011, 14:28

Po mom misljenju ako se igra sa jednim napadacem onda moras imati pametna i brza krila jednog imamo ali drugog ne,Lulic cak nije ni prelazio centar zato je i bio onakav rezultat zato nismo ni imali neke sanse u Rumuniji,bila je losa formacija ali i sami igraci su krivi....Ocekivati da ces kroz sredinu stvoriti neke ozbiljne sanse je glupo,moze proci jednom,dvaput ali ne vise.....

Mozda protiv Albanije Lulic zaigra blize golu....sigurno ce biti nekih izmjena i to drasticnih,ako ne ovako sigurno na pozicijama....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jun 2011, 14:31

DOk je ciro vodio ekipu svi su bili u formi.Dzeko je zabijao 35 golova po sezoni,Miske odma iza njega,njih dvojica strasan tandem bili.
Svaki je igrac u formi bio a sad je sasvim obrnuto,dzeko nije igro ukupno 90 minuta ove sezone :mrgreen: o ostalim ni govoriti ne treba

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 16:37

samosarajvo je napisao/la:DOk je ciro vodio ekipu svi su bili u formi.Dzeko je zabijao 35 golova po sezoni,Miske odma iza njega,njih dvojica strasan tandem bili.
Svaki je igrac u formi bio a sad je sasvim obrnuto,dzeko nije igro ukupno 90 minuta ove sezone :mrgreen: o ostalim ni govoriti ne treba
I sta? Znamo mi svi to, bili su oba jaki, pa jel treba sad kritikovat Susica zbog toga? A koji je k sa Mujdzom i Lulicem u formi su eto, sta hocete ****** k nije niko srecan sto je izabran ovaj posran datum utakmice.

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 05 jun 2011, 17:16

Pa u pravu si. Ćiro je preuzeo svjetskog i evropskog prvaka i onda ga u potpunosti uništio tako što je igrao samo baraž. Baš sam smetn'o s uma sve uspjehe naše selekcije prije dolaska Ćire. Do mene je, mora da je ona hibernacija ipak trajala duže negoli je trebalo.
ne, manipulator i propali trener nije preuzeo nekog prvaka ali moramo reci da je na raspolaganju imao vrhunsku navalu i vrhunsku vezu - bh igrace koji su bili nosioci igre u svojim klubovima.
da, mi po prvi put od dejtona imamo igrace koji su (bili)nosioci igre u velikim evropskim klubovima.

vidim cesto spominjes neko dno na kojem smo se nalazili neto prije dolaska velikog manipulatora.
eto, meni nije poznato da smo bili na nekom vrhu s kojeg smo se strmoglavili u taj bezdan koji ti spominjes. prosvijetli me, postovaoce lika i djela gnusne spodobe koja je iza sebe ostavila jad i cemer, rasulo i beznadje, koja je posvadjala igrace sa navijacima ucinivsi da ovi potonji i dan danas spominju i bljuju momke koji su, po tvom treneru, prodali utakmicu, prodali reprezentaciju, a bome i drzavu.
ta 5-3-2 je bila mnogo uspješnija od ove 4-5-1
da, zbog toga je i dan-danas forsiraju :lol:
usput receno, tada nas je stukao nas glavni konkurent za drugo mjesto, zar ne :? il mislis da nam turska nije bila glavni konkurent :? da, protiv turske samo mrsavi bod dok saf´t iz dvomaca sa rumunima ima pobjedu i poraz.
ostatak ovog dijela teksta koji govori o formacijama necu ni komentarisati, pogotovo ne onaj dio u kojem spominjes murinja.
De mi reci kol'ko promašaja ima Safet? Taktika, izbor igrača...
istina, napravio je ogroman broj gresaka, prvenstveno u taktici i odabiru igraca za istu. to je to.
ali, moramo priznati da je ostatak posla odradio fenomenalno, prije svega odlican skauting nakon kojeg smo dobili par vrlo dobrih igraca koji su u stanju unaprijediti igru nase reprezentacije, obilazenje reprezentativaca, udaljavanje menadzera, otvoreno suprostavljanje vlastodrscima u savezu, itd. za razliku od njega, manipulator sviro nije mogao upamtiti imena svojih igraca a kamo li da je umio sastaviti taktiku. na cas cu se zaustaviti i upitati te da li se sjecas izjave kviroza pred revans utakmicu?
ok, mozda je don sviro i razmisljao o taktici, a ako je, onda je to radio na pauzama snimanja necega u srpskoj prijestonici.
ekscesi sa 7. silom?
jana majko, rastuzio je par strebera :( evo suze mi liju.
´mama, mama, gle sta ovaj, ovaj, ovaj nepismeni klaun izjavljuje za nase ogledne novine. frapiran sam nepismenjakovicevim terorizmom nas i nasih novinara´, rece dugokosi cvikeras po zanimanju streber i odleti da ponovi 200 strana koje je nabubo´ za samo jedan dan obarajuci vlastiti rekord od 195 stranica.
daj ba, koga peglas. kakav god da je, bolji je od kocijasa cire koj se nije libio da pred kamerama opsuje i rodjenu majku.
reći "šta je to on uradio za reprezentaciju" može samo...
da, postavio sam ti sasvim jednostavno pitanje na koje i poslije 3 napisana posta nisam dobio odgovor.
od tebe ocekujem jedno, a to su dvije stvari :lol: napisi nam sta je to don sviro uradio.
mene ne zanima koje osjecanje dominira u tebi nakon posljednjeg debakla niti sam trazio da mi postavljas susicev profil. postavio sam ti sasvim jednostavno pitanje na koje zelim jednostavan odgovor i to je to.
Zadnja izmjena: quälix, dana/u 05 jun 2011, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 17:19

Nemoj tako Secko ciro je hebo majku redom Spancima,Turcima,Portugalcima.Bio pravi doggystyle.Pa zar nisi primjetio kako pesko ima deformisana koljena :lol:
Dum spiro spero
A.A.A.B

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.