U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

L_blancos
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la L_blancos » 29 maj 2011, 15:23

Amelo173 je napisao/la:mislim da imamo solidnu ekipu, ali definitivno najslabija karika su nam golmani, ova dvojica zajedno nemaju 10 nastupa. Po meni trenutno najjaci igraci u ovoj ekipi su stevanovic i visca
Zahirovic :?

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 29 maj 2011, 15:37

Veoma nepoznata i slaba ekipa sto se tice odbrane i golmana...tu je ova prosla generacija bila bolja 10 puta.
Protiv Njemacke,Grcke,Bugarske(ako se nevaram) ukoliko se nepozovu igraci iz inostarnstva....bojim se da ce cemo bit osramoceni totalno.
Nadam se da je Jagodic pozvao ove PL-gase samo za San Marino da provjeri cime raspolaze od domacih
RIP SALE VILENJAK

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 30 maj 2011, 22:42

Ima li prijenosa utakmice San Marino - BiH ?
YOU'LL NEVER WALK ALONE

nihco

Post Postao/la nihco » 31 maj 2011, 00:15

ne dopada mi se ta filozofija pozivanja samo domacih igraca. kako cemo popunjavati reprezentaciju? ako pogledamo prvih 11 seniorske reprezentacije ,jedva da je jedanb igrac proizvod domace lige,ostali su ili dijaspora ili sazrijevali u inostranstvu(dzeko).u rezervi je slicna situacija. inace,kazu da mlade reprezentacije sluze kao pogon za popunjavanje seniora!?
jedina nasa relativno uspjesna mlada reprezentacija (protiv ceske,) ,okosnica su bili stranci.
Sent from my Commodore 64

TM87visnjik
Kontakt:

Post Postao/la TM87visnjik » 31 maj 2011, 01:33

Neznam da li je neko napisao..nas protivnik San Marino ima vec jednu odigranu tekmu..Kipar-San Marino 6-0

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 31 maj 2011, 01:44

Selektor Jagodić : Ofanzivnom igrom do pobjede

Naša mlada reprezentacija će u srijedu odigrati prvu utakmicu u borbi za odlazak na Europsko Prvenstvo 2013. godine.

Za razliku od prošlih kvalifikacija, u ove ćemo ući sa novim selektorom, Vladom Jagodićem, koji je banjalučkom Borcu donio prvu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Već nakon prvog poziva, Jagodić se javio na telefon, a mi smo mu čestitali na tituli prvaka Bosne i Hercegovine sa Borcem za sezonu 2010/2011.

A onda je uslijedilo prvo pitanje. Upitali smo selektora Jagodića koliko mogu mladi Zmajevi u grupi sa Njemačkom, Grčkom, Bjelorusijom, Kiprom i San Marinom.

Jako nezgodno pitanje, jer tek okupljamo reprezentaciju. Realno je da raspolažem igračima koji su iz domaćeg prvenstva i na koje ja imam uvid. Utakmica sa San Marinom bit će pravo ogledalo, kazao je na početku razgovora za sportin.ba, Vlado Jagodić a potom dodao -

U grupi smo sa Njemačkom koja je ujedno i nositelj, dok su Grci i Bjelorusi u ekspanziji. Realno smo jača ekipa od Kipra i San Marina. Utakmica sa Bjelorusima u septembru mjesecu bit će za nas trenutak istine i svakako da ćemo se boriti za što bolji plasman.

Već u srijedu našeg selektora ali i mlade pulene očekuje prvi ispit. Riječ je o gostovanju u San Marinu, reprezentaciji sa najslabijim rejtingom u našoj grupi.

San Marino je u našoj grupi reprezentacija sa najlošijim rejtingom, stoga smo mi favoriti. Igramo u gostima i nećemo ih podcijeniti. Ofanzivnom igrom nadstojat ćemo doći do pobjede, nastavlja Jagodić.

Stevanović i Bilbija dolaze sutra, bit će vremena za Hajrovića, Čajića, ...

Nešto manje od dvadesetak dana proteklo je od imenovanja Jagodića za selektora U-21 reprezrentacije Bosne i Hercegovine. S obzirom da je prošao mali vremenski period upitali smo Jagodića koliko se upoznao sa igračima i da li ima u glavi početnih 11.

Uglavnom u glavi imam 11 imena koji će istrčati na teren. Još očekujem dolazak Bilbije i Stevanovića koji danas u Novom Sadu igraju utakmicu protiv Crvene Zvezde. Nakon toga vidjet ćemo kakva je situacija sa zdravstvenim biltenom. Dilema imam oko jednog do dva imena, govori Jagodić

Obzirom da su za San Marino pozive dobili igrači uglavnom iz domaćeg prvenstva, zanimalo nas je da li Jagodić u nastavku svoga rada ima namjeru zvati igrače iz inostranstva. Prije svega, spomenuli smo Vladi Jagodiću dvojicu vezista. Izeta Hajrovića iz redova Grasshoppersa, te Aldina Čajića iz Teplica.

U ovom trenutku bazirao sam se na igrače iz Premier lige. Vremena je bilo premalo, a okupljanje je bilo već 10 dana nakon mog imenovanje na kormilo reprezentacije. Svakako da imam u planu zvati igrače iz Europe u narednom periodu. Pored njih, na spisku imam još nekoliko igrača koje namjeravam pozvati, a naravno prije svega lično ću se uvjeriti u njihov kvalitet, zaključio je Jagodić u razgovoru

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2011, 14:55

Nije prava tema, ali eto:

http://sportske.jutarnji.hr/smjenjeni-s ... ma/950204/

Hvala Bogu pa momak napusta tu bagru, sigurno bi ga probali i natjerat da igra za rvatsku. Hajde ti u Real Halilovicu, i sto dalje od Mamica i njemu slicnim.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 01 jun 2011, 15:10

Cartman je napisao/la:Nije prava tema, ali eto:

http://sportske.jutarnji.hr/smjenjeni-s ... ma/950204/

Hvala Bogu pa momak napusta tu bagru, sigurno bi ga probali i natjerat da igra za rvatsku. Hajde ti u Real Halilovicu, i sto dalje od Mamica i njemu slicnim.
Odlicna vijest neka mali ide iz kandji Mamica,odlaskom iz Dinama i sanse da ce igrati za nas su 99,9% ...
delija je napisao/la:Obzirom da su za San Marino pozive dobili igrači uglavnom iz domaćeg prvenstva, zanimalo nas je da li Jagodić u nastavku svoga rada ima namjeru zvati igrače iz inostranstva. Prije svega, spomenuli smo Vladi Jagodiću dvojicu vezista. Izeta Hajrovića iz redova Grasshoppersa, te Aldina Čajića iz Teplica.

U ovom trenutku bazirao sam se na igrače iz Premier lige. Vremena je bilo premalo, a okupljanje je bilo već 10 dana nakon mog imenovanje na kormilo reprezentacije. Svakako da imam u planu zvati igrače iz Europe u narednom periodu. Pored njih, na spisku imam još nekoliko igrača koje namjeravam pozvati, a naravno prije svega lično ću se uvjeriti u njihov kvalitet, zaključio je Jagodić u razgovoru
A evo da se potvrdilo ono kad sam rekao da Vlado radi pametno i da pocinje iz svoje avlije filtrirati igrace,sto je i normalan slijed za covjeka koji sigurno nije imao vremena kao mi dokoni forumasi da prati mlade nade po Evropi.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 01 jun 2011, 16:10

joj,samo da ne bude,ako razbijemo san marino, eto "imamo sjajnu generaciju, ne trebaju nam stranci, sigurno cemo biti ozbiljan konkurent......" i slicna sranja kojih smo se naslusali.......
do sada, mlade generacije su bile pogon za punjenje dzepova menadzera i jeftin marketing pl timova,a ne pogon za dopunu seniorske reprezentacije,nadajmo se da ce se nesto promijeniti.naivno je misliti nda pl igraci mogu nesto napraviti,bez obzira ko ih vodi.
"
Sent from my Commodore 64

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 06 jun 2011, 19:59

Zar ovi nasi ,,nisu mogli organizirati bar jednu ili dvije prijateljske u ovom periodu,,vidim skoro svi igraju prijateljske,,a nasi mladici na Modrackom jezeru kisele guzove!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2011, 20:09

Vrebac je napisao/la:Zar ovi nasi ,,nisu mogli organizirati bar jednu ili dvije prijateljske u ovom periodu,,vidim skoro svi igraju prijateljske,,a nasi mladici na Modrackom jezeru kisele guzove!!!
Jedva su sve organizovali i za San Marino radi ove suspenzije. Polako brate.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jun 2011, 22:09

Pokusao sam da pretrazim ali nisam imao uspeha da nadjem.
Zna li neko ko je trenutno selektor U16 reprezentacije BIH,da vidim da li je istina ono sto mi ortaci kazu?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 06 jun 2011, 22:16

Cartman je napisao/la:
Vrebac je napisao/la:Zar ovi nasi ,,nisu mogli organizirati bar jednu ili dvije prijateljske u ovom periodu,,vidim skoro svi igraju prijateljske,,a nasi mladici na Modrackom jezeru kisele guzove!!!
Jedva su sve organizovali i za San Marino radi ove suspenzije. Polako brate.
MA znam sve to ali mogli su se bar okupiti ,,neku bez veze tekmu puknuti malo se druziti,, skupiti ih sto vise ,,jer sad je sansa ,,skoro svi klubovi imaju pauze i igraci su slobodni!!!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 07 jun 2011, 01:10

Devil je napisao/la:Pokusao sam da pretrazim ali nisam imao uspeha da nadjem.
Zna li neko ko je trenutno selektor U16 reprezentacije BIH,da vidim da li je istina ono sto mi ortaci kazu?
Pa nema jos selektora za mladje kategorije od U21.Rekli su da ce se to naknadno birati dok savez malo na noge stane,a i tek igraju u septembru ja mislim..Za U16 su nesto Konjica spominjali, il da daju nekoj drugoj nasoj legendi koja je tek dobila licencu..
Sta kazu ortaci 8-)

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 07 jun 2011, 01:14

delija je napisao/la:
Pa nema jos selektora za mladje kategorije od U21.Rekli su da ce se to naknadno birati dok savez malo na noge stane,a i tek igraju u septembru ja mislim..Za U16 su nesto Konjica spominjali, il da daju nekoj drugoj nasoj legendi koja je tek dobila licencu..
Sta kazu ortaci 8-)
ortaci kazu : husref musemic :mrgreen:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 07 jun 2011, 02:01

Barbareza postujem i cijenim,5 naklona i 2je kape skidam s glave ali evo sta mi smeta Konjic kao pocetnik ce najvjerovatnije preuzeti U16 selekciju a Sergej bi odmah A tim,njemu je ispod casti voditi i U21.
RIP SALE VILENJAK

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 jun 2011, 16:41

delija je napisao/la:
Sta kazu ortaci 8-)
Ortaci kazu da je to Skrba nekada pomocni trener Slavije,pa se i oni sami cude da je on izbor za reprezentativnog trenera,sto mi je delovalo neverovatno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 11 jun 2011, 22:12

U21:

slika

Prejako!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 jun 2011, 23:19

AmanijakzO je napisao/la:U21:

slika

Prejako!
Jos samo umjesto Sipovica staviti mladog Hajrovica,a umjesto Bilbije staviti Seferovica,mislim da bi tukli svabe u po Dojclanda :)
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

ZLi

Post Postao/la ZLi » 11 jun 2011, 23:28

Pasodzigera je napisao/la:
AmanijakzO je napisao/la:U21:

slika

Prejako!
Jos samo umjesto Sipovica staviti mladog Hajrovica,a umjesto Bilbije staviti Seferovica,mislim da bi tukli svabe u po Dojclanda :)
Neka Sipovica a Umjesto ovog Djurica stavio bi Harisa Handzica i tek smo onda prejaki !!!
" TEREN JE NAJBOLJE MJERILO ZA SVE "

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, Cwirek, DanijelTZ, enobarca, hurem, husrefbeg, MrPink, Muumii, StevieG8 i 81 gost.